• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle problemlerimiz,boşanma...

Bazı şeyler idare edilebilir,Kültür farkı bir şekilde orta yol bulunup halledilir uzlaşmacı olun diyecektim ama eşiniz bu konuda gayet net,tercihine kadar yapmış..
Kolaylık diliyorum size.

Öncelikle ailemden vazgeçmem demesine takılmayın, kimse zaten ailesinden vazgeçemez. Ama bence bazı ince noktalar üzerinde değişikliğe gidin.

- Onlardan uzak oturun, bir şekilde işlerinizi ayarlayabilirseniz uzağa taşının.

- Eşiniz hiç hak vermeyen biri mi yoksa zamanla öğrenen biri mi bu çok önemli, eğer zamanla az da olsa öğrenebiliyorsa onu çok eleştirmeden ama emekle gösterin bir şeyleri.

- Eşinizin ailesi hakkında konuşmayın, ama anormalliklerini ona eylemle gösterin, onun gözüne sokun, anlamasını sağlayın.

- Ailesine verici olun, ve bırakın onlar nankör görünsün. Burda aslında önemli olan eşinizdeki potansiyel. Eğer ki "eşim melek gibi insan yeter artık" diyebilecek biriyse onlara, bence bunun üzerinde çalışın.

Aslında hayat strateji üzerine yaşanmamalı bence. Ama bizim ülkemiz ve Doğu toplumları "Anne-baba"ya olan saygıyı başka bir taraflarından anlayıp çok çarpık bir kültür geliştirmişler. Mecbur strateji gerekiyor.

Umarım mutlu olursunuz.

İki gün kafanızı toparlasanız, bir plan yapsanız..
O esnada her hafta değilde, iki hafta da bir gidelim arada deseniz.. Doğum günü değil de bir önceki ya da sonraki günde gidersiniz kutlamaya.. Ne bileyim, birbirinizi seviyorsanız bazı şeyleri kabul edebilirsiniz.. Ortada dayak, şiddet Vs yok ne de olsa.. Şans verilebilir.. Birde güzel aile kitapları var, ikinizde okuyabilirsiniz..

bana sormadın ama bende cevap vereyim. boşanma olaylarına girince köpek gibi ağlamaları oldu. ama en ufak bir acıma hissetmedim. artık yabancı gibi görüyordum. komşunun eli kesilse gözlerim dolacak kadar hassas ben en ufak bir acıma hissetmedim.

boşanma davası olduğu gün bile herkesten hesabını soracağım halamdan da hesabını soracağım babamdan da vb vb. herkesten hesabını soracağım biten evliliğimin vb diye ağladı durdu. pişman olduğunu söylediler. ama iş işten geçmişti artık. ne bir üzülme ne bir pişmanlık hiç bir şey hissetmedim. o kitabı kapattım ve yoluma devam ettim. hala hiç bir şey hissetmiyorum. ne bi acıma ne bi kırgınlık. hakkımı helal etmemiştim. sonra ettim. gönülden etmedim ama ALLAHa bıraktım. psikolojik destek almıştım ondan dolayı olabilir. ben maddi manevi çok kullanılmıştım. neyse ki ailem arkamdaydı toparladım. geri kafalı babam bile zamanla bana hak verip yanımda durdu...sağolsun. son kez davada gördüm bir daha görmedim. hiç bir hatıra almadım. albümleri balkonda babama yaktırdım. 2 bavulla (sadece kendi başıma kendi aldığım kıyafetler) baba evine döndüm.

3 sene sonra karşıma dünyalar tatlısı bir adam çıktı telli duvaklı evlendim. çok mutluyuz.:nazar:

Ya yerimm ben seniii.. Sonuna çok sevindim Allah nazarlardan saklasın :KK37:

Konu sahibi sen onca uğraşırken asıl o neler yapıyor o daha önemli.. Tek taraflı bir çabaysa senin ki yapacağın belli. Birde gerçekten seven adam ne yapar eder boşanmaz. Sen bi adım at ayrılıkla ilgili bakalım ne yapacak.

bana sormadın ama bende cevap vereyim. boşanma olaylarına girince köpek gibi ağlamaları oldu. ama en ufak bir acıma hissetmedim. artık yabancı gibi görüyordum. komşunun eli kesilse gözlerim dolacak kadar hassas ben en ufak bir acıma hissetmedim.

boşanma davası olduğu gün bile herkesten hesabını soracağım halamdan da hesabını soracağım babamdan da vb vb. herkesten hesabını soracağım biten evliliğimin vb diye ağladı durdu. pişman olduğunu söylediler. ama iş işten geçmişti artık. ne bir üzülme ne bir pişmanlık hiç bir şey hissetmedim. o kitabı kapattım ve yoluma devam ettim. hala hiç bir şey hissetmiyorum. ne bi acıma ne bi kırgınlık. hakkımı helal etmemiştim. sonra ettim. gönülden etmedim ama ALLAHa bıraktım. psikolojik destek almıştım ondan dolayı olabilir. ben maddi manevi çok kullanılmıştım. neyse ki ailem arkamdaydı toparladım. geri kafalı babam bile zamanla bana hak verip yanımda durdu...sağolsun. son kez davada gördüm bir daha görmedim. hiç bir hatıra almadım. albümleri balkonda babama yaktırdım. 2 bavulla (sadece kendi başıma kendi aldığım kıyafetler) baba evine döndüm.

3 sene sonra karşıma dünyalar tatlısı bir adam çıktı telli duvaklı evlendim. çok mutluyuz.:nazar:
Size sarılmak istedim, tebrik ederim..

Eşime sen git benim işim var dediğimde kesinlikle benle gideceğini tek gidilmeyeceğini söylüyor.Ailesi eşin nasıl gelmez diye ona çekmiriyormuş.Çok büyük kavgalar ediyoruz.Kesinlikle özürdileme huyu yok yine ben gider barışırım.Çok kinci ben gitmeden o asla gelmez.Duygularımı paylaştığımda onların ailesi onlara vefa borcu olduğunu onlarsız asla olamayacağını ve bu durumu kabullenmem gerektiğini söylüyor
Peki ya sizin aileniz?
Sizin ailenize de aynı ihtimamı gösteriyor mu?
Yoksa sizin ağaç kovugundan çıktığınızı mi düşünüyor?

Boşanma çok zor bir karar ama boşanmayı düşünen pek çok kadına nazaran avantajlı durumdasınız çünkü çocuğunuz yok. Biterse üç gün ağlar dördüncü gün hayatınıza devam edersiniz. Aileniz sizi desteklediği sürece sorun yok. Ama evliliği bu nedenle bitirmek hem kendinize hemde gelecek sorular karşısında tanıdıklarınıza anlatması çok zor bir durum. Rahat batmış boşanmış diyenler çok olacaktır. Tabi önemli olan bunlar değil bu sürecin bir parcası ayrıntı sadece. Boşanma üzerinden devam edeyim. Boşanırsanız neyi daha çok özleyeceksiniz ya da en çok neden kurtulduğunuza sevineceksiniz?? Sahsen benim önerim boşanmadan önce bildiğiniz gibi yaşamanız ve süreci yaşayarak karar vermeniz. Yani gitmeyin kayınvaldenize kavga edecek, küsecek ee sonra...? bilinmeyen. Bilinmeyeni bir yaşayın. Ne yapacak sürükleyerek mi götürecek, dövecek mi?, konuşmama yemini mi edecek? etsin. Siz eğer istikrar sağlayamazsanız kararlarınızın arkasında duramazsanız eşiniz hayat arkadaşı sizinle nasıl yaşamadı gerektiğini nasıl öğrenecek? Hep siz ona uyarsanız o size uymak zorunda kalmazsa niye bu alışkanlığını bıraksın ki? Siz duruşunuzda kararlı değilsiniz. Bayramlar, hal hatır sormak için belli aralıklarla giderim ailene ama doğum günün, doğum günüm, evlilik yıldönümüm, hastaysam, yorgunsan kusura bakma gidemem canın nasıl isterse demelisiniz. Çok kindar dediniz eşiniz için hiç aldığınız bir kararın ardından eşinizinne yapacağını görmek için sonuna kadar beklememişsiniz.çocuğunuz olsa anlarım. Ayrılamıyorum, evde çocuklarıda huzursuz ediyor dersiniz. Ama şu şartlarda canınızın istediğini yapmaktan sizi alıkoyan nedirbilemedim doğrusu?

evet benım de eski eşim böyeydi
4 sene uzerıne bonsandım ne yapsam değişmedi
ben ugrastıkca suclu oldum ve ailesi daha kıymete bindi sonunda koptuk
Cok merak ettim sonra pisman oldu mu esiniz

Bu şekilde dayatılan bir hayatı oyuncakbir kukla gibi şuursuzca tüketirseniz işin sonunda eşinizden ve kendinizden nefret edeceksiniz. Bezgin, karasız, mutsuz ve özgüvensiz bir kadına dönüşeceksiniz. Eşinizi ve ailesini kenara koyun. ne yapmak istiyorsunuz hayatta onlara karar verin. Hayatınızı eşimizle dışarıda kutlayacağınız birkaç özel günle mi yaşayacaksınız? yoksa eşiniz ve ailesi dışında dışarıdaki hayatın bir parçası olup kendi dünyanızı yaratacak mısınız? Başarabilirsemiz ne istedğinizi keşfetmeyi o zaman boşanmak ya da boşanmamak verilmesi kolay bir karara dönüşecektir.

Cok merak ettim sonra pisman oldu mu esiniz
Bilmem olduysa da bana yansımad
İçip içip denize atlıyormus sadece sabahlara karsı:)
Ama simdi yan apartmanımda o da yeni eşi ve bebeği ile yasıyor canım

Bilmem olduysa da bana yansımad
İçip içip denize atlıyormus sadece sabahlara karsı:)
Ama simdi yan apartmanımda o da yeni eşi ve bebeği ile yasıyor canım
Cok feci bir durum ben asla mutlu oksun istemezdim heralde kv yeni geline karismiyor mu

Cok feci bir durum ben asla mutlu oksun istemezdim heralde kv yeni geline karismiyor mu
Çok feci değil
Bennde evlendim mutluyum
Bosanınca zaten eski eş sıradan bir insan oldu benim için
İster mutlu olsun ister mutsuz umurumda değil
Karısıp karısmadıgını bilemiyorum

Evlenince nasıl olsa değiştiririm diyip değiştiremeyenlerden misiniz:işsiz:
Eşim şöyle böyle ailesi ooo çok fena diye yardırmışsınız iyi de siz nasılsınız:KK14:
Gelenekselci aileye modern ayakları dayatmaya çalışırsanız malum bir çöplükte iki horoz ötmez misali:işsiz:

Baya zor bi durum.. Bende eşimin ailesiyle pek anlaşamam ama eşim hep arkamda durmustur hep derim eşimde onlar gibi olsaydi asla dayanamazdim.. Esinizin iyi mutlu zamanlarinda sakayla karisik soyleyin sikayetlerinizi ama bunu surekli yapmayin tabi.. Bende 4 senelik evliyim ama esimin ailesinde degisen birsey yok iyiki esim onlara cekmemis iyi dusunun seviyosaniz mucadele edin evlilij kolay degil..

Boylelerini neden evlendirirler ki? Annesinin dizinin dibinden ayrilamayan bir erkek ne kadar evinin diregi olur ki... ne kadar kendi duzenini kurabilir ki... kendi kök ailesinden cikamamis bir adam ne kadar kendi aile kuranilir ki...
Surekli kök ailesiyle vakit geciren adam kendisinin de bir aile kurdugunun farkina varabilir mi? Annesi alsin tursusunu kursun simdi. Bu kayinvalidelerin kayinvalide oldum diye geline neden boyle yaptiklarini anlamiyorum. Oysa bir zamanlar onlar da gelin idi.
Gelini sadece oglunun hizmetini goren, cinsel arzularini dindiren, yemegini yapip hayatini kolaylastiran olarak goruyorlar sanirim. Ogullarina es degil de karin tokluguna oglunun hizmetini goren hizmetci aldiklatini mi dusunuyorlar ki? Cok aci. Bile bile yuvayi yikiyorlar. Oysa bu iki genci biraksalar belki mutlu olacaklardi. Ancak burada esas hata este. Annesinin kanatlarindan cikmayi becerememis kisiliksiz bir esten koca olmaz ancak annenin emir eri olur o kadar.

Kultur catismasi gercekten zor. Esinizi seviyorsaniz iyice dusunun ama malesef bu durumlar gercekten can sikici. Aileler sanki mutsuz edelim diye ugrasir konuma geliyorlar istedikleri bu olmasa bile..

Back