- 21 Aralık 2012
- 892
- 320
- 73
- 37
- Konu Sahibi sekerlileblebitozu
Bak biz taa ABD den geldik, benim ailem Istanbul da, esiminki Ankara da. Ben inince babam bazen kendisi, bazen tum aile hemen arabasiyla gelir, havaalindan alir, evde hazirlik tam gaz, 2 gun kaliriz, ertesi gun hemen yemege goturur vs ilgilenir. Otobusle Ankara ya gidiyoruz, haydi Asti den almiyorlar, kayinpederimin arabasi da yok gerci de insan taa ABD den geleni heyecanla astide beklemez mi, servise biniyoruz, meydanda iniyoruz, meydana gelen de yok, oradan esimin ailesinin evine yuruyoruz, zili caliyoruz, kapiyi acinca goruyoruz milleti. Yemin ediyorum ki cimrilikte boylesine top level bir sulale gormedim. Sagolsun kv guzel yemek yapar ama bildigin 10 aylik bebegimin yedigi kadar koyar tabaklara, ve vallahi israf olmasin diye (!) 1 hafta ayni yemekleri isitip isitip yedik. Taa ABD den gelen ayni yemekleri hergun yer mi? Ikinci gun esimin kuzeninin arabasiyla koylerine gittik, arabanin benzin parasini cikardi esim verdi ve o da aldi gozumun onunde, hayretim sasti. Ve bu olay tum arabasina binislerimizde yasandi. Hep gaz parasini esim verdi. Haydi koyde piknik yapalim dediler, tum etleri, icecekleri esim aldi!!! Hem de her gidisimizde ayni olay tekrarlandi !!! Ben kendim esimden ayri uc kere gittim tr ye, ailemin zoruyla kv lere yollandim, kapiya kadar gidip, zili calincaya kadar kimse karsilamadi aynen. Sadece bir defasinda 7 aylik hamileydim, kp geldi taksiyle servisten indikten sonra aldi. O gidisimde hamile halimle (!) 3 vesait degistirerek esenbogaya gittim, bir akrabasi bile arabasiyla birakmadi. Ama durum bu 4 yildir. Degismiyorlar. Sizinkiler de degismez. Siz fazla deger vermeyeceksiniz. Mesafe koyacaksiniz. Benim de esim binbir sevincle gidiyor, ben tum akrabalarina sogugum, gaz parasi alan kuzeninin arabasina binmiyoruz, zaten bu gidisimizde kendimiz araba kiraladik ki onunla da gezmedik akrabasi, gezmedik yerleri kalmadi. (ben gitmedim, kendileri gezdiler cogu yeri) Yine piknik, yemek/dondurma ismarlamalar vs esimden idi. Senin de dedigin gibi sorun para degil asla, ama boyle misafir agirlanir? Hergun mu gidiyoruz? Esim de seviyor onlari, ne desem ismarliyor, ne desem sevine sevine gidiyor onlarin yanina. 4 yildir evliyim, kimsenin yaninda o cimri, o misafirperver olmayan, o cikarci akrabalari kadar mutlu olmuyor. Basta esleri duzeltmek lazim, milleti degistiremezsin.