- 13 Eylül 2015
- 6.990
- 32.274
-
- Konu Sahibi missbonnus1
Ev almadı yani sonuç olarak dimi ama erkek ailesi almak zorunda zira onlar erkek ailesiEvet babam üniversite döneminde abimle beraber okula gidip gelmemiz için araba almıştı abimde bende evlenince satıp parasını bize paylaştırdı
İlerde karşılığını almak için mi bakıp büyütüyolar anlamıyorum çıkar ilişkisi o zaman bu? Ben kimse bana ev versin araba versin çeyizimi alsın demedim benim ailem biz yaparız herşeyini dediler çeyizim eksiksizdi yatak odama televizyonumuza kadar aldılar ama eşimin babası ben ev veriyorum diyip hiçbirşeye karışmadı eşimle ben ödedim tüm düğün masrafını. Şimdi böyle olacağını bilseydim bende aileme bişey yaptırmazdım onları borca sokmazdım eşimle beraber öderdim en azından şimdi ailesine ikinci kez tatile gitsinler diye para gönderemezdi eşim. Şuan o ailesine para gönderebiliyosa benim ailem yapması gerekenden kat ve kat fazlasını yaptığı içindir yoksa hala borç içinde yüzüyo olurduk.Annenize direkt böyle doğurduysan bak bir zahmet mi diyorsunuz?
Bu bakım kaç yaşına kadar olacak?
Evlenip kendilerine yeni hayat kuran çocukları da düşünmek zorunda kalıyor aileler, kimse niye yapıyorsunuz, para vermeyin, ev almaya yardım etmeyin, kaç yaşına geldik,kendi başımızın çaresine bakarız demiyor.
Mesele yaşlılığa bakıma gelince mi bakım için doğurmasınlara dönüyor konu?
Evlatlarindan birine ev verip digerine vermediyse bu sizi ilgilendirmez. Evin 1/3i icin para verdiyse 4 aylik kira zaten onun hakki. Bu mal isleri hep hak sahibinin disindakileri yoruyor. Banada mirastan bir ev kalacak, benim haricimdeki herkesin, dis kapinin mandalinin bile evle ilgili hayali var. Ev sahini yaşadığı muddetce evden izinsiz sekilde tasarruf etmem dememe rağmen herkes akil veriyor. Allah sizin gibilerden uzak tutsun gercekten cok yorucusunuz.Eşimin abisi evlenirken babası abisine ev verdi kendi oturduğum evde sizin dedi ama hala evde oturduğu için biz o evi kiraya veremiyoruz oturamıyoruz yada satamıyoruz bu yüzden kiranızı öderim dedi. Ben böyle bir talepte bulunmadım ama mantıken abisine ev verdiyse bize de ev veremiyorsa kiramızı ödemesi gerekir hak geçmemesi adına yoksa tabiki kimse kiramızı ödemek zorunda değil
Hayır almak zorunda değiller ama nasıl bi mantık yani benim babamında iki evi var onlarda ilerde bize kalıcak babası şuan bize ev veriyorum dese ne fayda oturamadıktan sonra sonuçta ilerde yine bize kalıcak. Ama abisi şuan kira ödemiyo kendi evinde oturuyo biz hem kira ödüyoruz hemde sürekli keyfiyetten destek çıkıyoruz onlara sizce bu bize haksızlık değil miEv almadı yani sonuç olarak dimi ama erkek ailesi almak zorunda zira onlar erkek ailesi
Kendiniz ike çelişiyorsunuz babanızın 2 evi varsa birinde sizi niye yerleştirmedi? Ölünce size kalıcakmış e karşı tarafta niye böyle düşünmüyorsunuz? Adam kendi kazanmış istediğine verir bu sizin aileniz içinde geçerli ne yani benim param malım üstümde ben ölmeden kim hak talep edebilir ne münasebet? Belki satıp yiyeceğim evlat bile şu an karışamaz iken aileye evlatları ile evlenen biri hiç karışamaz bu konulara ha yabancı dışardan biri karışmış ha siz farketmez aynı kefedenHayır almak zorunda değiller ama nasıl bi mantık yani benim babamında iki evi var onlarda ilerde bize kalıcak babası şuan bize ev veriyorum dese ne fayda oturamadıktan sonra sonuçta ilerde yine bize kalıcak. Ama abisi şuan kira ödemiyo kendi evinde oturuyo biz hem kira ödüyoruz hemde sürekli keyfiyetten destek çıkıyoruz onlara sizce bu bize haksızlık değil mi
Kusura bakmayında her fırsatta eşimi söğüşlemeye çalışırlarsa beni neden ilgilendirmesin. Tamam ev vermesin benden bi talebide olmasın o zaman bıraksın kendim biriktiriyim kendim alıyım sadece kirayı istemiyolarki mutfak yaptırıyolar e para yetmiyo eşimi arıyolar paran yoksa mutfak yaptırmazsın bu kadar basit tatil için eşimi arıyolar biz otele gitsek vay biz hiç gitmedik beş yıldızlı otele diyolar napalım yani kaç kere para gönderdik gitseydiniz beş yıldızlısına. Bu artık acındırmaya giriyo vicdanına oynuyolar sürekliEvlatlarindan birine ev verip digerine vermediyse bu sizi ilgilendirmez. Evin 1/3i icin para verdiyse 4 aylik kira zaten onun hakki. Bu mal isleri hep hak sahibinin disindakileri yoruyor. Banada mirastan bir ev kalacak, benim haricimdeki herkesin, dis kapinin mandalinin bile evle ilgili hayali var. Ev sahini yaşadığı muddetce evden izinsiz sekilde tasarruf etmem dememe rağmen herkes akil veriyor. Allah sizin gibilerden uzak tutsun gercekten cok yorucusunuz.
Çıkar ilişkisi olarak bakmak sizin sorununuz açıkçası.İlerde karşılığını almak için mi bakıp büyütüyolar anlamıyorum çıkar ilişkisi o zaman bu? Ben kimse bana ev versin araba versin çeyizimi alsın demedim benim ailem biz yaparız herşeyini dediler çeyizim eksiksizdi yatak odama televizyonumuza kadar aldılar ama eşimin babası ben ev veriyorum diyip hiçbirşeye karışmadı eşimle ben ödedim tüm düğün masrafını. Şimdi böyle olacağını bilseydim bende aileme bişey yaptırmazdım onları borca sokmazdım eşimle beraber öderdim en azından şimdi ailesine ikinci kez tatile gitsinler diye para gönderemezdi eşim. Şuan o ailesine para gönderebiliyosa benim ailem yapması gerekenden kat ve kat fazlasını yaptığı içindir yoksa hala borç içinde yüzüyo olurduk.
Kendiniz ike çelişiyorsunuz babanızın 2 evi varsa birinde sizi niye yerleştirmedi? Ölünce size kalıcakmış e karşı tarafta niye böyle düşünmüyorsunuz? Adam kendi kazanmış istediğine verir bu sizin aileniz içinde geçerli ne yani benim param malım üstümde ben ölmeden kim hak talep edebilir ne münasebet? Belki satıp yiyeceğim evlat bile şu an karışamaz iken aileye evlatları ile evlenen biri hiç karışamaz bu konulara ha yabancı dışardan biri karışmış ha siz farketmez aynı
İlerde karşılığını almak için bakıp büyütmüyorlar. Bizler evlat olarak minnet duyuyoruz sadece bize bir takım imkanlar sundukları için.İlerde karşılığını almak için mi bakıp büyütüyolar anlamıyorum çıkar ilişkisi o zaman bu? Ben kimse bana ev versin araba versin çeyizimi alsın demedim benim ailem biz yaparız herşeyini dediler çeyizim eksiksizdi yatak odama televizyonumuza kadar aldılar ama eşimin babası ben ev veriyorum diyip hiçbirşeye karışmadı eşimle ben ödedim tüm düğün masrafını. Şimdi böyle olacağını bilseydim bende aileme bişey yaptırmazdım onları borca sokmazdım eşimle beraber öderdim en azından şimdi ailesine ikinci kez tatile gitsinler diye para gönderemezdi eşim. Şuan o ailesine para gönderebiliyosa benim ailem yapması gerekenden kat ve kat fazlasını yaptığı içindir yoksa hala borç içinde yüzüyo olurduk.
Hayır haksızlık değil. Sabahtan beri adamın mülkleri üzerindeki tasarrufu sadece kendisini ilgilendirir diyoruz. Siz keyfiyetten destek çıkmıyorsunuz ev alırken yaptığı yatırımın getirisini alıyor.Hayır almak zorunda değiller ama nasıl bi mantık yani benim babamında iki evi var onlarda ilerde bize kalıcak babası şuan bize ev veriyorum dese ne fayda oturamadıktan sonra sonuçta ilerde yine bize kalıcak. Ama abisi şuan kira ödemiyo kendi evinde oturuyo biz hem kira ödüyoruz hemde sürekli keyfiyetten destek çıkıyoruz onlara sizce bu bize haksızlık değil mi
Niye babanız size kira yardımı yapmıyor?Hayır almak zorunda değiller ama nasıl bi mantık yani benim babamında iki evi var onlarda ilerde bize kalıcak babası şuan bize ev veriyorum dese ne fayda oturamadıktan sonra sonuçta ilerde yine bize kalıcak. Ama abisi şuan kira ödemiyo kendi evinde oturuyo biz hem kira ödüyoruz hemde sürekli keyfiyetten destek çıkıyoruz onlara sizce bu bize haksızlık değil mi
Abi sizin değil, verilen ev sizin değil, kayınbaba sizin babanız değil. Eşiniz dert etmiyorken ya da dert ediyor da bir şey yapmıyorken size neden bu kadar dert oldu ev. O aile size 1 verse 5 ister o yüzden evdeki parayı onlara vermeden rahat edemezsiniz benden demesi. Ayrıca eşiniz yarın sana ne ben çalışıyorum ben yolluyorum derse şaşırmam.Eşimin abisi evlenirken babası abisine ev verdi kendi oturduğum evde sizin dedi ama hala evde oturduğu için biz o evi kiraya veremiyoruz oturamıyoruz yada satamıyoruz bu yüzden kiranızı öderim dedi. Ben böyle bir talepte bulunmadım ama mantıken abisine ev verdiyse bize de ev veremiyorsa kiramızı ödemesi gerekir hak geçmemesi adına yoksa tabiki kimse kiramızı ödemek zorunda değil
Kız tarafı onlar ne ayıp sorduğunda soru mu şimdiNiye babanız size kira yardımı yapmıyor?
Ben şuan bana ev vericem dedi vermiyo diye mi dert yanıyorum anlamadım konu nerelere geldi evi versin veya vermesin çok sorun değil eşimede hiçbir zaman baban bize evi vermedi diye sorun çıkarmadım hakkım da yok zaten benim sorunum sürekli eşimin fazla para aldığını söyleyerek bizden taleplerde bulunuşması bu kira da oluyo kira harici şeylerde oluyor. Bir verir iki verir anlarım ama bu sürekli olduğunda siz rahatsız olmaz mıydınız? Üstelik ihtyaçtan değil keyfiyetten veriyoruz bu paraları sağlık değil başka bişey değil ben neden onlar ikinci kez tatile gidecek diye belki 5 ay sonra alabileceğim bir arabayı 9 ay sonrasına ertelemek zorunda kalıyorum böyle düşünmem anormal mi gerçektenKendiniz ike çelişiyorsunuz babanızın 2 evi varsa birinde sizi niye yerleştirmedi? Ölünce size kalıcakmış e karşı tarafta niye böyle düşünmüyorsunuz? Adam kendi kazanmış istediğine verir bu sizin aileniz içinde geçerli ne yani benim param malım üstümde ben ölmeden kim hak talep edebilir ne münasebet? Belki satıp yiyeceğim evlat bile şu an karışamaz iken aileye evlatları ile evlenen biri hiç karışamaz bu konulara ha yabancı dışardan biri karışmış ha siz farketmez aynı kefeden
Bütün bu konuşmalar eşinizin kazancı üzerinden yapılıyorsa yanlış bence.Ben aslında iç mimarım ama bulunduğum şehirde iş potansiyeli yok kendim home office olarak bazı projeler yapıyorum ama çok büyük meblalar kazanmıyorum şuan. Bakın bu da içimde bi yara… ben fedakarlık ediyorum işimi yapmamayı seçiyorum ve saçma sapan bi şehire geliyorum o bizim için yatırım yapacağına ailesine gönderiyor
Böyle bir vaatte bulunmadı çünkü. Eşimin aileside kirayı ödemediği zamanlarda neden ödemedi demedik kendisi gönderdi, göndermediğinde de neden göndermedin diye sormadıkNiye babanız size kira yardımı yapmıyor?
Senin benim kazancım olacaksa o evlilik değil bence ev arkadaşlığı yani ben nasıl proje çizip para kazandığımda kenara birikim yapıyorsam onun aldığı parada da hak sahibi olurumBütün bu konuşmalar eşinizin kazancı üzerinden yapılıyorsa yanlış bence.
Mesela şuan ben çalışıyorum, eşim çalışmıyor. Anneme elimden geldiğince yardım ediyorum. Tatile gönderecek olsam da annemi gönderirim elbette.
Herkesin kendi kazancı ve kendi ailesi üzerinde bir takım özgürlükleri olmalı.
Bu tarz baskılar bana aşırı itici geliyor.
Benim derdim evi vermemeleri değil ki hiçbir zaman bu konuyuda kendime dert etmedim benimAbi sizin değil, verilen ev sizin değil, kayınbaba sizin babanız değil. Eşiniz dert etmiyorken ya da dert ediyor da bir şey yapmıyorken size neden bu kadar dert oldu ev. O aile size 1 verse 5 ister o yüzden evdeki parayı onlara vermeden rahat edemezsiniz benden demesi. Ayrıca eşiniz yarın sana ne ben çalışıyorum ben yolluyorum derse şaşırmam.
Çok merak ediyorum hangi kız babası bahsettiğim şeyleri yapmıştır hiçbir zaman erkek ailesi evi alır düğünü yapar gibi bir düşüncem olmadı sadece adaletli davranılmasını beklemem suç mu bizden istediği kadar abisinden de istesinler o zaman vermeye gelirken onlara ver ver ver bize gelince sadece kocaman bir beklenti. Benimde ileride çocuğum olacak bende onları düşünmek zorundayımEv almadı yani sonuç olarak dimi ama erkek ailesi almak zorunda zira onlar erkek ailesi
Kusura bakmayın bişey sorucam ama benim tanıdığım iç mimarlar mimarlar hep işsiz veya asgari ücretle çalisiyor. Siz evden proje çizerek ne kadar birikim yapıyorsunuz? Bir de eşiniz iyi kazaniyorsa kayinpederden kira yardımı almaya ihtiyacınız yoktur. Niye emekli insanları biraz salmiyorsunuz?Senin benim kazancım olacaksa o evlilik değil bence ev arkadaşlığı yani ben nasıl proje çizip para kazandığımda kenara birikim yapıyorsam onun aldığı parada da hak sahibi olurum