Eşimin ailesinin ilgisizligi ve eşimle yaşadığım sıkıntılar

Düğüne gelecekler de deprem zede olmayacak mı. Kim takacak bu devirde altını… tarla parasını verselerdi. Nasıl memur sadece bir araba borcundan geçinemeyecek kadar batak? Kumara bulaşmış olmasın…
Bi de ailesi düğünde takılacak paralar bizim altınlar sizin diyor dediğiniz gibi kimse zaten altın takmayacak ailesinden başka. Kumarı yok ama kredi kredi karti borçları var faize çok para gidiyor

Ben zaten bu lafları size söylemedim kayınvalidenize ve esine söyledim evsiz kalmis cocuk evlendiren birinin hacca gitmek neyine
Sorsunlar bakalım nihat hatipoglu bile sevabı yok bunun böyle bi durumda der tam bi cahillik örnegi

Degilim üzerimde ciddi bir psikolojik baskı var benim de hatam var ama ben de verilen sözlere güvendim

Verilen sözlerle hiç alakası yok. Sorun eşinizin düğünde takılacak altınlara muhtaç olması. Borçlarından kurtulmak için bunları istemesi. Yanında sizi değil düğünde takılacak altınları istemesi. Sizi üzmek istemiyorum ama kullanıyor bile olabilir. 4 aydır nikahlısınız insan karısını yanında istemez mi? Aynı eve girseniz düğün olmayacak biliyor. Cidden iyi düşünün. Düğünde takılan altınlar düğün borcuna hadi gider bir şekilde anlarım ama eskiden yapılmış borçların kapatılması için düğün yapılması inanılmaz derece de saçma. Sırf bu yüzden birlikte yaşamıyorsunuz.

Ya bir de hacca gidebilir ben bunu elestirmem ama para yok diyip gidiyorsanız demekki paranız varmış. Tabiki ibadetini yapın ama sonuçta bizi evlendirme sözü veren kendileriydi . Evlilik yaşındaki evladını evlendirmek hac farzından önce geliyor . Devlet evde verdi kendilerine yani öyle maddi sıkıntiları da yok

Pardon tam olarak ne kadarlık bir takı bekliyorsunuz da onlarla geçinmeyi düşünüyorsunuz.Düğünsüz evlendirmezlerse sizde nikah için düğünü bekleseydiniz.Konteynerde kendi hayatını zor idame ettiren biriyle ömür boyu takıyla geçinebileceğinizi düşünmüyorsunuzdur herhalde.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Askerliği bile bedelli yapacaktı bana nisanda takılan bir tane bilezik var parayı denklestiremeyince onu istedi benden

Hacca gitsin hadi ama ne ilgi ve alaka hiçbirşey yok. Kapakladık nasılsa moduna geçmişler. Kocanızın daha şimdiden sözü geçmiyor. Oğlumuz ne durumda diye düşünen yok ailesi değer vermiyor. Bence aileniz çok haklı boşanmanız konusunda.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Askerliği bile bedelli yapacaktı bana nisanda takılan bir tane bilezik var parayı denklestiremeyince onu istedi benden

Boşanmanız için daha ne olması lazım?
Sizinle evliliğiniz gelir kapısı olmuş beyfendiye. Terbiyessizlik boyutunda bence. Evlenmeye gelince parası yok ama bedelliye var.

Çok haklısınız harfi harfine sizin gibi düşünüyorum ama sadece karar vermek çok zor olabiliyor

Mirta din alimleri bile evini barkını depremde kaybeden birinin hacca para vermesi konusunda bu kadar keskin konusmaz hangi dini bilgiyle konusuyorsun?adamlar fizyolojik ihtiyacı barınmayı zor karsılarken hacca gitmelerini normallestirme. bu insanların evlenip düzgün bi yuva kurmaya ihtiyacları var. kaynana bencillik etmis

Esınız ailesinden ayrı sehırde degılse neden onlardan ayrı konteynerda yaşıyor?
Memur adam butcesıne göre araba alsaymıs.
O kadar borca gırılır mı?.
Sonuçta evlenme fıkrı varmış.

Bi de ailesi düğünde takılacak paralar bizim altınlar sizin diyor dediğiniz gibi kimse zaten altın takmayacak ailesinden başka. Kumarı yok ama kredi kredi karti borçları var faize çok para gidiyor
Büyük sorun kendimi bile geçindirememesi… evlendikten sonra da para yönetimini bilemeyecek. İki gıdım altınla ev düzülmez.. ilerisi çocuk çocuğu var. En az 40bin maaş alıyor olmalı, geçinebilmesi gerekirdi. Ki çok iyi arabası da yok diyorsunuz.

İlla ailesi destek verecekse borcunu kapatsınlar, düğüne gerek yok.. ama iş yaş gibi

Ben size katılıyorum ama öncelik siz olmalıydınız hac degil kesinlikle

Boşanmanız için daha ne olması lazım?
Sizinle evliliğiniz gelir kapısı olmuş beyfendiye. Terbiyessizlik boyutunda bence. Evlenmeye gelince parası yok ama bedelliye

Esınız ailesinden ayrı sehırde degılse neden onlardan ayrı konteynerda yaşıyor?
Memur adam butcesıne göre araba alsaymıs.
O kadar borca gırılır mı?.
Sonuçta evlenme fıkrı varmış.
Eşimin ailesiyle aynı şehirde eşim bulunduğumuz şehirden 40 km uzakta bir ilçeye atanmıştı orada konteynerde yasiyor . Evet bana da mantıklı gelmiyor burada en büyük hata bende hiç bu yola girmemeliydim

Normalde size katılırım herkesin kendi parası aile bile olsa ama söz verilmiş. Bunun önemi yok mu şimdi? O zaman zaten kadın düğün istememiş neden söz verip bekletmişler?

Konu sahibinin kayın ailesi evsiz barksız değil. Hem devlet ev vermiş hem tarlaları varmış hem de hac için nakitleri varmış. Konu sahibi o parayı neden bize harcamadılar diyor. Ailelerin çocukları evlendirirken para vermek gibi bir yükümlülüğü yok. Okuyup büyütüp memur yapmışlar kendisi evlensin. Ayrıca hacca “arap turizmi” diyen biriyle tartışacak değilim alıntılanmazsan sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…