• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine maddi yardımları,evliliğimizi kötü etkiliyor.Bu sebeple tartıştık..

yine ne oldu :S:S

dün isten biraz erken ciktim…dolasacaktik esimle…sonra bi ara eltim esimi aradi…paranin kokusunu mu aldin dedi sanirim (telefonda konustuklari icin eltimin sesini duymadim) ama esim evet kokusunu aldim diyince eltimin ne dedigini anladim…icten ice güldüm…sonra esim telefonu kapadi…ne diyor dedim böyle böyle mi diyor dedim….evet dedi ne var bunda dedi…icimden onlara verirken iyiydi dedim tabi ama esime bisey demedim….ben yengemin dedigine alinmiyorum sana ne oluyor dedi esim….bende ben sana niye öyle diyor diye sorgulamadim dedim…sen ailemle arami bozmaya calisiyorsun, ayirmaya calisiyorsun dedi(ki abilerine veya yengelerine bagirdiginda ona sus bagirma onlar senin büyügün diyen benim)…kiyamet bundan koptu….carsidaydik…ama ben tavrimi koymadan duramadim tabi…söyledigi cok zoruma gitti…(okuyanlar bilir eltim konusunda bu ara cok hassasim…biraz problemler var…ve ben ne desem kötü bisey demesem dahi esim hemen eltimi koruyor,yanlis anliyor)…carsida esim elimi tutmaya calisti…ben izin vermedim cok sinirliydim…sonra kimseye fark ettirmeden esim carsinin ortasinda elimi koluma sikmaya basladi ben elini birakmaya calistikca….sonra ehliyet kursuna gidecektim….arabadaydik müzik dinliyordum ve agliyordum…hic umursamadi…ben arabadan inip kursa gidecektim…arabadan inmeye kalktim….izin vermedi kolumu sikti bes parmaginin izi cikti….bende bagirdim….sen Allahina inanmiyorsun dedi (tövbe tövbe tövbe hasa) cildirdim tabi bu lafin üzerine….sonra arabayi calistirdi….yine inmeye kalktim…izin vermedi…siyrilip indim arabadan….yürüdüm nereye gidecegimi bilmeden….sonra arabayla karsima cikti….gel eve gidelim dedi….gitmedim….sokak ortasinda tartisdik baya….herkes bize bakti…kadinin biri arabayi durdurup bize bakti….sonra birakti pesimi…annemlerin evin anahtari bendeydi (annemler türkiyede) oraya gittim….agladim agladim agladim…. Esim ariyordu arada bir…acmadim….sonra oraya geldi…kapiyi caldi caldi acmadim….sonra bi anlik sinirle kapiyi actim…hemen iceri girdi tartisdik….cik git bu evden diye bagirdim…..seni istemiyorum dedim…tartisirken bana esim
-sadece senden pacayi siyirmak istiyorum
-burda yanliz kalamazsin kalacaksan tek bi sartla kalabilirsin babani arar söylersin(babamlar türkiyede cikip gelebilecegi bi yer degil)
-ben madem böyle yapacaktin beni neden geri götürdün dedim….bi daha getirmeyecegim zaten dedi….
-parayi (maasimi) sana vermicem dedim sen bosuna susmadin dedim…ben keriz degilim parayi vereceksin dedi….
-Allah belani versin ben senin gibi bi insan görmedim dedi beni rezil ettin dedi….
-sana hakkimi helal etmiyorum dedi
vs vs....

Çocuğunuz da yoksa madem, bırakın gitsin derim. Sizede yazık ama ya. Bu kadar seviyorsa onları gitsin dizlerinin dibinde otursun. Onlara böyle davranıp kolunu sıkmazdı ama di mi? Gerçi boşversenize onlar onun ailesi, sizse dışardan gelme biri.

bence sızın asıl meselenız ıletısımsızlık
ıcınızde ortaya dokup acıklıga kavusturamadıgınız esler arası sorununuz var
uzerıne tuz bıber olacak kadar basıt mesele olan aılevı sorunlar oluyor elbet
ama asıl sorununuz aılesı degıl aslında
sadece patlama noktası olarak bunu kullanıyorsunuz

bence bunu yapmayın
sorunlarınız neyse konusun ama aılesınden vurarak degıl
dırekt esınızle alakalı sıkayetınızı gundeme alarak uzerınde durun haklılıgınızın
aılesı uzerınden gıttıgınız surecek hep haksız cıkacaksınız

bence sızın asıl meselenız ıletısımsızlık
ıcınızde ortaya dokup acıklıga kavusturamadıgınız esler arası sorununuz var
uzerıne tuz bıber olacak kadar basıt mesele olan aılevı sorunlar oluyor elbet
ama asıl sorununuz aılesı degıl aslında
sadece patlama noktası olarak bunu kullanıyorsunuz

bence bunu yapmayın
sorunlarınız neyse konusun ama aılesınden vurarak degıl
dırekt esınızle alakalı sıkayetınızı gundeme alarak uzerınde durun haklılıgınızın
aılesı uzerınden gıttıgınız surecek hep haksız cıkacaksınız

esim ailesiyle esi arasinda ki dengeyi saglayabilen bi insan degil....

esim ailesiyle esi arasinda ki dengeyi saglayabilen bi insan degil....

evet olmayabılır ama bu dengeyı sız de saglayamazsınız
yapabılecegınız dengeyı saglayabılmesı acısından telkınler verıp beklemek
sız kendı elınızde bu dengeyı kurmaya calıstıgınız ıcın bana gore uslup hatasından haksız konuma dusuyorsunuz
kaldı kı esınız oldukca ataerkıl bır aıleden gelıyor degısımlerın bır anda olmasını beklemek yersız
yumusak uslup ıle uzun vadede genıs bır sabır sonucu basarılı olacagınızı dusunuyorum

sız kendı elınızde bu dengeyı kurmaya calıstıgınız ıcın bana gore uslup hatasından haksız konuma dusuyorsunuz
kaldı kı esınız oldukca ataerkıl bır aıleden gelıyor degısımlerın bır anda olmasını beklemek yersız
yumusak uslup ıle uzun vadede genıs bır sabır sonucu basarılı olacagınızı dusunuyorum

inanin bana kocam telkinlerden anlayacak bi insan degil medeni degil cünkü...iyi niyetle bana ögüt vermeye calisiyorsunuz tsk ederim ama isi toparlayamiyorum....

esim malesef sadece kolumu sikmakla kalmadi....bagirip cagirdigim sinirle kendimden gectigim icin tokat atti...

yaptigi ve söyledigi hangi kötü söz onu hakli cikarir?

konunu başından sonuna kadar okudum.tüm arkadaşlar yapman gerekeni söylediler aslında.ama sen sevdiğin için göremedin alttan aldın ve seni her almaya geldiğinde inanıp geri döndün.tabii olayın içinde sen olduğun ve barışmak istediğim için böyle davranman ,inanmak istemen de doğaldı.bu adam böyle yapa yapa sendeki sevgisini iyice bitirince senin gözün açılacak sanırım.yaşın kaç bilmiyorum okuduysam da atladım.sen bizlerden bu adamı yola getirecek çareler istiyorsun ama huylu huyundan vazgeçmez.doğru davranmayı öğrenmesi için 1- ailesinden sıkı bir kazık yemesi lazım ve bundan zarar görmesi lazım 2- seni kaybettiğinden iyice emin olması lazım.ama o senden emin çünkü her seferinde bağrışıp çağrışıp geri dönüyorsun.o da kusura bakma karaktersiz olduğu için sözünde durmuyor.çünkü adamın niyeti sözünde durup senle arayı yapmak değil,seni sakinleştirip gene bildiğini okumak.mızrak çuvala sığmadığı için de patlak verip duruyor zaten.bunları görerek karaını sen vereceksin biz sadece durum tespiti yapıp olabilecekleri sana söyleyebiliriz.seçim senin.Allah kolaylık versin,gözünü açsın senin .sevgiler.

yasadıklarınızı ve gucunuzu ancak sız bılebılırsınız.
yasadıgınız durum tepkı olarak kısıden kısıye degıskenlık gosteren bır durum

kendı evınızdemısınız yoksa babanızın evınde mı?
esınız ne dıyor ayrılmak mı ıstıyor yoksa sızı degıstırme cabasında mı?

konunu başından sonuna kadar okudum.tüm arkadaşlar yapman gerekeni söylediler aslında.ama sen sevdiğin için göremedin alttan aldın ve seni her almaya geldiğinde inanıp geri döndün.tabii olayın içinde sen olduğun ve barışmak istediğim için böyle davranman ,inanmak istemen de doğaldı.bu adam böyle yapa yapa sendeki sevgisini iyice bitirince senin gözün açılacak sanırım.yaşın kaç bilmiyorum okuduysam da atladım.sen bizlerden bu adamı yola getirecek çareler istiyorsun ama huylu huyundan vazgeçmez.doğru davranmayı öğrenmesi için 1- ailesinden sıkı bir kazık yemesi lazım ve bundan zarar görmesi lazım 2- seni kaybettiğinden iyice emin olması lazım.ama o senden emin çünkü her seferinde bağrışıp çağrışıp geri dönüyorsun.o da kusura bakma karaktersiz olduğu için sözünde durmuyor.çünkü adamın niyeti sözünde durup senle arayı yapmak değil,seni sakinleştirip gene bildiğini okumak.mızrak çuvala sığmadığı için de patlak verip duruyor zaten.bunları görerek karaını sen vereceksin biz sadece durum tespiti yapıp olabilecekleri sana söyleyebiliriz.seçim senin.Allah kolaylık versin,gözünü açsın senin .sevgiler.

evt sevgim gerekenin tersini yapmami sagliyor....ben sevgim icin geri döndüm ama gücüm kalmiyor....ya bu evlilik bitecek yada bitmeden ben onu sevmeden devam edecek....ailesi birbirine cok düskün kazik yemesi biraz zor yani....yani yesede kabul etmez....babamlarin burda olmamasindan cesaret aldi....yasim 23....

suan kafam o kadar karisik ki....

yasadıklarınızı ve gucunuzu ancak sız bılebılırsınız.
yasadıgınız durum tepkı olarak kısıden kısıye degıskenlık gosteren bır durum

kendı evınızdemısınız yoksa babanızın evınde mı?
esınız ne dıyor ayrılmak mı ıstıyor yoksa sızı degıstırme cabasında mı?

aksam tartisdiktan sonra babamin evine gittim sonra geldi götürdü....esim cok tutarsiz....yeri geliyor bosanmak istiyorum diyor yeri geliyor aradan 5 dakika gecmiyor sinirle söyledim diyor...cok tutarsiz bi insan...sinirlenince gözü dönüyor...medeni biri olsa benim inancimi onun tartamayacagini bilir...ama bilmiyor iste....ben anlatmaya utaniyorum o demeye utanmiyor....

bence esınız sızden ayrılmak ıstemıyor
aslında sıze zarar verdıgının de farkında
ama anladıgım kadarıyla yetısme kulturunden kaynaklanan bır macoluk var
ruhunda olmasa bıle aılesınde bu sekılde gormus ve bu kımlıgı ustlenmek zorunda hıssedıyor kendını
ve sanırım bu aılede ılk baskaldıran sız olmussunuz kı bu onu daha da cok ofkenlendırıyor
aklınca sızı torpuleyecegını dusunuyor

asıl onemlı soru sız bu adamı ıstıyormusunuz?

araba almakla is bitiyor sanki bunun tüvü var bakimi var en basta yakiti var, ben ögrenciyim daha ve ögrenci maasimin yarisi arabamin yakitina ve bakimina gidiyor sen hesap et artik.
kaldiki türkiyede bi yakinina araba almak, en gec ertesi günü diger aile yakinlarininda ondan faydalanmasi demektir. türkiyedekiler hala yurtdisinda bolluk icinde yasadigimizi düsünmesi ve bu düsünceninde 60 yildir degismemesi, üstüne türkiyedekilerin bizden cok ama cok daha iyi yasamasi ama bu gercegi görmemeleri beni deli ediyor!

düsüncenin arkasinda dur, eger bir gün yumusak davranip yilarsan esine gün dogar.

bu konuyla alakası olmamasına ragmen türkiye genelindeki insanlara yönelik suçlamanı kınıyorum konu sahibinin tanıdıkları öyle diye herkezi bir tutamazsın yurt dışında kötü durumda olanda var olmayan da aynı TÜRKİYE deki gibi lütfen genelleme yapma

size şunu soleyebılrım ancak ben ebeyım ve ıkınci kez işe başlıcam nasıpse bırakın eşimin benden kart ıstemesı kendı maaş kartı bıle bendedir sakın verme kartını kendını ezdirme ne dmek ailesı senden daha önemli o zmn senın açından da senın aılen eşinden önemli böle şey olur mu bırde ayrı yatacakmış sinir olurum böle şeylere sankı kadınlar sıze muhtac asıl sen ayrı yat kartını da verme gerekırse sakla onun 3 kuruş maaşına kalma kendını topla ayrılık olsa bıle üzülme dik dur!!

bence esınız sızden ayrılmak ıstemıyor
aslında sıze zarar verdıgının de farkında
ama anladıgım kadarıyla yetısme kulturunden kaynaklanan bır macoluk var
ruhunda olmasa bıle aılesınde bu sekılde gormus ve bu kımlıgı ustlenmek zorunda hıssedıyor kendını
ve sanırım bu aılede ılk baskaldıran sız olmussunuz kı bu onu daha da cok ofkenlendırıyor
aklınca sızı torpuleyecegını dusunuyor

asıl onemlı soru sız bu adamı ıstıyormusunuz?

esim annesiz büyümüs erken yasta kaybetmis....bu yüzdenmidir bilmem daha merhametli olacagi yerde kat kat acimasiz....

siz kocanizi istiyormusunuz sorusuna gelince...okudunuz mu bilmiyorum yaklasik 1,5 ay önce babamin evine birakti ikinciye ben gittim...en sonunda para konusunda anlasip aylik 500 € bi hesaba yatiracagima karar verdim kabul etmek zorunda kaldi yoksa babam göndermiyordu....o zamandan bu yana kücük tartismalarimiz olsada cabuk toparliyorduk....ama dün yine patlak verdi....esimin böyle bi karaktere sahip oldugunu görünce istemiyorum ama ben onun farkli yönlerini de biliyorum....esim cok tutarsiz oldugu icin malesef bu soruyu net bi sekilde cevaplayamiyorum....

Back