Merhaba arkadaslar,
Baya zamandir takip ediyorum burayi, bu ikinci uyeligim.
Esimin bir kuzeni var, cocukluktan beri kardes gibi buyumusler. Esimin bu kuzeninin karisi devlet memuru kendisini de serbest meslek ile ugrasiyor. (Yani durumlari gayet iyi) Yalniz cok garip bir akrabalik iliskileri var, esimin butun sulalesi cok cimri insanlar, annesi, babasi, ananesi, kardesi, teyzeleri, kuzenleri, gelinleri hepsi ama hepsi...(inanin ben de neden anlamiyorum ama gercekten de oyleler) Mesela biz senede hatta iki senede bir tr ye gidiyoruz, bu kuzeninin arabasi ile tum sulale bir yere gittigimizde esim taksiye para oder gibi cikarip para vermisti ben sok olmustum, hayatimda ilk defa boyle birsey yasadim. Kaldi ki sadece iki kere bindik arabasina, onda da biz haric kac kisi vardi yani. Onun harici tum gezmelerde, piknikte, bir yere toplu gidildiginde tum masraflari hep esim cekmisti. Bunlar tabi beni hep sasirtti.
Simdi esim iki sene once tatile gittigimizde bu kuzenine bir miktar borc para vermis, iki yildir bu parayi geri vermiyor. Ben de bu kuzene ve tum sulaleye cimriliklerinden dolayi gicigim, birkac defa esime ondan o parayi al dedim, parani aldin mi vs sordum. Arkadaslar simdi su anda esimin maasi da yok, yurtdisinda sadece benim maasimla geciniyoruz. Elimiz darda. Esime de dedim ki ondan o borcu iste dedim, o da istedi yine vermemis. Esim bana artik bu paranin pesine dusmeyecegim, kac defa istedim vermiyor, napayim dedi, ben de esimi hakli gordum, sustum, bir daha da konusunu acmadim.
Dun esim yine kuzeninden parayi istemis, annesine de watsapp dan yazmis, anne falandan parayi istedim demis, sen de konus demis, annesi de ben de soyledim tamam demis. Ve esim soyle demis mesajin devaminda: Yani uc kurus para kac defa istedim, yabanci degil ya helal hos olsun, EVDE HUZURSUZLUK OLMASA ONU DA ISTEMEZDIM demis. Annesi de "BILIYORUM OGLUM" demis. Yaziklar olsun ya. Sabahtan beridir agliyorum, bir sinirle bagirdim cagirdim esime, hakliyken haksiz konuma da dustum. Esim birsey demeden cekti gitti evden. Bir insan karisini boyle asagilar mi anasina karsi? Yemin ederim hic oyle para gorgusuzu bir insan degilim, baba evinde de bolluk gordum, koca evinde de hem kendim kazaniyorum hem de esim kazandi. Kac defa ailesine para yolladik, gikimi cikarmadim. Kuzeninden parayi al demem de elimizin darda olmasi, tek benim maasim var su an. Yaziklar olsun ya bir koca karisini boyle asagilar mi ya. Ben ona su an maassiz diye uzulme diyorum, merak etme diyorum, benim maasim yeter bize diyorum o gitmis annesine beni evde para icin huzursuzluk cikaran birisi olarak gostermis. Derdim para degil bu konuda dikkatinizi cekerim, esimin cimri kuzeni icin helali hos olsun, yabanci mi ne olacak, evde huzursuzluk cikmasa istemezdim diyerek beni asagilamasi.
Cok kirildim ya gercekten cok kirildim.