Bu tavrınızdan vazgeçmeyin. Eğer ailemle kal diye ısrarcı davranmaya devam ederse bazı şeyleri gözden geçirir
Ya işte aradı yine köye geleceksin diyor daha iki gün kalmışım şurada.5 gün sonra izine gelicem seni istiyorum diyor.Beni çok istiyorsan buraya gel dedim.Gelmem diyor deprem psikolojisini Hatay'da yaşadım birde oradamo yaşayayım diyor.Valla dedim burası çokta iyi hiçbir sıkıntı yok.Eger ki geleceksemde geri gelmek şartıyla gelir seni görür dönerim dedim.Yok çocuğa zarar verirsin vebalini ödersin bilmem ne.Hicbirsey olmaz dedim.Yeter kocanı dinledigin yok bosanacaksak bosanalim noluyorsa olsun avradını siktigimin yerinde diyor bana.Bundan sonra bende ailen beni cagirdimi gelmem olay çıkarırım cagirirsalar diyor.Ee zaten gelmedin ki dedim.yuzume kapattıNeysekı aklı başında düşünüyorsun
Ikı ay kalmıssın hangı devırdeyız yaaa
Eskıdenmıs o kaynananın yanından ayrılmamak
Valla ben bır hafta zor kalırım yıne ıyı kalmıssın opsunde basının ustune koysun senı
Aılenın yanında tayın olmayı bekle tayın acıklanma zamanı bır hafta yıne gıdersın
Aşısı vs her saglık ocagı yapar doktorda heryerde var . Sen kafanı dınle eşin pek mantıklı görünmüyor
Ay bu nedir ya.. İğrenç bir ilişkiniz var.Ya işte aradı yine köye geleceksin diyor daha iki gün kalmışım şurada.5 gün sonra izine gelicem seni istiyorum diyor.Beni çok istiyorsan buraya gel dedim.Gelmem diyor deprem psikolojisini Hatay'da yaşadım birde oradamo yaşayayım diyor.Valla dedim burası çokta iyi hiçbir sıkıntı yok.Eger ki geleceksemde geri gelmek şartıyla gelir seni görür dönerim dedim.Yok çocuğa zarar verirsin vebalini ödersin bilmem ne.Hicbirsey olmaz dedim.Yeter kocanı dinledigin yok bosanacaksak bosanalim noluyorsa olsun avradını siktigimin yerinde diyor bana.Bundan sonra bende ailen beni cagirdimi gelmem olay çıkarırım cagirirsalar diyor.Ee zaten gelmedin ki dedim.yuzume kapattı
Canim sanirim esimin koyune cok yakin biyer oyle tahmin ediyorum.
Ben genel olarak koyu sevmiyorum diyemem. Sehirde buyudum (baskentte) ama illa koyde yasamam gerekiyosa soyle yesilligi bol olan insanlarin biraz daha sosyal oldugu bi koy olabilir (bkz egenin koyleri) Yada isvicredeki koyler
Yanlis anlamayinda gencliginizi curutmeyin, esinizin dedigini yapmak zorunda degilsiniz, bu sizi mutsuz ediyo.
Evet çokhemde ve hamile olduğum halde böyle davranıyor çocuğu düşünüyor güya çocugu yolculuk değil bu adam mahvedecek karnımda yemin ederimAy bu nedir ya.. İğrenç bir ilişkiniz var.
O size küfür ettiğinde o telefonu sizin kapatmanız lazımken o kapatmış sayıp sövüp. Sizde asla sınırı olmayan bir insan gibisiniz. O kadar alışmışsınız ki. Normalleşmiş.Evet çokhemde ve hamile olduğum halde böyle davranıyor çocuğu düşünüyor güya çocugu yolculuk değil bu adam mahvedecek karnımda yemin ederim
Afyon da yaşayan biri olarak söylüyorum gerçekten yobazlar. Yapmadıkları pislik yok ama muhafazakarlar güya ( çoğunluktan bahsediyorum) bebeği öne sür ve gitme. Hastane işleri oluyor de en azındanArkadaşlar daha 6 aylık evliyim.Depremi Hatay Antakya da yaşadık evimiz herşeyimiz gitti ve karnımda bebekte varmış yeni öğrendik benim ailem Malatya'da ev sağlam yıkılmadı TOKİ evleri yani.Eşimin ailesinin evide Afyon'da köyde ve aşırı derecede yobaz bir köy.Depremden sonra afyona geldim eşimde Hatay'da görevde en az 2 ay 12 gündür Afyon'da köyde kaldım.Malatyaya geldim dün ve köye gitmek istemiyorum çünkü köy yerinde kapı önünde yürümek bile şanlarina soyadlarına leke getirirmiş hamileyim istediğimide yiyemiyorum taşıtın kimse yok hep yaşlı kesit daha 2 gün oldu ailemin yanına geleli.Eşim köye dön diyor bana kocanı dinle diyor ben mecburmuyum oraya gitmeye ya açık açık gitmek istemiyorum dedim gelme amk köyüne kültürlerimiz uymuyor benim lafımı dinlemiyorsun diye sitem ediyor.sen gel diyorum ben gelmem diyor.
Çok aşırı sevdiği icinHerzaman söylüyorum bunu bana küfür edemezsin diye tek ettiği küfür bu zaten onuda bana etmiyormuş ortaya sinirlenince ediyormuş meğerse.Gercekten aşırı derecede rahatsız ediyor.Beni çok seviyor aşırı derecede hemde ama bu yobaz düşüncesini anlamadım gitti.Kendi ailesi bile bana diyor git epey bir gelme bu neden böyle bilmiyorum.
Sizinle böyle konuşmasına müsade etmezsiniz umarım. Tekrar arayınca açacak mısınız?Ya işte aradı yine köye geleceksin diyor daha iki gün kalmışım şurada.5 gün sonra izine gelicem seni istiyorum diyor.Beni çok istiyorsan buraya gel dedim.Gelmem diyor deprem psikolojisini Hatay'da yaşadım birde oradamo yaşayayım diyor.Valla dedim burası çokta iyi hiçbir sıkıntı yok.Eger ki geleceksemde geri gelmek şartıyla gelir seni görür dönerim dedim.Yok çocuğa zarar verirsin vebalini ödersin bilmem ne.Hicbirsey olmaz dedim.Yeter kocanı dinledigin yok bosanacaksak bosanalim noluyorsa olsun avradını siktigimin yerinde diyor bana.Bundan sonra bende ailen beni cagirdimi gelmem olay çıkarırım cagirirsalar diyor.Ee zaten gelmedin ki dedim.yuzume kapattı
Aaa bune bu nasıl küfürlerYa işte aradı yine köye geleceksin diyor daha iki gün kalmışım şurada.5 gün sonra izine gelicem seni istiyorum diyor.Beni çok istiyorsan buraya gel dedim.Gelmem diyor deprem psikolojisini Hatay'da yaşadım birde oradamo yaşayayım diyor.Valla dedim burası çokta iyi hiçbir sıkıntı yok.Eger ki geleceksemde geri gelmek şartıyla gelir seni görür dönerim dedim.Yok çocuğa zarar verirsin vebalini ödersin bilmem ne.Hicbirsey olmaz dedim.Yeter kocanı dinledigin yok bosanacaksak bosanalim noluyorsa olsun avradını siktigimin yerinde diyor bana.Bundan sonra bende ailen beni cagirdimi gelmem olay çıkarırım cagirirsalar diyor.Ee zaten gelmedin ki dedim.yuzume kapattı
Eşin karışmadıktan sonra yobaz köylüler sana ne hakla karışacaklarmış..boşver köylüleri, görme bile..ama evin içinde anne babasından dolayı huzurun nasıl olur bilemem..biraz orda biraz annende idare edebilirsin belki..ya da hamilelikten dolayı köy yerinde hastaneye gitmem zor olur,acil birşey olur falan de..eşin çalışmıyor mu?sürekli ailesinde mi kalacakArkadaşlar daha 6 aylık evliyim.Depremi Hatay Antakya da yaşadık evimiz herşeyimiz gitti ve karnımda bebekte varmış yeni öğrendik benim ailem Malatya'da ev sağlam yıkılmadı TOKİ evleri yani.Eşimin ailesinin evide Afyon'da köyde ve aşırı derecede yobaz bir köy.Depremden sonra afyona geldim eşimde Hatay'da görevde en az 2 ay 12 gündür Afyon'da köyde kaldım.Malatyaya geldim dün ve köye gitmek istemiyorum çünkü köy yerinde kapı önünde yürümek bile şanlarina soyadlarına leke getirirmiş hamileyim istediğimide yiyemiyorum taşıtın kimse yok hep yaşlı kesit daha 2 gün oldu ailemin yanına geleli.Eşim köye dön diyor bana kocanı dinle diyor ben mecburmuyum oraya gitmeye ya açık açık gitmek istemiyorum dedim gelme amk köyüne kültürlerimiz uymuyor benim lafımı dinlemiyorsun diye sitem ediyor.sen gel diyorum ben gelmem diyor.
Aslında en güzel yorumlardan biri bu olmuş. Eşinizin davranışı rezalet ama ben de Antakya gibi bir yerde depremi yaşasam yine depremden etkilenen bir yerde sevdiğim insanların kalmasını istemezdim ama eşinizin size yaklaşım tarzı rezalet. Asla bir sınırı yok ve ağzına geleni söylüyor. Önce bu konu üstünde düşünün bence.Aaa bune bu nasıl küfürler
Tamam küfürü davranışı kötü ama bişey farkettım senı afyona deprem rıskı olmadıgı ıcın yollamıs .. malatyada risk devam eder diye seni orda tutmak ıstemıyor olabılırmı
aynı dayatmalari yaşadım. Benim evlilik bitti. Seninki bebek için düzelir umarım. Mecbur değilsin, esin duygu sömürüsü de yapabilir, beni sevmiyorsun, sevsen gelirsin falan. Ailesi ister, yüzüne öyle derde oğluna kesin konuşsa esin niye baskı yapsın. Ailesine güvenme. Ben gitmiştim, gittikçe daha fazlasını istedi. Yetmedi. Sonu gelmez. O zihniyet damat gelmez , ama gelin gider kafasında. Gitme bırak esin gelsin , ha gelmezse de kendi bilir. Sen gidersen köye senin psikolojin bozulur, kendini düşün. Bence çok fazla bile kalmışsın.Arkadaşlar daha 6 aylık evliyim.Depremi Hatay Antakya da yaşadık evimiz herşeyimiz gitti ve karnımda bebekte varmış yeni öğrendik benim ailem Malatya'da ev sağlam yıkılmadı TOKİ evleri yani.Eşimin ailesinin evide Afyon'da köyde ve aşırı derecede yobaz bir köy.Depremden sonra afyona geldim eşimde Hatay'da görevde en az 2 ay 12 gündür Afyon'da köyde kaldım.Malatyaya geldim dün ve köye gitmek istemiyorum çünkü köy yerinde kapı önünde yürümek bile şanlarina soyadlarına leke getirirmiş hamileyim istediğimide yiyemiyorum taşıtın kimse yok hep yaşlı kesit daha 2 gün oldu ailemin yanına geleli.Eşim köye dön diyor bana kocanı dinle diyor ben mecburmuyum oraya gitmeye ya açık açık gitmek istemiyorum dedim gelme amk köyüne kültürlerimiz uymuyor benim lafımı dinlemiyorsun diye sitem ediyor.sen gel diyorum ben gelmem diyor.
Gelmiyorum bunalıyorum dedim.Bu seferde aileme kurban ol sen diyor bana ben ailesine bir laf bile etmemişim ki.Ya git annene babana sor dedim bir terbiyesizliğim olmuşmu onlar bende razı ben onlardan bu bahane ne diye dedim.gitmek istemeyorum deyince ailesini öne sürüyor ailem sana ne yaptı diye ailenle bunun alakası mi var yani.Gitmiycem dedim ne zaman tayinin belli olursa o zaman gelirim sende iznini tek başına geçir ben gelmiyorum dedkm.Sen beni görmek istemiyorsun diyor.İstemiyorum dedim bende.Sustu bir sessizlik oluştu.Sonra da boşanacaksak bosanalim ne olacaksa olsun dedi.Bu bir süreç diyor iki ay daha sabret diyor yani benim ailemin yanında kalmak istiyorum burda geçirmek istiyorum bu iki ayı da belki bunun nesi suç.Bende senin ailenin yanına gelmem dedi eğer ki ailen arar da gel derseler o zaman olay çıkar diyor.Şuna bak ben bir kere böyle bir laf etmedim saygısız ya.aynı dayatmalari yaşadım. Benim evlilik bitti. Seninki bebek için düzelir umarım. Mecbur değilsin, esin duygu sömürüsü de yapabilir, beni sevmiyorsun, sevsen gelirsin falan. Ailesi ister, yüzüne öyle derde oğluna kesin konuşsa esin niye baskı yapsın. Ailesine güvenme. Ben gitmiştim, gittikçe daha fazlasını istedi. Yetmedi. Sonu gelmez. O zihniyet damat gelmez , ama gelin gider kafasında. Gitme bırak esin gelsin , ha gelmezse de kendi bilir. Sen gidersen köye senin psikolojin bozulur, kendini düşün. Bence çok fazla bile kalmışsın.
Ya boşanmayacağınız o kadar net ki. Hiç oralara girmeye gerek yok. Bir erkeğinde böyle rest malzemesi olarak boşanalım bilmem ne demesi ne kadar avam. İyi yapmışsınız, gitmeyin. Paşamın her dediği olamaz görsün.Gelmiyorum bunalıyorum dedim.Bu seferde aileme kurban ol sen diyor bana ben ailesine bir laf bile etmemişim ki.Ya git annene babana sor dedim bir terbiyesizliğim olmuşmu onlar bende razı ben onlardan bu bahane ne diye dedim.gitmek istemeyorum deyince ailesini öne sürüyor ailem sana ne yaptı diye ailenle bunun alakası mi var yani.Gitmiycem dedim ne zaman tayinin belli olursa o zaman gelirim sende iznini tek başına geçir ben gelmiyorum dedkm.Sen beni görmek istemiyorsun diyor.İstemiyorum dedim bende.Sustu bir sessizlik oluştu.Sonra da boşanacaksak bosanalim ne olacaksa olsun dedi.Bu bir süreç diyor iki ay daha sabret diyor yani benim ailemin yanında kalmak istiyorum burda geçirmek istiyorum bu iki ayı da belki bunun nesi suç.Bende senin ailenin yanına gelmem dedi eğer ki ailen arar da gel derseler o zaman olay çıkar diyor.Şuna bak ben bir kere böyle bir laf etmedim saygısız ya.
İnan köyde birşey yok ne yaşıtım var ne yürüyüş yapacak bir yer ne bir böyle üzerime başıma birşey alacağım yer hamileyim sonuçta bedenim büyüdü ne bileyim kargo dahi gelmiyor giyecek şeylerim bile gitti depremde daha yeni evliyken çeyizim herseyim gitti psikolojim iyi değil üstelik hamileyim böyle olması cidden zoruma gidiyor.Köyde aynı diyor Sizin orasida.Burda en azından yürüyecek yer var yaşıtlarım var bacılarım var sohbet edeceğim birileri var diyorum.Anlamıyor adam.Eşin karışmadıktan sonra yobaz köylüler sana ne hakla karışacaklarmış..boşver köylüleri, görme bile..ama evin içinde anne babasından dolayı huzurun nasıl olur bilemem..biraz orda biraz annende idare edebilirsin belki..ya da hamilelikten dolayı köy yerinde hastaneye gitmem zor olur,acil birşey olur falan de..eşin çalışmıyor mu?sürekli ailesinde mi kalacak
Ya zaten boşanma olmaz çok iyi biliyorum beni bu şekilde tehdit etmesi gerçekten çocukça.Daha bismillah 2 gün oldu ailemin yanına geleli mübarek günde herşeyi bok ettin diyorYa boşanmayacağınız o kadar net ki. Hiç oralara girmeye gerek yok. Bir erkeğinde böyle rest malzemesi olarak boşanalım bilmem ne demesi ne kadar avam. İyi yapmışsınız, gitmeyin. Paşamın her dediği olamaz görsün.
Aslında en güzel yorumlardan biri bu olmuş. Eşinizin davranışı rezalet ama ben de Antakya gibi bir yerde depremi yaşasam yine depremden etkilenen bir yerde sevdiğim insanların kalmasını istemezdim ama eşinizin size yaklaşım tarzı rezalet. Asla bir sınırı yok ve ağzına geleni söylüyor. Önce bu konu üstünde düşünün bence.
Not: Yanlış bilgi vermiş olmak istemem ama sanırım Afyon'da birinci derece deprem bölgesi. Allah korusun ama orasının da garantisi yok Aile aaaaaaasağlam olduğunu biliyor ama deprem bile olmuyor artık arcilsr oluyor Malatya'da oda 1. 2. Civarları. Sakin olduğunun farkında
TOKİ evlerinin sağlam olduğunu biliyor ama deprem bile olmuyor artık arcilsr oluyor Malatya'da oda 1. 2. Civarları. Sakin olduğunun farkında hatta ben buraya geldiğimde dedim ki buralara birşey olmamış ki yıkım mi diyorsunuz siz buna dedim siz birde Antakyayı görün diye.O derece kafam rahat ki korku bile yok yani kendisine de söyledim bunu.Ama hala beni köyde hapis etme derdinde amaç ne anlamadımAslında en güzel yorumlardan biri bu olmuş. Eşinizin davranışı rezalet ama ben de Antakya gibi bir yerde depremi yaşasam yine depremden etkilenen bir yerde sevdiğim insanların kalmasını istemezdim ama eşinizin size yaklaşım tarzı rezalet. Asla bir sınırı yok ve ağzına geleni söylüyor. Önce bu konu üstünde düşünün bence.
Not: Yanlış bilgi vermiş olmak istemem ama sanırım Afyon'da birinci derece deprem bölgesi. Allah korusun ama orasının da garantisi yok.
.
Yine bir yorumunuza şiddetle katılıyorum. Yaptığınız evliliğin sosyokulturel koşullarını kabul edin. Burdaki sorun Afyon'da kalmak mı? Yoksa zorba biriyle evlilik sürdürmek mi? 2 seçeneğin var ya uzatmadan beyim ne derse o diyip Afyon'a dön ya da işin ucunun bosanmaya gideceğini de göze alarak kendi kararını uygula.Esinizin ailesinin koyu asiri derece yobaz bir koymus ama neyse ki esiniz cok modern ve kulturluymus. Bazi konular saka gibi.
Gelmiyorum bunalıyorum dedim.Bu seferde aileme kurban ol sen diyor bana ben ailesine bir laf bile etmemişim ki.Ya git annene babana sor dedim bir terbiyesizliğim olmuşmu onlar bende razı ben onlardan bu bahane ne diye dedim.gitmek istemeyorum deyince ailesini öne sürüyor ailem sana ne yaptı diye ailenle bunun alakası mi var yani.Gitmiycem dedim ne zaman tayinin belli olursa o zaman gelirim sende iznini tek başına geçir ben gelmiyorum dedkm.Sen beni görmek istemiyorsun diyor.İstemiyorum dedim bende.Sustu bir sessizlik oluştu.Sonra da boşanacaksak bosanalim ne olacaksa olsun dedi.Bu bir süreç diyor iki ay daha sabret diyor yani benim ailemin yanında kalmak istiyorum burda geçirmek istiyorum bu iki ayı da belki bunun nesi suç.Bende senin ailenin yanına gelmem dedi eğer ki ailen arar da gel derseler o zaman olay çıkar diyor.Şuna bak ben bir kere böyle bir laf etmedim saygısız ya.
Benim memleket de Malatya..ah çok severim memleketimi..tez zamanda herkes bu felaketin izlerini atlatır inşaallah..Eşinin ağzı çok bozuk,sinirlenince ağzından çıkan o kulağı duymuyor sanki,bu tarafını törpülemek lazım .ama iyi tarafı seni seviyor ki seni yanında istiyor..nasıl olsa hamile ,anasının yanında kalsin diye başında savmıyor..aile olmak iyi kötü günde beraber olmayı gerektirir,ama nereye kadar köyde olacaksınız, bu kısa bir süreçse idare et,ama kalıcı çözüm bulmanız lazım, yaşayacağınız yeri belirleyip hızlıca düzeninizi kurmanız lazım..İnan köyde birşey yok ne yaşıtım var ne yürüyüş yapacak bir yer ne bir böyle üzerime başıma birşey alacağım yer hamileyim sonuçta bedenim büyüdü ne bileyim kargo dahi gelmiyor giyecek şeylerim bile gitti depremde daha yeni evliyken çeyizim herseyim gitti psikolojim iyi değil üstelik hamileyim böyle olması cidden zoruma gidiyor.Köyde aynı diyor Sizin orasida.Burda en azından yürüyecek yer var yaşıtlarım var bacılarım var sohbet edeceğim birileri var diyorum.Anlamıyor adam.
“Sitemin” naifliğine bir bakar mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?