• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesinin İstekleri

Yabanelma

Bir sabah gelecek kardan aydınlık...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
13.063
75.466
548
Merhaba Hanımlar

Bir haftadır eşimin ailesinin yanındayız. Normal zamanda yıllardır eşimin ailesine maddi yardımda bulunuyoruz. 5 yıldır kiralarını eşim ödüyor, şuan kaldığımız yayla evinin çoğu masrafını eşim karşıladı, ihtiyaç oldukça para gönderiyor eşim. Burada olduğumuz süreçte evde eksik olan ve bozulan küçük eşyaları vs.aldık.

Bunları yazmamın sebebi normalde ailesine yaptığımız harcamaları dert eden biri değilim. Kendi aileme de yardım ettik gerektiği zamanlarda ama eşimin ailesine yaptıklarımız yanında çok daha az çünkü ailemin maddi durumu daha iyi.

Bu sabah, oğlumu yattığımız odada değil de diğer odada uyutturken,yan odada ki eşimin anne ve babasının konuşmalarını duydum, camları açık olduğundan seslerini olduğu gibi geldi.

Evde yaptırmak istedikleri ekstra birşeyler varmış kayınpederim bugün lafını edeyim de kahvaltıda para da yok dersem oğlan ben hallederim der,onu da yaptırırız bu vesileyle dedi. Kayınvalidem gülerek arabayı da böyle yaparak yaptırdın az değilsin dedi.

Geldiğimizin ertesi günü babasinin arabasının bir parçası değişmesi gerektiği muhabbeti oldu, kayınpederim para da yok deyince, eşim götürüp yaptırdı, 2000 TL gibi bir masrafı olmuş.

Şimdi ben bu konuşmayı duyunca çok rahatsız oldum. Evet eşim anne babasına yardım etmek istiyor ve ediyor ama bir anne babanın gülerek ve öncesinden plan yaparak ihtiyaçlarını oğullarından istemesi, isteyecek olması çok itici geldi bana. Zaten biz var olan yapılması gereken şeyleri yapıyoruz ama her aklına geleni istemek yada parasını kendi ödeyecek olsa yaptırmayacağı şeyi eşimden istemeleri rahatsız ediyor beni.

Eşime bu duyduğum konuşmayı söylesem mi söylemesem mi kararsız kaldım. Söylesem dahi halihazırda ödediği kira ve birkaç şeyi ödemeye devam edecek ki onları ödemesinde bir sıkıntı yok ama bu şekilde esktra yapmak istedikleri şeyleri eşime yüklemeleri ve bunu dile getiris şekillerinden eşimin haberi olsa nasıl olur, söylemesem içim rahat etmeyecek söylesem de etmeyecek, konu maddi mevzuu olduğu için. Çünkü bu tarz bir konunun içine dahil de olmak istemiyorum.

Bence söyleyin yalan dolanla para istemek hırsızlık bence. Bundan rahatsız olduğunuzu yine de yardım etmek isterse de kendisinin bileceği bir iş olduğunu deyin. Yazık günah yani anne baba ama onlarınki sömürüye kaymış

Merhaba Hanımlar

Bir haftadır eşimin ailesinin yanındayız. Normal zamanda yıllardır eşimin ailesine maddi yardımda bulunuyoruz. 5 yıldır kiralarını eşim ödüyor, şuan kaldığımız yayla evinin çoğu masrafını eşim karşıladı, ihtiyaç oldukça para gönderiyor eşim. Burada olduğumuz süreçte evde eksik olan ve bozulan küçük eşyaları vs.aldık.

Bunları yazmamın sebebi normalde ailesine yaptığımız harcamaları dert eden biri değilim. Kendi aileme de yardım ettik gerektiği zamanlarda ama eşimin ailesine yaptıklarımız yanında çok daha az çünkü ailemin maddi durumu daha iyi.

Bu sabah, oğlumu yattığımız odada değil de diğer odada uyutturken,yan odada ki eşimin anne ve babasının konuşmalarını duydum, camları açık olduğundan seslerini olduğu gibi geldi.

Evde yaptırmak istedikleri ekstra birşeyler varmış kayınpederim bugün lafını edeyim de kahvaltıda para da yok dersem oğlan ben hallederim der,onu da yaptırırız bu vesileyle dedi. Kayınvalidem gülerek arabayı da böyle yaparak yaptırdın az değilsin dedi.

Geldiğimizin ertesi günü babasinin arabasının bir parçası değişmesi gerektiği muhabbeti oldu, kayınpederim para da yok deyince, eşim götürüp yaptırdı, 2000 TL gibi bir masrafı olmuş.

Şimdi ben bu konuşmayı duyunca çok rahatsız oldum. Evet eşim anne babasına yardım etmek istiyor ve ediyor ama bir anne babanın gülerek ve öncesinden plan yaparak ihtiyaçlarını oğullarından istemesi, isteyecek olması çok itici geldi bana. Zaten biz var olan yapılması gereken şeyleri yapıyoruz ama her aklına geleni istemek yada parasını kendi ödeyecek olsa yaptırmayacağı şeyi eşimden istemeleri rahatsız ediyor beni.

Eşime bu duyduğum konuşmayı söylesem mi söylemesem mi kararsız kaldım. Söylesem dahi halihazırda ödediği kira ve birkaç şeyi ödemeye devam edecek ki onları ödemesinde bir sıkıntı yok ama bu şekilde esktra yapmak istedikleri şeyleri eşime yüklemeleri ve bunu dile getiris şekillerinden eşimin haberi olsa nasıl olur, söylemesem içim rahat etmeyecek söylesem de etmeyecek, konu maddi mevzuu olduğu için. Çünkü bu tarz bir konunun içine dahil de olmak istemiyorum.
Bence söyleyin. Yardım etmesi güzel ama bu şekilde duygu sömürüsüyle kasıtlı olarak yapılmak istense ben bilmek isterdim.

Ya insan kendi çocuğu hakkında öyle konuşur mu?!?
Nasıl itici bir konuşma...oğulları olarak hayal kırıklığına uğrardım herhalde.
Evde yaptırmak istedikleri şey ne kadar tutarmış bir fikriniz var mı? Ona göre karar verirdim sanırsam.
Bir de eşinize söylerseniz sizd inanmama ihtimali var mi?

Ben olsam söylerdim. Çünkü anne ve babasına karşı içimde kızgınlık olurdu. Bunu da eşimden saklayamazdım. Ama siz saklayabilirim diyorsanız tatsızlık çıkmaması adına söylememeniz daha iyi. Eninde sonunda siz ödemeye devam edeceksiniz çünkü.

Bence söyleyin. Yardım etmesi güzel ama bu şekilde duygu sömürüsüyle kasıtlı olarak yapılmak istense ben bilmek isterdim.
Resmen duygu sömürüsü yapıyorlarmış aslında farkdediyordum ama bu kadar aleni duymak çin irite etti beni. Eşimde üzülecek muhtemelen bu konuşmaya, o yüzden de söyleyip söylememekte kararsız kaldım.

Ben olsam soylerim. Soylememe ragmen yapsa da en azindan aklinin bir köşesinde kalir diye dusunuyorum.
Bu arada sizin "dert etmiyorum" dediginiz harcamalari okudukca beni fenalik basti😁 Bizim de maddi durumumuz iyi cok sukur ama boyle bol bol yedirmem dogrusu. Ben cimriyim sanirim😆
Evet yine yapacaksa da bilerek yapsın diyorum bende.

Aslında bende çok hoşnut değilim ama kayınpederim emekli 70 yaşında evleri de kira olunca, eşim yardımcı olmak istiyor, ben rahat rahat yaşarken annen babam geçim sıkıntısı çekmesin mantığında. Bende bu konudaki saygı duyuyorum ona çünkü öbür türlü içi rahat etmeyecek.

hayır, bence sakın söylemeyin. sonuçta eşinizin anne babası. eşiniz belki farkındadır durumun. siz söylemeyin. kötü siz olursunuz sonra.

Merhaba Hanımlar

Daha onlar konuyu açmadan siz eşinize anlatın. Mide bulandırıcı.

Öğrenince ne yapacak eşiniz. Gidip hesap soracak hali yok. Yine aynı yardımları yapacak bu kez her konuşmada huzursuz olacak sizi de huzursuz edecek. Hiç karışmayın karıştırmayın bence.

Konu açılmadan söylemeniz lazım ben böyle biley duydum çok üzüldüm tabi ki yardım edilsin ama bunun için plan yapmaları beni hayal kırıklığına uğrattı dersin hem kiracı oldukları eve ne yaptıracaklarmış çok merak ettim

Ya insan kendi çocuğu hakkında öyle konuşur mu?!?
Nasıl itici bir konuşma...oğulları olarak hayal kırıklığına uğrardım herhalde.
Evde yaptırmak istedikleri şey ne kadar tutarmış bir fikriniz var mı? Ona göre karar verirdim sanırsam.
Bir de eşinize söylerseniz sizd inanmama ihtimali var mi?
Hemde nasıl itici. Eşimde üzülecek muhtemelen söylediğimde. Bir oda daha yaptırmak istiyorlar öyle 100-200'lük birşey değil.
Eşim bana inanır elbette olmayan birşeyi söylemeyeceğimi bilir.

Back