Eşimin arkadaşlarıyla denize gitme merakı...

Zaten normalde o arkadaşlarını her gün 3 saat görüyor sohbet ediyor o işten 3'te çıkıyor akşam 6'ya kadar sohbetin ve eğlencenin dibine vuruyorlar. Eşimde normalde arkadaşlarıma gitmeme buluşmama müdahale etmez. Ama bu tip konularda karışır ve asla git demez birazda o yüzden benim tavrım.

Tavrımız yerinde. Bozmayın bu hali. Tekrar konu açmayın.
Akşam güzel bir sofra hazırlayın vaktiniz varsa, ya da dışarıda bir buluşma / yemek ayarlayın.

Bu sıkmak değildir. Etkiye tepkidir.
Eğer sizin gitmenizi istemiyorsa o da gitmemeli. Ailesiyle gidip pekala köpeği denize sokabilir.

Çok doğru ben bir yere giderken köpeği almayalım demiyorum ki geçenlerde Belgrad'a gittik köpekte bizimleydi gezdirdik dolaştırdık. Bir de rahatsız olduğum bir şey daha var bu bekar arakdaşları için 1 hafta önce denize gittiler demişti. Orada sahil kenarında bira filanda içiyorlar ki bu da benim hiç hoşuma gitmiyor.

Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bir konu açmıştım eşimin siniriyle ilgili konuşmadığımı ancak gerektiği zaman birkaç laf ettiğimi yazmıştım. Tavrımı hala sürdürüyorum eşimde 1 haftadır bayağı sakin ama ben tam olarak sakinleştiğinden emin olamadığım için tavrım devam ediyor. Neyse asıl konu; dün akşam kayınvalidemlerdeydik yemek yedik sonra bahçede çay içtik derken kalkacağımız zaman eşim kayınpederimin arabasını çalıştırdı bizim arabayı onun yerine çekti. Bizim arabayı neden bıraktın dedim köpeği getireceğim yarın bahçeye çocuklar istiyor diye dedi tamam dedim. Arabaya bindik yarın xxx arkadaşla köpeği denize götüreceğiz dedi, sözde xx arkadaşı köpeği denize sokacakmış. Az önce böyle bir şey söylemedin dedim yeni fırsatım oldu söylemeye dedi. Bende köpeği getireceğini söylerken fırsat bulamadın mı dedim sustum. Neyse eve kadar hiç konuşmadım. Eve geldik neden surat asıyorsun köpeği denize sokacağız alt tarafı dedi kim kim gideceksiniz dedim. xxx arkadaşından hariç 3 arkadaş ismi daha saydı. Yarın denize gidelim mi dediler bende tamam köpeği de götürür denize sokarız dedim ne var bunda dedi. Her şeyi planlayıp ayarlıyorsun ondan sonra bana söylüyorsun ve sonra da ne var bunda diyorsun, tamam bir şey yok sana yarın iyi eğlenceler artık seninle tartışmak istemiyorum dedim va yattım. Sabah kalktım başucumda oturuyor. Neden böyle yapıyorsun bu yaptığın kıskançlık buna ne gerek var 15 yıllık evliyiz biz dedi. Madem evli olduğunun farkındasın 4 bekar erkek arkadaşınla denizde ne işim var diye sordun mu kendine hiç dedim. Ayrıca bu kıskançlık değil bana hiçbir şey söylememem gizlemen son anda üstü kapalı anlatman ben sormasam o 3 arkadaşını da gizleyecektin dedim. Bir de ben bir arkadaşımla denize gitmek istediğimde (ki 2 çocuk onda 2 de bende onlarla birlikte olmasına rağmen) ne işiniz var denizle biz olmadan demiştin. Bunu sen deyince kıskançlık olmuyorda ben deyince mi kıskançlık oluyor adı dedim. Her zaman sinirlenen tavır yapan eşim eğilip yanağımdan öptü saçımı okşadı. Deniz şortunu bıraktı bunu almayacak mısın dedim yok aşkım almayacağım seni seviyorum dedi ve gitti. Adam bildiğin kendine çeki düzen vermeye başladı galiba ama ben acaba çok mu sıktım diye de düşünmeden edemedim. Sonra da o da aynı şekilde davranıyor diye kendimi teselli ettim filan. Kafam karıştı anlayacağınız sizce fazla mı tepki vermişim yoksa yerinde bir tepki mi olmuş? Bu arada iyiki varsınız...
tam ısabet olmus benım esımde sızınkının bır degısık versıyonu ama ben aynı seyı soylesem ınadına ceker gıder ve asla ozur dılemez...!

Kendisi ve arkadaşları isteyince denize girebiliyor, köpeğiniz için özel vakit ayrılıyor denize girmesi için, size ve çocuğunuza gelince yok? Sebep? Yani ne desem bilemiyorum, bu erkeklere herşey serbest kadınlara yasak kafası sanırım biz beslediğimiz sürece devam edecek, bir dahaki sefere siz de gidin eğlenin böyle şeyler için izin almayın madem kendisi herşeyi yapmakta özgür.

valla bu arkadasla denize & tatile.gitme meraklarinin sonu oek hayra cikmiyor..pekala sizinle de gidebilir veya cocuklariyla..
ayrica bir de lutfen kopekleri denize;en azindan halkin yogun olarak girdigi yerlere ve saatlerde sokmayin..

valla bu arkadasla denize & tatile.gitme meraklarinin sonu oek hayra cikmiyor..pekala sizinle de gidebilir veya cocuklariyla..
ayrica bir de lutfen kopekleri denize;en azindan halkin yogun olarak girdigi yerlere ve saatlerde sokmayin..

Köpek bahane zaten hani ben bir şey demeyeyim diye uydurulmuş tamamen, önce köpeği denize sokmakla başladı lafa arkadaşlarının denize gidelim mi teklifiyle son buldu lafı.

Bırakın gitsin, aynı gün siz de çocuğunuzu alın gidin, çocuğunuzla beraber güzel bir gün geçirin, o gezip tozarken evde beklemeyin.

Ben maalesef ki çalışıyorum hafta içi o imkanım yok ama hafta sonu olsa mutlaka yapardım bunu. Eşimde çalışıyor ama o 2,30-3 gibi çıkıyor o saatten sonra gidecekler artık akşam kaçta eve gelmek aklına gelirse.

Eşiniz size karşı tutum ve davranışlarından dolayı bunu yapıyorsunuz ,benim yaşadığımı gör hisset diye .
Cidden çok sıkıntılı bir durum ,ben eski sevgilimle yaşadım baş edemedim bu durumdan .Umarım eşiniz anlar .Tartışma yerine böyle sakin sakin konuşursanız demekki anlaşabiliyorsunuz .

Eşiniz size karşı tutum ve davranışlarından dolayı bunu yapıyorsunuz ,benim yaşadığımı gör hisset diye .
Cidden çok sıkıntılı bir durum ,ben eski sevgilimle yaşadım baş edemedim bu durumdan .Umarım eşiniz anlar .Tartışma yerine böyle sakin sakin konuşursanız demekki anlaşabiliyorsunuz .

Evet her şey bu şekilde başladı yani benim tutumum. Ama şimdilerde üzerimde huy kaldı sanki bazen bende rahatsız oluyorum ama yine de etkiye tepki veremeden de duramıyorum kendimi.

Sen onu ne kadar kisitlamazsan o da seni kisitlamaz. Biraz rahat olmak lazim.
Bazen eşim istemiyor bi şeyler yapmamı ve aklıma kendim geliyorum, onu sikbogaz ettiğim vakitler yani.diyorum kendi kendime,onu biraz (çok değil )rahat bırak ki o da sana aynı şeyi yapamasın

Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bir konu açmıştım eşimin siniriyle ilgili konuşmadığımı ancak gerektiği zaman birkaç laf ettiğimi yazmıştım. Tavrımı hala sürdürüyorum eşimde 1 haftadır bayağı sakin ama ben tam olarak sakinleştiğinden emin olamadığım için tavrım devam ediyor. Neyse asıl konu; dün akşam kayınvalidemlerdeydik yemek yedik sonra bahçede çay içtik derken kalkacağımız zaman eşim kayınpederimin arabasını çalıştırdı bizim arabayı onun yerine çekti. Bizim arabayı neden bıraktın dedim köpeği getireceğim yarın bahçeye çocuklar istiyor diye dedi tamam dedim. Arabaya bindik yarın xxx arkadaşla köpeği denize götüreceğiz dedi, sözde xx arkadaşı köpeği denize sokacakmış. Az önce böyle bir şey söylemedin dedim yeni fırsatım oldu söylemeye dedi. Bende köpeği getireceğini söylerken fırsat bulamadın mı dedim sustum. Neyse eve kadar hiç konuşmadım. Eve geldik neden surat asıyorsun köpeği denize sokacağız alt tarafı dedi kim kim gideceksiniz dedim. xxx arkadaşından hariç 3 arkadaş ismi daha saydı. Yarın denize gidelim mi dediler bende tamam köpeği de götürür denize sokarız dedim ne var bunda dedi. Her şeyi planlayıp ayarlıyorsun ondan sonra bana söylüyorsun ve sonra da ne var bunda diyorsun, tamam bir şey yok sana yarın iyi eğlenceler artık seninle tartışmak istemiyorum dedim va yattım. Sabah kalktım başucumda oturuyor. Neden böyle yapıyorsun bu yaptığın kıskançlık buna ne gerek var 15 yıllık evliyiz biz dedi. Madem evli olduğunun farkındasın 4 bekar erkek arkadaşınla denizde ne işim var diye sordun mu kendine hiç dedim. Ayrıca bu kıskançlık değil bana hiçbir şey söylememem gizlemen son anda üstü kapalı anlatman ben sormasam o 3 arkadaşını da gizleyecektin dedim. Bir de ben bir arkadaşımla denize gitmek istediğimde (ki 2 çocuk onda 2 de bende onlarla birlikte olmasına rağmen) ne işiniz var denizle biz olmadan demiştin. Bunu sen deyince kıskançlık olmuyorda ben deyince mi kıskançlık oluyor adı dedim. Her zaman sinirlenen tavır yapan eşim eğilip yanağımdan öptü saçımı okşadı. Deniz şortunu bıraktı bunu almayacak mısın dedim yok aşkım almayacağım seni seviyorum dedi ve gitti. Adam bildiğin kendine çeki düzen vermeye başladı galiba ama ben acaba çok mu sıktım diye de düşünmeden edemedim. Sonra da o da aynı şekilde davranıyor diye kendimi teselli ettim filan. Kafam karıştı anlayacağınız sizce fazla mı tepki vermişim yoksa yerinde bir tepki mi olmuş? Bu arada iyiki varsınız...
Eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz ne yapacağınıza da kendiniz karar verin bence.
Kimi iyi yaptın der devam edersin başın ağrır kötü yapmışsın der geri çekilirsin yine başın ağrır.
Benim anladığım kadarıyla eşiniz sizi gerçekten seviyor ve sizin ani çıkışlarınız sebebiyle size genelde som dakika da söylüyor çünkü öncesinde söylerse surat yapmanızdan tartışma çıkmasındam çekiniyor gibi.
Eşinizi biraz rahat bırakın bence.Onun attığı her olumlu adım da sizde ona olumlu bir adım atın onun her yanlışın da sizde ona göre tepki verin derim.
Kendimden örnek vereyim eşim her yıl arkadaşlarıyla Antalya Karadeniz turu vs yapar 10 gün gider gezer hatta tatil planını beraber hazırlarız.İsterim ki eşim kafasını dinlesin rahatlasın birbirimizi özleyelim vs.
Geçen yıl eşim Sinop'a gitti akşam saat 23 gibi aradım uzunca çaldı ancak açtı nasıl bir gürültü anlatamam dışarı çıktı konuşmak için nerdesin dedim Bar'a geldik arkadaşlarla dansöz çıkmıştı onu seyrediyorduk dedi :KK70:
Bende o zaman kapatayım telefonu sen izle beni ararsın dedim gece saat 1 de aradı nasıl eğlendiklerini bir arkadaşının dansözle karşılıklı nasıl oynadığını falan anlattı vs. Bende sen oymamadınmı aşkım bari para yapıştırsaydın dedim :KK70:
Dansözün göğsüne para koymuş tabi.
Eşim anlattıkça ben sin sin güldüm içimden.
Çünkü eşim çok nalet huysuz aksi sinirli bir adamdır ve asla alkol kullanmaz sigara da kullanmaz öyle ortamları da sevmez sırf arkadaşları için gittiğini biliyorum ve arkadaşının oynaması dansözden daha çok keyif vermiş belli ki.
Sonuç; Eşim mutluysa bende mutlu olurum.
Ben eşime hesap sormam ama o bana gelip herşeyi detaylıca anlatır.
Bu yıl hamile olduğum için beni bırakıp gitmek istemedi bende erkek kardeşimin yıllık iznini yanımda geçirmesi için İstanbuldan çağırdım eşimin tatil planını yaptım uçak biletlerini falan aldım "Hadi sen çok sıkıldın git biraz değişiklik olsun" dedim yarın gidiyor hayırlısı ile.
Aynı şekilde bende arkadaşlarımla taile giderim kuzenlerimle giderim bişey demez.
Evlilikte karşılıklı güven çok önemlidir birde kişinin kendine olan güveni çok önemlidir.Belki ben bir Adriana Lima değilim ama eşim de Bred Pitt değil sonuçta :KK70: Kadınların hepsi sıraya girip eşimi de bekliyor değiller :KK70:
Yapacağı varsa da kendine yapar Allah'tan korkmayan kuldan utanmaz :KK66:

Eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz ne yapacağınıza da kendiniz karar verin bence.
Kimi iyi yaptın der devam edersin başın ağrır kötü yapmışsın der geri çekilirsin yine başın ağrır.
Benim anladığım kadarıyla eşiniz sizi gerçekten seviyor ve sizin ani çıkışlarınız sebebiyle size genelde som dakika da söylüyor çünkü öncesinde söylerse surat yapmanızdan tartışma çıkmasındam çekiniyor gibi.
Eşinizi biraz rahat bırakın bence.Onun attığı her olumlu adım da sizde ona olumlu bir adım atın onun her yanlışın fa sizde ona göre tepki verin derim.
Kemdimden örnej vereyim eşim her yıl arkadaşlarıyla Antalya Karadeniz turu vs yapar 10 gün gider gezer hatta tatil planını beraber hazırlarız.İsterim ki eşim kafasını dinlesin rahatlasın birbirimizi önleyelim vs.
Geçen yıl eşim Sinop'a gitti akşam saat 23 gibi aradım uzunca çaldı ancak açtı nasıl bir gürültü anlatamam dışarı çıktı konuşmak için nerdesin dedim Bar'a geldik arkadaşlarla dansöz çıkmıştı onu seyrediyorduk dedi :KK70:
Bende o zaman kapatayım telefonu sen izle beni ararsın dedim gece saat 1 de aradı nasıl eğlendiklerini bir arkadaşının dansözle karşılıklı nasış oynadığını falan anlattı vs. Bende sen oymamadınmı aşkım bari para yapıştırsaydın dedim :KK70:
Dansözün göğsüne para koymuş tabi.
Eşim anlattıkça ben sin sin güldüm içimden.
Çünkü eşim çok nalet huysuz aksi sinirli bir adamdır ve asla alkol kullanmaz sigara da kullanmaz öyle ortamları da sevmez sırf arkadaşları için gittiğini biliyorum ve arkadaşının oynaması dansözden daha çok keyif vermiş belli ki.
Sonuç; Eşim mutluysa bende mutlu olurum.
Ben eşime hesap sormam ama o bana gelip herşeyi detaylıca anlatır.
Bu yıl hamile olduğum için beni bırakığ gitmek istemedi bende erkek kardeşimin yıllık iznini yanımda geçirmesi için İstanbuldan çağırdım eşimin tatil planını yaptım uçak biletlerini falan aldım "Hadi sen çok sıkıldın git biraz değişiklik olsun" dedim yarın gidiyor hayırlısı ile.
Aynı şekilde bende arkadaşlarımla taile giderim kuzenlerimle giderim bişey demez.
Evlilikte karşılıklı güven çok önemlidir birde kişinin kendine plan güveni çok önemlidir.Belki ben bir Adriana Lima değilim ama eşim de Bred Pitt değil sonuçta :KK70: Kadınların hepsi sıraya girip eşimi de bekliyor değiller :KK70:
Yapacağı varsa da kendine yapar Allah'tan korkmayan kuldan utanmaz :KK66:

Ne güzel sizin ilişkinizde eşinizin size karşı tutumu da aynıymış ama bizim ilişkimizde eşim asla istemez arkadaşlarımla denize gideyim. Bir keresinde gitmek istedik arkadaşlarla hatta çocukları da yanımıza alacaktık eşime anlattım bu planı kesinlikle olmaz öyle bir şey ben yanında yokken bir plaja gideceksin şimdi bütün dallamalar oradadır böyle bir şeyi aklından bile geçirme diye tepki vermişti. Bu sabah bende aynısını ona söyledim şimdi sizde 5 dallama (senin tabirinle) plajdaki hatunları süzmeye mi gideceksiniz dedim bana söylediklerinin aynısını duyunca belki de anlamıştır benim de neden tepki verdiğimi.

Ne güzel sizin ilişkinizde eşinizin size karşı tutumu da aynıymış ama bizim ilişkimizde eşim asla istemez arkadaşlarımla denize gideyim. Bir keresinde gitmek istedik arkadaşlarla hatta çocukları da yanımıza alacaktık eşime anlattım bu planı kesinlikle olmaz öyle bir şey ben yanında yokken bir plaja gideceksin şimdi bütün dallamalar oradadır böyle bir şeyi aklından bile geçirme diye tepki vermişti. Bu sabah bende aynısını ona söyledim şimdi sizde 5 dallama (senin tabirinle) plajdaki hatunları süzmeye mi gideceksiniz dedim bana söylediklerinin aynısını duyunca belki de anlamıştır benim de neden tepki verdiğimi.
:KK70: Son cümlene güldüm....
Ah güzel kardeşim eşim ilk zamanlar da bana nefes aldırmıyordu biz Bodrum'da yaşıyoruz düşün benim burda denize girmişliğim yok.Sebep burada yaşıyormuşuz herkes bizi tanıyormuş arkadaşları beni sahilde bikini ile görürmüş falan filan.Ben bu durumu hiç dert etmedim uzatmadım da eşime hiç karışmadım hep sessiz kaldım gitmek için diretmedim.Bir zaman sonra arkadaşlarımla başka bir yere denize gideceğimizi ama ben bikinimi yanıma almayacağımı elbiseyle şemsiye altında oturacağımı söyledim kabul etti ilk bir kaç zaman öyle gittim ama söz verdiğim gibi denize girmedim amaç arkadaşlarımla olmaktı sonra sonra yavaş yavaş eşim bana arkadaşların denize giriyor sen girmiyorsun istersen sende gir dedi öyle öyle aştık bazı sorunları. Bazen ezik olmak anlayış abidesi gibi davranmak inan daha iyi sen istemiyorsun ama seni seven eşin sana kıyamıyor ve kendiliğinden sana müsaade ediyor :KK66:
Bu bir politika aslında sonuç benim ki gibi olmayabilir senin eşin hiçbir zaman izin vermeyebilir bunu asla bilemem.
Eşinin karakterine göre bir politika uygula.
Bildiğim bişey varsa seven erkek kadınının saçından ve alnından öper. :KK66:
Mutluluklar dilerim canım.
Bırak 5 değil 15 dallama gitsinler b...k yiyen tadını da kokusunu da kendi çeker.
Sana tavsiyem sakın erkeğinle sidik yarışı yapma.Sen gittin bende giderim sen yaptın bende yaparım deme.
Bırak o gitsin emin ol seninde gideceğin zaman gelecek ve bunu sen istemeden eşin sana verecek :KK66:

:KK70: Son cümlene güldüm....
Ah güzel kardeşim eşim ilk zamanlar da bana nefes aldırmıyordu biz Bodrum'da yaşıyoruz düşün benim burda denize girmişliğim yok.Sebep burada yaşıyormuşuz herkes bizi tanıyormuş arkadaşları beni sahilde bikini ile görürmüş falan filan.Ben bu durumu hiç dert etmedim uzatmadım da eşime hiç karışmadım hep sessiz kaldım gitmek için diretmedim.Bir zaman sonra arkadaşlarımla başka bir yere denize gideceğimizi ama ben bikinimi yanıma almayacağımı elbiseyle şemsiye altında oturacağımı söyledim kabul etti ilk bir kaç zaman öyle gittim ama söz verdiğim gibi denize girmedim amaç arkadaşlarımla olmaktı sonra sonra yavaş yavaş eşim bana arkadaşların denize giriyor sen girmiyorsun istersen sende gir dedi öyle öyle aştık bazı sorunları. Bazen ezik olmak anlayış abidesi gibi davranmak inan daha iyi sen istemiyorsun ama seni seven eşin sana kıyamıyor ve kendiliğinden sana müsaade ediyor :KK66:
Bu bir politika aslında sonuç benim ki gibi olmayabilir senin eşin hiçbir zaman izin vermeyebilir bunu asla bilemem.
Eşinin karakterine göre bir politika uygula.
Bildiğim bişey varsa seven erkek kadınının saçından ve alnından öper. :KK66:
Mutluluklar dilerim canım.
Bırak 5 değil 15 dallama gitsinler b...k yiyen tadını da kokusunu da kendi çeker.
Sana tavsiyem sakın erkeğinle sidik yarışı yapma.Sen gittin bende giderim sen yaptın bende yaparım deme.
Bırak o gitsin emin ol seninde gideceğin zaman gelecek ve bunu sen istemeden eşin sana verecek :KK66:

İnşallah öyle olur, gitmesini istememdeki bir diğer nedende gideceği arkadaşları hafiften alkolik yani her gün iş çıkışı içmeden duramayan tipler oraya gidecekler ve mutlaka orada da içecekler ki daha önce yapmışlıkları var. Zaten geçen hafta arkadaşlar denize gitti diye bir laf attı ortaya, dün akşam işte bende bekliyordum o deniz muhabbetinin içine sen ne zaman dahil olacaksın diye gözlerim yollardaydı tebrik ederim çok bekletmedin dedim. Sabahta aslında kızarak değil sadece gitmesini neden istemediğimi açıkladım. Arkadaşlarının beğenmediğim tarafları var özellikle onlarla gitmen beni rahatsız ediyor aynı zamanda da bu planı yapıyorsun ve bana olduğu gibi söylemiyorsun her şeyi ayarlıyorsun sonra benim haberim oluyor dedim. Bir de sen beni kıskanıyorsun deyince madem bunun adı kıskançlık peki sen niye bana asla gidemezsin dediğinde adı kıskançlık değildi dedim normalde sinirlenip vurup kapıyı çıkması gereken adam saçımı okşayıp öpüp çıktı ve çıkarken neyse bende arkadaşlara ben gelmiyorum karım izin vermedi kendisi çok kıskançtırda derim dedi gülerek ve gitti.

X