Konu sahibi arkadaş size bu kadar insan kartını verme maaşına sahip çık önüne bak geleceğini garanti altına al vs.vs. gibi sözlerle yorumda ve tavsiyede bulunuyor ama siz gidip yine kartınızı veriyorsunuz.
Allahaşkına siz acizmisiniz bu kadar o kocanız olacak bencil adam müsvettesi karşısında derdiniz ne sizin.
Sizi çok başka hayal etmiş öylemi neymiş efendim yardımsever olmak gibi hay yavrum hay dünya nelere kimlere kalmış, bu da erkeğim diye gezinir işte daha kendi evinin geçiminden haberi yok karısının maaşıyla ailesine yalakalık yapacak bunun adı da yardımseverlik olacak öylemi, ya bi yürüyün gidin ya.
Arkadaşım eşinizin ailesine maddi yardımları evliliğinizi kötü etkiliyorsa eğer ya kartınızı verecek ve eşinizin ailesine sürekli para göndermesine ses çıkarmayacaksınız ya da kartınızı alıp maaşınıza sahip çıkacaksınız varmı bunun ötesi arkadaşım iki kere ik dört eder bunun ortası yok işte.
Neyin tavsiyesini istiyorsunuz ki sanki dinliyormusunuz?
Allah kimseyi caresiz birakmasin. yorum yapmak zorunda degilsiniz ama yapiyorsanizda lütfen bu sekilde olmasin sanki dinliyormusunuz diye. bende aklimin bi kösesinde onu denemek istedim.
kimmiş o çaresiz olan sen mi yapma yaa hiç bir kadın çaresiz değildir Ben neler yaşadım sen biliyormusun şu senin yazdıklarının kat be kat fazlasını yaşadım ama kendimi hiç bir zaman ne çaresiz gördüm ne de başka türlü bir konumda gördüm unutma sende çaresiz değilsin ve asla da olmayacaksın olmanıda asla istemem ama lütfen beni de anla ben sana kıyamıyorum çünkü benimde 15yaşında bir kızım var senide kızım gibi görüyorum hiç bir bayanın el oğlu karşısında ezilmesini istemiyorum buna tahammülüm yok feministmiyim hayır değilim ama adını da koyamıyorum ben de buyum işte.
Aklının bir köşesindeki denemeye gelince lütfen kartını vererek deneme eşini senin eşine net bir mesaj vermen gerekiyor gayet net olmalı o kartı bi verip bi alıp veya başka şeyler yaparak değil.
Kartına, maaşına, onuruna, gururuna sahip çıkarak ve karşısında dik durarak, asla beni yıldıramazsın, beni alt edemezsin mesajı vererek.
O seni değil sen onu yola getirmelisin. Güçlü ol ne olur lütfen.
erkeklere evlendikten sonra bir haller oluyo zaten,bende daha bunu çözebilmiş değilim,bizimkide evlenmeden önce kavgalar edermiş kıyametler koparmış evden çeker gidermiş bana böyle anlattı,hatta kaç kez tel. konuşmalarına şahit oldum dediğim dedikti,bir karar almışsa gözü görmezdi anne baba evlendik ailesi bir kıymete bindi anltamam sana yani bize bir kibrit çöpü bile takılmadı ailesi tarafından,hala da öyle bizden başka iki oğlu daha var onlara yapmışlar evlendikten sonra evlerini bile aldılar bize bir halt yok,çocuğum doğdu diğerlerine neler neler yaptılar bizimkine yok,ben bunu gündeme getirdiğimde ee bizim durumumuz iyi ne ihtiyacımız var der eşim,diğerleride acından ölmüyor,yaşam standartlarıda bizden aşağı kalır değil.tuhaf olan ne biliyormusunuz bekarken bu kadar ailesine düskün degilmis. evlendikten sonra cok degisti. biz evlenmeden önce 6 sene birlikteydik. aksine o bana banka kartini bile bekarken vermisti.
ailesi maddi durumlara gelince bunu caktirmadan yapiyor.
ya benim bildigim ve yaptigim aile ayri daldadir es ayri bir dalda... ama gelin görün ki esim bunu analmiyor. vay efendim ben kardesini kiskaniyormusum . ehliyetim bile yokki bak bak bana almiyordu kardesine aliyor desem benim tek kabul edemedigim neden ya neden?ben kendi önümü göremezken niye ben daha birde baskalrini düsüneyim. yeri geliyor ben cocuk olsa nasil gecinecegiz kendimize bile yetiremezken diye düsünüyorum
merhaba canim,
sana bir sey soracaktim, yurt disinda yasadigini söylemissin. Esin mi seni oraya getirdi,yoksa sen mi esini oraya getirdi onu tam anlayamadim?
Ama sen yaptiginda haklisin, niye sen calisip didinip - onlara bakacaksin anlamadim.. esin hic mi düsünmüyor ya? Kayinin esi yok mu, o evli degil mi, esi varsa gitsin o da calissin, sen nasil calisiyorsan. Cekinme esine söyle, ben calisayi, o evde otursun keyfine baksin oh ne ala memleket..
Verme kredi kartini falan, hic hakki yok. Dogruyu bulana kadar. Hem " sen gidicisin, onlar kalici" bu lafi insani bitirir zaten. Sende ona deseydin, "benim ailem kalici, sen gidicisin" diye, bakalim nasil hissedecekti kendini..
Allah yardimcin olsun canim... ayaklarinin üzerinde durmaktan vazgecme lütfen.. sevgiler selamlar
mrblar canım konunu okudum bi değişik şeklini ben yaşamıştım geçmişte ama kesinlikle taviz vermedim izin vermedim ve en sonunda, bi sıkışık zamanda ailesinden bi şey göremeyince eşim anladıki hiç kimseden fayda yok ben sabrettim bitanem mutlaka eşiminde bi ihtiyacı olacak ve ailesi yardımcı olmayacağını biliyordum ve bekledim gördü haklı olduğumu anladı doğruyu buldu şu andada olsa dahi yok diyor, sana tavsiyem sakın taviz verme ve sabret mutlaka doğruyu bulacaktır canım bi ihtiyaç olduğunda eşini ailesine yönlendir ve doğruyu bulmasını sağla en sonunda sözümüze geliyolar ama gelene kadarda bizi çok üzüyorlar tekrar söylüyorum taviz verme yaptıklarının arkasında ol umarım en kısa zaman da senin eşinde doğruyu bulur hoşçakal
Canım illa maddi olmak zorunda değil, başka bir işi düşer öyle anlar birgün. Mesela biz taşınacaktık taşıma şirketiyle anlaştık ama insanın özel eşyaları oluyor, kırılacak şeyler falan oluyor onları dedik biz arabayla götürelim. Taşınacağımız ev de çok yakın, uzak olsa kolilerdik ama gerek yok dedik, eşim abisine sordu araba yarın sana lazım mı biz yarın taşınırken gerekecek diye, abisi yarın bana gerekiyor dedi. Ne işin var dedik, işe gidicem dedi şaka gibi iş yeri çok yakın olmasa da yürüme mesafesinde ve ayrıca evin önünde taksi var bir günlüğüne taksiye bin dimi. Ben de yavaş yavaş anlatıyorum, haftaiçi çalışıyorum, haftasonu temizliğe bazen halim olmuyor, bazen iş çıkıyor yapamıyorum, haftaiçi bir bayan çağırsak ablanlar gelse başında dursa diyorum, söyledi biri çocuk var gelemem dedi biri bu hafta olmaz önümüzdeki hafta olabilir dedi, tabi sonrasında yapayım falan demiyor. Artık hiç yapmazlar, onlar taşındılar ben şehir dışındaydım onlara yardım etmedim ya bundan sonra biz taşınırken de yardım etmezler. Tabi eşimin umrunda değil tabi benim işim ya bunlar.malesef benimki ölecegini de bilse ailesinden yine para istemez dolayisiyla da ailesinin ona zor zamaninda destek cikmayacagini anlayamaz...
Canım de ki sen bana ver kartını, ben idare edeyim evi bundan sonra ne farkeder ha sen ha ben de.merhaba kizlar ben anlatmaktan biktim ama esim benimle tartismaktan bikmadi....yine yeniden ayni konu....
Bu seneki evlilik yıldönümünüzde mi göndermiş, öyleyse hala para gönderiyor onlara kötü.dün bankadaki hesabina bakiyordu bende tesadüfen 10.05. de yani evlilik yildönümümüzden bir gün sonra 500 € cektigini gördüm. duramadim tabi sordum o parayi ne yaptigini. abime borc olarak verdim dedi. cok sinirlendim ama birsey demedim. evlilik yildönümümüzde bana ic camasiri aldi sadece param yok daha iyi bir sey alamadim dedi ama görüldügü gibi abisine vermeye 500 eurosu varmis cok ta zor durumda degilmis....bana aldigi hediyeyi begenmedigime tepki gösterbilirsiniz ama bence daha güzel daha özen gösterdigi birsey olabilirdi...yani demek istedigim maddi degeri daha fazla olsaydi degil...benim icin kafa yorup birsey alsaydi keske...
Bu seneki evlilik yıldönümünüzde mi göndermiş, öyleyse hala para gönderiyor onlara kötü.
bak arkadaşım ısrarla ve inatla maaşına el koymak istemesi hayra alamet değil az şüphelen.sen kartı verdikten sonra paranın akibetini biliyor muydun daha evvel?belki de senden gizli birikim yapıyordu..sana gelince nanay ailesine kepçe kepçe.o 500 euroyu vermesine tanıklık etmen iyi olmuş gözün açılır belki.senin paranla ailesine babacanlık mı yapıyor.?maaş kartınlamı evli senlemi evli?çalışmasan paçavra muamelesi yapacakmış sana resmen.hiç güvenilir durmuyor buradan bakılınca.sende bende kendi aileme göndericem de bakalım ne yapacak.burada senden büyük ve tecrübeliler ağız birliği etmişcesine sakın ha sakın diyorlar bastıra bastıra.bir bildikleri var de ve hiç unutma yazılanları.sakın pes etme.ondan sonra kaprisiyle hep ezer seni bir kere yolundan dönersen.paran yoksa sende gelme bu nasıl bir evlilik nasıl sevgi?aileni de haberdar et bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?