Bende üç yıldır uğraşıyorum asla değişmiyor.Çok yoruldum artık..Bende uğraştıkça suçlu oldum.Ailesi çok kıymetli onun için..evet benım de eski eşim böyeydi
4 sene uzerıne bonsandım ne yapsam değişmedi
ben ugrastıkca suclu oldum ve ailesi daha kıymete bindi sonunda koptuk
kendine edersin canımBende üç yıldır uğraşıyorum asla değişmiyor.Çok yoruldum artık..Bende uğraştıkça suçlu oldum.Ailesi çok kıymetli onun için..
Eşim ataerkil bir aile yapısıyla büyüdü ona göre erkek ayak uydurmaz.Kadın herzaman erkekten geri plandadır.Onu ne yaptıysam kendime uyduramadım..E haliyle bende ona uyamıyorum.Evliliğiniz sigara gibi.
Zararlı ama bırakamıyorsun.
Ayrılmaktan başka yol görünmüyor.
Çünkü eşinin değişmeye ya da bu evliliği kurtarmaya niyeti yok.
Hiçbir özel günde beraber olamadık.Doğumgünü bayram tatilleri hep onlarla geçirdik.Ne zaman gitmek istemezsem eşimle kavga ettim.Mecburen gitmek zorunda kaldım ama hep çok mutsuz oldum.3 yıl boyunca bir kere bile seni haklı görmedi mi??? Özel gümlerde başbaşayız olmak istemedi mi??? Nasıl dayandın sevgi her şeyi halletmiyor her zaman söylerim.
Mutlu olamayacağımızı bu durumun değişmeyeceğini çok iyi biliyorum.Ama ayrılmak onu bir daha asla görememek yaşanmışlıklar alışkanlıklar..Off çok ilginç bir duygu bu gerçekten..Tam bir çıkmaz yoldayımHer seyi denemissiniz zaten. Olmayınca olmuyor. Boşanıp yeni bir hayata yelken açın. Sizin için birşey yapmayan adama omrunuzu vermeyin. İkiniz de farklı insanlarla daha mutlu olursunuz.
Kafa 50 lerde yani.Eşim ataerkil bir aile yapısıyla büyüdü ona göre erkek ayak uydurmaz.Kadın herzaman erkekten geri plandadır.Onu ne yaptıysam kendime uyduramadım..E haliyle bende ona uyamıyorum.
Ailesine giderken "sen git benim şu şu işim var" deyip onu yalnız göndermeyi denediniz mi?Mutlu olamayacağımızı bu durumun değişmeyeceğini çok iyi biliyorum.Ama ayrılmak onu bir daha asla görememek yaşanmışlıklar alışkanlıklar..Off çok ilginç bir duygu bu gerçekten..Tam bir çıkmaz yoldayım
Ne seninle ne sensiz durumu.Mutlu olamayacağımızı bu durumun değişmeyeceğini çok iyi biliyorum.Ama ayrılmak onu bir daha asla görememek yaşanmışlıklar alışkanlıklar..Off çok ilginç bir duygu bu gerçekten..Tam bir çıkmaz yoldayım
Ah keşke evlenmeden önce bu gerçekleri düşünseydiniz .Kesinlikle çok ama çok zor kültür çatışması..Ne o bana ayak uydurabiliyor ne ben ona..Ailesinin her hareketi bana çok tuhaf geliyor..Benimde onlara..Zor bir durum
Eşime sen git benim işim var dediğimde kesinlikle benle gideceğini tek gidilmeyeceğini söylüyor.Ailesi eşin nasıl gelmez diye ona çekmiriyormuş.Çok büyük kavgalar ediyoruz.Kesinlikle özürdileme huyu yok yine ben gider barışırım.Çok kinci ben gitmeden o asla gelmez.Duygularımı paylaştığımda onların ailesi onlara vefa borcu olduğunu onlarsız asla olamayacağını ve bu durumu kabullenmem gerektiğini söylüyorAilesine giderken "sen git benim şu şu işim var" deyip onu yalnız göndermeyi denediniz mi?
Ya da yaşadıklarınızdan daha somut örnek vermeniz mümkün mü?
Kavga ettikten sonra eşinizin dediğini yapmamayı denediğinizde neler oluyor?
Duygularınızı paylaştığınızda ne diyor? Evlilik terapistinin çıkardığı sonuç ne oldu?Açıkçası özgürlüğünüze düşkünseniz bu tür durumları hazmetmek çok zor oluyor, ki geleneksel yapıya sahip olsanız bile sevdiğiniz insanla baş başa anılar, anlar biriktirmek ister insan.
Kesinlikle öyle şiddet aldatma gibi durumların dışında çoğu evliliğin bitme sebebi aile faktörü oluyor.maalesef aile faktörü diye birşey var ve bu faktör evlilikleri bitiriyor. çocuk olmaması çok iyi. eğer olmuyorsa olmuyor zorlama evliliklerin sonu daha hüsranlı oluyor.
Anne olmayı düşünmüyorum..Çok daha kötü olacağını biliyorum.Ama böylede nereye kadar gidecek bilmiyorumKafa 50 lerde yani.
Sevgiliyken de illaki belli etmiştir.
Gayet açık ki aranızda çağ farkı var.
Anne olmayı düşünüyorsan bu eşle olmaz. Çok daha kötü olursunuz.
Ya da ayrılırsınız, kendi kafa yapınıza uygun insanlarla evlenirsiniz.
Çok ayrılma noktasına geldik.Açık açık konuştum ama böyle bir durumda bana ailesini seçeceğini onları kabullenmek zorunda olduğumu söylüyor.Ailesi onu ne zorluklarla büyütmüş felan filan onlara mesafe koyamaz ve sırtını dönemezmiş her konulda onların yanında olacağını söylüyor.eşiniz ile oturup açık acık konuşşanız böyle devam ederse ayrılacağınızı söyleseniz kafasına dank etmez mi ?
hmm.. ama ailesinden vazgeçmeyecek ki ? siz ona böyle bir şart sunmayacaksınız sadece böyle devam etmemesi gerektiğini söyleyeceksiniz ama anladığım kadarı ile çözüm olmamış.. sizin eski bir konunuza da yorum yapmıştım o yüzden biliyorum yaşadıklarınızı allah yardımcınız olsunÇok ayrılma noktasına geldik.Açık açık konuştum ama böyle bir durumda bana ailesini seçeceğini onları kabullenmek zorunda olduğumu söylüyor.Ailesi onu ne zorluklarla büyütmüş felan filan onlara mesafe koyamaz ve sırtını dönemezmiş her konulda onların yanında olacağını söylüyor.
O seni zaten terketmiş yani.Çok ayrılma noktasına geldik.Açık açık konuştum ama böyle bir durumda bana ailesini seçeceğini onları kabullenmek zorunda olduğumu söylüyor.Ailesi onu ne zorluklarla büyütmüş felan filan onlara mesafe koyamaz ve sırtını dönemezmiş her konulda onların yanında olacağını söylüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?