- 10 Ekim 2014
- 31.671
- 141.761
-
- Konu Sahibi missbonnus1
bu aşırı saçma bir düşünce. ne yani kocanız babasıyla küs olsaydı, baba bütün malını mülkünü abiye yapsaydı verseydi sen kocanı, o mal mülkten pay almak için babasıyla mı barıştıracaktın? kayınpedere mi güvenerek evlendiniz anlamadım. anladığım kadarıyla sen çalışmıyorsun. hayatını kocana güvenerek mi inşa ediyorsun?Eşimin abisi evlenirken babası abisine ev verdi kendi oturduğum evde sizin dedi ama hala evde oturduğu için biz o evi kiraya veremiyoruz oturamıyoruz yada satamıyoruz bu yüzden kiranızı öderim dedi. Ben böyle bir talepte bulunmadım ama mantıken abisine ev verdiyse bize de ev veremiyorsa kiramızı ödemesi gerekir hak geçmemesi adına yoksa tabiki kimse kiramızı ödemek zorunda değil
sen bir fedakarlık ettiysen kendin için ettin, kayınbaba için etmedin ki.Konuyu çarptırıyosunuz gerçekten isteğim böyle birşey değil fedakarlık edip arabamızı satmışız ev almışız kirasını doya doya alıp harcayamıyoruz kenara koyamıyoruz ailesi ikinci tatiline gitsin diye biz birikim yapamıyoruz normal mi bu? Bende ailemi gönderiyim o zaman tatile bizde sap gibi kalalım
kardeş konusunda kesinlikle katılıyorum. annem benimle ortak ev almak istedi zamanında, benim üzerime kredi çekilecekti beraber ödeyecektik. düşündüm, taşındım kabul etmedim. çünkü kardeşim var ve alınan evin yarısını ben ödeyeceğim ama annem ölmeden o evi kafama göre kullanamayacağım, kiralayamayacağım, satamayacağım, içinde annem oturacak vs. işin kötü tarafı yarın öbür gün kardeşim hak iddia edecek, öğrenci şu an kendisi. ama üzerine 10 sene kredi borcu olan, yarısını ödeyen ben olacağım, oldu canım. hiç girmedim, kibarca geri çevirdim. tapu senin üzerine olacak falan diye ikna etmeye çalıştı ama annem yaşadığı sürece tapu bende olsa ne olur, anamı evden atamayacağıma göre... veya yarın öbür gün bu yüzden kardeşimle neden aram bozulsun? hiç gerek yok bulaşmamak lazım. tek çocuk olsam ameanna.Kardeş olan durumlarda aileyle ortak bir şey almak böyle sıkıntılar cikartabilir.
Siz parasini verecek bile olsaniz adamin (babasinin) payi var ve kiradan da pay istiyor işte gayet.
Ben ailemin tek cocuguyum ailemle ortak bir şeyler olsa yaparim cunku onlara verdiğim her şey ayni zamanda benimdir, bizimdir yani ama eşimin kardeşleri var, asla ortak iş yapmayiz ne kardeşleriyle ne ailesiyle ki zamaninda teklif edilmişti kabul etmedik. Bu durumdan kurtulmanin yolu parasini geri vermeniz.
Cok anlamsiz harcamalar yapiyorlar gibi gorunuyor siz onlarin tatil parasini dusunmek zorunda degilsiniz, borcla kurban kesilmesi de ayri garip zaten. Cok garip para yonetimleri var.
Tuhaf olan şu birde. Parayı biz kazanıyoruz. Bizim kazandığımız para da söz sahibi görüyorlar kendini. İstersem dagıtırım kazandığımı. Yok kedine mama alma,yok fatura çok gelmiş.Aslında aynılarını onlara yapmak gerek. Klimayı kapat, dogal gazı kapat gibi
Yorumları okumadım belki daha önce söylenmiştir ama. Zaten bu şekilde maddi bir sistemin başarılı olma olasılığı bana göre hiç yok. Eşinizin babası sizin kiranızı neden ödüyor? Ne münasebet. Eşinizin göndermesinden rahatsız olmanızı da anlamadım tam. Her şey birbirine karışmış. Bence en başından düzenleyin her şeyi.Merhaba arkadaşlar. Eşimle 3 yıldır evliyiz ve eşimin işi dolayısıyla doğu da bir ilde yaşıyoruz eşimin maaşıda yüksek. Geçen yıl arabamızı sattık ve ev aldık ev alırken babası da üstüne para koydu evin 1/3 ü kadar. Evi yatırımlık almıştık yani satarken ona yine 1/3 payını vericez. Ayrıca eşimin babası eşimin abisi evlenirken ona ev vermişti bize de ev veremediği için kiranızı öderim demişti ama emekli olduktan sonra kiramızı ödememeye başladı ama şöyle bir faktör var kiramız 4 binde olsa bize 1000₺ gönderiyordu. Bu yüzden satın aldığımız evin kirasını güya biz alıyoruz. Kim paraya sıkışsa kirayı istiyo acil durum parası gibi oldu hatta geçen aylarda eşimin babası kendi kendine bizim kirayla plan yapmış eşimin abisine vericekmiş kredi kartını kapatsın diye bende kavga çıkardım istemediğimi söyledim eşime abinler yılda iki kere tatile giderken ben vermem o parayı dedim eşimde hak verdi ve ailesine sitem etti vermedi parayı. Daha sonra eşim üç aylık göreve gitti görevdeyken bana hiç söylemeden ailesi para göndermiş 4 bin lira ben bunu sonradan öğrendim şimdi bu ayda babası kirayı ben alıyım demiş neden diye sordum bayramda kestiği kurbanın borcunu ödeyememiş onu vericekmiş dedi bende temmuzda gönderdiğini söyledim onunla tatile gittiler dedi bişey demedim ama moralim ve sinirim bozuldu dünde tartıştık içimdeki herşeyi söyledim babasının evine 20 bin liradan fazla maaş girdiğini kira aidat ödemediğini sadece araba kredisi ödediğini bu kiranın acil durum parası olarak kullanılmasından rahatsız olduğumu o evi arabamızı satıp aldığımızı fedakarlık yaptığımızı sürekli ailesine para göndermesinden rahatsız olduğumu söyledim ama bana dediği şey ben senin hiçbirşeyini eksik etmiyorum kenara 5 değilde 3 koyarız aileme gönderdiğim seni rahatsız etmesin diyo. Ben ne yapıcağımı şaşırdım bir evlat olarak bunu yapmak isteyebilir ama keyfi para gönderdiğimizi düşünüyorum. Bizim daha arabamız yok aldığımız ev 2+1 eşyamız sığmaz döndüğümüzde oturabilecek iyi bir evimiz yok henüz çocuğumuzda yok tam birikim yapmamız gereken zaman ama biz yılda 3-4 defa rutin olarak böyle para gönderiyoruz ve bana bunu kabullen demesinden çok rahatsızım kabullenemiyorum ne yapmalıyım? ( bu arada eşimin babasının ev alırken verdiği para bize hibe edilmedi ev satılırken evin satış fiyatının 1/3 ü verilcek yine ona yani onunda parası kâr edecek)
Sana laf gönderiyor oradan. İhtiyaç olunca iki tarafada gönderirsin. Ancak durumu olup para beklemeleri tuhaf. Sanırım gelin yemesin biz yiyelim diyorlar.benim kayın ailemde aileme para yollarim diye korkuyor. İki laflarına biri işte gelin artık kayın ailesine emanet, bilmem neyin gelini anasigile para yediriyormus , bizde bir evvolmusuz artik annemlere para gonderirsem biz nasil gecinirmisiz uzar gider. Kendilerine gelince de dediğin gibi onlara çalışıyorum sanki. Herseyi bizden bekliyorlar.
Kediye mama almayıp ne yedirecekmissincana da saygıları yok.
9 sene önce o beğenmediğiniz 50 bine 360 gram altın ediyordu yani şimdi kabalama 340 350 bin lira oluyor. herşeyinizi siz yapmamışsınız bir de gülüp geçilecek bir para değil şu anda 350 bin lira. en azından alınanın kıymatini bilsek keşke. şu an bi baba 350 bin kredi çekse sittin sene borç öder gerçektende.Aynısı şuan bizimde sorunumuz. Bende sinir olmaya başladım. Biz her şeyimizi eşimle yaptık. Düğün eşya işleri. Ev aldık araba aldık şirket açtık iş kurduk. Eşimle bunları 9 yilda yaptık uzun süre sevgiliydik biz. En son düğün zamanı eşimin babası yine destek olmadı tabi sadece 50 bin kadar para vermiş eşime onu da kredi mi çekmiş nedir hala ödüyor Muş. Bizde ev aldık o 50 bini eşim ben istemedim diyor babası gurur yapmış çocuğum evleniyor diye galiba ondan vermiş. Neyse eşimin abisi de bunu yeni duymuş galiba sürekli eşim için çok para alıyor maaşı iyi yardım etsin size diye laf ediyor. Eşimin hatrına susuyorum. 50 bin para değil verelim geçelim dedim en sonunda. Kendisi bekar eve katkısı yok bize sarmış kafayı. Ne sanıyor bilmem Allah'tan benim eşim de aynı görüşte benimle. Abisi de konuşsun dursun en son neymiş bizim evi onun babası almış 50 bin parayla ev mi alınıyor ya. Eşime sordum o parayı naptın diye düğün zamanı evin banyosunu yenilicez etcez dediler çoğu yine o eve gitti diyor. Gülüp geçiyorum artık.
Niye alin teri olmasın bir kadının aile birliği kurduğu, hastalığa sağlığa evet dedigi ,yemeğini yaptığı ,kirli donlarini yikadigi adama sırf çalışmıyor diye paranın hesabını sorma hakkı yok mu? Her kadına çalışma imkanı veriliyor mu?M missbonnus1 sizin kazandığınız nereye gidiyor . adamın kazandığı ve onu yetiştiren kişilere yardım etmesine o kadar o kadar müdahilsiniz ki çalışmıyor olabileceğiniz çok zor ihtimal gibi. zira insan anca kendi parasına ya da içinde kendi hakkı olan bir paraya bu kadar müdahil olabilir değilse kimse kimsenin onu yetiştiren anasını tatile göndermesine karışamaz hele hele 2 damla alın teri yoksa
soylediklerinizin hepsine katılmakla birlikte daha dün 1 bugün 2 bir eş bile bu kadar hak sahibiyken onları yetiştirip büyüten aileye anaya babaya verilen 3 kuşur ya da 1 tatile karışma hakkı oluyor mu eşin. sizin de dediğiniz gibi ben çalışsam da çalışmasam DA ihtiyaç halinde ya da 3 günlük keyif için aileme para da veririm yardım da ederim kimse karışamaz keza ben de eşime anasını babasını tatile gönderdi diye karışmam KARIŞAMAM. eş başka ana baba başka. hiç biri birbirinin yerini tutamaz ve hiçbiri için diğerinin emeği varliği ihtiyacı yok sayılamaz. ne aile için eşin , ne eş için aileninNiye alin teri olmasın bir kadının aile birliği kurduğu, hastalığa sağlığa evet dedigi ,yemeğini yaptığı ,kirli donlarini yikadigi adama sırf çalışmıyor diye paranın hesabını sorma hakkı yok mu? Her kadına çalışma imkanı veriliyor mu?
Erkek ise gidiyor alın teri kadın evde onun herturlu öz bakımını destekliyor alın teri yok. Zaten o adam yemeğini yaptırmaya/dışarıdan yemeye kalksa,evini temizlemeye /ütüsunu yaptırmaya düzenli bir kadın tutsa kısaca eşi olmadan insan gibi yaşamaya kalksa maaşın yarısı gider. Burada tüm bu yükü kadın yükleniyor ama alın teri yok bravo
3 günlük keyif tatil işi söyle önceden olsa belki ama şuan kendim dahi tatile gitmeye cesaret edemezken kimse için keyfi harcama yapmam. Durum ortada şuan insanlar nereden kissam derdinde çünkü hicbirseye para yetişmiyor.soylediklerinizin hepsine katılmakla birlikte daha dün 1 bugün 2 bir eş bile bu kadar hak sahibiyken onları yetiştirip büyüten aileye anaya babaya verilen 3 kuşur ya da 1 tatile karışma hakkı oluyor mu eşin. sizin de dediğiniz gibi ben çalışsam da çalışmasam DA ihtiyaç halinde ya da 3 günlük keyif için aileme para da veririm yardım da ederim kimse karışamaz keza ben de eşime anasını babasını tatile gönderdi diye karışmam KARIŞAMAM. eş başka ana baba başka. hiç biri birbirinin yerini tutamaz ve hiçbiri için diğerinin emeği varliği ihtiyacı yok sayılamaz. ne aile için eşin , ne eş için ailenin
Sizin kiranizi neden odesin adam yahu saçmalamayın. Kiranın 1/3 ü kayinbabanizindir. Her ay verin hakkinı olsun bitsinMerhaba arkadaşlar. Eşimle 3 yıldır evliyiz ve eşimin işi dolayısıyla doğu da bir ilde yaşıyoruz eşimin maaşıda yüksek. Geçen yıl arabamızı sattık ve ev aldık ev alırken babası da üstüne para koydu evin 1/3 ü kadar. Evi yatırımlık almıştık yani satarken ona yine 1/3 payını vericez. Ayrıca eşimin babası eşimin abisi evlenirken ona ev vermişti bize de ev veremediği için kiranızı öderim demişti ama emekli olduktan sonra kiramızı ödememeye başladı ama şöyle bir faktör var kiramız 4 binde olsa bize 1000₺ gönderiyordu. Bu yüzden satın aldığımız evin kirasını güya biz alıyoruz. Kim paraya sıkışsa kirayı istiyo acil durum parası gibi oldu hatta geçen aylarda eşimin babası kendi kendine bizim kirayla plan yapmış eşimin abisine vericekmiş kredi kartını kapatsın diye bende kavga çıkardım istemediğimi söyledim eşime abinler yılda iki kere tatile giderken ben vermem o parayı dedim eşimde hak verdi ve ailesine sitem etti vermedi parayı. Daha sonra eşim üç aylık göreve gitti görevdeyken bana hiç söylemeden ailesi para göndermiş 4 bin lira ben bunu sonradan öğrendim şimdi bu ayda babası kirayı ben alıyım demiş neden diye sordum bayramda kestiği kurbanın borcunu ödeyememiş onu vericekmiş dedi bende temmuzda gönderdiğini söyledim onunla tatile gittiler dedi bişey demedim ama moralim ve sinirim bozuldu dünde tartıştık içimdeki herşeyi söyledim babasının evine 20 bin liradan fazla maaş girdiğini kira aidat ödemediğini sadece araba kredisi ödediğini bu kiranın acil durum parası olarak kullanılmasından rahatsız olduğumu o evi arabamızı satıp aldığımızı fedakarlık yaptığımızı sürekli ailesine para göndermesinden rahatsız olduğumu söyledim ama bana dediği şey ben senin hiçbirşeyini eksik etmiyorum kenara 5 değilde 3 koyarız aileme gönderdiğim seni rahatsız etmesin diyo. Ben ne yapıcağımı şaşırdım bir evlat olarak bunu yapmak isteyebilir ama keyfi para gönderdiğimizi düşünüyorum. Bizim daha arabamız yok aldığımız ev 2+1 eşyamız sığmaz döndüğümüzde oturabilecek iyi bir evimiz yok henüz çocuğumuzda yok tam birikim yapmamız gereken zaman ama biz yılda 3-4 defa rutin olarak böyle para gönderiyoruz ve bana bunu kabullen demesinden çok rahatsızım kabullenemiyorum ne yapmalıyım? ( bu arada eşimin babasının ev alırken verdiği para bize hibe edilmedi ev satılırken evin satış fiyatının 1/3 ü verilcek yine ona yani onunda parası kâr edecek)
Hak geçmemesi adına mı? Para adamın parası kimin hakkını kimden geçirmiyorsunuz, adamın kendi emeğini kendine harcamasını dile getiriyorsunuz resmen.Eşimin abisi evlenirken babası abisine ev verdi kendi oturduğum evde sizin dedi ama hala evde oturduğu için biz o evi kiraya veremiyoruz oturamıyoruz yada satamıyoruz bu yüzden kiranızı öderim dedi. Ben böyle bir talepte bulunmadım ama mantıken abisine ev verdiyse bize de ev veremiyorsa kiramızı ödemesi gerekir hak geçmemesi adına yoksa tabiki kimse kiramızı ödemek zorunda değil
Beş parasız kaynınız arabanın deposunu doldurabiliyor mu bari? Bütün giderleri sizden çıkıyordu ya.Tabiki para falan vermeyin.Bizim kvde sürekli para yok diye aglanıyor.Kendi oglu evde yatıyor. Ona çalış demez. Bize aglanır.Neyse ki artık görüşmüyoruz.
Bence borca falan girin. Ben tokiye başvurdum. Çıkarsa eşimin maaşı oraya baglayacağım. Sizde bence bu tarz şeylere girin. Yoksa rahat vermezler.
Al gülüm ver gülüm olayını kapatmanız lazım önce. Ailelerle para meselesine hiç girilmemeli. Bana ne ev alsınlar ne başka bi şey yeter ki gerçek bir ihtiyaç haricinde benden de istemesinler. Birde evlat ayrımı sezdim kayınbabanızda. Sürekli diğer oğluna bi katkıda bulunuyor muhtemelen eşinizde hala babasının gözüne girmeye çalışıyor. Bu tarz durumlarda erkekler pes etmez babanın övgüsünü almadan. Benim kuzenimin eşide öyleydi babası bütün mal varlığını kızına verdi üstüne kuzenimin takılarla alabildiği tarlayıda aldı ben çok sinirlendim açıkçası. Ama eşi hala babamda babam der her hafta köye 4 saatlik yolu hem kuzenime hizmet ettirmeye hemde yardım etmeye giderdi. Babasından o ilgiyi göremedikçe daha çok uğraşıyordu. Zaten kirayı ne zamana kadar ödeyecekti ki? Hiç o toplara girmeseniz iyiymiş.Merhaba arkadaşlar. Eşimle 3 yıldır evliyiz ve eşimin işi dolayısıyla doğu da bir ilde yaşıyoruz eşimin maaşıda yüksek. Geçen yıl arabamızı sattık ve ev aldık ev alırken babası da üstüne para koydu evin 1/3 ü kadar. Evi yatırımlık almıştık yani satarken ona yine 1/3 payını vericez. Ayrıca eşimin babası eşimin abisi evlenirken ona ev vermişti bize de ev veremediği için kiranızı öderim demişti ama emekli olduktan sonra kiramızı ödememeye başladı ama şöyle bir faktör var kiramız 4 binde olsa bize 1000₺ gönderiyordu. Bu yüzden satın aldığımız evin kirasını güya biz alıyoruz. Kim paraya sıkışsa kirayı istiyo acil durum parası gibi oldu hatta geçen aylarda eşimin babası kendi kendine bizim kirayla plan yapmış eşimin abisine vericekmiş kredi kartını kapatsın diye bende kavga çıkardım istemediğimi söyledim eşime abinler yılda iki kere tatile giderken ben vermem o parayı dedim eşimde hak verdi ve ailesine sitem etti vermedi parayı. Daha sonra eşim üç aylık göreve gitti görevdeyken bana hiç söylemeden ailesi para göndermiş 4 bin lira ben bunu sonradan öğrendim şimdi bu ayda babası kirayı ben alıyım demiş neden diye sordum bayramda kestiği kurbanın borcunu ödeyememiş onu vericekmiş dedi bende temmuzda gönderdiğini söyledim onunla tatile gittiler dedi bişey demedim ama moralim ve sinirim bozuldu dünde tartıştık içimdeki herşeyi söyledim babasının evine 20 bin liradan fazla maaş girdiğini kira aidat ödemediğini sadece araba kredisi ödediğini bu kiranın acil durum parası olarak kullanılmasından rahatsız olduğumu o evi arabamızı satıp aldığımızı fedakarlık yaptığımızı sürekli ailesine para göndermesinden rahatsız olduğumu söyledim ama bana dediği şey ben senin hiçbirşeyini eksik etmiyorum kenara 5 değilde 3 koyarız aileme gönderdiğim seni rahatsız etmesin diyo. Ben ne yapıcağımı şaşırdım bir evlat olarak bunu yapmak isteyebilir ama keyfi para gönderdiğimizi düşünüyorum. Bizim daha arabamız yok aldığımız ev 2+1 eşyamız sığmaz döndüğümüzde oturabilecek iyi bir evimiz yok henüz çocuğumuzda yok tam birikim yapmamız gereken zaman ama biz yılda 3-4 defa rutin olarak böyle para gönderiyoruz ve bana bunu kabullen demesinden çok rahatsızım kabullenemiyorum ne yapmalıyım? ( bu arada eşimin babasının ev alırken verdiği para bize hibe edilmedi ev satılırken evin satış fiyatının 1/3 ü verilcek yine ona yani onunda parası kâr edecek)