Eşimin akrabası tarafından azarlandım..

Valla kanka büyük konuşmayayım ama eşini kapıya kopek olarak bağlamam o kadar.

Doğru olan budur zaten ama ne konusahibi o olgunlukta nede eş ailesi o dengeyi kurabilecek seviyede.
Yeğene kalana kadar KV kardeşini susturmak zorundaydi.
Olan olmuş.
Konusahibine üzüldüm. Eşinin tavri yenilip yutulmaz

Valla kanka büyük konuşmayayım ama eşini kapıya kopek olarak bağlamam o kadar.

Öyle deme Cherrycim.
Bak yorumlar hep ayıya dayı demek lazım modunda.
Sen ben gibiler toplumda kabul görmüyor asıl.

Konu sahibi istediği kadar kırılsın eşine, yalnız hissetsin. Onu kimse anlamayacak.

Olay büyümesin diye böyle yaptik iste doğrusu bu, sen de susmayı bil artık deyip geçecekler.

Hayatı böyle üstten üstten yaşayanların kafası rahat.
Otur düzgün karakterinle dövün.
Bize cidden üzülüyorum.

Doğru olan budur zaten ama ne konusahibi o olgunlukta nede eş ailesi o dengeyi kurabilecek seviyede.
Yeğene kalana kadar KV kardeşini susturmak zorundaydi.
Olan olmuş.
Konusahibine üzüldüm. Eşinin tavri yenilip yutulmaz
Konu sahibini haksız göremedim ben pek Tulumbachen Hanım. Yani çok üstüne gidersen insanın, bir de hassas olduğu nokta olursa sert cevap verebilir. Adam da damarına damarına basmış yani. Kadın ölmüş annemin hatırası diyor şimdi.
Herkesin tetikleneceği noktalar var.
Ama eş konusunda hemfikiriz. Yarı yolda bıraktı kadını resmen.

Aaa mabadımın kaba dayısına bak sen milleti sindirmeye çalısıyo terbiyesiz herif.. fakat eşine de üzüldüm ben eve git demiş gidebilirdin belki olay büyümeden, karışık mevzu ben de cevap vermesem içimde kalırdı ama adamın sorunlu olduğunu düşününce belki çeker giderdim bilemedim sadece dayı yı gözümde çok çirkin canlandırdim ağzından köpükler saçan canavarlar gibi uzak olsun böyleleri

Aslinda adam tipik bir dangalak konuşmasi yapmiş
"o ne öyle...evli kadina yakişmaz" demiş. Haksiz ve gereksiz bir yorum ama kan davası çıkaracak bir söyledim değil.
Konusahibi kapidan çıkmadan adama "cahil varlik" demiş.
Konu burda kopmuş.

Standart bir aile icinde en az 5 tane dengesiz cikiyor malasef

Konu altdan almak, susmak değil. Tabiki kendini savunacak. Düzgün bir dille siniri çizseydi kendi kafasi agrimazdi

Evli kadının ne yapıp ne yapmayacağı dayıya mı kalmış?
Ben hiç büyük dayılardan gelinlerin kılığı kıyafeti, tipi hakkında yorum duymadım valla. Ayıp karşılanır bizde.
Ha ben cahil varlık demezdim, fazla kibar kalırdı.

Ay siz de hemen " siz biz " yaptiniz bi de kendinizi dışlanmis ilan ettiniz.
Kim niye sizi kabul görmesin, yapmak isteyen buyursun yapsin.
Cogunlugun cekimser kalma nedeni adamin cezaevi gecmisi olmasidir muhtemelen ki benim icin oyle ne icin girdi bilmiyorum ayri. Sanki toplumda bir sorununu cozmuş olacak bu adamla birbirlerini öldürünce.

Insanlar birbirini o kadar sudan nedenlerle öldürüyor ki toplumda benim anlatimdan direkt aklima bu sonuc geliyor.

Ben de böyle düşünüyorum sinirden yanlış savunma kullanmış bence konu sahibi. Ben hoşuma gittiği için yaptırdım öyle uygun gördüm , hayvan dediğiniz de annemi temsil ediyor lütfen daha saygılı konuşun şeklinde daha farklı konuşsa belki ev halkı o adama kurulacaktı kızın annesiyle ilgiliymiş sanane densiz adam diye. Ortalık ateşlere gitmiş bi anda dengesiz bir adam yüzünden.

Işte. Adamin yorumu zaten ailenin kalitesini gösteriyor.
Eşinin el öpmeside ikonik bir davraniş olmuş.

Ben ne o adamın aaa annesiyle ilgiliymiş deyip geri çekileceğini ne de ailenin adama karşı tavır yapacağını düşünüyorum.
Ananla dövmenin ne alakası var, insan anasını dövmeyle mi anar gibisinden terslenmeye devam ederdi bence.

Işte. Adamin yorumu zaten ailenin kalitesini gösteriyor.
Eşinin el öpmeside ikonik bir davraniş olmuş.
Ya bizde eskiler biraz gelenekseldir Tulumbachen Hanım. Milletin karısı kızıyla ilgili fazla yorum yapmazlar. Hoş karşılanmaz yani.
Yukarıya da yazdım, adam bir kere hata arıyor. Konu sahibi ne derse desin kabul etmeyecek, laf saymaya devam edecekti zaten. İster annem desin ister başka bir şey desin.

+1000
Böyle bir ailenin icinde yapsan ne yapmasan ne? Ya cazgırlık yapip boşanacaksin ya "deli damgasi" yiyip poğaça servisine devam edeceksin el öpeceksin.

Boşanmaya totosu olmayan ayidan dayidan lafı yer oturur. Böyle belali tiple uğraşması cabasi

Şu anda eşyalarımı topluyorum annemin yanına çekip gideceğim sabah... mezarlık ziyareti ardından da bazı şeyleri baya baya gözden geçireceğim

Ben insanlari ailesiyle yargilamak istemem ancak boyle yakin cevresinde ailecek gorustukleri suç işlemiş insan/insanlar olan ve degisik degisik tiplere asiri biat edilen ailenin içine de giremezdim baştan zaten. Sonradan ogrensem yine sıkıntı olurdu.

Ya hata arıyor yada laf olsun torba dolsun diye boş boş konuşuyor.
Belkide adam gelinin miras toplantisinda bulunmasindan rahatsız oldu.
Ben olurdum şahsen. Dövmesine laf sokmazdim ama kizim senlik konu değil istersen evine git diye uyarirdim.

O da olabilir. Eşi de bi garip yani boyle şeye insan eşi mi yollar sanki kadin onun avukati.
Eşim benden böyle bir şey istese mümkün degil katilmazdim. Eşimin de benim miras muhabbetimde işi olamaz.
Hic sevmem gelin/damat boyle seylere kendini soksun. Baskasi yapsa da hos degil

Öyle her rahatsız olduğumuza laf sokamayız ama.
Bazı insanlar her lafı sayayım, karşılık gelmesin istiyor.
Öyle bir dünya yok. Ben veririm cevabını aynı durumda olsam.
Ha bazı üyeler değdi mi diyor. İşte kötü gelin ilan edilirsin, boşuna huzursuzluk falan. Haklısınız ama benim umurumda olmazdı şahsen. Huzurum baştan kaçmışsa kaçıranınki de kaçsın isterim ben. Kocamla da aram mı bozuldu, arkamda duramayıp kaçtığını görmem de ders olur. Bazı şeyleri de görmem gerekiyormuş derdim ben şahsen.

Kesinlikle. Ben böyle aile bireylerini evime almiyorum
Bu konuda çok katiyim. Babam bile olsa görüşmem. Çamur sıçriyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…