• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin alkole düşkünlüğü mahfetti bizi :((

bircocukannesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
Merhabalar, ben yenı uyeyım arkadaslar. ama cok uzun zamandır forumu takıp edıyorum.
benımde bır derdım var ve yorumlarınıza fıkırlerınıze yardımlarınıza cıddı anlamda ihtiyacım var.
6 yıllık evlıyım ve 3,5 yasında bir cocuk annesıyım. esımle severek evlendık.
genel anlamda eşim aılemıze cocuguna cok duskun bır baba ve eştir. fakat esım yaklasık
16,17 yasınan berı az az mıktarlarda alkol alan bırıymış. (sorun aılesıne dayanıyo)
şuan esım tam 30 yasında ben 26 yasındayım. ılk baslarda hıcbır sorunumuz yoktu.
ama esım şu son 1 senedır ciddi anlamda alkol alımını sıklaştırdı ve hem kendı saglıgını hemde
aılemızın huzurunu duzenını bozar oldu. bırde yalan huyu cok fazla. mesela aksam saat 20.00 olur
ararım nerdesın nezaman gelıceksın dıye sorarım, mesaıdeyım der vs.. cesıtlı bahaneler. ama saat gece
yarısını gecer, hatta sabaha karsı gelır. ve ayakta duramayacak kadar kotu bır vazıyette.
geldıgındede benımle beraber olmak ıstıyor. fakat ben ne yapıp edıp onu yatırıp uyutuyorum bı sekılde.
halıyle dıger gun tavırlı oluyorum. oturup konusmak derdını tasasını ogrenmek ıstıyorum. konusup ustesınden
gelebılmek ıstıyorum. ama sımdıye kadar ne yaptıysam ne ettıysem derdını ogrenemedım. kapalı kutu !
c.. dıye bır arkadası var. cocukluk arkadası. ve hakkında ıyı seyler duymadım. ben oldum olalı bu arkadasıyla gorusmesıne
hep karsıydım.

en son gecen cuma gecesı yasadıgım durumu anlatmak ıstıyorum. cuma aksamı mesaıdeyım dedı ve
yıne sabaha kadar gelmedı. sabah geldı ve yattı uyudu. halbukı işe gıtmesı gerekıyor. bende çalışıyorum
hazırlandım ve işe gıttı. o aksam iş arkadası aradı. işten cıkartılmıs. benım moralım cok bozuldu tabı halıyle.
cumartesı gunu işten geldım. cocugum annemdeydı ctesı gunu ( hafta ıcı krese gıdıyor. ) aldım cocugumu geldım eve.
hıcbısey demedım. cunkı cocugum var ve hıcbırsey bılsın ıstemıyorum dogal olarak. asla bellı etmıyorumi kendısıde etmez.
ctes aksamı iş arkadasıyla gorusmeye gıttı. işyerındekı durumu konusmak için. ama o gecede gelmedı eve. ben yıne evde
3,5 yasında yavrumla yanlızım. gece saat 03,30 da c.. aradı benı. no'mu esımın telınden almıs. esım eve gelmeye yuzu
olmadıgı ıcın ona gıtmış. kendısıde evlı 1 cocuk babası. boyle boyle... ayakta duracak halı yok. bana geldı bende yatırdım odaya uyuyo dedı
şaşırdım kaldım. onada kızdım. sen evlı barklı adamsın. ne dıye kabul edıyosun evıne reddetseydın dedım. neymıs cocukluk arkadasıymıs bunlar,
yapamazmıs. eger sen ona ıyılık etmek ıstıyorsan bundan sonra samımıyetını kes, bırdahada evıne kabul etme dedım kapattım.
o gece cocugumun ve kendı esyalarımı bır kac parca topladım ve pazar gunu aılemın yanına geldım. durumu anlattım. ondan once evımden ayrılmadan
esımın annesını aradım ve ben artık dayanıyorum, cocugunuzu tedavı ettırın, ben sırtımı donuyorum ama sızın boyle bır luksunuz yok, evladınız
oyle de boyle de dedım. kayınvalıdem aglıyo yapma etme dıye. sen neden aglıyosun anne, benım kadar kımse aglayamaz kımse uzulemez.
senın oglun benı yaktı dedım. " ben herzaman senın arkandayım, 6 senedır gelınım degıl kızım ldun kotu bır lafını duymadım sen haklısın dedı"
evet haklıyım ve artık takatım yok. anne baba olarak gorevınızı yapın. cocogunuzu tedavı etırın, aksı taktırde asla donusum yok anne dedım kapattım telı.

dun esım amatem e gıtmıs. kaynımla bırlıkte. aslında ben babasıyla gıtsın ıstıyordum ama esım ıstememıs o yuzden kpederım de gıtmemıs. kaynımla bırlıkte gıtmısler.
(artık kpederım nezamandan berı oglunun lafını dınlıyosa... ) aradı benı. dr. ilac vermıs ptesıye kadar kullanacak. ptesıde buyuk ıhtımalle yatışına yapacakmıs dr.
yanlız verdıgı ılac agır ve depresyon tedavısınde ve alkol tedavısınde kullanılan cıddı bır ılac. agır etkıleri varmıs. kullanımından bır kac saat sonra etkısını gosterıyormus.
davranıs bozuklukları gosterebılırmıs ve kesınlıkle yanlık bırakmayın demıs dr. en son bıldıklerım bundan ıbaret.

sımdı benım nasıl bır yol ızlemem gerekıyor. şaşırdım kaldım sureklı aglama nobetlerındeyım. elım kolum baglandı. işim bıle zor adapte oluyorum.
cocugum tek dayanağım. cok çaresız hıssedıyorum. bana bunca şey yasatmasına ramen esımın adına cok uzuluyorum. cunkı normal zamanda
cocuguna ve bana cok baglı olan bır adam. boşansam bıraksam bıle toparlayamaz kendını bundan okadar emınım kı. bır an once tedavı olsun
ve bu illetten tamamıyle kurtulsun ıstıyorum. once kendısı sonra bızım ıcın bunu yapmalı.

benım gıbı sorunu olupta ustesınden gelen varmı. Rabbım kımseye yaşatmasın. ama ınsallah rabbımın bana sınavı budur dıyorum ve
bu şerdende rabbım hayırını bana ve aıleme gostersın dıyorum. benım sımdı ne yapmam gerek, nasıl bır yol ızlemem gerek. yasayan arkadaslardan
ve bılgısı olanlardan yardım ıstıyorum. tavsıyelerınıze cok ıhtıyacım var.

COK UZUN YAZDIM BILIYORUM KUSURA BAKMAYIN. INSAN BOYLE ZAMANLARDA KONUSMAYA YAZMAYA COK IHTIYAC DUYUYOR.

Vicdanınız sızlıyordur eminim fakat, madem kullandığı ilaç süresince yalnız kalmaması gerekiyor ailesi yalnız bırakmasın. onun gelişme göstermesine bağlı olarak siz de evinize dönersiniz.

Kararlı tutumunuz için de sizi tebrik etmek isterim :42:. Gitmek isteyen insan çantasını toplar gider sizin gibi, evin sağına soluna not koymaz.

Tedavi sürecinin sonuçlanması size bağlıysa biraz daha dayanın.
O arkadaşıyla da görüşmesin.
Herşeyden önce ailesiyle yaşadığı bir eve, alkol almış bir adamı sokup misafir edebiliyor.
Bu kadar problemleri olan.
Allah yardımcınız olsun.
Eğer tedavi olmazsa, yarım bırakırsa ve geçmişe dönerse hayatınıza yeni bir yol çizin.
Çünkü alkol bütün kötülüklerin sebebidir. İşten çıkması da bundan olabilir.
Sabaha kadar eve gelmemek ne demek?
Nerde içiyor bu adam bu kadar saat? O tür yerler sabaha kadar açık mı?
Belki de sokaklarda biryerlerde sızıp kalıyor. Çok ama çok yakışıksız.

sımdıye kadar hep yapıcı davrandım. evımın huzuru bozulmasın yuvam dagılasın dıye cok mucadele ettım .esımın aılesı hep gormezden geldıler.
ilgılenmedıler evlatlarıyla. ve ben bu kez cok kararlı olarak yaptım .kesın suretle noktalanmadnada evıme donus yapmayı asla dusunmuyorum. benım cektıklerımı gorsunler, ne cıleler cektıgımı farketsınler ıstıyorum. anne baba olarak ustlerıne dusenı yapsınlar ıstıyorum. once kendısı sonra yawrum ve en son kendım ıcın bunu ıstıyorum.
yuvm dagılsın ıstemıyorum tabııkı. ama esıme en buyuk ıyılıgı ben yaptım dıye dusunuyorum. eger bende gormezden gelseydım ve evımı terketmeseydım esım cok daha kotu durumlara gelecektı adım kadar emınım. aılesı benım bu tawrım ıcın ıyı yada kotu ne dusunurse dusunsum umrumda degıl. sırf ıstedıgım cocuklarının tedavısını yaptırsınlar anne baba olarak yapıcı olsunlar ıstıyorum . 1 haftadır aılemdeyım baba evındeyım ve 1 kez olsun benım anamı babamı arayıpta konusmadılar. ne olacak ne yapıcaz demedıler. cok sorumsuzlar. ama ınadım ınat er yada gec anlayacaklar aıle demek ne demek...

yazdıklarınızın tamamını dikkatle okudum. çok zor bir durum öncelikle allah sabır versin diyorum. eşinizin davranışları ve durumu evet çok kötü kabul edilebilir yanı yok. sizi de tebrik ederim ağırlığınızı koymuşsunuz. ben olayı iyi yönünden değerlendireceğim. öncelikle eşiniz hatasını kabullanip tedavi sürecine girmiş. bakın bu çok önemli. bir insanın değişmesi hatalarını kabullenmesi çok zordur. tedaviyi kabul etmesi bile umut verici. benim tavsiyem bu yolda ona destek verin. ama hemen koşup affettim seni bir tanem tarzı değil. kızgınlığınızı ve kırgınlığınızı koruyarak uygun mesafeden yaklaşın. mesela bu ilaç sürecinde ailesinde kalsın. son olaylardan sonra hemen eve dönmeniz ters etki yarata bilir onda. hastane de tedavi ne kadar sürüyor, ziyaretçi kabul ediyorlar mı bilmiyorum ama. en azından devamlı telefonla arayarak desteğinizi eksik etmeyin ve tabii düzelirse eve döneceğinizi söyleyerek. bu tedavi sonuçlanana kadar şans verin ona. ama alkolizm bir hastalık unutmayın o insanın da durumu çok zor desteğe ihtiyacı var. lakin hayatınızı kimse için heba etmenizde gerekmiyor. tedavi olur ve evliliği düzene koyarsa ne mutlu. ama bunları aşamazsa kendinizi ve çocuğunuzun hayatını düşünerek ciddi kararlar almanız gereke bilir hazırlıklı olun.umarım işler yoluna girer...

amateme gittiğine göre demekki eşinizde artık kurtulmak istiyor.
bu süreçte onun yanında olmalısınız bence.
evlilik bu iyi günde kötü günde birbirine destek olmak demek.
eşiniz şuan kötü günler geçiriyor.
onun bunları aşmasında ona yardımcı olmanız gerek.

Allah sabır versin, yakınımızda örneğini yaşadıki yaşıyoruz. Bilirm alkolizm ne demek.
Ama ben sizin tavrınızı çok olumlu ve yapıcı gördüm. Çok doğru davranıyorsunuz bence.
Kızıp kızıp sonra da "ama seviyoooom" diye aciz aciz eli kolu bağlı durmak yerine, tavrınızı net koyarak gerçekten bu işin nasıl düzeleceğine kafa yoruyorsunuz.
Bir süre tavrınızı sürdürün. Belli ki o da sizi kaybetmekten korkuyor ve siz gidince hemen tedaviye ikna olmuş. Biraz izleyin, gözlemleyin bakalım. Gerçekten çabaladığını düşünürseniz tedavi sürecinde de yanında olun. Hemen herşeyi affedin demiyorum, ama kendi sorununu çözerse iyi bir aile olacağınız mesajını verin, tabi çabaladığına gerçekten sizi inandırısa. Anladığım kadarıyla aslında iyi bir insan, iyi bir baba. Kurtarılmaya değer duygular da var hala. Bu arada siz görüşseniz de görüşmeseniz de çocuğuyla iletişimini koparmayın, çocuğu ona güç verecektir.
Tekrar kolaylıklar dilerim.

amateme gittiğine göre demekki eşinizde artık kurtulmak istiyor.
bu süreçte onun yanında olmalısınız bence.
evlilik bu iyi günde kötü günde birbirine destek olmak demek.
eşiniz şuan kötü günler geçiriyor.
onun bunları aşmasında ona yardımcı olmanız gerek.

Söylediğinize katılıyorum.
İyi günde,kötü günde diye söz veriyoruz evlenirken.Bu kötü zamanında ne kadar sizi üzmüş,kırmış olsada onun yanında yerinizi almanız gerekiyor.O sizin için düzelme yoluna girmeye başlamış Amatem'e giderek.Sizde evliliğiniz ve çocuğunuz için bir adım atmalısınız.

Eşiniz bu tedavi sürecinde size çok ihtiyaç duyacaktır.Ağır bir depresyona girebilir.Sevgiyle,şefkatle yeni bir adam ve güzel bir yuva inşaa edebilirsiniz.

geçmiş olsun. bu iletten kurtulan da var kurtulamayan da... eşiniz de inşallah tez zamanda kurtulur. durumun ciddiyeti için yaptığınız şeyden pişman olmayın. siz onun eşisiniz tabiki iyi günde de kötü günde de yanında olacaksınız ama öncelikle küçücük bir yavrunun annesisiniz. önce yavrunuz gelir. bu şekilde alkole bağlı bir baba, işini dahi kaybetme noktasına varmış... çocuğunuz için çok kötü. tepkiniz çok doğru olmuş. Allah korusun yarın alkolün etkisiyle size ya da yavrunuza şiddet uygulayabilir... herşeyi bırak insanlar alkol etkisindeyken çok hata yapar. kazara kötü bir şeye sebep olabilir...

amateme yatması çok iyi. demek ki idrak etmiş. bekleyin. sabırlı olun. evladınıza tutunun. biraz zaman alacaktır. tedavi olan ve bir daha alkol kullanmayan tanıdığım var. inşallah eşiniz de bu iradeye sahiptir.

bu süreçte ileri ya da geri adım atmayın derim. boşanma sürecine girmeyin ama evinize de dönmeyin. sabırla, duayla feraha çıkarsınız inşallah.

Allah yardımcınız olsun.

Allah sabır versin, yakınımızda örneğini yaşadıki yaşıyoruz. Bilirm alkolizm ne demek.
Ama ben sizin tavrınızı çok olumlu ve yapıcı gördüm. Çok doğru davranıyorsunuz bence.
Kızıp kızıp sonra da "ama seviyoooom" diye aciz aciz eli kolu bağlı durmak yerine, tavrınızı net koyarak gerçekten bu işin nasıl düzeleceğine kafa yoruyorsunuz.
Bir süre tavrınızı sürdürün. Belli ki o da sizi kaybetmekten korkuyor ve siz gidince hemen tedaviye ikna olmuş. Biraz izleyin, gözlemleyin bakalım. Gerçekten çabaladığını düşünürseniz tedavi sürecinde de yanında olun. Hemen herşeyi affedin demiyorum, ama kendi sorununu çözerse iyi bir aile olacağınız mesajını verin, tabi çabaladığına gerçekten sizi inandırısa. Anladığım kadarıyla aslında iyi bir insan, iyi bir baba. Kurtarılmaya değer duygular da var hala. Bu arada siz görüşseniz de görüşmeseniz de çocuğuyla iletişimini koparmayın, çocuğu ona güç verecektir.
Tekrar kolaylıklar dilerim.

ben kesın suretle emın olmadan ve duzelmeden donus yapmayı dusunmuyorum. eşimi sevıyormuyum evet sevıyorum. aynı sekılde kendısıde cocuguna ve bana cok baglı bır adam. ılgısını alakasını eksık etmez. ama şu aşamada duygusal bakamıycam duruma. mantıklı hareket etmek ve kesın tavrımı bellı ederek bıraz gerı durmak ıstıyorum. hem kendısı hemde aılesı cıddıyetımı anlasınlar ıstıyorum. yuzyuze degılde sadece telefonda destek olabılırım. cunkı yasadıklarım ve yasattıkları hıc normal seyler degıl. kendısıde farkında bu durumun. cocugunu gecen aksam gormek ıstedı. fakat musade etmedım. cocugunu babasından mahrum edecek vıcdansız bır anne degılım ben fakat, o gun ılac alıcaktı ben telde konustugumda ve aksam gormek ıstedıgını soyledı. dr evden cıkmaması gerektıgını soylemıs ve ben hem davranıslarında bozukluk olabılır cocuguma kotu etkı edebılır hemde sonrasında eve gıtmez korkusuyla musade etmedım oglunu gormesıne. bır de cocuguun aklı karıssın ıstmeıyorum. belkı yanlıs yapmıs olabılırım ama ben bır anneyım oncelıgım oglum.

ben kesın suretle emın olmadan ve duzelmeden donus yapmayı dusunmuyorum. eşimi sevıyormuyum evet sevıyorum. aynı sekılde kendısıde cocuguna ve bana cok baglı bır adam. ılgısını alakasını eksık etmez. ama şu aşamada duygusal bakamıycam duruma. mantıklı hareket etmek ve kesın tavrımı bellı ederek bıraz gerı durmak ıstıyorum. hem kendısı hemde aılesı cıddıyetımı anlasınlar ıstıyorum. yuzyuze degılde sadece telefonda destek olabılırım. cunkı yasadıklarım ve yasattıkları hıc normal seyler degıl. kendısıde farkında bu durumun. cocugunu gecen aksam gormek ıstedı. fakat musade etmedım. cocugunu babasından mahrum edecek vıcdansız bır anne degılım ben fakat, o gun ılac alıcaktı ben telde konustugumda ve aksam gormek ıstedıgını soyledı. dr evden cıkmaması gerektıgını soylemıs ve ben hem davranıslarında bozukluk olabılır cocuguma kotu etkı edebılır hemde sonrasında eve gıtmez korkusuyla musade etmedım oglunu gormesıne. bır de cocuguun aklı karıssın ıstmeıyorum. belkı yanlıs yapmıs olabılırım ama ben bır anneyım oncelıgım oglum.

Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben zaten sizin çok doğru ve mantıklı davrandığınızı düşünüyorum. Ağır bir tedavinin başlangıcında çocuğun kafasını karıştırmak istememenz de çok doğru. Ben de olsam oğlumun babasının o hallerini görmesini istemezdim. Gayet yerinde kararlarınız var. KAstım hemen affedip eve dönmeniz değildi zaten. Sizin de bahsettiğiniz gibi telefonda destek olun, zaman içinde düzelirse birşeylerin kurtulabileceği mesajını verin. Eve dönmeyin ama tamamen bağınızı da koparmayın. Tedavi bir süre sonra kolaylaşıyor. İlk yoksunluk krizleri geçtikten sonra oğlunuzun psikolojisine zarar verebilecek haller geçer, ben o dönemde görüştürün babasıyla demek istemiştim. Yoksa hemen "ah kocam, herşeyi unuttum, yanındayım" tavrına girin demek istememiştim.
Sizi destekliyorum yani. Tam ifade edemediysem kusura bakmayın.

geçmiş olsun. bu iletten kurtulan da var kurtulamayan da... eşiniz de inşallah tez zamanda kurtulur. durumun ciddiyeti için yaptığınız şeyden pişman olmayın. siz onun eşisiniz tabiki iyi günde de kötü günde de yanında olacaksınız ama öncelikle küçücük bir yavrunun annesisiniz. önce yavrunuz gelir. bu şekilde alkole bağlı bir baba, işini dahi kaybetme noktasına varmış... çocuğunuz için çok kötü. tepkiniz çok doğru olmuş. Allah korusun yarın alkolün etkisiyle size ya da yavrunuza şiddet uygulayabilir... herşeyi bırak insanlar alkol etkisindeyken çok hata yapar. kazara kötü bir şeye sebep olabilir...

amateme yatması çok iyi. demek ki idrak etmiş. bekleyin. sabırlı olun. evladınıza tutunun. biraz zaman alacaktır. tedavi olan ve bir daha alkol kullanmayan tanıdığım var. inşallah eşiniz de bu iradeye sahiptir.

bu süreçte ileri ya da geri adım atmayın derim. boşanma sürecine girmeyin ama evinize de dönmeyin. sabırla, duayla feraha çıkarsınız inşallah.

Allah yardımcınız olsun.

aılesıne zarar verdıgının farkında. pişmanım dıyor kendısıde zaten . henuz resmileşen dava vs.. bısey yok. ama kararlıyım tam anlamıyla düzelmezse onu bıle yapıcam.
okadar zor bır durum kı evını terketmesı ınsanın, saır gerekıyor. ama tek carem buydu. ben bu yaptıgımla ona en buyuk ıyılıgı goserdıgımı dusunuyorum

Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben zaten sizin çok doğru ve mantıklı davrandığınızı düşünüyorum. Ağır bir tedavinin başlangıcında çocuğun kafasını karıştırmak istememenz de çok doğru. Ben de olsam oğlumun babasının o hallerini görmesini istemezdim. Gayet yerinde kararlarınız var. KAstım hemen affedip eve dönmeniz değildi zaten. Sizin de bahsettiğiniz gibi telefonda destek olun, zaman içinde düzelirse birşeylerin kurtulabileceği mesajını verin. Eve dönmeyin ama tamamen bağınızı da koparmayın. Tedavi bir süre sonra kolaylaşıyor. İlk yoksunluk krizleri geçtikten sonra oğlunuzun psikolojisine zarar verebilecek haller geçer, ben o dönemde görüştürün babasıyla demek istemiştim. Yoksa hemen "ah kocam, herşeyi unuttum, yanındayım" tavrına girin demek istememiştim.
Sizi destekliyorum yani. Tam ifade edemediysem kusura bakmayın.

ben sızı cok yıyı anladım sızde benı anlamıssınız :)
destegınız ıcı n cok tesekkur ederım

amatemin verdiği o ilaçlar onu çok uyutacak.dışarı çıkma yasağının sebeide alkol alabilme ihtimali.bu ialçları kullanırken bir damla bile alkol almamalı.ve amateme sıfır promil alkol ile giriş yuaptırabilir.

gelelim en önemli ve esas noktaya.

amatemde tedavi gören kişiler kendi istekleri ile istedikleri an imza atıp çıkabilirler.

amatemin verdiği o ilaçlar onu çok uyutacak.dışarı çıkma yasağının sebeide alkol alabilme ihtimali.bu ialçları kullanırken bir damla bile alkol almamalı.ve amateme sıfır promil alkol ile giriş yuaptırabilir.

gelelim en önemli ve esas noktaya.

amatemde tedavi gören kişiler kendi istekleri ile istedikleri an imza atıp çıkabilirler.

inşallah bu dedıgınız gıbı bısey olmaz :(((

Öncelikle çok geçmiş olsun umarım eşiniz bu illetten biran önce kurtulur sizde mutlu yaşantınıza geri dönersiniz. Kararlılığınızı ve davranışınızı çok takdir ettim.
Ama eşinizin girişimini de çok takdir ettim. Şimdi bu süreçte tabiki çocuğunuzun etkilenmemesi için görüşmemesi daha sağlıklı. Çocuğa babanın iş için seyahatte olduğu söylenilebilir.
Ama sizin eşinizle sadece telefonda destek olmanızı doğru bulmadım açıkçası. Onun ailesi sizsiniz artık Allah korusun annesi babası hayatta olmayabilirdi. İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye yola çıkıyoruz ve buda bir hastalık kesinlikle sizde fiziksel olarak yanında olmalısınız. Tedaviye olumlu katkısı olacaktır bence. Sizede çok iş düşüyor bu konuda o şimdi bir sürü gelgitler yaşayacaktır yoksunluk krizlerinde kırıcı davranışları olacaktır sizin yanında olmayışınız daha kolay vazgeçmesi anlamına gelebilir. Sizde ailenizin mutluluğu için eşinizin yanında olun lütfen. Bu affettiğiniz yelkenleri suya indirdiğiniz anlamına gelmez. Beraber aşmak için teşfik edin ve bu zorlu yolda onu yarı yolda bırakmayacağınızı ama o mücadeleden vazgeçerse ikinci bir şansı olmadığını bilsin. Umarım tedavi olumlu sonuçlanır ve çocuğunuz siz ve eşiniz çok mutlu olursunuz

Back
X