Eşimin ailesinin haksızlığından dolayı üzgünüm

elifsell

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2025
51
36
3
Herkese merhaba, uzun bı yazı olacak fakat insan dertliyken anlaşılmak ister ya hani. 2 yıllık evliyim biz evlenirken eşimin ailesi maddi imkanı olmadığı için maddi olarak sadece eşim üstlenecekti tüm masrafları bende ailemle bu şekilde konuştum iki tarafta kabul edildi zaten düğün borcu yine eşlere düşer dedik yani bu bı kenarda dursun. Biz daha nisanlanmadan eşimin annesi bi akrabalarından düğünden sonra ödemek için "düğünden sonra oderim" diyerek, ne eşime ne bana sormadan birinden borç altın almış(kendi evlerini yenilemek için) . Nikaha bı kaç gün kala ben bu olayı eşimden öğrendim konuştuk dedim bizde borçluyuz şuan kimsenin borcunu odeyemeyiz. Eşim tamam dedi. Balayına gittik döndüğümüzde eşim annesiyle konusacakti, alacaklilarda borcu verin diye kapıya gelmiş o sıra, eşim o ara annesi üzülmesin diye düşünürken ablası demiski ben ödeyeyim ceyrekleri anneme siz vermiş gibi yapın borcu kapansın. Eşimde tamam demiş bana sormadan. Balayı dönüşü alelacele biz başkalarının evine bizim borcumuzmus gibi düğünde takilanlarmis gibi gittik borç ödedik öyle zoruma gitti ki. Bu arada bu bizden alinani eşimin annesi sözde her ay ödeyecekti bize para olarak aydan aya biraz biraz bizde gorumceme verecektik böylece olay çözülmüş olacaktı ama benim içime zaten sinmiyordu ve bu olayın üstünden aylar geçti annesinden hâlâ borçtan ses yok. En son dedim annenle görüş ablanın parası olduğunu bilsin dedim. Bı şekilde konuşuldu ama kaynanam nasıl sinirlendi ben ona verme demiştim kaynanası ne düşünecek onun hakkında falan dedi ve bu olayın üzerine aradan bı ay belki geçmeden kızının altınlarıni hemen ödedi. Bu haksızlık zoruma gitti. Sonra bu 2 yıllık evliliğimde sürekli beni aramiyorsun falan muhabbetleri çıktı ama aradığımda evimde pazardan aldığım rokayi buzdolabıma nasıl koyacağıma kadar karışmaya çalıştığı için ve bende pek telefon görüşmesi sevmediğim için genel olarak, mesaj falan attım özel günlerde veya esimle konusurlarken bende bazen selam verdim. Ta ki gecen Kadir gecesine kadar, içinde biriktirmiş bı dünya laf söyledi tartıştık telefonu yüzüme kapatti ona rağmen eşim arada kalmasın diye uzak memleketten kalktım evine geldim bı hoşgeldin bile demedi. O akşam konusmak istedim tüm bu yaşananlari ama sadece kendi hislerimi anlatmak istedim gerçekten suçlamak değil ve hep şöyle hissettim vb dedim konuşurken. Bana bu altın konusunda dediki elden mi isteyeceğim tabi sizden isteyecem dedi dedim o zaman bizim ihtiyacımız vardı kızından niye almadın dedim onun elinde yoktu o zaman falan dedi. Sonra sinirlerime hakim olamadım eşime dedim bu evden gitmek istiyorum beni götür burdan teyzeme dedim evden çıktık. Saatlerce konuştuk eşimle sonra dedimki sen arada kalma ben o eve dönerim ama dedim muhatap olmam dedim. O sırada görümcem aradı işte ben seni kardeş olarak görüyorum vb konuşmalar yaptı annemin elini opmemissin eve gelince cahillik etmişsin falan dedi. Küslük olmasın bayram günü elini op dedi tamam dedim neyse eşim için sustum. Bayramda elini öptüm 2 gün evinde kaldım ama ne yemek yedim ne su içtim bı kez donupte neden diyen olmadı kendimi öyle yalnız hissettim ki. Dönerken bende Allah'a emanet ol demedim. Sadece hislerimi anlatmak isterken böyle bı şey oldu. Şuan kendi yasadigimiz memlekete döndük eşim her şeyi çözeceğini söyledi ama kafaya taktım birileri beni anlasın istiyorum o söylemek istediklerim hep yarım kaldı anlaşılmadım ya içimde dert oldu. Bayram biteli kaç gün oldu ama hâlâ icim acıyor. Sadece anlaşılmak istemistim, haklısın o zaman hata etmişiz diye samimiyetle konusulsa zaten ben hemen vicdanen rahat ederdim. Kurban Bayramı'nda gitmek bile istemiyorum.

Bitip gitmiş konu için mi yasandi bunlar...🙄

Uzakmis zaten, arama huyunuz da yok karsilikli, bayramdan bayrama gider he der geçersin.
Dert edecek bı durum yok.

Bitip gitmiş konu için mi yasandi bunlar...🙄

Uzakmis zaten, arama huyunuz da yok karsilikli, bayramdan bayrama gider he der geçersin.
Dert edecek bı durum yok.

Tabikide bitip gitmiş ama o süreçte yeni evliyim diye ses çıkarmadıgim için haksızlık hissettim açıkçası keşke o zaman ses cikarsaydim ama bitip gitsede acısı geçmemiş demekki diyorum öyle mesafe bile olsa ararken falan pek samimiyet hissedemiyordum birde gittiğimde evde yokmuşum gibi davranıyorlar ya öyle olunca psikolojik olarak şiddet görmüş kadar acı verici oluyor

Geri gidip elini öpmekle falan büyük hata yapmışsın. Görümcen kimki sana cahillik etmişsin git elini öp diyor.
Kurbanda ille gitmek zorundaysan da misafir gibi gider gelirsin. Kendi kendinide yiyip bitirme olan olmuş. Mesafeli davran, aramak istemiyorsan da arama. Kendini yiyip bitireceğine eşinle gerekiyorsa tartış ama saygı çerçevesinde

Madem size haksızlık yapıldığına inanıyorsunuz neden sizi anlamalarını bekliyorsunuz ki? Bırakın anlamasınlar. Bu eşim üzülmesin olayını da anlamıyorum. Bana ne ya,üzülsün. Ben üzüleceğime o üzülsün. Nitekim üzdüm de, çünkü hak ettiler. Şimdi herkes duracağı yeri biliyor. Size yokmuşsunuz gibi davranıyorlarsa siz de gitmeyin olsun bitsin.

Bayramlarda gidin gerisine gerek yok. Normal seyrinde hicbi şey yokmuş gibi elini öpün yemeğinizi yiyin oturun. Gereksiz sohbet muhabbete girmeyin. Özür falan da dilemeyin ya da o anlama gelecek adımlar atmayın. Kendi kendine yazıp oynasın siz kendi ev huzurunuza bakın

Geri gidip elini öpmekle falan büyük hata yapmışsın. Görümcen kimki sana cahillik etmişsin git elini öp diyor.
Kurbanda ille gitmek zorundaysan da misafir gibi gider gelirsin. Kendi kendinide yiyip bitirme olan olmuş. Mesafeli davran, aramak istemiyorsan da arama. Kendini yiyip bitireceğine eşinle gerekiyorsa tartış ama saygı çerçevesinde

Eşim de elini op hani belki düzelir bayram günü kötülük olmasın dediği için aslında eşim arada kalmasın diye yaptım. Ama bende öyle düşünüyorum ve eşimle çok tartıştım bu konuyu en baştaki borç mevzunda ablani karistirirsan şimdi gelir karışır tabi diye. Bayramda içimden gelmiyor açıkçası kendi ailemde aynı şehirde sadece onlara gidip gelirim belki diyorum ama bir yandan da eşime haksızlık mı oluyor diyorum ben onun üzülmesini istemiyorum gerçekten zamanında bizde annesiyle babası arasında kalıp babanesini görmeyen veya az goren çocuklardık şimdi babamın veya benim çocukken hissettiğimi kendi çocuklarım hissetmesini hiç istemiyordum baya ileriyi düşünüyorum ama elimde değil.

Madem size haksızlık yapıldığına inanıyorsunuz neden sizi anlamalarını bekliyorsunuz ki? Bırakın anlamasınlar. Bu eşim üzülmesin olayını da anlamıyorum. Bana ne ya,üzülsün. Ben üzüleceğime o üzülsün. Nitekim üzdüm de, çünkü hak ettiler. Şimdi herkes duracağı yeri biliyor. Size yokmuşsunuz gibi davranıyorlarsa siz de gitmeyin olsun bitsin.
Eşim baya arada kalıyor bu konuda bana hak veriyor ama annesine de yeterli sınırı cizemiyor o yüzden benim amacım eşimi kırmamak. Çünkü onun bı suçu yok. Sadece ben şuan bı hata mı yaptım bilmiyorum işin içinden çıkmadim böyle bı durumda başkaları ne yapar onu merak ettim

Eşim de elini op hani belki düzelir bayram günü kötülük olmasın dediği için aslında eşim arada kalmasın diye yaptım. Ama bende öyle düşünüyorum ve eşimle çok tartıştım bu konuyu en baştaki borç mevzunda ablani karistirirsan şimdi gelir karışır tabi diye. Bayramda içimden gelmiyor açıkçası kendi ailemde aynı şehirde sadece onlara gidip gelirim belki diyorum ama bir yandan da eşime haksızlık mı oluyor diyorum ben onun üzülmesini istemiyorum gerçekten zamanında bizde annesiyle babası arasında kalıp babanesini görmeyen veya az goren çocuklardık şimdi babamın veya benim çocukken hissettiğimi kendi çocuklarım hissetmesini hiç istemiyordum baya ileriyi düşünüyorum ama elimde değil.
Eşinizin ailesi sizinkilerle aynı sehirdeyse gider bı hayırlı bayramlar der kahvaltı yapar ya da akşam yemeğini yer kendi annenize gidersiniz daha güzel bence imkanınız da var. Ağızlarına laf da vermezsiniz. Eşiniz de arada kalmamış olur. Bundan da şikayet ederlerse hiç gitmezsiniz olur biter 😂

Haklı olan sendin kızından alındığını duyunca nasıl koşarak verdi sizden olsa vermeyecekti yalan mı ? Haklıyken neden haksız gibi davranıp geri gidiyorsun
İşte bunu anlatmak istiyordum ama ben o an eşimde ablasida üstüme geldiği için bayram sabahı elini öptüm arefe gece kavga ettik sabah elini öptüm. Allah'a havale ediyorum cidden onu

İşte bunu anlatmak istiyordum ama ben o an eşimde ablasida üstüme geldiği için bayram sabahı elini öptüm arefe gece kavga ettik sabah elini öptüm. Allah'a havale ediyorum cidden onu
Benimde eşimin ailesiyle bir sorunum var şuan. Para olayı var ama ondan önce bayramda ablasıyla bir sorun yaşadım . Eşime de söyledim kendi aileme de ben artık çok yoruldum senede 1 gün görüşeceğim aileyle dedim onda da ablasıyla görüşmeyeceğim. Adaletsizliğe saçmalıklara cahilliklere gelemiyorum ben bunaldım

Benimde eşimin ailesiyle bir sorunum var şuan. Para olayı var ama ondan önce bayramda ablasıyla bir sorun yaşadım . Eşime de söyledim kendi aileme de ben artık çok yoruldum senede 1 gün görüşeceğim aileyle dedim onda da ablasıyla görüşmeyeceğim. Adaletsizliğe saçmalıklara cahilliklere gelemiyorum ben bunaldım
Bende öyle düşünüyorum cahillikler adaletsizliklere sessiz kalamiyorumda, aynı şekilde ailemede anlattım bu olayları benim ailem akisa bırak dedi henüz taze olaylar dedi. Ablası bizimle aynı şehirde şuan o yüzden bana iyi niyetli davranıyor gibi gözüküyor ama öyle değil. Başka yerde olsam hemen annesine arka çıkıp bana kötü davranirdi, kendi de mesela kaynanasiyla problemi vardı, İnşallah ölür gider kurturlurum dedi ama benim annem sana hiç öyle davranmaz falan diyor daha beni dinlemeden. İnşallah eşimde gerçekleri görür bir gün ne diyeyim. Bende dedim böyle devam ederse kurbanda gitmeyeceğim annenin evine dedim. Tamam dedi çözeceğini söyledi bilmiyorum gerçekten bundan sonrasi nasıl olacak tek korkum eşimle ilişkimin onlar yüzünden bozulmasını istemiyorum

Bende öyle düşünüyorum cahillikler adaletsizliklere sessiz kalamiyorumda, aynı şekilde ailemede anlattım bu olayları benim ailem akisa bırak dedi henüz taze olaylar dedi. Ablası bizimle aynı şehirde şuan o yüzden bana iyi niyetli davranıyor gibi gözüküyor ama öyle değil. Başka yerde olsam hemen annesine arka çıkıp bana kötü davranirdi, kendi de mesela kaynanasiyla problemi vardı, İnşallah ölür gider kurturlurum dedi ama benim annem sana hiç öyle davranmaz falan diyor daha beni dinlemeden. İnşallah eşimde gerçekleri görür bir gün ne diyeyim. Bende dedim böyle devam ederse kurbanda gitmeyeceğim annenin evine dedim. Tamam dedi çözeceğini söyledi bilmiyorum gerçekten bundan sonrasi nasıl olacak tek korkum eşimle ilişkimin onlar yüzünden bozulmasını istemiyorum
Benim babamda bırak sen boylarının ölçüsünü alsınlar sen ağlama dedi 🥹

Back
X