• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine vicdanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mavipapatyaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2019
627
844
18
Merhaba hanımlar.Cok üzgünüm bitkinim yazacaklarım uzun ya da karısik olursa kusura bakmayın . Ben 2 yıllık evliyim guzel bir bolmden mezun oldum evlendim ve bebegim oldu suan 1 yasinda bir kızım var. Esimi cok seviyorum fakat evlendigimizden beri surekli ailesiyle ic iceligi yuzunden kavga ediyoruz. Kvlidemlere cok yakın oturuyoruz yeni evliyken sürekli cagiriyorlardi simdi 3 günde bir gidiyorum esimin izinli gunlerinde. Esim bana sormadan altınlarimızi babası iste sıkıntı cektiği icin ona verdi . Balayı yapmadık heralde yine ailesinddn korkmus olacak .5 günlük evliyken amcasi koyden dugun icin geldi de gidiyo bi gorelim ddmis misafir agırladim milletin balayında oldugu zaman.amcasi da 2 gun once gordu zaten 3 gunluk evliyken basladik gitmelere . neysr simdi duzenimi kurdum yune 3 günde bir de iyi ama ben tasınmk istiyorum su sira oyle bir konu var oturdugumuz evi satmak gibi .Cunku ben evlenmeden once cahi konusmustum esime yakin isteniyorum iki ailenin ortasi olsun diye tayini buraya cikti kpederin de evi vardi hadi burasi olsun o zaman dedim kabulnettim etmez olaydim . dünnde kvlidedeydik .bu tasinma isini soruyo bizim de tasinmamiz lazim cocuklar okula baslamadan diyo (eltimle altlu ustlu kvalidemin de cocugu var ikisi de 6 yasinda) .esim de hep birlikte ..... tasinalim o zaman dedi benim surat dustu . eve geldim benim hassasiyetlerimi biliyosun istemedigimi biliyosun neden hala birlikte diyosun dedim. inat ediyo hala daha kabu letmiyo hatasini. ben annemlerden uzak olamam vcdanim rahat etmez diyo . kopamam onlardan diyo .Ben evlendim ailemden uzaklastim koptum mu dedim.benim annemlere 3 kere gitssk benim evim var duzenim var diye kendini oldurur.Annem hasta oldugu halde 50 dklik mesafemiz var hFtada bir giderim kalirim bir gece de. arabamiz yok ortak 3 ailr bir araba kullanıyoruz ben annemlere istesem de gündüz gidemem araba lazım olur diye . inanin cok bunaldım dun kizdim yatagin obur tarafins gittim diye obur odaya gecti dedim gel ayri yatılmaz ben kus olsam da ayri yatmiyorun dedim . gelmddi konustuk tamam o zaman ailemle konusucam bizi haftada 1 cagirin misaifr falan gelince de cagırmayin iki tarafa da esit gidicez diucem diue inat ediyo. Ailenle aram iyi neden bozuyosun boule diyemezsin diyorum bulabildigim teek cozum bu diyo ama eger boyle derse ortalik kariscak zTen bosanmanin esigine geldigimizde devreye girmislerdi hemen . Cok uzun oldu ve daha anlatacagim cok detay var .lutfen bi sey soyleyin aklimi oynatıcam dusunmekten napicam ben esimi cok seviyorum bir bebegimiz var lutfen bosan demeyin

Karişik yazmışsın ama anladığım kadarıyla tipik eş ailesi sancısı. Gençsiniz eşinle galiba, panik yapma geçer. Sen tavrını tarzını koru gerisi gelir. Belirtmişsin kendini yeterince zaten.

Bu konu o kadar çok açılıyor ki. Tek çözüm evlenmeden her şeyi konuşmak ve birbirini yeterince tanımak. Kimsenin aracı olduğu kişiyle değil kendinize uygun birini zamanla tanıdıktan sonra evlenmek....
Inanin uzak oturmak istedigimi biliyodu somradan kabul ettim . Ama simdi kopamiyo ailesinden tasinsak onlari kenara atmis ananbabalikran reddetmis olacagini saniyo .

İstediğini yaptırmak için acıtasyon yapıyor eşin. Yok sen benim ailemi istemiyorsuna bağlayacak bir süre sonra. Değişmez, nesli tükenmesi gereken bir tür. Bir tane de ben de var.
Ama kpederim ayni kaynana gibidir. her seye karisir her istedigini yaptirir asiri inat birisi asiri . bizim kavgamizdan sonraccok kafasina takmis bana arada sorup duruyo araniz nasil diye. simdi boyle anne abbasina mavipapatyayi aramayin bundan sonra haftada 1 gelicez deyince ortalik karisir

Karişik yazmışsın ama anladığım kadarıyla tipik eş ailesi sancısı. Gençsiniz eşinle galiba, panik yapma geçer. Sen tavrını tarzını koru gerisi gelir. Belirtmişsin kendini yeterince zaten.
Evet genciz ama nasil tasinacagiz . Boyle cok zor bazen bir sey oluyo her gun gorusmek zorunda kaliyosun . bir de yakin olduklari icin kendilerinde hayatimizi kontrol etme hakkina sahip olduklarini dusunuyolar.her seyimize onlar karar veriyolar biktim artik esimle hicnir hayalimzi yok . babasi araba alirsa ortak kullanilir evi istediklei zaman satarlar

Ne yapmam gerekiyor peki bi nevi tehdit gibi bir dey bu ailemi ustune salicam demek oluyo.
İstediğini yaptırmak için acıtasyon yapıyor eşin. Yok sen benim ailemi istemiyorsuna bağlayacak bir süre sonra. Değişmez, nesli tükenmesi gereken bir tür. Bir tane de ben de var.

Canım benım annem hasta oldu ki tum hayatını etkileyecek bir hastalik. esim ve esimin ailrsi cok cektirdi bu sikintili zamanimda bile kalsam laf ettiler. surekli agladim surekli . ama biliyordum ki tum bu mutsuzlugumun cektiklerimin mukafatini berecek Rabb var eger inancliysan dua et Allah a iman et zikir cek inan ki ne kadar ibadetle o boslugu doldurursan psikolojin o kadar duzeliyo hala daha bir suru seyle ugrasiyorum ama tek dayanagim bu
Ne yapmam gerekiyor peki bi nevi tehdit gibi bir dey bu ailemi ustune salicam demek oluyo.
Tam da sevilecek kocaymış.
Bulunmaz hint kumaşı, size ve annenize karşı vicdansız olan, sizi tehdit eden kocişinizi sevmeye devam edin.

Evet sabır güzeldir ama kötülüğe susmak sabır değil eziklik oluyor.
Size yapılan eziyetleri durdurmaya çabalayın da eğer tamamen çaresiz kalırsanız o zaman sabrediyor olursunuz.

Sizinki sevgi bahanesiyle daha çok ezilmeye gönüllü olmak oluyor.

Ama kpederim ayni kaynana gibidir. her seye karisir her istedigini yaptirir asiri inat birisi asiri . bizim kavgamizdan sonraccok kafasina takmis bana arada sorup duruyo araniz nasil diye. simdi boyle anne abbasina mavipapatyayi aramayin bundan sonra haftada 1 gelicez deyince ortalik karisir
Karışsın.
Karıştığı gibi zamanla durulur.
Siz niye bu kadar korkuyorsunuz, şiddete mi uğruyorsunuz?

Tam da sevilecek kocaymış.
Bulunmaz hint kumaşı, size ve annenize karşı vicdansız olan, sizi tehdit eden kocişinizi sevmeye devam edin.

Evet sabır güzeldir ama kötülüğe susmak sabır değil eziklik oluyor.
Size yapılan eziyetleri durdurmaya çabalayın da eğer tamamen çaresiz kalırsanız o zaman sabrediyor olursunuz.

Sizinki sevgi bahanesiyle daha çok ezilmeye gönüllü olmak oluyor.
Zaten durdurmaya calıstıgım icin bu hallerdeyim ya. Isinin en yogun oldugu zmanda bile sabah 5 bucuklarda anneme gidemedim diyd goturdu ama haftada 2 krre gideyim desem nasip olmaz bir turlu . cok sukur kvlideye de haftada 2 kere gidiyorum

Yol alakası yok ama ben ailelerin haberi olsun istemiyorum . Bu sefer onlar da ajitasyon yapacaklar tamam oglum sizin mutlulugunuz icin haftada 1 gelin diucekler kimseye cagirmiycaklar boyle sey olur mu Allah askina . Yarin komsumun mevlüdü var mesela .Bu olay olursa kvaldem ben gidiyorum demiycek bana bilencekler bos yere
Karışsın.
Karıştığı gibi zamanla durulur.
Siz niye bu kadar korkuyorsunuz, şiddete mi uğruyorsunuz?

Gitme gelme isini yavas yavas haftada bir gune indirin. Sabahtan aksama kadar surmesin ziyaret. Iki uc saat...
Evi de onlardan uzak bir yere tasiyin. Gerekirse kiraya cikin. Evinizdeki her seyi anlatmayin. Sizin de ozeliniz olsun.
Senin isin zor. Bir degil iki bebek buyutuyorsun. Cocugun buyur de boyle bir es hep oyle kalir. Ozguveni yok cunku. Aile bagimlisi olmasi bu yuzden.

Yol alakası yok ama ben ailelerin haberi olsun istemiyorum . Bu sefer onlar da ajitasyon yapacaklar tamam oglum sizin mutlulugunuz icin haftada 1 gelin diucekler kimseye cagirmiycaklar boyle sey olur mu Allah askina . Yarin komsumun mevlüdü var mesela .Bu olay olursa kvaldem ben gidiyorum demiycek bana bilencekler bos yere
Eğer elalem için yaşamayı tercih ediyorsanız şikayet etmeyeceksiniz.

Gitme gelme isini yavas yavas haftada bir gune indirin. Sabahtan aksama kadar surmesin ziyaret. Iki uc saat...
Evi de onlardan uzak bir yere tasiyin. Gerekirse kiraya cikin. Evinizdeki her seyi anlatmayin. Sizin de ozeliniz olsun.
Senin isin zor. Bir degil iki bebek buyutuyorsun. Cocugun buyur de boyle bir es hep oyle kalir. Ozguveni yok cunku. Aile bagimlisi olmasi bu yuzden.
Haftada 1 olmasi imkansiz esimin izinleri 3 gunde bir . O 3. gün illa gidiliyo yani. zaten izinli günlerinde ailesi goremedi diye gezme fslan olmuyo anca avm
aksama annesine geciyoruz . Dediginiz gibi saatlerce oturmuyoruz zaten en erken 5 te 6 da gdiiyoruz yemekti caydi 10 da falan kalkiyoruz .

erkeklerin ortası yok heralde.. bende ailesi ile orta yol bulmaya çalışıyorum.. korkuyorum eşim bütün ipleri koparıcak... istemiyorum çünkü aileler varkende küs kalınmıyor.. evlilige bu durum çok yansıyor.. gidip gelmelerinizi biraz daha azaltmaya çalış. kendinize plan yap güzel güzel söyle şu gün şu arkadaş çagırdı. yada sen çagır sık sık zamanla azalır diye düşünüyorum..

Zaten durdurmaya calıstıgım icin bu hallerdeyim ya. Isinin en yogun oldugu zmanda bile sabah 5 bucuklarda anneme gidemedim diyd goturdu ama haftada 2 krre gideyim desem nasip olmaz bir turlu . cok sukur kvlideye de haftada 2 kere gidiyorum
Her şeyi göze alıp rest çekeceksiniz.
Ne kocanız ne ailesi sizi üzmemek için çabalamıyor aksine sizi kaale almayıp, bile isteye kırıyorlar.
Siz de onları kırın.

Çünkü ve maalesef insanlar saygılı, düşünceli insanları "ezik" olarak görüyor ve eziyor. Biraz dişli olun, size nasıl saygı duyduklarını gördüğünüzde şaşıracaksınız. Başta kocanız size saygı duymayı öğrenmeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back