Eşimin aşırı derece olan kıskançlığı

Sevgililik zamanıda mı böyleydi? Sonra mı böyle oldu? 4 yıl süreci nasıl işledi?
Sevgililik zamanındada böyleydi ama aynı evde yaşamadığımız için bu kadar rahatsız edici değildi hareketleri şimdi evlenip aynı evin içine girince boğuluyormuşum gibi hissediyorum.Sabretmeye çalışıyorum umarım düzelir.Düzelmezsede ne yapılacağı belli

Hep böyleymiş zaten ama bunu evlilikte anladınız artık. Tahammülünüz kalmamış.

Ve hayır değişmez.

Maşallah sizde vazgeçmeye pek hazırmışsınız.Dilekçeler hemen hazırlanıyor..

Boşanın bakalim da o çok kıymetli arkadaşlarınız yüzünüze bakacaklar mı?

Bir de siz bu adamı hiç tanımadan mı evlendiniz? Kıskanç insan elinde olmadan her an kiskançlık yapar..

Siz hiç eşiniz olmadan arkadaşlarınızla buluşmuyor musunuz? ya da eşiniz kendi arkadaşlarıyle siz olmadan buluşamıyor mu şaştım kaldım hiç böyle bir şey duymamıştım.Bu iki tarafın da akıl sağlığını uzun vadede koruyabileceği sürdürebilir bir ilişki değil bence.

Hiç mi arkadaşlarınızla bi alışverişe gidip iki kazak alıp dönüşte kahve içip sohbet etmek gelmiyor içinizden mesela

Burada anlatmıştım, isterseniz okuyabilirsiniz…

Şu anda bir şikayetimiz yok çok şükür.

İleride değişirsek bilmiyorum o zaman düşünürüz.

Bir evlilik yaparken,ya ben bu insanı değiştirebilirim,ne olacak ki diye yapılmamalı.Bir insan iki olmaz,herkes tolere edebileceğini düşündüğü insanlarla evlenmeli ki,bunlar çokta tolere edilemeyecek şeyler değil.Konu sahibi,bu evliliği çok fazla sürdürebilecek gibi gözükmüyor.

Esinizle bir terapiste gidin. Cogu zaman böyle takintili davranislarin altinda korkular yatiyor (aldatilma, terk edilme korkusu felan). Insanlar kendi davranislarin 38 yasindada ceki düzen verebilir, ama bunun icin önce temel soruna Inmek lazim. Örnegin küsme huyum cocukluktan kalma birseydi. Onu attigimda 32 yasimdaydim.

Boşanmayla benim arkadaşlarımın yüzüme bakmaması olayını pek anlayamadım.Tabiki tanıyordum öncesinde 4 yıllık bir sevgililik sürecimiz oldu ama bu kadar rahatsız edici değildi

Haklısınız.Eşim terapiste gidiyor zaten.Umarım yararlı olur yoksa bende yuvam bozulsun istemem boşanmayı kim ister ki ama bu tarz hareketlerine devam ederse sonu boşanmak görünüyor malesef

Bence kıskançlığından ziyade jimsesizlikten yapıyor bende.onun bayan versiyonunum aynı evin içinde olsak bile eşim surekli yanımda olsun istiyorum. Ailem ve eşim dışında samimi olduğum kimse yok bende bağımlılığımi buna bağlıyorum

Haklısınız.Eşim terapiste gidiyor zaten.Umarım yararlı olur yoksa bende yuvam bozulsun istemem boşanmayı kim ister ki ama bu tarz hareketlerine devam ederse sonu boşanmak görünüyor malesef

Terapiste gitmesi iyi.bu konu ile ilgili beraber de görüsebilirsiniz. Huylu huyundan vazgecmesi bir gün icinde olmuyor, ama üzerinde calissa yinede kisa zamanda üstünden gelebilir. Hakkinizda hayirlisi insallah

Eşinizin tedaviye ihtiyacı var bence. Hastalık bu tamamen. Destek almasını sağlayın olmuyorsa da boşanın. Öyle kendi kendine kimse değişmez

napıyorsunuz hayatım instagramda storylerini gördüm eğleniyorsunuz ama beni unuttun aramıyorsun beni hiç özlemiyorsun
Bu nedir ya. Çok itici değil mi? Kıskançlık diyemiyorum çünkü kıskanma eylemi bile maskülen bir tavır barındırır. Adam sürekli bir mıçmıçlık peşinde. Evlerden ırak. Böylesine bir saat katlanamam.

Saat başı aramasının haricinde beni bunaltan birşey olmazdı . Gece dışarı çıkınca belirli bir saatte dönüp eşimle vakit geçiririm . Çıktığımızda ara sıra mesajlasiriz . Elinizde sürekli telefon varsa ne yapıyorsun telefonda diye sormuş olabilir . Takıntı boyutu falan görmedim ben sadece sizi seviyor vakit geçirmek istiyor gibi geldi . Bende arada bir mesaj atarım yani eşime ailesi başka şehirde yanlız gider oraya arkadaşlarıyla gece dörde beşe kadar oturur kıskançlik yapmıyorum bu noktada ama bir aramaya bu kadar rahatsız olunmamali bence .sizi çok sevdiği için bırakmaz beni takıntı yaptı falan diye düşünüyorsaniz bir gün bir birakiverir şaşırırsiniz .

Üç dört kere konu açmışsınız.

Eşinizi ona göre az sevdiğinizi babanızın öfke problemi olduğunu, eşinizin öfke kontrolü olmadığını, sürekli tartışma çıkardığını, boşanmak istediğinizi, sürekli bağırıp sonra gelip sarıldığını, her şeye karıştığını şimdi de aşırı kıskanç olduğunu ve karıştığını yazmışsınız. Psikolojik şiddet demişsiniz.

Eşiniz sizi kontrol etmeye çalışıyor ciddi sıkıntılı biri. Bu sevgi değil. Tutku takıntı saplantı.

Siz sürekli boşanmaktan bahsediyorsunuz sayfalarca size cevap yazılıyor konu açık kalıyor, aradan süre geçiyor eski konuları toparlayıp, eşinizin tüm özelliklerini veya yaşanılan tüm problemi anlatmak yerine cımbızla bir şey çekip eskisinden bahsetmeyip sayfalarca öyle mi böyle mi yazıp devam ediyorsunuz.

Mutsuzsunuz devam etmeyin denilince ailem destek vermez babam abim baskıda turar. Eş terapisi önerilmiş ben ayrı o ayrı gidiyor diyorsunuz.

Konu açarken beklentiniz nedir?

Bir de odaya geçtim dilekçe yazdım? Çok saçma. Çok tutarsız anlamsız şeyler var

Adamın kıskanma diye anlattığınız şeyler sevgi ve ilgi kıskançlık değil. Kontrol etmeye çalışmak. Anormal hikaye kurgunuz.

Sağlıklı bir psikoloji değil, çift terapisi almalısınız mutlaka.

Bu kıskançlık değil bağımlılık, size aşırı bağımlı, benim eşim de bana bağımlı o yüzden hemen teşhis koyabiliyorum ama çok şükür bizde ben disardayken aramaz çünkü baştan cektim resti , ne ben seni ararım ne de sen beni ara dedim
Ama geri kalan her anlattığınız şey eşimin aynısı, yapacak birsey yok bu duruma , seneler geçtikçe biraz azalıyor öyle diyim , biz 8 senemiz bitirdik bu sene ilk defa ayrı tv izlemeyi kabul ettirebildim

Güncelleme: şimdi yukardaki yorumu gördüm eski konularinizla ilgili olanı, sizdeki durum bambaşka, öfke sorunu vs adamın başka problemleri var , üstteki yoruma katılıyorum adam kontrol manyagi , bosanin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…