• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin babaannesi ile yaşıyorum? Artik dayanamiyorum.

Merhabalar arkadaşlar ben kayinvalidem ile yasayan gelinim. 3 sene oldu köyde oturuyoruz calismiyorum kayinpederim vefat ederim 10 sene olmuş Kayinvalidemden çok memnunum. Çok iyi bi kadin. Her seyimi paylasabiliyorum. Yazda babaannesi geldi eşimin bizde kalıyor eşi vefat etti. Ben onunla hic anlasamiyorum..mutfak amerikan tarzi mutfak yani hem oturma odasi . Oturma odasinda uyuyor. Evimiz 2+1. Ben yemek yersem benim yuzume butun gun bakıyor. Insan çok rahatsiz oluyor. Yemegini yapıyorum tuvalet line gituruyorun banyo bile yaptirdim 86 yaşında Allah razi olsun demedi bi kere olsun maasi var zaten biz bi kere almadik ATMden çekip eline veriyorum parayı yastik altına sakliyor. Bana bi kere para lazım oldu eşim uzaga gitmişti 1000lira vermedi gittim komsudan aldım verdim kendi evi var 4+1 boş orayada gitmiyor. Herseyime karışıyor. Esime anlatiyorum tamam diyor. Bu sefer kayinvalidem gunah olur bilmem ne diyor. Ben yasamiyacam bak bi gun gidicem dedim. Kadının kimsesi yok değil 1 kizi 1 oğlu var . Orayada göndermiyor. Artık tahammulum kalmadi. Eger yine böyle yaparsam evi terk etmedim düşünüyorum. Ailem yurt dışında oraya gidecem bosanirim diye düşünüyorum. Beni anlamiyorlar sanki yasamak zorundayim. Başka yere yerlesin diyeceksiniz biz ona gitmedik o bize geldi😑size kucuk problem gibi gelebilir ama tahammulum sanki bitti
Hiçte küçük gibi gelmedi. Yastık altı yapmak nedir. Maddi destek olacagı yerde. Para olmadan evlat anneye babaya bakmıyo be. Peygambermisin nesin?

Biz yurt dışına aptallarımızı mı göndermişiz yoksa buraya aptal olanlar mı yazıyor anlayamadım. Bu hayatları yaşamak için mi avrupadan dönüyorlar, bu hayatlara tahammül etmek için mi geri dönmüyorlar. Sanki yumurtadan çıkmış gibi hepsi ayrı alem.
Fazla saflar
Bizim topraklarımızda yaşamadıkları için çakallıktan,lodosçuluktan haberleri yok bence ondan kolayca da avlanıyorlar böyle

Fazla saflar
Bizim topraklarımızda yaşamadıkları için çakallıktan,lodosçuluktan haberleri yok bence ondan kolayca da avlanıyorlar böyle
Çakal değiller onu anlıyoruz. 89 göçmenlerinden arkadaşlarım var. 20 yaşına yakı gelmişler, dürüstlük onlar için çok vazgeçilmez olduğundan zaman zaman bocalıyorlar halâ ama bir çizgisi olur insanın, hayır demeyi bilir, kişisel alanını korur. Bunlarda neden yok o

Çakal değiller onu anlıyoruz. 89 göçmenlerinden arkadaşlarım var. 20 yaşına yakı gelmişler, dürüstlük onlar için çok vazgeçilmez olduğundan zaman zaman bocalıyorlar halâ ama bir çizgisi olur insanın, hayır demeyi bilir, kişisel alanını korur. Bunlarda neden yok o

Göçmen olarak ilk gelenlerde de o yok. Amcamlar Almanya’da işçi olarak gitmişler ve köy gibi yaşamışlar. Evlerine gece 3’te evde bir şey lazım oldu diye birileri gelebiliyordu. Az kişi olduğundan birbirlerine bağlılık ve aşırı vefakarlık anlatıyorlar sanırım az kişiyiz birbirimize destek vereceğiz diye. Bize karşı öyle değildi gerçi. Bir de bu var.

Merhabalar arkadaşlar ben kayinvalidem ile yasayan gelinim. 3 sene oldu köyde oturuyoruz calismiyorum kayinpederim vefat ederim 10 sene olmuş Kayinvalidemden çok memnunum. Çok iyi bi kadin. Her seyimi paylasabiliyorum. Yazda babaannesi geldi eşimin bizde kalıyor eşi vefat etti. Ben onunla hic anlasamiyorum..mutfak amerikan tarzi mutfak yani hem oturma odasi . Oturma odasinda uyuyor. Evimiz 2+1. Ben yemek yersem benim yuzume butun gun bakıyor. Insan çok rahatsiz oluyor. Yemegini yapıyorum tuvalet line gituruyorun banyo bile yaptirdim 86 yaşında Allah razi olsun demedi bi kere olsun maasi var zaten biz bi kere almadik ATMden çekip eline veriyorum parayı yastik altına sakliyor. Bana bi kere para lazım oldu eşim uzaga gitmişti 1000lira vermedi gittim komsudan aldım verdim kendi evi var 4+1 boş orayada gitmiyor. Herseyime karışıyor. Esime anlatiyorum tamam diyor. Bu sefer kayinvalidem gunah olur bilmem ne diyor. Ben yasamiyacam bak bi gun gidicem dedim. Kadının kimsesi yok değil 1 kizi 1 oğlu var . Orayada göndermiyor. Artık tahammulum kalmadi. Eger yine böyle yaparsam evi terk etmedim düşünüyorum. Ailem yurt dışında oraya gidecem bosanirim diye düşünüyorum. Beni anlamiyorlar sanki yasamak zorundayim. Başka yere yerlesin diyeceksiniz biz ona gitmedik o bize geldi😑size kucuk problem gibi gelebilir ama tahammulum sanki bitti
Köy yerinde yaşlısıyla beraber yaşayan çiftler az değil. .kadın 86 yaşında evlat acısı da yaşamış, belki nereye baktığının farkında değildir.. kayınvalideniz de ne yapsın ,eşinin emaneti sayılır..evi de var diyorsunuz, belki kayinvalideniz evi diğer çocuklarının veya çocuğunun üzerine yapabilir diye korkuları vardır belki,en azından gözümüzün üzerinde yaşıyor diye düşünüyordur belki..bu oturduğunuz evin tapusu kimin o da önemli..orda tarim işiyle uğraşıyorsanız tarlanıza, bahçenize kendinize ufak bir ev yapabilirsiniz belki..

Köy yerinde yaşlısıyla beraber yaşayan çiftler az değil. .kadın 86 yaşında evlat acısı da yaşamış, belki nereye baktığının farkında değildir.. kayınvalideniz de ne yapsın ,eşinin emaneti sayılır..evi de var diyorsunuz, belki kayinvalideniz evi diğer çocuklarının veya çocuğunun üzerine yapabilir diye korkuları vardır belki,en azından gözümüzün üzerinde yaşıyor diye düşünüyordur belki..bu oturduğunuz evin tapusu kimin o da önemli..orda tarim işiyle uğraşıyorsanız tarlanıza, bahçenize kendinize ufak bir ev yapabilirsiniz belki..

Nenenin evi var 4+1, kv evi var hepsi eşyalı ve bunlar kapıyı kapatıp buraya gelmiş.Bunların evi 2+1. Kadın torununun eşine kendine baktıracağına kızı ve gelinlerine bastırabilir bu kızın kocası pavyondan çıkmayan pezo bir de kayınvalide var. Boş eve kadın kendisi teyzeyi alıp geçinebilir bu kız küçük diye çökmüşler hizmetçilik yapıyor

Nenenin evi var 4+1, kv evi var hepsi eşyalı ve bunlar kapıyı kapatıp buraya gelmiş.Bunların evi 2+1. Kadın torununun eşine kendine baktıracağına kızı ve gelinlerine bastırabilir bu kızın kocası pavyondan çıkmayan pezo bir de kayınvalide var. Boş eve kadın kendisi teyzeyi alıp geçinebilir bu kız küçük diye çökmüşler hizmetçilik yapıyor
Haklısınız, nene düşünüyordur daha kaç yıl yaşarım ben,öldüğümde evimin parasını paylaşacaklar bari biraz köyümde memleketimde yaşayayım diyordur,bana baksınlar diyordur..🤷‍♀️

Ben çok az denk geldim öylelerine. Geneli çekingen,mazlum tiplerdi. Hayır diyemez kıvranır dururlar çünkü yaşadıkları ülkede kimse üstlerine gelmemiş,kimse sınırlarını aşmamış. Buraya gelince bocalıyorlar yazık

Cok akilli kaynanan alsin kaynanasini gitsinler onun evinde yasasinlar sizide rahat biraksinlar gitmiyorlarsa don babanin evine kaynana yetmiyor bide babanne cikmis kafayi yemisler cekilecek dert degil hastabakici degilsin sen

Kızım sabırlı ol cenneti kazan.Benim annem 28 sene babannemle yaşadı.Hicbirsey den memnun olmayan mükemmeliyetçi bir kadındı babannem.Suan babannem alzheimer ve yatalak halam bakıyor.Annem 2 sene önce vefat etti.Esin ve kaynanan iyiymis bak.Sessizce söyle bakarken yoruldum de.Arada kv baksın.İsin bitince odaya kaç.Disari kaç.Nefes al.Bunun için yuva yıkılmaz.Esin arsız olur hırsız olur yalan söyler içer döver aldatır ha derimki git boşan.Evlilik sabır işidir.

Annem zaten destekliyor. Babam ben evlenmeden önce kızmıştı kabul eder eşimi seviyorum ama bu durum sevgiyi aştı

Bosanirim kararlıyım hatta iş başvuru yapicam bama herkes karşı çıkıyor ne olur 5 kere gitti anı karar verme diye ailem arkamda değil

Karar verin aileniz yanınızda mı değil mi? Ayrıca herkes hak ettiğini yaşar. Sizi aldatan, pavyonda kadınlarla para yiyen, anası yetmiyor bir de babaannesine baktıran herife laf yok ama yaşlı başlı kadın bana bakıyor dayanamıyorum diye şikayet var. Düzen bu işinize gelirse yaşarsanız gelmezse çeker gidersiniz.

50+ üstü dayılar gitmiyor mu bu pavyonlara ben mi yanlış biliyorum? Eşiniz görürse benden de Sarı Tutku'ya selam söylesin.

Öncelikle merhabalar. Evliliğin başından beri korumasız iliski yasadik hiç hamile kalmadım hatta dedim acaba ben Anne olamiyacam diye. Umudum kesilmişti doktora gitmeye korkuyordum tesadüf oldu 2.5 senedir olmayan bebek oluverdi... daha düşünmüyordum açıkçası. Bosanmaya kararlıyım annem kızıyor
Bu muhteşem ortamda bir de zavallı bebek var. Alın götürün Polonya'ya en azından düzgün eğitim alır yabancı dil öğrenir.

Konulari ve yorumları okuyunca aptal olduğuma kanaat getiriyorum.
Çünkü ben olsam mutsuz olsam da sesimi çıkarmazdim sanki.
Çünkü şöyle düşünürdüm: ana oğul aynı evde yaşıyor, evlenince gelin de oraya gidiyor. Kvnin başka evi var ama o köyde oğluyla eski düzenine devam ediyor. Çünkü gelin sonradan geldi, gitmek isterse karı koca giderler zaten. Sonra babaanne geliyor. Kv kendince diyor ki "burası benim evim, gelin geldi, babaanne gedi, benim için sorun yok, basimin üstünde yerleri var. Üstelik yaşlı kadın, bir zararı yok"
Şimdi ben böyle düşündüm ve bu durum doğruysa o zaman kv ve babaannenin ne suçu var? Adam karısını alıp taşınmalı, asıl suç onda. Ve gerçekten ev kv ve oğluna aitti de gelin sonradan dahil olduysa bence gelin de haksizlik yapıyor. O zaman karı koca boş evlerden birine geçebilir.
Bir de 85 yaşında kadın, yemek yerken bakıyor diye bu kadar nefret duymak doğru mu bilemedim. Ha yaşayan bilir o ayrı ama yorumlar da çok gazlayici olmuş. Yani belki onun da canı cekti ve isteyemedigi icin baktı. Ya da gerçekten yemek yemesini istemediği için baksa bile o yaşta birinin yaptığı ciddiye alınmamali. Tekrar söylüyorum sinir bozucu ama insan şunu da telkin etmeli kendine: çocuk ya da deli gibi görmek lazım onlari.
Bir de şu var, o yaşta insan paraya fazla bağlı oluyor. Bir lira bile kıymetlidir onun için. Gider ayak daha sıkı bağlanıyorlar dünya malına. Normal yani.
Bilmiyorum aptal mıyım, fazla mi empatigim?

Son düzenleme:
Kızım sabırlı ol cenneti kazan.Benim annem 28 sene babannemle yaşadı.Hicbirsey den memnun olmayan mükemmeliyetçi bir kadındı babannem.Suan babannem alzheimer ve yatalak halam bakıyor.Annem 2 sene önce vefat etti.Esin ve kaynanan iyiymis bak.Sessizce söyle bakarken yoruldum de.Arada kv baksın.İsin bitince odaya kaç.Disari kaç.Nefes al.Bunun için yuva yıkılmaz.Esin arsız olur hırsız olur yalan söyler içer döver aldatır ha derimki git boşan.Evlilik sabır işidir.
Ahahaha hoca verir talkimi kendi yer salkımı hesabı
Daha evlenmeden kaç tane kaynanali konu açtın e sende sabırlı ol cenneti kazan kayınvaliden tüm eşyalarını aldı birde şimdiden sokmuyorsun evlilik sabır işidir unutma ..
Millete cenneti vadedip kendisi tersini yapan hocalar gibisin Kahvee 🤣

Ahahaha hoca verir talkimi kendi yer salkımı hesabı
Daha evlenmeden kaç tane kaynanali konu açtın e sende sabırlı ol cenneti kazan kayınvaliden tüm eşyalarını aldı birde şimdiden sokmuyorsun evlilik sabır işidir unutma ..
Millete cenneti vadedip kendisi tersini yapan hocalar gibisin Kahvee 🤣
İşiniz gücünüz geyik muhabbeti.

Baskalarina ne guzel akil veriyorsunuz birgun kendinizde kullanmayi dusunun aklinizi kendi hayatinizda bakalim bir degisiklik olcak mi?

Önce sen sabredip örnek olsan?

Aynaya bak da öyle konuş bence, eve istediği zaman gelip sigara içecek kvyi kafaya taktın. Sen de sabret kazan cenneti, neden şikayet ediyorsun

Back