Eşimin ailesinin yaptığı ayrımcılıktan bıktım.Yuvamı dağıtacak hale geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sormazlarsa sormasınlar neden bu kadar benimsediniz KV ve KP...
Onlar oğlu siz gelinisiniz. Çok aşırı ve mantıksız geldi söyledikleriniz kusura bakmayın.
Elbette öyle ama ne bileyim mesela annem kanser nedeniyle ameliyat oldu. herkes farklı şehirde.bizde hastanede ameliyatın bitmesini bekliyoruz.ameliyat 5 saat sürdü.kardesimle ben kötüyüz ağlıyoruz falan.herkesin eltilerin kayınların kv kp falan olduğu bi whatsapp grubu var. bunlar annemin ameliyatta olduğunu bildiği halde orada gülmeli muhabbet çevirdiler.en son ben sinirlenip çıktım.insanın biraz saygısı olur. sonra annem istanbulda kemoterapi görürken telefonda yok sen git oğlan nabcak vs demeler. kendi torunlarının uyduruk bir bademcik ameliyatı oldu ortalığı velveleye verdiler. insanın böyle zoruna gidiyor.bu bencilllik değilde nedir. bunalıyorum.

Herkesin dünyası senin etrfainda dönmüyor, olaya bunu kabullenmekle basla

Deli mi ne , millet kaynananın yüzünü ne kadar az görse o kadar sukrediyo, bu da anan benle yeterince ilgilenmiyo diyip kocayı bosamaya kalkiyo
deli değilimde uzun olmasın diye bazı şeyleri yazmadığım için yanlış anlaşıldı sanırım.

Sinirlenmeniz ve tavır almanız gayet normal ama değişmelerini beklemeniz saçma. Onlar böyle insanlar, hep böyleydiler. Sizinle bir alakası yok. Değiştiremezsiniz maalesef.
Gücünüze gidiyorsa aranıza mesafe koyun. İnsanlar akrabalık/kan bağı yüzünden değil kişilikleri yüzünden saygıyı hak eder benim gözümde.

Eşinizle bir sıkıntınız yokken sırf ailesi arayip sormuyor diye problem çıkarıp, boşanmayı düşünmek ne demek ya?
Elbette çocuklarını sizden çok düşünücekler.
Bazı durumlarda öyle icap ettiği için arayıp sorsalar iyi olur ama yapmıyorlarsa sizde onlara öyle davranıp, kocanızla hayatınıza bakın.
Bu kadar dert edip, mesele çıkaracak birşey ortada.

benim etrafımda dönüyor diye bir iddiam yok ama ne bilim insanın kanser olmuş annesine de saygısızlık yapmazsın. yani ben o ailenin geliniysem biraz düşünmeleri gerekmez mi.üstelik benden herşey bekleniyor.kv küçük eltimi çok sever. kendi memleketlisi.bayramda eltimin ailesine ziyarete gitmedim diye bana yapmadığını bırakmadı. ama kendisi benim kanser anneme bir geçmiş olsuna gitmedi. bunu söyleyince de biz ameliyat günü aradık gelmeyin dediniz ne yapalım diyor. hadi kemoterapi kanser hastasına tehlikeli.şuan annem iyi insan bir ziyaret etmez mi

kişilikleri yüzünden saygıyı haketmek....çok güzel bir noktaymış.ben bunu kaçırmışım.çok teşekkür ederim.

Çok beklentiye giriyorsun bence. Bu kadar yipratmam ben kendimi, ay aradı, aramadı, geldi gelmedi, umurumda olmaz.

bazı şeylerin eşimde farkında neden dinlemesin anlamadım? eşim psikolojik bunalım yaşadı kv hacıya hocaya götürdü. iyi bir psikiyatrise ihtiyacı var deyince cahil cahil konustu.ama babam tuttu özel psikiyatrise götürüp kendi çocugu gibi ilgilendi.masraflarını cebinden karsıladı.eşim midesinden rahatszlık geçirdi.o sürede doktora öğrenimi sebebiyle ailemin bulundugu şehirde kalmak zorunda kaldık.annem eşime bebek gibi baktı.bize ayrı ona ayrı pişirdi.eşimin ailesine de tek kelime etmediler.şimdi bende rahatsızlık çıktı tutmus kv annen gilin yanına gitde birde orda göster diyor.siz olsanız zorunuza gitmezmi.eşim bütün bunların farkında oldugu için dinliyor beni.komik değil yani.

Şöyle düşünün bu insanlar hiç hayatınızda olmasaydı ne olurdu? Kayınvalideniz kayınpederiniz diyelim ki yok oldu ertesi sabah sırra kadem bastılar hayatınızda ne değişirdi? Eminim koca bir hiç olurdu cevabınız. Bu insanlar sizinle aynı evin aynı odanın içinde mi, ekmeğinizi suyunuzu mu veriyorlar ya da sizi bu yaşa onlar mı getirdi?
Şu kısacık hayatta olmazsa olmazım diyebileceğimiz şeyler için bile zamanı gelince olmasa da olur diyebiliyorken, kv kp için yuva yıkmak???!!!
Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Eşinizin de öyle bir anne babaya sahip olmak dışında bir suçu yok üstelik.
Siz de karşı tarafı yok sayın olsun bitsin, binbir emekle kurulan yuvanızı sudan sebep için mi yıkacaksınız? Sizi eşiniz sevmek durumunda ailesi değil.

Yani sunu esinizin ailesinin bilmesi gerekiyor muydu? Atiyorum kp.iniz arayip size nasil bir teselli vermeliydi?
tüplerimin işlevlerini yitirdiği tuba kanserine yakalanma olasılıgım oldugu ve tüplerimin alınıp zor şartlarda çocuk sahibi olacagım söylendiğinde sizce bilmeleri gerekmiyor mu?

Konunuzu okuyunca gözümde prenses burhan olarak canlandınız kusura bakmayın…

Çok yorucu ve toysunuz… kayınvalideniz anneniz gibi olamaz. Sizin ailenizin eşinize davranış şekli kv ve kp yi bağlamaz. Kimse sizin özel sorunlarınızı an be an takip etmek zorunda değil. Geçmiş olsun demişler işte aramışlar daha ne olsun? Kendi evlatlarını hep arıyorlarmış ama sizi aramıyorlarmış, aman Allahım ne ayıp şey

Hele ki bundan ötürü eşinizden soğuyup boşanmak istemeniz ( eşinizle bir sorununuz yokken) sizin beyefendiyi gerçekten sevmediğinizi veya aşırı bencil olduğunuzu gösterir. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor üzgünüm. Eşinize de ayrı üzüldüm. Karısının ondan soğuma sebebine bakın…

daha çok kayınvalidem sınır bilmiyordur belkide???? kendisi benden herşeyi bekliyor zira.böbreklerim ağrıdı aramadın şu oldu yapmadın.bayramda eltinin ailesine gitmedin.üstelik herşeylerine koşturdum. cenazelerine ayrı hastalıklarına mutluluklarına ayrı.kanser anneme bir geçmş olsuna bile gitmediler.lafa gelince aileyiz diyorlarsa sizce benimde birşeyler beklemek hakkım değil mi? onlara gelince aile de bana gelince aile değil miyiz?

Tamam işte Siz de beklentiye girmek.yerine yapmayın hiçbir şey ve karşılık beklemeyin herkes kendi yaptığından sorumludur iyi ya da kötü. Size yapılmayanları baz alıp mesafeli ve seviyeli bir insan olun işte. Sürekli beklenti sizi yormaktan başka bir şeye yaramaz

o zaman sizin oralarda sen ölürsen yenisini alırım nolacak demek veya kanser olmuş bir anneyi falan umursamamak normal.avrupada evlilikler tango gibidir türkiye de halay gibi diye bir söz vardı. soğumayıp nabayım. bu insanlar bu adamın ailesi.ömür boyu hayatımda olacaklar.bunaldım bıktım. ben dünya benim etrafımda dönüyor demiyorum.aslında herşeyi anlatsam daha çok dünya onların etrafında dönüyor. onların hastalıkları onların çocukları hep çok önemli. ama biz sanki ağaç kovugundan cıkmısız. kardesleri üniveristeye baslayacak 2 araba kazandığı yere götürelm diye ayaklandılar. bnm annem kanser oldu bana da dedilerki sen git oğlan nabacak.ailemin oldugu sehirde covid oldum. 1 ay hastanede yattım.eşim bu süreçte ailesinin yanında kaldı.hastaneden cıktım bana tutup otobuse bin gel dediler ya. nefes alamayan insana şehirlerarası bin gel demek ne demek.ama kendi diğer oğulları şırnakta görev yaparken her yaz tatili hususi arabayla o kadar yol gidilip alınıyordu. annem aman kızım gönüllerini iyi tut derdi hep bana. bir kere eşime demedilerki kv ni ziyaret et. aman nabacak aman ne olacak.şimdi sizce dünya benim etrafımda mı dönüyor onların etrafında mı?

Evet de çözüm ne, yapmiyolarsa zorlayamazsin? Ayrıca annen damada çok iyi bakmış, karşılık mi beklemiş? Siz istemiş yapmışsınız, onlar yapmiyo, öyle kabul etmeyip napacaksiniz yani?

sizce bu basit bir etrafında dönme olayımı.gelininizin annesi ameliyatta ve siz hahahahihi yapıosnz onun bulundugu yerde.bunun adı apaçık saygısızlık bence.

yani herşeyi yazsam sizce buraya sığarmı.toparlama yapmak genel sormak istedim. Annemin kanser tedavisi gördü.kv geçmiş olsuna bile gitmedi. babamın seçkin bir çevresi var.işleri düşünce su işi hallediver diye ararlar. ben avukatım. bana öyle. savcılık sınavına girip kazanamadım diye kv bana bnm oglum olsa kıcıyla kazanır sen malsın dedi ya. kardesım gözünden rahatsızlık geçirdi 18 yaşında.bir kere arayıp sormadılar. covid oldum 1 ay hastanede yattım.ailemin oldugu şehirdeydim. eşim bu sürede ailesnin yanında kaldı. hastaneden cıkmısım bana bin gel diyorlar. babam küplere bindi.nefes alamıyorum hastalıgı yeni atlatmısım ortalık duman. bin gel nedir. kendi şırnakta görev yapan ogulları her yaz hususi gidilip alınır ama. doktor tüplerimin işlevini yitirdiğini tuba kanserine açık oldugumu çocuk sahibi zor olacagımı söyledi.bana gitde ailenin yanında da baktır diyorlar. annem kemoterapi alırken haliyle ziyaret bekliyordu bizden. bana sen git oğlan nabacak dediler. ama kendi kardesleri bursada üniversiteye yerlesti eşim yerlestirmeye gitmedi diye sorun oldu. gerçekten çok iyi insanlardır!

Bugün bosansaniz yarın yoklar, böyle insanlar için huzur bozmaya değer mi şu bir tanecik hayatında... Anne babasının tavırlarında eşinin suçu ne mesela da bosaniyorsun... Ana babasının yaptıklarının cezasını o adam mı çekecek?

Şahsen eşimin ailesi beni aramış mı sormuş mu halimi hatrımı merak etmiş mi umrumda olmaz. Ben de beni el kızı yerine koyduklarını,KV’nin arkamdan konuştuğunu vs öğrendikten sonra samimiyeti kestim ki zaten samimi de değildim. Gerek tok. Eşimi memnun edecek kadar nasılsınız iyi misinizin ötesine geçmedim. Siz neden böyle beklentilere girdiniz acaba onu bir düşünün . Mutsuzluğunuz beklentinizden kaynaklı. Beklentinizi düşürün bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…