Eşimin Ailesinin İstekleri

Öyle bir yüzleştirme yapmaz , dediğime inanır, eşimle aramızda problem olacak bir konu değil bu konu. Sadece eşimin bilmesi gerekir mi, üzülecek ama yine de yapmak isterse de huzursuz olacak bundan sonra o yüzden emin olamıyorum.

Bunlar arsız olmuşlar iyice
İyi niyetten çıkmış
Kendi evlatlarını kullanıyolar bildiğin

Kiralık eve ne odası yapılır ki,ev sahibi kabul edecek mi?
Bence de söyle eşine,kendisi karar versin. Bundan sonra yapacaklarını tartarak yapar.

Eşinizi aptal yerine koymalarına izin vermeyin bence. Anne baba oğullarını banka gibi görüyorlarsa eşinizin mutlaka bilgisi olsun
Resmen öyle görüp, konuları da bilerek açıyorlarmıs, duymasam daha iyiydi, zaten anne babasını çok sevmiyorum, eşimin hatrı için belli bir seviyede tutuyordum onlarla muhabbetimi tamamen soğudum duyduktan sonra.
Söylemek daha iyi olacak sanırım.

Sevgili Yabanelma

Bu konuyu eşinizle paylaşmanız durumunda eşiniz anne babasına hesap sormaya kalkmayacaksa ya da anne babasına karşı dolmayacaksa söyleyebilirsiniz.

Söylerken takındığınız tavır yapıcı olmalı.

Nefret dili zaten kullanmazsınız. Az çok tanıyorum sizi.

Hayatım anne babanin böyle dediğini duydum. Üzüldüm. Sana söyleme konusunda kararsiz kaldım. Onlar anne baban. Elbette yardım etmeye devam etmeni öneririm. Ama bu da aklında bulunsun. Sana lüzumsuz gelen harcamalari yapmak zorunda değilsin. Kendini bu kadar yıpratmaman için söylüyorum.

Bu şekilde bir konuşma uygunolabilir.

Kiralık eve ne odası yapılır ki,ev sahibi kabul edecek mi?
Bence de söyle eşine,kendisi karar versin. Bundan sonra yapacaklarını tartarak yapar.
İlçede oturdukları ev kira, yazın yaylada kalıyorlar, buraya ev yaptırdılar, yayladaki evden bahsediyorlar yani.

Ben yapıp yapmama noktasına karışmam zaten ama bilerek yaptırması daha iyi olacak sanırım.

hayır, bence sakın söylemeyin. sonuçta eşinizin anne babası. eşiniz belki farkındadır durumun. siz söylemeyin. kötü siz olursunuz sonra.
Kötü olmam diye düşünüyorum aslında eşimle iletişimimizi düşünürsem ama eşim davranışlarına yansır mı, ailesiyle arasında problem olur mu bu durum ondan emin olamadım.
Farkında olsa bu kadar verici olmaz gibi geliyor bana ama tabi emin olamam.

Hesap sormaz ama içten içe dolabilir mi onu bilemiyorum işte, gönlü kırılır bu muhabbeti duyunca ister istemez.

Konuşursam aynen yazdığınız tarzda konuşacağım, zaten olumsuz birşey olsunda istemem kesinlikle aralarında ama bu kadar iyi niyet suistimal edilmemeli, anne babada olsalar haksızlık yaptıkları.

Ne kadarlık bir geliriniz var ki hem kira hem masraflar ev aletleri vs karşılayabiliyorsunuz hayret ettim ne olursa olsun kira dışında hiçbirleylerine yardım ettirmezdim eşime. Fazla fedakarlık kişinin kendi kul hakkına girmesidir. Bence eşiniz sizin ve çocuğunuzun kul hakkına giriyor başka bişey değil bu.

Esiniz tek cocuk galiba. Allahtan benim esimin kardeşleri var. O yuzden parapul olaylarina biz pek girmiyoruz. Girersek herkes ortak miktari paylasiyorsa gireriz evle ilgili tadilat vs gerektiginde.

Esiniz de hakli ama harcamalari belli duzeyde tutabilir her agzindan cikan aninda olmasa da olurmuş. Bazi aileler bu durumu sömürmeye ceviriyor ayni sizde oldugu gibi. Biz oyle para versek habire kpin istekleri ve borclari asla bitmez bilmez. Kaç yasina geldi suan +100.000tl ustunde borcu var sacma sapan yere. Esimin kardeslerinden biri devamli yediriyor, yardim ediyor cunku ona guveniyor Neyse Allah kolaylik versin. Siz soyleyin yaparken bilsin.

Fuzuli yere ailesine para göndermekle iyi evlat da olunmuyor iyi babada. Çocuğunuzun ilerde eğitim hayatı için bi banka hesabı açıp gönderdiğiniz para kadar birikim yapsanız (kira hariç) ne kadar birikirdi merak ettim doğrusu. Belki sağlık problemi yaşayacaksınız ve paraya ihtiyacınız olacak? Zor durum eşiniz dengeyi kuramamış bence.

Gelirimiz iyi çok şükür , yaptıkları bizi zora sokacak miktarda değildi bu zamana kadar. Çocuklar için birikim yapıyoruz bizimde belli bir standardımız var zaten yani bizden kısıp ailesine yardım etmiyor.

Ama iyi niyetten maraz doğuyormus anlamış oldum birkez daha.

Bence kesinlikle söyleyin bu çok ayıp birsey ya .anne baba olmak bu değil bence .o adamın da bir ailesi olduğunu düşünmeleri lazım pes

Ben olsam söylerdim. Zaten eşim en yakın arkadasım gibidir önemli seyleri saklamam. Söylerken sadece duyduğunuz seyi söyleyin üzüldüğünüzü belirtin. Ekstra yorum ve suçlar tarzda bir konuşma kesinlikle olmaması gerekir çünkü çok hassas bir konu.

Ben olsam söylerim, hayat arkadaşımın bu şekilde suistimal edilmesine gönlüm razı olmaz

İyi niyeti suistimal etmektir bu. Tabii ki söyle. İnsan oğlunu enayi yerine koyar mı ya...
Gerçekten ilginç.
Maddi durumunuz iyi olabilir ama sizin de kendinize göre birikiminiz, harcamanız illa ki vardır.
Arada bir yardım elbet ki yapılmalıdır. Ancak sürekli sürekli istenmesi de ayıp. Oğlun da olsa...

Söylerim ben olsam.
Midem bulanırdı o duyduklarımdan.
Buna rağmen eşim yardımlarına devam edecek olsa bile söylerdim, bilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…