çok cddi bir sorun gerçekten şunu söyleyebilirm aynı şeyi annem yaşamıştı amcam tek çocuğu olmasına rağmen geçinemiyordu ve eşi de çalışıyodu babam
3 çocuğa tek maaşla bakmaya okutmaya çalşırken (annem ev hanımı) amcam sadece para istemek için arardı annem de hep kızardı biz çok mu iyi durumdayız
da sen yardm ediyorsun idarelerni blmiyorlar biz kısıp onlara gönderiyorz derdi ...
babam yıllarca yardm etti sonra yavaş yavaş anladı gördü amcamlar
her yaz ttaile gidiyor sürekli araba değiştiriyor baktı annem haklı kesti parayı ... annem geliri olmadığı içn tepki veremiyordu fazla ...
lal32 senin avantajın paranı kazanıyor olman öncelkle senin yernde ben olsam aynı şeyi ben dde yapardım
yani senin akraban kardeşin vs. varsa kardeşim çok sıkışıkmş deyip kardeşine gönder kardeşin de hesap açsın kendi adına sana para biriktrmiş olur hiç olmazsa
o da anlar nasıl bir duyguymuş... aynı şey benm başımdada var eşimn ailesi benm ailemn kadr durumu iyi değil düğün masraflarınıeşimle birlkte üstlendk benm
ailemn durumu var ama ben madem erkek tarafı masraf yapmıyor ben de aileme yaptrmam deyip kredi çektk şimdide diyo annem çok sıkışırsa gönderirirm
öle bişey olursa böyle bişey yaparsa ben de aileme göndereceğim böyle bir karar aldım zaten eşimden daha yüksek maaşım evi erkek geçindirir sonuçta ilk başta
o göndermeyi göze alırsa hiç acımam ama yapamaz çnkü biz zaten borçluyuz ... ama korkusuzca yaklaşmanın faydasını gördüm ben kaynanadan vs
. sorunlardan dolayı tartştık ve
düğüne bir ay kala fazla zorlamayalım madem ben mücadele verirken sen bu şeklde davranacaksan boşa kürek çekmeyeym dedm bitirdim ama izin vermedi asla
üzmicem seni vs dye yola geldi valla çok sessiz yumuşak biriydim ama herşeyi açıkça söylüyorum ben artık hiç korkmadan tepkisinden alınmış gücenmş çnkü
ben de alındım gücendm kmse düşünmedi
ben sadece açk sözlü olmak gerektğini düşünüyorum..
benm de size sorum kaynanamı sevmiyorum üzermde ototrite kurma çabası var saçma bi ukalalık tavrı sergiliyo eşimn yanında farklı yalnız kaldığmmzda farklı
mı davranmalıyım çok da yapmacık bir durum yaa
evlilik ne zormuş ben eylülün 3 haftası evleniyorum nişanlılık evresnde ne huzursuzluklar yaşadım bilseniz...[/QUOTE
eger para vermeye devam ederse bu fikri düsünebilirim...
problem su ki türkiyeye gitmek istemedigimi tam bilemiyorum...cünkü eger yine para mevzu olursa yine kötüye gider...
Konuyu cok okuyamadım cok sayfa bırıkmıs cunku
ama baslıga ve soyle bır genele yorum yaparsam delı oluyorum boyle erkek aılelerıne ve eslere
ya ınsan bıraz kendı aılesını dusunmezmı allah askınıza??
bıde sızın maasınıza goz dıkmıs anladıgım kadarıyla.
bu ne dusuncesızlıktır
madem bu kadar aılesıne yardım meraklısıymıs evlenmeseymıs.
oturup baksaymıs aılesıne yanı bu ne ya
oyle kızıyorum kı benım basıma gelse aynı sekılde delı olurum.
ozurle olmuyo bu ısler uygulama gostersın.ya neden dengeyı kuramaz su adamlar anlamam.
bız her turlu fedakarlıgı edelım ama gorulmesın
sızde gozunuzu acın.
yaptıgınız fedakarlıklar gorulmuyor malesef sıradan hale gelmıs.
gorsun bakalım ne yardan ne serden gecmemeyı
kızdım valla kusuruma bakmayın
Canım kaynının borcunu ödemesine sevindim, Allah'tan borç olarak almışlar da geri ödüyorlar. Daha önce yorum yaptım, eşinin kullandığı kelimeler çok can sıkıcı ama anladığım kadarıyla eşin evliliklerde ayrı gayrı olmaması bütçenin ortak olmasını istiyor ama ailesine verdiği zaman bu sana haksızlık oluyor onun farkında değil.
Bak bu durumda olan bir sürü aile tanıyorum, genellikle kadınlar eşinin ailesinin bütün kahrını çekiyor, sülalede bir kişi diğerlerinin yükünü çekiyor olan da onun eşine oluyor.
Benim babam da yıllarca amcamlara para vermiş, borç ödemek için sattıkları bir yerin parasını amcam tek başına harcayınca babam ikisinin olan borcu tek başına ödemiş, tabi bir sürü şey var anlatmakla bitmez.
Bir arkadaşım var annesi de babası da öğretmen, annesi farklı bir şehirden eşinin memleketinde yaşıyorlardı ve yıllarca babasının akrabalarına bakmak zorunda kalmış, kadın sinir hastası oldu sonunda. Ben annesine çok üzülüyordum aynısı benim de başıma geldi.
O kadar çok örnek var ki, kadınlar genellikle bunu sineye çekip katlanıyor, ya eşini sevdiğinden ya da çocukları için. Değişen ne dersen sanırım kadınlar akıllandı eskisi gibi çekmek istemiyor, haklarını savunuyor.
Benim de eşim düğünden önce 20 bin çektik, 5 binini kardeşine gönderdi sonra kalanını da minimum seviyede düğüne harcayıp yine ailesine harcadı.
Arada yine gönderiyor mu bilmiyorum kardeşine ama ailesine yardım ediyor, karşı tarafın düşünmesi gerek ama düşünmüyorlar.
Biliyor musun, yeni öğrendim görümcemin kayınvalidesi bile oğluna diyormuş ki bizim için onlar iki kişi çalışıyor çok para kazanıyorlar size ev alırken biraz para versinler.
Hatta eşimin ablasının eşi, eşimden kredi için kefil olmasını istedi, 65 bin çektiler eşim kefil olmadı çok şükür, nedeni de borcunu ödemiyip bize yıkmak istediklerini düşündü haklıymış ta.
Yani insanlar böyle, biz çalışıyoruz ama nasıl umurlarında değil, iki kişi çalışıyor çok para kazınıyorlar versinler nolcak diyorlar.
Var mı böyle bir şey, benim de ailem var onlar büyüttü okuttu şimdi görümceme ev alayım diye mi?
O yüzden önce karar ver, çile çeken fedakar kendini eşinin ailesine adayan bir kadın mı olacaksın yoksa hakkını savunan, güçlü bir kadın mı?
kizmakta haklisiniz....gelin birde bana sorun...ama evlilik sevgili olmaktan cok cok farkli biseymis...insan bi anda kestirip atamiyormus malesef...
ıllakı oyledır.evlılıkle sevgılık bır olmaz.
ınsan sevgılısınıde bır kalemde sılıp atamıyor
tahmın edebılıyorum bu kadar olmasada yasıyorum az cok
ama bırazda duygusallıktan cıkıp mantıkla hareket etmenın zamanı gelmıs gecıyor
esınız olabılır tabıkı bır evlılık bır emek var ortada ama
enayı yerıne konmakta farklı bısey:26:
sızı cok ıyı anlıyorum ınanın o yuzden bu kadar sınırlendım
parayi sen cantana koy orda dursun. ordan ona verirsin al bozdur diye öyle harcar. bitince senden ister. ne o öyle babasina vermek söylersin sende bu ne böyle benim parami kime veriyosun diye.
arkadaşım sen çalışıp elin adamını (kaynını) bakmak zorunda değilsin. araba isteyen kendi çalışsın alsın. eşin de senden para alıp onlara yedirdiği için eziklik hissetmesi gerekirken zeytinyağı gibi üste çıkmış. eşine karşı duygularını çok iyi belirlemelisin. onu seviyorsan mücadeleyi bırakma. gerçi sana ağır laflar etmiş ama gene de onu sevip sevmediğin önemli. yok ben sevmiyorum dersen o senin bileceğin iştir. ama eşini bu davranışlardan vazgeçirme şansın varsa bunu da değerlendirmelisin bence. yuva yıkılması acı bişey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?