Eşimin ailesinin sürekli yatılı kalmaya gelmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi kiraz0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1 2 yılı dolsun gelip kalsınlar tâbi yine böyle 10 gün değil 1 2 gün nelerine yetmiyor. yeni 4 aylık evli çift ve sadece hafta sonu müsait bi zahmet kimse gelmesin bırak her gün müsait olsun yine gidilmesin hem ayıp hem gelin Yeni evine alışıyor insan daha hangi tenceresini kullanacağını bilmez ya yeni çeyizin kıymetlidir ve senin onlarla konuşacağın birşey de yok ki 10 gün ne konuşcam bide 3 çocuk salicak ortaya.
Lohusaykende gelir yine hizmet beklerler hiç gelmiyor diye yakınan görmedim gel geldi huzur bozdu diye yakınıyor gelinler.
İyi olana iyi olursun zaten kimse o kadar nankör değildir

Ama eş kişisi hafta içi farklı şehirde çalışıyor. Bunlar bir tek hafta sonu bir araya gelebiliyorlar, neden düşünemesinler?

Hanfendi kadin calisiyor, gunduz evde kimse yok. Ee aksam da yorgun olur ,calisan insan. Esi de sadece hafta sonu geliyormus eve.
O zaman kardesini oremek isteyen kisi, 1 gun kalmali gelir
Yani ince dusunen insan boyle yapmali

Eşimin teyzesi karne tatilinden bir hafta önce 3 hafta yatılı kalmak için gelinine gitti , bunu bana yapamazlar mesela çünkü netim bu konularda, 3 hafta kalınır mı ya hu , bu millet akıllanmaz ve boşanmalar artarak devam edecek , eminim gelinleri çok huzursuz ve mutsuz , Allah yardım etsin ne diyeyim , Kayın aile terörü ülkemizin asla iflah olmaz bir gerçeği...

Kendisi kayinvalide ya da görümce Canı yanmış belli ..
yok kayınvalide değilim daha gelinim ay pardon annemin babamın kızıyım ve evime gelen aileme değil eşin feriştahı karışamayacağı için onun penceresinden de bakıyorum. kimse evimi sırtlanıp götürmüyor onlar gittiğinde de olduğu gibi kalıyor. buldumcukluluğa gerek zok diye düşünüyorum ki eşimin ailesi de ağırlanmayı en son hakedecek insanlar bile değilken

Tm siz gece gündüz hizmet edin ama millete ahkam kesmeyin, sevmiyoruz arkadaşım hizmet etmeyi, kendi aileme bile tahammülüm yok o kadar ...

Tm siz gece gündüz hizmet edin ama millete ahkam kesmeyin, sevmiyoruz arkadaşım hizmet etmeyi...
bana ne yapacağımı söylemek senin haddine mi düşmüş . sen git kocana atarlan. ister sev ister sevme. sen yorum yaparken ben sana müdehale ediyor muyum. sakin sakin.

bana ne yapacağımı söylemek senin haddine mi düşmüş . sen git kocana atarlan. ister sev ister sevme. sen yorum yaparken ben sana müdehale ediyor muyum. sakin sakin.
Kocama atarlanacağım bir durum olsa beş dakka durmam zaten de , fikirleriniz aşırı tuhaf ve eski kafalısınız, eğer ilerde gelininiz falan olacaksa şimdiden Allah yardım etsin, böyle ailelerin çocukları evlenmesin mümkünse...

Büyüklerimiz ne demiş bekara avrat boşaması kolay olur :)
Büyük lokma ye büyük konuşma .
Ben kendi adıma rahatım herkes bilir sevmediğimi, bekar da değilim 5 yıllık evliyim , ilk yıl eş ailesi tam da seher hanım gibi bir düzen istiyordu lakin benden yüz bulamadılar, bu tarz insanlar ile samimiyet dahi kuramıyorum, eş ailesi şuanda sınırlarıma saygı duymayı öğrenmiş durumda, eşimin annesi ne olsa beni arar danışır, izin alır ben de aynı şekilde onlara öyle yaklaşırım , kayinpederim bile sınırlarımı öğrendi ( çok eski kafalıydı) şuanda daha rahatım her anlamda , birbirimizi ziyaret ederiz bazen ama kalma olayı yok , sınırlar o kadar önemli ki ...

bencil , sadece ben diyen içi bomboş olan bi özgüven duygumun olmasından da eski kafalı olayım. yok özgürlük yok bireyim yok bilmem ne diye diye saygısız kendini bilemez ahlaktan yoksun , saygısızlığı modernlik olarak algılayan , anaya babaya büyük küçüğe saygısı olmayan bir nesil yetişiyorken hiç değilse evli barklı insanlar , bizler biraz daha değerlere sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum. siz eski kafalı olmayın devam edin.
anayı babayı yok saymasını isteyen senin gibiler bi çocuk doğurduğunda buldumcuk olmuş gibi bi tek kendi doğurmuş gibi çocuğunu opturürken bile kıyamet kopartıyor. yani turşu alaka hesabı

Evet bebeğim konusunda buldumcuk bir anneyim, sınırlarım konusunda hassas ve bencilim, kendimi öncelemeyi seviyorum, kayın ailem ile de savaşmıyorum, tatlı tatlı sınırlar dahilinde görüşme çabası içerisindeyim, komple bağları asla koparmıyorum , kızım dedesi ve babaannesi , halası, teyzesi ve dayısı ile mutlu huzurlu olsun istiyorum, kızım onlarla mutlu diye daha sık aile ziyaretine bile başladım, benim için kızımın kârına ise eş ailesi ile de yakınlaşırım ama sınırlarımı aştırmam , kimse evimde çadır açamaz, ben de kimse de o kadar kalamam , eğer bu bencillik ise evet bencilim ve daha huzurluyum , kafam rahat en azından...

Senin kaynana ara tatilde tembel gorumce ve cocuklarini sana kitliyor kisacasi
Sen evde olsan hadi neyse de bos evde ne yapacaklarmis? Sacmalik
Ara ve soyle haftaici ben evde yokum abin de iste zaten
Ikimizin de evde oldugu bir donem sizi davet ederiz de gec
Bastan soylemezsen ilerde pisman olursun

başından sonuna kadar haklısınız . ben çok severim eşimin ailesini ama mesafe candır evin hanımına sorulmalı müsaitlik, çünkü ilgilenecek olan hanımdır . Gelin aranmalı el kızı muamelesi yapılmamalı , evin kızı gibi saygı gösterilmeli oğlumuzun evi modunda olunmamalı orası artık onunda evi çünkü her işi oğullarıyla hallederlerse gelinde el kızı gibi davranır olur biter

Aaa bu ben, çocuğum çok kıymetlidir bırakın öptürmeyi dokundurtmuyorum bile
Özgürlüğüm , bireysel alanım, hayatım da çok kıymetlidir. Canımın istemediği hiç kimse için değerlerimden ödün vermem.

Geçmiş olsun diyelim artık eşin ses çıkarmadıkça gelmeye devam edecekler. Ben olsam misafir kabul etmiyorum der geçerim

İşte kadını sayan yok ki , misafirliğe gelirken bile geline danışmadan direk oğullarını arayıp haber verenler mi dersin , burası oğlumun evi istediğimi yaparım moduna girenler mi, yoksa hizmet bekleyip günün sonunda gelinin burnundan getirenler mi , kadına saygı yok ki bizim ülkemizde, kim oğluyla oturuyor ki oğulları dışarda , İşte istediği gibi takılırken gelinden eş ailesini eğlemesi bekleniyor, gelin mecbur mu senin ana babanla gece gündüz aynı evde vakit geçirmeye, herkes kendi ana babasını eğlesin, erkekler ana babasını atıyor gelinin başına sonra da hayırlı evladım diye geziyorlar toplum içinde, olan da zavallı geline oluyor, ölene kadar da hizmetçi olarak yaşıyor ya da boşanmayı tercih ediyor, bence 2. Seçenek hiç de fena değil...

Evet çoğu için öyle .
Zaten bende direk kocana söyle, kocan tepkiyi sana verirse def et dedim yani belki yorumum tepki alacak hemen boşan demişsin die ama balık baştan kokar .

Evet çoğu için öyle .
Zaten bende direk kocana söyle, kocan tepkiyi sana verirse def et dedim yani belki yorumum tepki alacak hemen boşan demişsin die ama balık baştan kokar .
Evet maalesef öyle, değişen eşler var tabiii ama kadın net olmalı, boşanmayı bile göze almalı, korkmamalı, bu yüzden de kadınlar çalışmalı ve okumalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…