• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin annesine karsi beni asagilamasi

new_yorker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
415
488
103
37
Merhaba arkadaslar,
Baya zamandir takip ediyorum burayi, bu ikinci uyeligim.
Esimin bir kuzeni var, cocukluktan beri kardes gibi buyumusler. Esimin bu kuzeninin karisi devlet memuru kendisini de serbest meslek ile ugrasiyor. (Yani durumlari gayet iyi) Yalniz cok garip bir akrabalik iliskileri var, esimin butun sulalesi cok cimri insanlar, annesi, babasi, ananesi, kardesi, teyzeleri, kuzenleri, gelinleri hepsi ama hepsi...(inanin ben de neden anlamiyorum ama gercekten de oyleler) Mesela biz senede hatta iki senede bir tr ye gidiyoruz, bu kuzeninin arabasi ile tum sulale bir yere gittigimizde esim taksiye para oder gibi cikarip para vermisti ben sok olmustum, hayatimda ilk defa boyle birsey yasadim. Kaldi ki sadece iki kere bindik arabasina, onda da biz haric kac kisi vardi yani. Onun harici tum gezmelerde, piknikte, bir yere toplu gidildiginde tum masraflari hep esim cekmisti. Bunlar tabi beni hep sasirtti.
Simdi esim iki sene once tatile gittigimizde bu kuzenine bir miktar borc para vermis, iki yildir bu parayi geri vermiyor. Ben de bu kuzene ve tum sulaleye cimriliklerinden dolayi gicigim, birkac defa esime ondan o parayi al dedim, parani aldin mi vs sordum. Arkadaslar simdi su anda esimin maasi da yok, yurtdisinda sadece benim maasimla geciniyoruz. Elimiz darda. Esime de dedim ki ondan o borcu iste dedim, o da istedi yine vermemis. Esim bana artik bu paranin pesine dusmeyecegim, kac defa istedim vermiyor, napayim dedi, ben de esimi hakli gordum, sustum, bir daha da konusunu acmadim.
Dun esim yine kuzeninden parayi istemis, annesine de watsapp dan yazmis, anne falandan parayi istedim demis, sen de konus demis, annesi de ben de soyledim tamam demis. Ve esim soyle demis mesajin devaminda: Yani uc kurus para kac defa istedim, yabanci degil ya helal hos olsun, EVDE HUZURSUZLUK OLMASA ONU DA ISTEMEZDIM demis. Annesi de "BILIYORUM OGLUM" demis. Yaziklar olsun ya. Sabahtan beridir agliyorum, bir sinirle bagirdim cagirdim esime, hakliyken haksiz konuma da dustum. Esim birsey demeden cekti gitti evden. Bir insan karisini boyle asagilar mi anasina karsi? Yemin ederim hic oyle para gorgusuzu bir insan degilim, baba evinde de bolluk gordum, koca evinde de hem kendim kazaniyorum hem de esim kazandi. Kac defa ailesine para yolladik, gikimi cikarmadim. Kuzeninden parayi al demem de elimizin darda olmasi, tek benim maasim var su an. Yaziklar olsun ya bir koca karisini boyle asagilar mi ya. Ben ona su an maassiz diye uzulme diyorum, merak etme diyorum, benim maasim yeter bize diyorum o gitmis annesine beni evde para icin huzursuzluk cikaran birisi olarak gostermis. Derdim para degil bu konuda dikkatinizi cekerim, esimin cimri kuzeni icin helali hos olsun, yabanci mi ne olacak, evde huzursuzluk cikmasa istemezdim diyerek beni asagilamasi. :( Cok kirildim ya gercekten cok kirildim. :(

Son düzenleme:
bundan sonra sana ders olsun esinin ne ailesie ne akrabasin para gondermesine izin verme. hic altan alma iyi niyetini kullaniyorlar disli ol. tr ye olmadi 4 sene de bir gidin sik gidecekseniz esinin ailesiyle konus ikide bir ona buna para aliyorsunuz deyin gerekirse gelmeyiz diye tehtit edin. bunun sonu yok ya disli olacaksin para yedidmiyeceksin yada yillarca calisip ne malk mulk ne de geleceginizi garanti altina alabilirsiniz.

Ben sizin anladığınız gibi anlamadım.
Velev ki sizin anladığınız gibi olsun, hakkınız olmayan bir şeyi istemiyorsunuz ki.
Neyin aşağılaması olsun . Boşuna kocanla bozma aranı.
ya neden beni sucluyor esim? neden kuzeni icin yabanci miyiz ya helal hos olsun, evde huzursuzluk cikmasa istemezdim deyip de beni annesine karsi sucluyor? O da biliyorum oglum demis, neyimi gormus de oyle demis. Cok kirildim ya, sanki kuzeni ile arasina giren benmisim gibi, kuzeninin hic sucu yokmus gibi, kendisi de helali hos olsun deyip gonullu veriyormus gibi beni asagilamis :( cok kirildim coook.

bundan sonra sana ders olsun esinin ne ailesie ne akrabasin para gondermesine izin verme. hic altan alma iyi niyetini kullaniyorlar disli ol. tr ye olmadi 4 sene de bir gidin sik gidecekseniz esinin ailesiyle konus ikide bir ona buna para aliyorsunuz deyin gerekirse gelmeyiz diye tehtit edin. bunun sonu yok ya disli olacaksin para yedidmiyeceksin yada yillarca calisip ne malk mulk ne de geleceginizi garanti altina alabilirsiniz.
Derdim para degil burada. Benim uzuldugum esimin beni yani karisini annesine karsi asagilamasi. Kuzenine helali hos olsun yabanci mi ne olacak, evde huzurluk cikmasa onu da istemezdim demis :( Bir insan cimri ve yillardir borcunu vermeyen kuzenini yuceltip, karisini asagilar mi ya, yaziklar olsun, inanilmaz kirildim ya.

Aşağılama demeyelim bence. Tamam hoş bişey olmamış ama bana aşağılamadan ziyade eşinin borcunu istemede utanıp sorumluluğu sizin üzerinize atması gibi geldi. Bazı kadınların kendilerine 'kocam izin vermiyor' kılıfını uydurması gibi birşey.

Aşağılama demeyelim bence. Tamam hoş bişey olmamış ama bana aşağılamadan ziyade eşinin borcunu istemede utanıp sorumluluğu sizin üzerinize atması gibi geldi. Bazı kadınların kendilerine 'kocam izin vermiyor' kılıfını uydurması gibi birşey.
ya bunlar sulalecek asiri cimriler. 5 yildir evliyim, 1 yil da nisanli kaldik, babasi amcasina 2.5 milyar borc vermis yemin ederim annesi tam 6 yildir surekli onu anlatir da anlatir, anlatir da anlatir, hic susmaz. Ben bu muhabbetlerden nefret ederim, ben boyle bir insan degilim, para icin huzursuzluk cikaran biri degilim, esim zaten cok hassas, issizim diye, karimin eline bakiyorum diye uzulmesin diye, evde asiri derecede hassas davraniyorum para muhabbetlerinde. Ne var kuzeninden o parayi iste dediysem, her ailede kari koca para hesabi, borc hesabi yapar ki bu cok dogal birsey. Kaldi ki nedir beni evde huzursuzluk cikarta duruma dusuren, hadi bunu benim uzerime atti, soyledigi kisiye bakin: annesi! Hem de soyleyis sekline bakin: evde huzursuzluk cikmasa! cok hakli bir bahanesi var oysa o da su an issiz olmasi, boyle hakli bir durum varken neden bana atiyor sucu?

Açıkçası ben bunda ağlanıp yırtınacak bi şey görmedim. Bazen eşim de der benden çekinmediklerinde seni kullanırım falan diye. Mesela aynı şey bizde olsa eşim de o şekilde dese ben bilirim ki sırf parayı ödesin diye diyor.
Tamam da cok hakli bir bahanesi varken soylenecek laf mi bu, hem de annesine karsi! O da biliyorum oglum demis, ne biliyor acaba cok merak ettim. Cok hakli bahanesi su an issiz olmasi. Issizim, elim darda desin, dedigi lafa bak: evde huzursuzluk cikmasa! Para icin huzursuzluk cikaran bir karisi var sanki :( yaziklar olsun!

Ben burada bir aşağılama görmüyorum, durumlar kötüyken o 3 kuruş bile insana ilaç gibi gelir... Ben olsam bende HUZURSUZLUK ÇIKARIRDIM...
Eşin seni aşağılamak için söylememiş bence, kendince bir strateji belirlemiş keyfimden istemiyorum ihtiyacım var izlenimi yaratmaya çalışmış...

Kendini kullanarak alamayacağını anlayınca seni kullanmış, sende madem o parayı istiyorsun sesini çıkarma nasıl alırsa alsın adam uğraşıyor işte...

Sen biraz fazla alıngansın sanırım...

Ben burada bir aşağılama görmüyorum, durumlar kötüyken o 3 kuruş bile insana ilaç gibi gelir... Ben olsam bende HUZURSUZLUK ÇIKARIRDIM...
Eşin seni aşağılamak için söylememiş bence, kendince bir strateji belirlemiş keyfimden istemiyorum ihtiyacım var izlenimi yaratmaya çalışmış...

Kendini kullanarak alamayacağını anlayınca seni kullanmış, sende madem o parayı istiyorsun sesini çıkarma nasıl alırsa alsın adam uğraşıyor işte...

Sen biraz fazla alıngansın sanırım...
Bunu soyleyecegi kisi annesi mi olmali? Neden beni annesine karsi evde para icin huzursuzluk cikaran bir kadin durumuna dusuruyor? elim darda desin, durumumuz malum desin, issizim desin ki biliyorlar zaten buna ragmen 2 yildir 2 kurusu vermiyorlar.

Valla ben aşağılama göremedim ben mi geniş im bilemedim hatta eşim beni one sürüyor annesine karşı diye onemsedigi için diye düşünürdüm. ..mesela benim görümcen bizle görüşmek istemiyor baştan beri ..bir sebeple aramamiz gerekti tebrik icin ve kayinvalidem ısrar etti haklı olarak arayiverin kızım diye ki çok iyi kalpli ve temiz gönüllü bir kayinvalidem var Allah razı olsun. ..Eşim annesini bir aramış ablasınin da başkasının da evinden önemli olmadığını ve Evinde Bu Yüzden huzursuzluk! istemediğini müdahale yapma diye! Eşime arayalım diyen bendim ama eşim böyle söylemiş ve bence çok da iyi yapmış. ..EVIN HUZURU KADININ ELINDE KI BU DOĞRU. ..sadece kayinvaliden BİLİYORUM OĞLUM demiş ya oraya takilirdim neyi biliyor huzursuzluk olduğunu mu diye? Ben miyim evi huzursuz eden diye ?

Tamam da cok hakli bir bahanesi varken soylenecek laf mi bu, hem de annesine karsi! O da biliyorum oglum demis, ne biliyor acaba cok merak ettim. Cok hakli bahanesi su an issiz olmasi. Issizim, elim darda desin, dedigi lafa bak: evde huzursuzluk cikmasa! Para icin huzursuzluk cikaran bir karisi var sanki :KK43: yaziklar olsun!
çok inceliyorsunuz
bir arkadaş da yazmış kadınların kocam izin vermiyor olayı gibi olmuş bu
çok sıkıldıysanız kv nize bu konuşmaları sorun eşinize de

Niye karismiycaz canim..ben esime suna verdigin parayi geri aldinmi.. borcunu odedi mi..senden borc para istemisti vermedin deme.. vermeni istemiyorum derim.para kolay kazanilmiyor..millet keyfince harciyor sonra gelip istiyorlar bizden..az biseyse birsey deme artik yuklu miktarsa isteyin tabiki.esin ayip etmis.

Bi açıdan iyi bir konuşma olmuş
Evet huzurunuz kaçmasin diye istemese de o parayi isteyecek..
Annesi de biliyorum demiş.. bilsin o da..
Aynen öyle aferin derdim ben olsam..
Hiç asagilandigimi dusunmezdim..

Üzülme cnm.yanlız annesının evet biliyorum demesı de sasrtıçı

esin ihtiyacimiz var versin artik demeyi gururuna yediremedigi icin sizi öne sürmüs tabiki dogru degil ama iyi yanlarida var bu durumun bence en azindan bundan sonra sizden para istemezler varsinlar karisi izin vermiyor desinler ne cikar ki kocanizin sizi hic takmiyor gibi gosterip herseye kendi basina karar veriyor gibi bir tavir sergilemesinden daha iyi bir durum bu bence

Back