Eşimin aşırı derecede iyi niyeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biraz daha merhametli olmalısınız. Hem anne hem de can taşıyan biri olarak ihtiyaç sahibi insanlara el uzatan bir eşe mani olmaya çalışmak çok gaddarca geldi bana. Açlıktan ölmeyeceksiniz emin olun, paylaştıkça bereket gelecek evinize.

Sadaka vermek için zengin olmayı bekleyin diyorsunuz... Hz Ebubekir iki defa tüm malını hibe etmiş sadaka olarak dağıtılması için. Onun ailesi yok muydu? Madem dinden örnek vereceksiniz sadece yarayan kısmını kirpmayin bütün olarak bakın.

Ayyy çok gıcık.benim babam da böyle. Gözleriyle görseler o kişilerin sahtekâr olduğunu yine inanmazlar.ya da inansalar birle ertesi gün eski hâllerine dönerler.bu tarz şeylerin cinnetle düzeleceğini düşünüyorum.belli ki siz de iyi niyetli, sevecen, sakin birisiniz.

Etraf üçkağıtcı dolu.10 kişiden 9' u ( bana sorarsan hepsi dolandırıcı) gerçekten ihtiyacı olan seni beni bulamıyor zaten.böyle bir dünyada nasıl bu iyi niyeti koruyabiliyorsunuz şok içindeyim.kendi öz çocuğunun sma için toplanan parasını yiyen ana babaların ülkesi burası.

Bu tip yobazlara bir şey anlatamazsın başka zamanda da yine bildiğini okur
Kelime biraz ağır gibi ama bence de bu da iyi niyet yobazlığı.çok zengin değilsem kimseye yardım etmeyi de borç bilmem valla.milyarlarca muhtaç insan var.ben ne yapabilirim şimdi? Soygundan soygun beğenen multimilyoner insanlar sorumluluk hissetmiyor ben gariban maaşımla mı hissetmeliyim? Çoluk çocuk yapmayı bilene kadar kendilerini geçindirselermiş.önünü arkasını düşünerek yaşayan insanlar enayi mi?

Son düzenleme:
Zengin olunca sadaka verin demedim. Ne kadar anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız. Durumunuz daha iyi olduğunda "daha fazla" yardım yapabilir ve de hayır yapmaya ailesinden "başlasın" ile sadaka vermek için "zengin olmayı beklemek" tabirinizi nasıl bağdaştırdınız? Ben bunu bilhassa ailesine yaptıklarını da küçük görmesin diye belirtmek istedim.

Hayır gayet uygun kelime maalesef kendi çocuklarının rızkını başkasına verdiğini düşünmüyor bile..örnek olarak Menz..il e yardım edenlerin zengin olmadığını görüyorum benzer isler

Ne demek hepsi dolandırıcı? İyi niyetli adama saf, yardıma muhtaç insanlara dolandırıcı... inşallah birgün yardıma muhtaç olduğunuzda insanlar sizin için dolandırıcı demez. Siz yanlış insanla evlenmişsiniz.

Din sadece kendimize yontmak için referans alacağımız birşey değil. İyi günler...

Hayır gayet uygun kelime maalesef kendi çocuklarının rızkını başkasına verdiğini düşünmüyor bile..örnek olarak Menz..il e yardım edenlerin zengin olmadığını görüyorum benzer isler
Onlar zengin değil ama şeyhler, başlarındaki adamlar karun kadar zengin. geçen çöp karıştıran kişilerin üçkağıtçı zenginler olduğu ortaya çıktı.hani derler ya gözümle görmeden inanmam diye.biz artık gözünüzle görsek bile inanamıyoruz.bu kadar ahlaksız bu kadar şerefsiz bu kadar üçkağıtçı millet olur mu ya ? Koca ülke dolandırıcı olmuş.kimseye de bir gram yardım etmem valla.hiçbirine inanmıyorum.şüphe bile etmiyorum.yardım(!) edenlere de iyi insan değil saf gözüyle bakıyorum.çünkü ben iyi niyetliyim onlar bildiğin saf.hatta bu şerefsizleri zengin ediyorlar diye kızıyorum.

Bir değerlendirirsin karşındaki insanın durumuna bakarsın bir de kendine. Çocuklarına. Karşındaki çok düşkünse yardım edersin. Ama öyle bir durum yok gibi. Hele aylık bağlar gibi her ay market alışverişi yapmak fazla.

Ebû Hureyre (r.a.) den rivayete göre, Resûl-i Ekrem şöyle buyurmuştur:
“Allah yolunda sarfettiğin para, bir köle azâd için verilen para, bir yoksula sadaka olarak verdiğin para ve çoluk çocuğuna harcadığın paralar (yok mu?) İşte bunların ecir bakımından en büyüğü, ailene sarfettiğin paradır.”Müslim

Din sadece kendimize yontmak için referans alacağımız birşey değil. İyi günler...
Ebû Hureyre (r.a.) den rivayete göre, Resûl-i Ekrem şöyle buyurmuştur:
“Allah yolunda sarfettiğin para, bir köle azâd için verilen para, bir yoksula sadaka olarak verdiğin para ve çoluk çocuğuna harcadığın paralar (yok mu?) İşte bunların ecir bakımından en büyüğü, ailene sarfettiğin paradır.”Müslim

Kendi argumaninizi çokertmişsiniz:) yoksula yardım eden adamın karısına yazdıklarınızı bir daha okuyun, sonra şu yazdığınız hadisi..

Dini yorum yadak değil mi? Herkes din hocası gibi bu sabah.şikayet ederler söyleyeyim.

Kendi argumaninizi çokertmişsiniz:) yoksula yardım eden adamın karısına yazdıklarınızı bir daha okuyun, sonra şu yazdığınız hadisi..
Hanımefendi buraya polimiğe ya da tartışmaya diye yazmadım. Bildiklerim ölçüsünde yardım amaçlı yazdım. Sizinle tartışacak hiçbir şeyim yok. Buyrun faydalı bir bilginiz var ise paylaşın. Yoksa yok sensin, yok benim konuşmasına girecek değilim. Istediğiniz gibi anlayabilirsiniz.

Keşke benim eşim de böyle olsaydio yardim ettikce ALLAH size kat ve kat verecektir emin olun keske eşimde kuru ekmeğimiz olsaydi da esim onu paylaşsaydı

Ben sizinle tartışmam ki:) yarım bilgi hatta kulaktan dolma bilgilerle alim gibi fetva dağıtan insanlarla konuşmamayı tercih ediyorum. İyi günler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…