Ailesi destek olmayan-olamayan insanlar borç ödeyip evde oturuyor algısı çok genel. Hayatin tadını cikarmayi bilen insanlar yiyor içiyor geziyor borcunu da ödüyor. Yani sandığınız gibi olmuyor o işler. Herşey planlı programlı yapılıyor ne verilecek ne alınacak hesaplanıyor uzun vadede ortaya çıkacak sorunlar sıkıntılar da göz önünde bulundurulup hallediliyor herşey. 2 yıllık evliyim her hafta şehir dışına çıkıyoruz geziyoruz gece sırt çantasını alır ani kararla yola çıkarız bazen de otostop çekeriz. (Araba yok) en guzel otelde, cami avlusunda bir şehrin bir parkında uyumuşluğumuz var, seyyar köfteci de , Çırağan Saray’ında yemek de yemişliğimiz var. Ve nasıl oluyorsa bize göre ultra lüks bir hayat yaşıyoruz. Ben çalışmıyorum eşimin maaşın yarısı krediye gidiyor yarısı bize kalıyor. (Maaş 6000) Evi arabası borçsuz hayatı olan çoğu arkadaşından daha çok yiyor içiyor geziyoruz. İşte bunlar hep hayatının kontrolünü en başından beri elinde tutup kimseden birşey gelmeyecek hesabıyla yola çıkmaktan oluyor. Gönlünden kopan yapar ama onların gönlünden kopana göre plan yapılmaz. Ben doğuluyum burada da aileler herşeyi yapar. Ama 0 borcu olup ailesi herseyini yapıp eşi zengin olup senede 1 gezen de var. Yani genel yargılar durumu özetlemez