• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle ilişkiyi bitirdim

Çok haklısınız inanın ufak tefek şeylerden birbirini silmek değil. Benimkisi büyük bir birikimin sonucu artık salak yerine koyulmamam için atılmış bir adım
Siz öyle diyorsanız doğrudur.
Madem esinizde arkanizda gerekli mesafeyi koyun o zaman. Arkalarindan saygisizlikta etmezsiniz ama gorusmezsiniz de olur biter.

Önce onlar çağırsın diye çağırmayan kişi olabilirim evet.
Gayet gelin yemeği diye tutturmuştunuz. Gelin yemeği neyse madem bu kadar eski adetlere takılıp yemek sakınan bir insansanız o elide öpecektiniz. Öyle işine gelen adeti almayacaksınız hoş gelin yemeği ne onuda çözemedim herhalde kendi karnınızı doyuramıyorsunuz görümse size ve ailenize gelin yemeğinizi yapacaktı

Gayet gelin yemeği diye tutturmuştunuz. Gelin yemeği neyse madem bu kadar eski adetlere takılıp yemek sakınan bir insansanız o elide öpecektiniz. Öyle işine gelen adeti almayacaksınız hoş gelin yemeği ne onuda çözemedim herhalde kendi karnınızı doyuramıyorsunuz görümse size ve ailenize gelin yemeğinizi yapacaktı
Öyle değil evlendikten sonra her iki tarafında yakınları gelin ve damadı yemeğe çağırır, adet bu.
Bizi ne annnesigil ne de kardeşi çağırmıştı o zaman da köydeyiz diye yalan söylemişlerdi
Ben bundan yakinmistim

Evlendikten sonra eş ailesinden akrabalar samimiyet ilerlesin gelin hanımı tanıyalım diye yemeğe çağırırlar, fena bi adet değil ailede herkesi kendi evinde tanıyorsun beni de çağırmışlardı. Sonra bi yıla yaya yaya ben de çağırmıştım onları, güzel olmuştu.

Ya bu konusahibi kendine yontuyor adetleri biçok gelin gibi, şurda konu açarlar istediğim altını takmadı diye kayınvalide için ama kayınvalide temizliğe çağırınca tü kaka olur. Ya adetleri olduğu gibi alın ya da hepsini görmezden gelin.

Öyle değil evlendikten sonra her iki tarafında yakınları gelin ve damadı yemeğe çağırır, adet bu.
Bizi ne annnesigil ne de kardeşi çağırmıştı o zaman da köydeyiz diye yalan söylemişlerdi
Ben bundan yakinmistim
Tamam işte siz adetlere önem veriyorsunuz el niye öpmediniz?

Evlendikten sonra eş ailesinden akrabalar samimiyet ilerlesin gelin hanımı tanıyalım diye yemeğe çağırırlar, fena bi adet değil ailede herkesi kendi evinde tanıyorsun beni de çağırmışlardı. Sonra bi yıla yaya yaya ben de çağırmıştım onları, güzel olmuştu.

Ya bu konusahibi kendine yontuyor adetleri biçok gelin gibi, şurda konu açarlar istediğim altını takmadı diye kayınvalide için ama kayınvalide temizliğe çağırınca tü kaka olur. Ya adetleri olduğu gibi alın ya da hepsini görmezden gelin.
İşte kızdığım nokta bu işine gelince adet işine gelmeyince modern oluyorlar. Takıyı zaten insanlar gönlünden koparsa takısını takar. Altınları almak eşin görevidir. Ama artık düğünde altınlar ayrı mehirler ayrı bike olmuş eskiden mehirler takılırdı. Onu bile içlerine nasıl gelirse çevirdiler. Banane gelinin kolundaki bileziklerden kocası dururken ben mi dizicem😒

Şimdi siz inanmazsınız ama farkında bile olmadığım bi durumdu ki kb bu durumu sonradan dile getirdiğinde özür dilemistim
El öpmesi vs olay değil ki öpersin öpmezsin bazı insanlar sevmez. Ama adet diye tutturup onu yapmadılar diye kinlenirsen kusura bakma sende yapmadın denilir.

Ben hiçbir zaman yüzde yüz haklıyım demedim olaylarda. Ama iki insan evlenirken illa oluyor böyle şeyler.Ben eşimin hatrina bircokseyi görmezden deldim ama onlar hep uzattılar. Gerektiğinde eşimden de ailesinden de özür diledim. Ama onlar asla geçmişi geçmişte birakmadilar. Bunu ben eşimden de defalarca duydum bizimkiler uzatıyor diye.

El öpmesi vs olay değil ki öpersin öpmezsin bazı insanlar sevmez. Ama adet diye tutturup onu yapmadılar diye kinlenirsen kusura bakma sende yapmadın denilir.
O konular çoktan kapandı benim için takılmıyorum bunlara. Benim kızdığım olay geçmiş olsuna gelip gelmemeleri de değildi. Güya annem yok diye kv bana kendisinin bakacağını zannedip mersindeyiz diye yalan soyletmesiydi

Dert olarak okumayın ama bunu yazmasam da rahatlayamazdim.
Eşimin ailesiyle aram iyi değildi zaten özellikle görümce ve annesiyle. Nedenlerinden bir tanesi çeyiz dizilirken eve geldiğimde ellerini öpüp hoş geldiniz dememişim.
Neyse..
Bayramdan iki hafta önce önemli bi ameliyat geçirdim. Başımdan bi tümör alındı.
Eşimin ailesi geçmiş olsun için yanıma gelmeyi bırakın aramadilar bile hatta mersine gittik diye yalan söylediler. Sadece kb arayıp 'geçmiş olsun biz de işte birden mersine geldik öyle' tarzında bi konuşma yaptı. Tabi görümcem de aramadı, kendisi evli ve biz aynı sokakta oturuyoruz.
Neyse yalan ortaya çıktı tabi zaten ben başından inanmamıştım. Eşime onun bi suçu olmadığını ama ailesiyle bir daha gorusmeyecegimi söyledim. Hak verdi tabi o da.
Bayram günü geldi şimdi. Esimin halası da ailesinin üst katında oturuyor. Dış kapıdan içeri girdik ben doğru halasına çıktım eşim de ailesinin yanına gitti bunu da annesi gördü. Sonra eşimle annesi biraz tartıştı bu yüzden seslerini duydum.
Hiç pişman değilim valla öncesinde de numaramı silmislerdi durduk yere bisey dememiştim.
Eşimle de çok konuştum benim yüzümden ailesiyle arası kötü olduğu için ama hiçbir zaman dolduruşa getirmedim. Aksine benim yüzümden ailesiyle arasına mesafe koymamasi gerektiğini de hep söylerim. Sonuçta ana baba yani.
Ama bazı insanlar fitne fesattan beslenir ya bunlar o türden.
Geçen yıl da kv ile görümce benim üzerime yürüdüler. Durduk yere kavga çıkartıp. İlişkimi kestim hemen. 1 yıldır görüşmüyoruz. Eşim gidip geliyor o da başta tavrını koymustu. Şimdi hamileyim tebrik bile etmediler . Hatta kv kişisi çocuğu görmeye gelmem takısını yollarım demiş. Eşim öyle olursa tamamen keseceğim ilişkimi diyor. Valla kafam rahat. Görüşmemek gibisi yokmuş. 3 yıldır çok çektim ben. Sizin de durumunuz aynıysa düşünmeyin bile.

Anlattıklarınıza bakarsak siz bişey yapmamışsınız ki.
Eşinizin ailesiyle arası bozulursa bu sizin yüzünüzden değil, kendi yaptıkları yüzünden olur. Kendinizi suçlamayın, ileride eşiniz de sizi suçlayabilir.
O konuda sıkıntım yok çünkü eşim ailesini çok iyi tanıyor neyi niye yaptıklarını da çok iyi biliyor
Gerçekten kim haklıysa onun yanında duruyor

İşte kızdığım nokta bu işine gelince adet işine gelmeyince modern oluyorlar. Takıyı zaten insanlar gönlünden koparsa takısını takar. Altınları almak eşin görevidir. Ama artık düğünde altınlar ayrı mehirler ayrı bike olmuş eskiden mehirler takılırdı. Onu bile içlerine nasıl gelirse çevirdiler. Banane gelinin kolundaki bileziklerden kocası dururken ben mi dizicem😒
Bu bir taki meselesi değil

Ne zaman kestiniz ilişkinizi? Ömür boyu bu şekilde mi davranmayı düşünüyorsunuz? Nasıl olsa zamanla kocanız da ailesini sizin pencerenizden görüp iyice ilişkisini keser diye mi umuyorsunuz? Bu gibi durumların ömür boyu sürmemesi gerektiğine ve hatta sürmeyeceğine inanırım. O yüzden bu tarz sözde mesafe koymayı iyi niyetli bulmam. Sizin nasıl aileniz varsa, kardeşleriniz varsa eşinizin ailesini de göz ardı edemezsiniz. Belli ki daha çeyiz dizme dediğiniz olayda kasti olarak ep öpmeyerek kendinizi çekip onları uzaklaştırmayı hedeflemişsiniz. Onlar da karşılık vermiş doğal olarak ve bu durum işinize gelmiş.

Back