• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin arkadaşı ve arkadaşının eşi evimize gelecek, ikisini de tanımıyorum?

Kazuletbagyan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
300
358
53
29
Merhabalar

Beni ve sorunlaımı az çok açtığım konulardan az çok tanıyorsunuz. Eşimle aramız iyi değil ve 1 ay öncesinden belli olan bir misafirimiz var. Perşembe günü gelecekler. Eşimin arkadaşı,eşi ve çocuğu. Ne arkadaşını nede eşini tanımıyorum. Pazartesi gününe kadar kalacaklar. Benimde perşemve ve cuma saat 11’de direksiyon derslerim var sınav haftaya olduğu için erteleyemedim de. Ertelemek istememin sebebi daha önce de eşimin arkadaşı ile hatta akrabaları ile münasebetim oldu ve bu insanlar gidip benim hakkımda kayınvalidemin kulağına gidecek şekilde konuşmuşlar. Konulanlardan bir tanesi erkek arkadaşı gidip kavga ettiğimizi kalabalık bir ortamda söylemiş. Eşimin telefonda konuşmalarını duymuş. Yanımızda değildi yani. Diğeri de teyzesinin kızı. 16 yaşında genç kız. 15 tatili bizde geçirmek istedi daha yeni tanıştığımız ve genç kız olmasının verdiği garip bir hisle sadece neden olmasın diyip geçiştirdim. Numaranı istedi verdim kız Allah’ın hergünğ sabah-öğle-akşam bana mesaj atmaya başladı. Artık gına gelmişti. Sonra bir sorun yaşadım hattımla ilgili ve numaramı değiştirdim Buda gidip annesine yani eşimin teyzesine benim telefonlarımı açmıyor, onlara gitmeyim diye öyle yapıyor falan demiş. Bunları ikisinde kaynanamın kulağına gitmiş kaynanamda güya ben yanlış anlamayayım diye beni aramak yerine eşimi arayıp daha dikkatli davransın demiş. Perşembe günü gelecek arkadaşı da eşin bizim buralardan değil ya ister mi bizi misafirliğe diye sormuş eşimde misafirperverdir sorun olmaz demiş. Bu arada bana sormadı gelebilirler mi diye şu gün gelecekler dedi bende tamam dedim. Bende zaten aramız kötü tekrar bir sorun yaşar mıyız diye strese girdim bile şimdiden. Adamın karısıda eşimin eski sevgilisi ile aynı hastana de çalışıyor görümcemin söylediğine göre. Bu konuyu da sordum onlar birbirini tanımıyor, kız orda çalışmıyor, sakın bunu kadına sorma çok kızarım falan dedi. Ama ben şimdiden strese girdim bile sabahta ne yemek yapacaksın onlara diye sordu bende sen söyle ne yapayım dedim. Lütfen bana telkinde bulunun çünkü zaten kötü bir dönemin üstüne geliyorlar

Keske kabul etmeseydiniz sorun çıkmasın diye evet demissiniz ama sorun çıkacak belli yani. Üstüne bi de huzursuz olcaksınız.
Ayrıca bu havada ne yatılı misafiri yahu babamın oğlu gelecek olsa bi düşünürüm şahsen hem çok misafirperverse kendi ağırlasın kocanız ne yemek yapcaksınmış laflara bak

Keske kabul etmeseydiniz sorun çıkmasın diye evet demissiniz ama sorun çıkacak belli yani. Üstüne bi de huzursuz olcaksınız.
Ayrıca bu havada ne yatılı misafiri yahu babamın oğlu gelecek olsa bi düşünürüm şahsen hem çok misafirperverse kendi ağırlasın kocanız ne yemek yapcaksınmış laflara bak
O bir kere gelin demiş bende sesimi çıkarmadım. Şimdi kadını da tanımıyorum nasıl biridir bilmiyorum. Bu yaşadıklarımdan sonra da zaten biraz önyargı oluştu dedikodum yapılır diye. Huzursuzlaştım şimdiden

Bi kere baştan tamam demişsiniz hem esinizle aranizin düzeltmeniz için iyi olabilir..onun arkadaslarina değer verip güzel ağirlarsaniz mutlu olup size tesekkür eder..benim de hiç tanimadigim esimin arkadaslari ve eşleri var tanistik kaynaştik arada görüsüyoruz..

O bir kere gelin demiş bende sesimi çıkarmadım. Şimdi kadını da tanımıyorum nasıl biridir bilmiyorum. Bu yaşadıklarımdan sonra da zaten biraz önyargı oluştu dedikodum yapılır diye. Huzursuzlaştım şimdiden
Zaten en basta size sormadan kabul etmemesi gerekirdi ama böyle bi iliski dinaminiginiz yok sanırım. Sorun çıkmasın diye istediğiniz kadar cabalasanız da sorun çıkacak çünkü sağlıklı bi ilişkiniz yok. En kısa sürede tavrınızı saglam koyun o nedenle

kendi kendini doldurma , güzel bir misafirlik olur inşallah

belki eşinle aranın düzelmesine sebep olur , öyle düşün
Öyle düşünmeye çalışıyorum da ben cuma günü kursa gidip 2 saat gelmicem, eşimde işte onlar evde yalnız kalacak. Birde muhtemelen Şafii’ler ve benim minik bir köpeğim var. Köpek onlarda necis. Eşim söylemiş köpeğimiz var sonra rahatsız oluruz demeyin diye onlarda bizimle uyuyacak değil ya demişler. Evde köpeğimde onlarla kalacak ya of ne bilim onu odaya kapatırlar mı falan diye geçiyor aklımdan

Baştan kabul etmişsiniz bir kere ok yaydan çıkmış... Eşinizle sıkıntınız olduğunu o insanlar bilmiyor yansıtmayında. Tanrı misafiri diyip elinizden geldikçe hoş tutup memnun göndermeye bakarsanız belki eşinizi bile etkileyebilir bi durum. Şikayetlerde bulunmayın olumsuzluklari paylaşmayın en azından bunu kendi huzurunuz için göz ardı etmeye çalışın... Belki de sandığinız kadar kötü geçmez sizin de biraz olsun kafanız dağılır diye düşünüyorum

Zaten en basta size sormadan kabul etmemesi gerekirdi ama böyle bi iliski dinaminiginiz yok sanırım. Sorun çıkmasın diye istediğiniz kadar cabalasanız da sorun çıkacak çünkü sağlıklı bi ilişkiniz yok. En kısa sürede tavrınızı saglam koyun o nedenle
İnan’ın bu konu da kıyametler kopardım. Eşimin bir ablası İstanbul’da bize gelecekleri zaman gerek eniştesi olsun gerek ablası hep onu ararlar gelecez diye oda tamam der arayıp gelecekler derdi. Birgün bende gelmesinler dedim. Ben eşşek başımıyım niye ablan beni aramıyor dedim. Hayır aramızda kötü değil severim de ablasını. Onlara kapıyı ben açıp ben buyur ediyorum dedim. O günden beri bana sormadan gelsinler demiyordu. Ama bunlara demiş

ya bu koloni halinde yaşama merakı nereden geliyor? eşinin iş arkadaşı eşi ve çocuğu perşembeden pazartesiye kadar ne alaka sizde kalıyor? akraba olsa anlarım ama iş arkadaşın 4-5 gün yatılı almak çok saçma değil mi? teklif eden, o teklifi kabul eden uzaylıdır benim gözümde.

diğer konu da çok saçma. 16 yaşında kız neden 15 tatilini sizin evde geçirmek istiyor. erkek de olsa kız da olsa ne alaka yani?

Çek git ailene.
Yeter bıktım milleti ağırlamaktan de.
Sen enseni eğdikçe vuran çok olur.
Nasıl olsa iyi de olsan olmasan da hep kötü bilineceksin ne gerek var yıpranmaya. Az sesin çıksın

Baştan kabul etmişsiniz bir kere ok yaydan çıkmış... Eşinizle sıkıntınız olduğunu o insanlar bilmiyor yansıtmayında. Tanrı misafiri diyip elinizden geldikçe hoş tutup memnun göndermeye bakarsanız belki eşinizi bile etkileyebilir bi durum. Şikayetlerde bulunmayın olumsuzluklari paylaşmayın en azından bunu kendi huzurunuz için göz ardı etmeye çalışın... Belki de sandığinız kadar kötü geçmez sizin de biraz olsun kafanız dağılır diye düşünüyorum
Eşim bana nerde nasıl konuşacağını bilmiyorsun beni utandırıyorsun diyor sürekli. Bende gerekli olmadıkça konuşmamayı düşünüyorum. Hatta giyeceğim kıyafetleri bile ayarladım. Giyimime de çok laf ediyor. Ağzı var dili yok modunda takılacam. Dediğiniz gibi kafam dağılır böylece

ya bu koloni halinde yaşama merakı nereden geliyor? eşinin iş arkadaşı eşi ve çocuğu perşembeden pazartesiye kadar ne alaka sizde kalıyor? akraba olsa anlarım ama iş arkadaşın 4-5 gün yatılı almak çok saçma değil mi? teklif eden, o teklifi kabul eden uzaylıdır benim gözümde.

diğer konu da çok saçma. 16 yaşında kız neden 15 tatilini sizin evde geçirmek istiyor. erkek de olsa kız da olsa ne alaka yani?
Arkadaşı eşimin memleketten arkadaşı. Biz bayrama gittiğimizde demiş İstanbul’a gelsek ağırlar mısın bizimki de kabul etmiş. Yani bunun için tartışılır ama ben birşey demedim çünkü adamı bu konu da elli kez uyardım adam anlamıyor. Zaten huzurumuz kaçık bende kendi ruh sağlığım için es geçtim.

O kız da farklı bir ilde okuyor okuduğu il uzakmış kendi memleketine İstanbul yakınmış diye daha teyzesinin evine ilk tanışmak için girdiğimde herkesin içinde geleyim mi diye sordu bende 10 kişinin içinde neden olmasın dedim. Numaramı istedi verdim. Hatta eşim Kıza ne kadar büyümüşsün el kadardın en son gördüğümde dedi bende niye bilmem şeytan dürttü herhalde bu sözünden sonra eşime genç kızı 15 gün evde tutamam dedim.

Çek git ailene.
Yeter bıktım milleti ağırlamaktan de.
Sen enseni eğdikçe vuran çok olur.
Nasıl olsa iyi de olsan olmasan da hep kötü bilineceksin ne gerek var yıpranmaya. Az sesin çıksın
Ailem bana bu konu da arka çıkmaz. Damatlarını benden öte tutuyorlar.

Bence çok sabırlı olun iyimser yaklaşın misafirlerinize. En azından kendinizi onların yerine koyun yatili misafirlige gitseniz ve kötü ağırlansanız kendinizi nasıl hissederdiniz diye... 4 günü güzel idare edip esinizi de misifirlerinizi de memnun bırakirsaniz belki onlar gittikten sonra esinizle ılımlı konuşup bundan sonra evinize gelecek kisiler icin emirvaki yapmamasi gerktigini birlikte karar vermenizin daha dogru olacagini yine de onun hatrin icin elinizden geldikce guzel agirlamaya calistiginizi soyleyip orta yolu bulabilirsiniz. Öncesinde ve misafiriniz oldugi surece kesinlikle bu konuyu hic konusmayın bile gereksiz tatsizlik olur canınız sıkılır... sabrederseniz iyi geçecek emin olun

Kabul ettiğiniz için bu saatten sonra yapmanız gereken tek şey misafiri iyi ağırlamak. Kendinizi motive edin sayılı gün çabuk geçer. Yemek menüsü ayarlayın . İmkan varsa akşamları dışarı çıkın . Esinizde evde değilmiş , h.ici gelmeleri iyi olmamış ama. Yapacak bir şey yok. Sınav günü yatak odanizi kilitleyin gidin. Onların yerinde olsam evde siz yokken Durmam gezsinler onlarda , eve kapanmaya gelmediler ya.
Benim direksiyon dersin var de, isterseniz beraber çıkalım sizde evde sıkılmayin , sıralarda gezin hava alın . Diyebilirsin

Bence çok sabırlı olun iyimser yaklaşın misafirlerinize. En azından kendinizi onların yerine koyun yatili misafirlige gitseniz ve kötü ağırlansanız kendinizi nasıl hissederdiniz diye... 4 günü güzel idare edip esinizi de misifirlerinizi de memnun bırakirsaniz belki onlar gittikten sonra esinizle ılımlı konuşup bundan sonra evinize gelecek kisiler icin emirvaki yapmamasi gerktigini birlikte karar vermenizin daha dogru olacagini yine de onun hatrin icin elinizden geldikce guzel agirlamaya calistiginizi soyleyip orta yolu bulabilirsiniz. Öncesinde ve misafiriniz oldugi surece kezinlikle bu konuyu his konusmayın bile gereksiz tadsizlik olur canınız sıkılır... sabrederseniz iyi geçecek emin olun
Ben misafirperverimdir zaten. Ama işte önceki olaylar ve stresli bir ortamın üstüne geliyor olmaları beni düşündürdü. Altından kalkabilir miyim diye. Birde köpeğime laf edilmesinden yada ona kötü davranılmaSından hoşlanmam öyle birşey yapmasınlar diye de dua ediyorum çünkü 2 saat omlarla kalacak benim minik oğlum. Ya aslında onları tanımıyor olmanın verdiği bir endişe sanırım nasıl insanlar bilmediğim için vesvese doldu kafam

Arkadaşı eşimin memleketten arkadaşı. Biz bayrama gittiğimizde demiş İstanbul’a gelsek ağırlar mısın bizimki de kabul etmiş. Yani bunun için tartışılır ama ben birşey demedim çünkü adamı bu konu da elli kez uyardım adam anlamıyor. Zaten huzurumuz kaçık bende kendi ruh sağlığım için es geçtim.

O kız da farklı bir ilde okuyor okuduğu il uzakmış kendi memleketine İstanbul yakınmış diye daha teyzesinin evine ilk tanışmak için girdiğimde herkesin içinde geleyim mi diye sordu bende 10 kişinin içinde neden olmasın dedim. Numaramı istedi verdim. Hatta eşim Kıza ne kadar büyümüşsün el kadardın en son gördüğümde dedi bende niye bilmem şeytan dürttü herhalde bu sözünden sonra eşime genç kızı 15 gün evde tutamam dedim.

insanlar gerçekten garip ya hani hastalık olur ölüm olur bi gece misafir edersin ama iş arkadaşını memleketlin de olsa niye 4-5 gün yatılı alasın ki? çok çok saçma. adamın ağırlar mısınız demesi de saçma.

yeğen konusunda da kız da olsa erkek de olsa fikrim aynı.

Back