- 21 Kasım 2013
- 1.165
- 749
- 178
- Konu Sahibi Haymanaupk
-
Yok özür dilemedi ama o da anneme karşı kendini çok mahcup hissetti annem de zaten hiç öyle bişey geçmemiş gibi davrandı. Eşimle annem o konuyu aralarında hiç konuşmadılar. Annem zaten kendi çocuğuymuş gibi davranır eşime, kayınvalideme de eşimin hatrına ben de annem de kalp kırıcı laf söylemedik.peki eşin demedi mi hiç annemin yerine özür dilerim falan diye annene...
Evet evet farkındayım ama yukarda da dediğim gibi inanın içimden gitmek gelmiyo, yüzünü görmeye tahammülüm yok. Tamam eşimin annesi eyvallah ama yaptıkları bini aştı. Arkamdan konuşmasını içimden atamıyorum. Evime almıyomuşum, iş yapmıyomuşum, onları istemiyomuşum falan filan böyle aslı astarı olmayan şeyleri birde çevremizdekilere anlatmış düşününTecrubelı evlı kadınlar hep gıt demısler,yedı yıl evlı kaldım gıt derım,gidersen esının gözünde annesı kötü olacak ılerde,gıtmezsen sen,,,tabı ılerde olacak bunlar,bu lafımı unutma olurmu
Valla aslında tam da içimden geçen bu arkadaşım özet yaniEsimin annesi diye , ayagina gitmem.
Saygi bekliyorsa , o saygiyi hak edecek oncelikle.
Anneme saygisizlik yapan biri saygiyi hak etmiyor demek...
Esin gitmek istiyorsa gitsin , sen gitmek zorunda degilsin.
Ben şunu anlamaıyorum.Kayınvalide huysuz,hiçbirşeykilde anlaşamıyorsun,sorun çıkartıyor,milleti de bu soruna dahil edip huzurunuzu kaçırıoyr.Eeee ne diye annenle barışmasını,evine gelemsini bekliyorsun.Barışsa gelse,yeni sorunlar olmayacak mı.İster barışsın ister barışmasın,ister evine gelsin ister gelmesin.Sen eşinle gider mesafeli bi şekilde vazifeni yapar tartışma ortamından kaçarsın.Görümcende dahil biri size birşey dese,aile içimize karışmayın dersin.Bu kadar basit.Sonrasında isteyen gelir isteyen gelmez.Hayatın kayınvalidenden ibaret değil.Merhabalar arkadaşlar..Size bi sorunumdan bahsetmek ve fikirlerinizi almak istiyorum. Ben 1,5 yıllık evli 8 aylık hamile bir bayanım. Neredeyse evlendiğimden beri kayınvalidemle sorunlar yaşıyoruz, daha doğrusu en başında herşey çok güzeldi ama evlendik evleneli benim ailemin bize gelmesini bizim onlara gitmemizi kıskandı. Daha 3-4 aylık evliydik uzak şehirde olan görümcemi doldurmuş doldurmuş eşimle ikimize patladı hem de öyle böyle bi patlama değil. Neyse bunu atlatmıştık bi şekilde ben yine arkamdan konuşmamış gibi saygımı bozmadan kayınvalidemle konuşmaya devam ettim. Sonrasında biz ev aldık ve eve temizlik yapılacağı gün annemle çok büyük bi tartışma yaşamışlar ne yazıkki ve anneme demediğini bırakmamışGizli gizli bizim evimize geliyomuş sözde annemler (kaynanama göre). Ben de o dönemde yeni hamileydim ve haliyle annemin haksız duruma düşmesine çok üzüldüm ki benim annem çok saf kalpli, kavgadan korkan bi kadıındır. Öyle olunca ben de karşılaştığımız bi ortamda kayınvalidemin ne elini öptüm nede konuştum (malesef çünkü tepki koymak zorunda hissettim kendimi ). Eşim de arada kaldı bu durumda ama o da annesinin kıskançlıklarının farkında allahtan. Daha sonra bu olay büyüdü eşimin teyzeleri durmadan eşimi arayıp neden annene böyle davranıyosunuz neden onu dışlıyosunuz gibi saçma sapan ifadelerle bizi rahatsız etmeye başladılar. Halbuki ortada böyle bişey kesinlikle yok. Kayınvalidem aşırı gururlu ve buluttan nem kapmaya müsait bi kadındır, ayrıca kendini çok ağırdan satar. Benim aklıma gelmeyen her türlü şeyi kafasında kurup kurup etrafındakileri de bize karşı doldurdu özellikle de eşiimin teyzelerini ve görümcemi. Olayı çok karmaşık hale getirmeden sonunu bağlayayım. Kayınvalidemle şimdi dil ucuyla da olsa konuşuyorum ama ne evimizi görmeye geldi nede annemle barışayım diye bir adım attı, buda haliyle hem beni hem de eşimi çok çok üzüyo. Evlerine gitmiyoruz açıkçası içimden gelmiyo eşime git sen diyorum sensiz gitmem sen de gelceksin diyo. Uzun zamandır bugün ilk defa çarşamba günü ikimiz beraber annemlere gitcez diye tutturdu ama hamilelik psikolojisinden olsa gerek buna çok içerledim ve gitmeyeceğimi önce onların evimize gelip görmelerini ve annemle barışmasını (hiç olmazsa dil ucuyla konuşmasını) istediğimi söyledim ama eşim de bunu kabul etmiyo önce biz gidelim diyo. Kızlar ben çok adım attım ama her seferinde bi olay çıkardı kayınvalidem sizce ne yapmalıyım? Kafam o kadar çok karışıkki (( eşimi kırmak istemiyorum o da çok üzülüyo bu duruma ama mantıklı düşünemiyorum ağlayasım geliyo Eşim de küstü bana destek olmuyosun deyip çok arada kaldım
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Vallahi tam da o cümleyi kurmuş anneme. Çocukların evine gizli gizli gittiniz demiş, eşim de duymuş bu lafı. Annemle babamın çok gücüne gitmişÖncelikle eviniz ve hamileliğiniz hayırlı uğurlu olsun. (kaynanama göre annemler gizli gizli evimize geliyormuş) ne demektir anlamadım, annelerimiz evimize gelirken, k. validemize haber mi vermesi gerekiyor? Gitmesen de nereye kadar gitmeyeceksin eşinin ailesi sonuçta, gidersin içinden nasıl geliyorsa bir süre oturur evine dönersin, sen yapamıyorsan eşine söylet, bir daha annemi, kıracak, üzecek bir şey olursa çok farklı olur her şey diye…
Ben zaten istemiyorum canım eşim istiyo onun hatırına. Görmesem aklıma gelmez ama hem eşime üzülüyorum görüşemiyolar diye hem de kendinden sürekli böyle bi istek geliyo o yüzden gündeme geldi. Ben ağzımı açtım görümceme bi kere de ne saygısızlığım kaldı ne terbiyesizliğim, ve saygısızca hiç konuşmamama rağmenBen şunu anlamaıyorum.Kayınvalide huysuz,hiçbirşeykilde anlaşamıyorsun,sorun çıkartıyor,milleti de bu soruna dahil edip huzurunuzu kaçırıoyr.Eeee ne diye annenle barışmasını,evine gelemsini bekliyorsun.Barışsa gelse,yeni sorunlar olmayacak mı.İster barışsın ister barışmasın,ister evine gelsin ister gelmesin.Sen eşinle gider mesafeli bi şekilde vazifeni yapar tartışma ortamından kaçarsın.Görümcende dahil biri size birşey dese,aile içimize karışmayın dersin.Bu kadar basit.Sonrasında isteyen gelir isteyen gelmez.Hayatın kayınvalidenden ibaret değil.
iyi de anlamadığım şeyEvet evet farkındayım ama yukarda da dediğim gibi inanın içimden gitmek gelmiyo, yüzünü görmeye tahammülüm yok. Tamam eşimin annesi eyvallah ama yaptıkları bini aştı. Arkamdan konuşmasını içimden atamıyorum. Evime almıyomuşum, iş yapmıyomuşum, onları istemiyomuşum falan filan böyle aslı astarı olmayan şeyleri birde çevremizdekilere anlatmış düşünün
Çok üzülüyorum dedim ama o ısrarla hiç gitmedik kaç aydır, evimizi görmediler vs dedi. Hatta 'ben sizinkilere geliyorum ya sorun çıkarmadan' bile dedi, benim ailemle sorun yok, kıyaslama yapmasına sinir oldum. Şimdi konuşmuyo benimleYerinizde olsam kavga cikarmadan inada bindirmeden gidersim. Neden? Cunku erkekler icin basit bir konuda bile hayir denilse olay buyecek onu gurur meselesi dediimi yapmadi haline getirecek ve zorla tatsiz bir sekilde yine dedigini yaptiracak muhtemelen. Bunun yerine tamamolur gidelim tabi ama ben cok uzuluyorum nasil yapaicaz nasil olacak diye ufaktan esinize rahatsizliginiz tatli tatli dile getirin belki sonunda tamam gelme sen bile diyebilrdi is inada binmezse tecrubeyle sabit :)
gidin hanimliginizi bozmayin. Esinizde annesinin yaptiklarinin farkindaymis ne guzel. Hepten inatlasip esinizi annesine itmeyin derim ben
Niye unutasiniz ki bilgisayarin cop kovasi degiliz biz kaldi ki o bile bosalmiyor istenildiginde geri geliyor. Unutmayin ama kinlenmeyin dedim ya esiniz farkindaymis ne guzel % 500 sanslisiniz zatennburdan. Evinize gelmesini niye bekliyorsunuz. Birakin daginik kalsin. Sen kucuk olark git otur otur gel misafir gibi ne guzel iste. Hep bir unutma cabasindayiz. Bence bu yanlis unutup unutup sineye cektikce hep daha fazlasini yasiyoruz. Ben de malesrf unutma olayini kendi beligim bilincaltim yapiyor. Yasanilan kotu bir seyi ozrllikle esimle o an saniyede unutuyorum soylediklerini filan. Sonuc o olayi hatirlamiyorum ama kirginligi canimin acisini ise hep hissediyorum. Ben hep soylerim insan yasadigini unuturda hissettigini unutmazÇok teşekkür ederim Allah razı olsun. Vallahi tam da o cümleyi kurmuş anneme. Çocukların evine gizli gizli gittiniz demiş, eşim de duymuş bu lafı. Annemle babamın çok gücüne gitmişÜstelik öncesinde de görümcem, benim kardeşlerimin evimize gelmesini sorun etmişti-kardeşlerim sözde koca yazı bizim evde geçirmişler-. Onlara gelin diye her seferinde ısrarla söylememe rağmen bunları duyunca şok geçirdim. Ben onlardan olumlu bi adım görsem yine unutur sineye çekerim sadece ama o kadar inatçılar ki
Canım, kayınvalidem biraz sorunlu biri. Annesine baskı yapıyo mu yapmıyo mu bilmiyorum, çok sessiz değilim sadece saygımı bozmuyorum eşim de bunun farkında sanırım ondan bu ısrarı. Annesi hiç alttan alan bi tip değil, ona diyemediği için bana diyo gidelim diye.iyi de anlamadığım şey
eşin madem bu kadar şeyi görüyo biliyo
niye hala sana gitmen için ısrar ediyo
çok mu sessiz alttan alan birisin?
koca adam haklıyı haksızı ayırt edemiyo mu
sana yaptığı baskıyı anasına yapsın o zaman
bi kere de anası alttan alsın( ki zaten hatalı)
kasteddigim bu isye. Basta ne guzel herseyin farkind bir adam var. Inatlasip da onu kaybetmeyin bak esiniz sinıra gelmis. Her erkek kiyaslama yapar sonraki adimi da ben de senin ailene gitmiyorum olur. Esim benim babamla saatlerce konusurlardi telefonda esim ailesiyle de uzun uzun konusur ama ben nefret ederim telefonla konusmaktan. Kendi annemle bile 2 dk. Dir konusmalarim. Simdi sonuc sen benim ailemi arayip sormuyorsun ben de sizinkileri aramiyorum.Çok üzülüyorum dedim ama o ısrarla hiç gitmedik kaç aydır, evimizi görmediler vs dedi. Hatta 'ben sizinkilere geliyorum ya sorun çıkarmadan' bile dedi, benim ailemle sorun yok, kıyaslama yapmasına sinir oldum. Şimdi konuşmuyo benimle
Canım aynen öyle ama gelini insan yerine koyan mı varkiEşinizin hatırı için gidin, siz yine de güleryüz gösterin diyenleri anlayamıyorum ya. Sizi hamile halinizle kv niz üzerken, eşiniz annesini 'karımın hatırı için yapma anne lütfen bak hemde şuanda hamile' diye uyarmış mı acaba? Ya da kv.nizdeki bu buluttan nem kapma nedir yani, kimdir, insan üstü varlık mı? Hep gelin alttan alsın, kv yapsın etsin gelin sussun, en kıymetli olan kocanın hatırı kırılmasın... Birisi de desin ki gelinin hatırı kırılmasın, gelin üzülmesin, gelin alınmasın. Ama neredee yok... Arkadaşım, eğer içinden geliyorsa git, gelmiyorsa sancım var de ağrım var de ay de uy de naz yap dinlenicem de gitme. Uzun vadede iyi gelin olmak istiyorsan git ama, bütün tecrübeler o yönde. Bundan bir 10 sene sonra herkes sizin kıymetinizi bilir. (Benim en güzel yaşlarımda beni üzenler 10 sene sonra kıymetimi bilse neee bilmese ne, ama bu tabi benim görüşüm.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?