- 21 Mart 2013
- 1.514
- 127
- 123
- Konu Sahibi Haymanaupk
-
anlıyorum seni saygını bozma zatenCanım, kayınvalidem biraz sorunlu biri. Annesine baskı yapıyo mu yapmıyo mu bilmiyorum, çok sessiz değilim sadece saygımı bozmuyorum eşim de bunun farkında sanırım ondan bu ısrarı. Annesi hiç alttan alan bi tip değil, ona diyemediği için bana diyo gidelim diye.
Onlar gidince sanıyolarki ben herşeyi kabulleniyorum her yaptıklarını unutuyorum, hemen bi bakmışsın samimi konuşmaya başlıyolar daha önceki sorunlarımızda da böyle olmuştu. Canım evet eşimle aramız daha iyi olur ama biraz bencilce düşünüyorum sanırım bu konuda gitmek istememe durumubence de git
k.pederin varsa onla samimi konuşursun
kv denle de gerektiği kadar
eşinle aranız daha da iyi olur canım...
bu arada doğumda annen tabiki gelecek
eşinle de bu durumu konuş bir ara
annesine versin o ayarı
arıza çıkarırsa da eşin müdahale eder...
canım eşine belirteceksinOnlar gidince sanıyolarki ben herşeyi kabulleniyorum her yaptıklarını unutuyorum, hemen bi bakmışsın samimi konuşmaya başlıyolar daha önceki sorunlarımızda da böyle olmuştu. Canım evet eşimle aramız daha iyi olur ama biraz bencilce düşünüyorum sanırım bu konuda gitmek istememe durumuDoğumda annem gelir tabiki ama eşim bikaç kere annem de kalır senin başında gibi cümleler kurdu ben onun kalmasını asla istemiyorum zaten öyle bi durumda annem gelmek istemez evime iki arada kaldım evlendiğimden beri bitmedi gitti bu sorunlar
Canım kesinlikle öyle ama bunlar başka cins, samimi olduğumuz bi çift var onları bile istemediler görümcemle ikisi eşimin parasını yerlermiş ona göre. Eşim tamamen benim ve annemin yanında siz haklısınız o kıskançlık yaptı dedi. Ablasıyla konuşmuyorlar ablası beni eşimi ve benim ailemi faceten silip engelledi çok çocukça :) Eşim biraz ortak nokta bulunsun diye de ablasına pek sert çıkamadı malesef ama o da zaten tatlı dilden anlamadı. Annesine de anlatmaya çalıştı defalarca, ama annesinin sadece ağladığını cevap vermediğini söyledi bana. Ama pişman mıdır onu bilemicem. Doğum zamanını zaten düşünemiyorum allah yardım etsin banaBen olsam gitmem. Onlar evine gelip gidene karisamaz. Ben esinin sana ne soyledigini anlayamadim. Yani bununla ilgili annesi adina senden veya ailenden ozur diledimi. Annene olmasada seninle konusmustur haklisin falan hic birsey demedimi ? Hele gorumcene birsey demiyorum. Esin agzinin payini veremiyorsa sen ver. Anladigi dilden tabi alttan alarak degil. Cunku boyleleri bu dilden anlar. Benim kv de dogum zamani kiskandi durdu bence annnemi ve dedikodusunu yaparken yakaladim vs bunun uzerine cok ciddi tartistik ve ben eski ben degilim ona karsi olmasi gerektigi gibi mesafeliyim. Boylesi daha iyi. Ama sen yinede son kez git ama gayet mesafeli ol. Ayrica emin ol dogum zamani cok daha sorun olacaktir. Annelerimiz alttan aldiktan sonra bunlar daha cok tepemize cikar
Çok üzülüyorum dedim ama o ısrarla hiç gitmedik kaç aydır, evimizi görmediler vs dedi. Hatta 'ben sizinkilere geliyorum ya sorun çıkarmadan' bile dedi, benim ailemle sorun yok, kıyaslama yapmasına sinir oldum. Şimdi konuşmuyo benimle
Canım aynen öyle ama gelini insan yerine koyan mı varkiKendilerinin hatrı çok önemli benim ve ailemin hatrının zırnık önemi yok. Açıkçası uzun vadede iyi gelin olayım aman gözlerinden düşmeyeyim gibi hiiiç bi çabam yok çünkü haketmiyor bunu kv. Ama işin içinde eşim olunca kafam karışıyo işte
Ne olursa olsun o benim annem diyo o da. Eşim iyi niyetli ben biliyorum ama karşı taraf öyle değilki. Bizimkileri sildik diyo iki günde bir ama ben bişey yapmadımki bunu anlamıyo. Doğumda sorun çıkarır annen diyorum artık yapamaz diyo. Çok kafama takılıyo yaa hamile kaldığımdan beri gitmiyoruz evlerine, zaten yüzünü görünce cinlerim tepeme çıkıyocanım eşine belirteceksin
annem kalacak zaten lütfen hayatım lohusayım
başımda sorunlar olsun istemiyorum
sütüm kaçar v.s. gibi kesin ve net olarak anlar
artı oraya gittiğinde de doğumda annenin geleceğini belirt bir şekilde
ona göre gelmeye kalkmasın...
Bu yazdıklarında kendimi gördüm resmen. Ben doğumdan sonra kv ile sorun yaşadım, bana yaptıkları yetmiyormuş gibi aileme de saygısızca davrandı. Dayanamayıp doğum yapalı 3 gün olmuşken bana bunları bunları yaptın diye söyledim. O kadar terbiyesizliği yapmasına rağmen eşimin ailesine ne anlattıysa herkes bana cephe aldı. Kp, görümcem, eşimin amcası beni üzecek neler neler yaptılar, ama eşim hep ailesini uzlaşmacı gördü çünkü telefonda eşimi aradıklarında bana selam söylüyorlarmış. O kadar iki yüzlüler ki bana terbiyesizlik yapıp eşimle benim hakkımda hiç bir şey olmamış gibi konuşuyorlardı. Eşim ne yazık ki hep ailesinin yanında oldu, evlendiğimizden beri en büyük korkusu hanım köylü diye adlandırılmaktı. O kadar çok şey oldu ki psikologlara gittik, eşime annesinin sorunlu olduğunu anlattılar, boşanmaya karar verdik. En son gittiğimiz psikolog bana kv'nin hasta olduğunu ve onu ciddiye almamam gerektiğini söyledi. Çünkü evlendiğimizden beri kadın hep iyi bir kv imajı oluşturmuştu, benim haklı olarak verdiğim tepkileri bile bana karşı kullanıyordu. Çok zor olduğunu biliyorum ama en azından bir seferlik git, mümkün olduğunca konuşma, ağrım oluyor keyifsizim filan de. İnan ki eşin bunu büyük bir adım olarak görecek, eğer sen gitmezsen sorun büyüyecek ve eşin de senin ailene karşı tavırlı olacak. Bunların hepsini 1,5 yıldır yaşadım ve hala yaşıyorum. İstemeye istemeye eşimin ailesine gittim, son bayramda kv ile öpüştük bile ama arayıp sormuyorum kimseyi. Psikolog daha atak olup kv'yi şaşırtmamı ve allak bullak etmemi istiyor ama yapamıyorum ben elimden gelen bu kadar. Çocuk doğmadan en azından eşinle aranı iyi tutacak adımlar atmalısın inan ki doğumdan sonra eşinin ve kendi ailenin desteğine çok ihtiyacın olacak.Onlar gidince sanıyolarki ben herşeyi kabulleniyorum her yaptıklarını unutuyorum, hemen bi bakmışsın samimi konuşmaya başlıyolar daha önceki sorunlarımızda da böyle olmuştu. Canım evet eşimle aramız daha iyi olur ama biraz bencilce düşünüyorum sanırım bu konuda gitmek istememe durumuDoğumda annem gelir tabiki ama eşim bikaç kere annem de kalır senin başında gibi cümleler kurdu ben onun kalmasını asla istemiyorum zaten öyle bi durumda annem gelmek istemez evime iki arada kaldım evlendiğimden beri bitmedi gitti bu sorunlar
Ahhhh diyebilsemm zaten neler dicem ama ya ağlaarım yada kavga eder benimle diye susarımBenim eşim de aynısını bana söylediğinde 'benim ailem senin ailenin yaptıklarının milyonda birini bile yapmadılar' dedim. Eşim çok bozuldu. Herkes haddini bilse, arada saygı olsa zaten hoşnutsuzluk çıkmaz ortaya.
O zaman eşini al karşına konuş. Yukardaki kıyaslamasına kırıldığınıda belirt. Kendi annesinin yaptıklarını gözü görüyorsa karısının üzülmesine izin vermez herhalde. Bir de sor bakalım, eğer onun annesinin yaptıklarını senin annen yapsaymış bir daha gidermiymiş? Gideceksen de lafını esirgeme bence. Mesela soğuksan, neden soğuksun derlerse, yaptıklarınız aklımdan çıkmıyor zaten eşimin hatırı için geldim de, bunu diyebil.
artık yapamaz diyorsa o andaNe olursa olsun o benim annem diyo o da. Eşim iyi niyetli ben biliyorum ama karşı taraf öyle değilki. Bizimkileri sildik diyo iki günde bir ama ben bişey yapmadımki bunu anlamıyo. Doğumda sorun çıkarır annen diyorum artık yapamaz diyo. Çok kafama takılıyo yaa hamile kaldığımdan beri gitmiyoruz evlerine, zaten yüzünü görünce cinlerim tepeme çıkıyo
Aynen o dediğin kv modeli benimki gerçekten de. Her telefon görüşmesinden sonra bana selam söylüyomuş selam allahın deyip alıyorum. O hanımköylü lafını biz kaç kere duyduk eşimin tarafından allahtan eşim sorun etmedi. Erkek annesiyiz diye kendilerini üstün bizim annelerimizi ezik görüyolar heralde. Annemin kırılmasına üzülmesine de dayanamıyorum, zaten eğer olaki gidersem söylemem gittiğiimi ona. Bebeğimiz için hazırlıkları bile annem yaptı ne varsa, kendinin ne maddi ne manevi desteği oldu. Bilmiyorum belki aramız iyi olsaydı yapardı. Gidersem yüzünü görmeye sesini duymaya katlanamıcam bide eşim benden yüz bulacak bu sefer 'bak evlerine gittik annem ne kadar iyi davrandı unut artık yaşanılanları' dicek ve hazır fırsatını bulmuşken onu da bize çağıracak. O zaman napıcam?Bu yazdıklarında kendimi gördüm resmen. Ben doğumdan sonra kv ile sorun yaşadım, bana yaptıkları yetmiyormuş gibi aileme de saygısızca davrandı. Dayanamayıp doğum yapalı 3 gün olmuşken bana bunları bunları yaptın diye söyledim. O kadar terbiyesizliği yapmasına rağmen eşimin ailesine ne anlattıysa herkes bana cephe aldı. Kp, görümcem, eşimin amcası beni üzecek neler neler yaptılar, ama eşim hep ailesini uzlaşmacı gördü çünkü telefonda eşimi aradıklarında bana selam söylüyorlarmış. O kadar iki yüzlüler ki bana terbiyesizlik yapıp eşimle benim hakkımda hiç bir şey olmamış gibi konuşuyorlardı. Eşim ne yazık ki hep ailesinin yanında oldu, evlendiğimizden beri en büyük korkusu hanım köylü diye adlandırılmaktı. O kadar çok şey oldu ki psikologlara gittik, eşime annesinin sorunlu olduğunu anlattılar, boşanmaya karar verdik. En son gittiğimiz psikolog bana kv'nin hasta olduğunu ve onu ciddiye almamam gerektiğini söyledi. Çünkü evlendiğimizden beri kadın hep iyi bir kv imajı oluşturmuştu, benim haklı olarak verdiğim tepkileri bile bana karşı kullanıyordu. Çok zor olduğunu biliyorum ama en azından bir seferlik git, mümkün olduğunca konuşma, ağrım oluyor keyifsizim filan de. İnan ki eşin bunu büyük bir adım olarak görecek, eğer sen gitmezsen sorun büyüyecek ve eşin de senin ailene karşı tavırlı olacak. Bunların hepsini 1,5 yıldır yaşadım ve hala yaşıyorum. İstemeye istemeye eşimin ailesine gittim, son bayramda kv ile öpüştük bile ama arayıp sormuyorum kimseyi. Psikolog daha atak olup kv'yi şaşırtmamı ve allak bullak etmemi istiyor ama yapamıyorum ben elimden gelen bu kadar. Çocuk doğmadan en azından eşinle aranı iyi tutacak adımlar atmalısın inan ki doğumdan sonra eşinin ve kendi ailenin desteğine çok ihtiyacın olacak.
Ahhhh diyebilsemm zaten neler dicem ama ya ağlaarım yada kavga eder benimle diye susarımEşim konuşmuyo benimle gelmicem dedim diye. Eşimle çok mutluyuz her konuda anlaşırız ama konu buraya gelince anlaşmazlığımız başlıyo. Sen rahatsın tabi rahatça ailene gidiyosun, benim gibi arada kalan sen değilsin dedi durdu dün akşam bana, halbuki hiç içim rahat değil
Yine kavga olursa bilmiyorum ama çizgimi bile bozabilirim heralde. Her yaptığını unutup evlerine oturmaya gidiyoruz sanki suçlu bizmişiz de affettirmeye gider gibi.. Görümcemi doldurduğu ve görümcemle tartıştığımız zaman da kaç kere kahvaltıya yemeğe vs çağırmıştım. Kadın her seferinde bişeye takılıyo. Ama bu anneme yapılanı hazmedemiyorum.Pardon da arada birakan benmiyim senin ailenmi once onu anlasana de. Ama git baska kurtulusun yok gibi. Konusu olursada annenin dogum zamani yaninda kalacagini soyle. Söyleki bir laf edecek olursa kavga falan esinin yaninda olsun.
Canım aranız iyi olsaydı da yapmazdı. Benim kv hiçbir şey yapmadı mesela, sadece bir tane zıbın takım almış, bir de battaniye yapmış. Ben fotolardan yüzüne bakmaya bile tahammül edemiyorum inan ki. Seni çok iyi anlıyorum, eşin muhtemelen böyle bir cümle kuracaktır ama psikologun bana söylediği sen de eşinin yanında ona iyi davran, kocan desin ki benim karım ne kadar olgun annemi idare ediyor ama annem hala huzursuzluk yaratıyor. Benim kv herkesin içinde huzursuzluk yaratıp bana laf filan sokmaz mesela. Bir şey söyleyecekse ya yalnızken yapıyor ya da kp ve görümceye söyletiyor bir şekilde. Tabi eşimin gözünde babası ve ablası patavatsız olan. O kadar iki yüzlü ki anlatamam mesela bizim olaylarda hep eşime oğlum siz iyi olun yeter ki, biz görüşmesek de olur demiş, bir iki damla gözyaşını da eksik etmemiş tabi. Senin eşin bazı şeyleri görüyor en azından bak şanslısın bu anlamda. Politik davranmayı öğrenmek gerekiyor, ben iki yüzlülük ve politiklik arasında çok gidip geliyorum içim almıyor hiç. Ama çocuğun ve kendin için yapabileceğin en iyi şey eşinin yanında annesine kötü bir söz söylememek, istersen şakayla karışık söyleyebilirsin ama daima güleryüzlü olman gerekiyor. Bunlar bana söylenenler, ben çok başarılı olamıyorum ama böyle davranarak bu sorunu çözebilirsin. Eşine sakin bir zamanda tatlı tatlı annesiyle yaşadığın sorunları kafa şişirmeden anlatacaksın. İnsan bazen bir erkek içşn değer mi ya o beni düşünmüyor ben niye düşünüyorum diyor ama eşinle aranızda başka ciddi problemler yoksa ne yazık ki böyle davranmak gerekiyor. Ne yazık ki erkekler bu gibi durumlarda gözü yaşlı, olgun, çilekeş anne, dırdırcı, ağlak, her istediğini olsun isteyen eş görüyorlar.Aynen o dediğin kv modeli benimki gerçekten de. Her telefon görüşmesinden sonra bana selam söylüyomuş selam allahın deyip alıyorum. O hanımköylü lafını biz kaç kere duyduk eşimin tarafından allahtan eşim sorun etmedi. Erkek annesiyiz diye kendilerini üstün bizim annelerimizi ezik görüyolar heralde. Annemin kırılmasına üzülmesine de dayanamıyorum, zaten eğer olaki gidersem söylemem gittiğiimi ona. Bebeğimiz için hazırlıkları bile annem yaptı ne varsa, kendinin ne maddi ne manevi desteği oldu. Bilmiyorum belki aramız iyi olsaydı yapardı. Gidersem yüzünü görmeye sesini duymaya katlanamıcam bide eşim benden yüz bulacak bu sefer 'bak evlerine gittik annem ne kadar iyi davrandı unut artık yaşanılanları' dicek ve hazır fırsatını bulmuşken onu da bize çağıracak. O zaman napıcam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?