Eşimin annesi ve sorunlarımız :(

Sakın tahriklerine kapılma kv'nin, onun istediği de tam bu zaten. Eşinin ailesi senin ilk adımı atmanı öyle değerlendiriyor olabilir ama sürekli dalga geç onlarla. Gerçekten bu tip insanlar hasta ve yardım alsalar dahi kendilerini değiştiremiyorlar. Sağlıklı olan, aklı başında olan sensin. Hamilelik ve sonrasında loğusalık nedeniyle hassas bir dönemdesin ama sabredersen bunu kendi lehine çevirebilirsin. Ben eşime 1,5 yılda neler yaşadık bunlar kimbilir nasıl etkiler bıraktı çocuk üzerinde diyorum, bununla ilgili yazılar okuyorum ona. Bazı hatalarının farkında çok üzülüyor, en azından eski olayların tekrarlanmasına izin vermiyor. Tabi kv ayda yılda bir görüşsek bile yeni konular buluyor.

kesinlikle haklısın..ama eşin seni hep anlamış..şimdi nekadarda kötü olsa annesi onun..git bence büyüklük sende kalsın..

canım seninle gerçekten yaşadıklarımız aynı. Sen de 1,5 yıllık evlisin ve kızın var anladığım kadarıyla benim de kızım olcak nasipse :) senin dediğin gibi bende hiç beceremiyorum şu politik davranma ve ikiyüzlü olma olayını. ben neysem oyumdur, ve nasıl içimden geliyosa öyle davranırım. benimki zaten psikolojik rahatsız, kayınpederim de çok şikayetçi ondan nerdeyse boşanıyolardı bizim bu olaylar yüzünden. adamı şeker hastası yaptılar analı kızlı. Teyzeler zaten cadı gibi bide onlarla uğraştık biz. Hepsi eşimi arayıp tek tek hesap soruyodu ben böyle bişey görmedim duymadım. Bizde teyzelerimle çok samimiyizdir ama kimse kimsenin aile işine karışmaz daha orta yol bulun diye barışın diye uğraşırlar. Eğer gidersem yine doldurcak arabaya bi sürü şey, oğlunun gözünde iyi imaj yaratmak için. Benim istediğim sadece huzur, güleryüz kimsenin bir lokma ekmeğine ihtiyacım yok gözüm de yok çok şükür..

Anneniz bu söz karşısında hanımlığını bozmadan bir şeyler söyleseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Anne ve kız olarak sizin ailenize kafayı takmışlar, gözlerine batıyor sanırım. Bir daha ailenizi üzmelerine izin vermeyin, Hakkınızda hayırlısı olsun.

Annem sadece ben çocuğumun evine gizli gitmedim babam da bizim gizli işimiz olmaz demişler canım. annem eşimi düşünerek pek bişey diyememiş o üzülür diye. Aynen öyle sadece kayınpederim ve büyük kaynım bize hak veriyor, bunlar analı kızlı bize takıklar malesef.. Amin inşallah canım

imkanım olsa kayınvalidemin evine kamera koyardım bakalım olaylar nasılmış.sizde yüz göz olmayın hiçbir şekilde kayın validenizle yerini bilsin. eşinizle beraberken yada annenizin yanında özellikle kayınvalidenizi eleştirmeyin hakkında konuşmayın,annenizde yüz göz olmasın eğer bilerek kayınvalideniz telefonla rahatsız ediyorsa annenizi telefonun hoparlörünü eşinizin yanında açın oda duysun utansın gözüyle görürse birşey demese bile annesine annesinden uzak durur (çok anacı ise duysa da kör olur böyle şeylere saçlarınızı yolarsınız buna çözüm yok) en asil yapılacak şey mesafe koymak onun size ters bir laf söylemeye yüzü olmaması,mümkünse zaten kv nin kıskançlığına başkaları da şahit olsun ama bağırarak üste filan çıkmayın nedense hep haksız olan bağırır anlayışı hakim her yerde,

Canım ben 4 yıllık evliyim, 1,5 yaşında bir oğlum var. Yaşadıklarımız aynı çünkü kv'lerimiz hasta, onlar için oğullarının evlenmesi ve çocuklarının olması ciddi bir tramva. Bu süreçte birçok aile terapistine gittik, hepsinin söylediği şey aynıydı kv'ni değiştiremeyiz ama sen davranışlarını değiştirebilirsin. Benim kv çok aklı başında gibi duran, çevresinde sözü geçen, ağırlığı olan bir insan. Bazen keşke patavatsız filan olsa da bazı şeyleri eşim daha iyi görse diyorum. Senin eşin en azından bazı şeylerin farkında, ben 30 yıldır annesine tapan, hiçbir şekilde sorgulamamış, ergenlikte bile sorun yaşamamış, sadece itaat etmiş bir adama bazı şeyleri göstermeye çalışıyorum. Bu yüzden boşanmanın eşiğinden döndük, ilişkimizi toparlamaya çalışıyoruz. Doğumdan sonra yüksek ihtimalle kv'nin ayarları bozulacak. Bunu öngörerek sinirlerini şimdiden bozma, ben tahmin ediyordum ama hiç bu kadar kontrolsüz davranacağını düşünemedim. Hassas dönemde olduğun için sen de mantıklı tepkiler veremeyebilirsin. Seni sinirlendirecek bir şey yaptığında hep onun hasta olduğunu hatırla, ciddiye alma, gül geç seni saygısız olarak gösterebilecek tepkiler vermemeye çalış. Mesafeni hep koru ama sonuçta sana ve ailene yapılmış bir saygısızlık var, hiç bir şeyin bu saygısızlığın üstünü örtmesine izin verme. Yazması kolay biliyorum ama eşin senin yanında olana kadar böyle davranmalısın. Yoksa hırçın, aksi, uyumsuz gibi yakıştırmalara muhatap oldukça daha da çok sinirlenirsin. Ben anneliğimin sevincini bu yüzden yaşayamadım, hala eşimle görünmez bir duvar var. Benim ailem eşimle sorun olmasın diye gelmiyor. Sorunlar daha büyümeden tedbirini al. Bana göre sen ne olursa olsun haklısın, hamilesin ister istemez duygusal bir dönemden geçiyorsun, senin naz yapıp milletin alttan alması gerekirken bu görev sana düşüyor. Bazı şeyleri Allah'a havale etmekten başka çare yok. Eğer özür dilemezlerse veya davranışları değişmezse hep mesafeli davran ama kocanla kopma bu süreçte çünkü yeniden toparlamak çocuk olmasına rağmen zor oluyor.

Aynen öyle canım biliyorum bağırmak haksız duruma düşmek demek. Başkaları da biliyo aslında onun nasıl biri olduğunu da işte arada bazı hatırlar olmasa. Biz aslında ne annemle ne eşimle oturup onu konuşmuyoruz unuttuk gitti ama eşimin annesi sonucunda o unutamaz unutmasını da bekleyemem. Ama böyle kırgınlıklar olunca da unutulmuyo işte

Yaa nickini bile yanlış okumuşum dalgınlıktan canım hay allah :) benim eşim bana yapılanları görüyo allahtan ben o açıdan şanslıyım gerçekten cahilliklerine ver diyo bana da. Artık herşeyi cahilliklerine vere vere bende de kalmadı. Bana hırçın, aksi, uyumsuz da demedi eşim gördü çünkü haksızlığa uğradığımı. Benim bu sorunlar yüzünden bide saçlarım döküldü. Bölgesel olarak saçkıran çıktı başımın 7-8 tarafında ailem, eşim gördüler üzüntüden ne hale düştüğümü ondan da hiç görüşesim yok canım onlarla çok şükür saçlarım yerine geldi tedavilerle sadece bir bölge hariç ama orasını da kapatıyo saçlarım küçük bi nokta. Bunlara üzüle üzüle 4-5 kilo verdim bide o dönemde işten ayrıldım iş stresi, evlilik, sorunlar derken bebeğimin haberi beni mutlu etti fazlasıyla bide ev aldık anneme yakın iyice delirdi bizimki. Ben onlarla uğraşamıyorum canım onların seviyesine düşemem öyle cazgırlarki allahtan eşim farkında. zaten farkında olmasa çoktan boşanırdık.

git bence...
sonsuza kadar küs kalamayacağınıza göre bişey olmaz he bugün gitmişsin ha daha sonra...
zaten çocuk olduktan sonra kendiliğinden düzelir bu durum merak etme...
ben görümcelerimle 2,5 yıl görüşmedim oğlum doğdu hastaneye geldiler hiçbişey olmamış gibi davrandım onlarda öyle davrandı şimdilik sorun kalmadı gibi mesafeliyiz tabi...

Bence gidin. Nasil olsa esiniz annesinin haksizligini biliyor. Siz gitmezseniz esiniz de sizi haksiz gormeye baslayabilir. Ama giderseniz esiniz benim karim yapacagini yapti bundan sonrasini da annem bilir diye dusunecektir. Giderseniz kayinvalideniz belki dediginiz gibi dusunebilir ama esiniz cok daha olumlu dusunecektir. Bence onemli olan kayinvalidenizin degil esinizin size olan olumlu bakisidir.

ayyy sanki benimkini anlatmissin bizimkide olay cikartti hep bi sekil sen adim atacaksin yoksa insanliga gelmiyor bu kaynanalar

kayınvalide siz olun, gelin o olsun genç olan, çocukca davranan o oluversin.
gitseniz zaten boynuna sarılmayacaksınızki, sadece görevinizi yapıp gelececesiniz.
1 saatlik bir zorlamayla, evinizde huzur büyüyecek.
eğer aynı şekilde davranırsa zaten eşiniz size bir daha gel demez.
kendi anneniz temiz kalpli sakin bir kadınmış,
bu dünya sınav o da edebiyle ölçülecek..
gülüp geçin..

Kvalide ile sorunlar deyince zaten başlangıç belli bitiş belli.
En başta da güzel değildi aslında her şey ama siz iç içe girmediğiniz için yüzünüz gözünüz temizdi. Evlendin onu da halletmiş oldunuz.
Bunu dert edip, şuraya sayfalarca yazman bile zaman kaybı.

Allah yardim etsin canım ayni durumdan muzdaribiz 5 yildir cekiyorum her seferinde kavga cikariyo konuşmuyoruz eşim bu sefer hadi damla benim için beni seviyosan mecbur ben gidiyorum gittiğim için onun ayağına durmadan laf sokuyo nasıl olsa arsız biliyor yine biz gelcez bende çokbunaldim

Valla ben bu konularda çok sabırlı değilim
Benim anneme öyle carlayacak gırtlağını sıkarım adamın, tanımam öyle eşimin annesi falan
Bir halt yediyse özür dilemeyi de bilecek, asla gitmem, sebebini de eşimi araya koymadan açıkça yüzüne söylerim
Eşinde mantığını kullanıp annesinin hatasını anlamalı, kendi gidebilir seni zorlamamalı

Kaynana dili dedikleri bu olsa gerek evlendikten sonra bir oğulları olduğu akıllarına geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…