Eşimin ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eee onlarda 2 haftalığına gelmiş sen onlara guvenmeyip izin almışsın çocuk için... Elini taşın altına koymuyorlar demenin bir mantığı yok burda...

Zaten maalesef günümüzde desteği genelde kız ailesi destek veriyor ama erkek ailesi elimizi hiç bişeye atmayalım istediğimiz zaman gidelim evlerinde rahat edelim ne de olsa oğlumuzun evi ...ama o devir yok artık kadınlar çalışıyor evlerine zor yetiyor bir de kayınpeder kayınvalide tripi saçma sapan bilmişlikleri çekilmiyor konu sahibi dua edin uzaktalar her zaman gelemezler

Siz yanlış anlamışsınız. Konu sahibi cevap verdi, ben ona terlik ve havlu verdiğim halde baş havlumu almış diye. Yerseniz...
Ozaman konu sahibi yanlış anlatmış yeni evliyken onlara gittik bavulumu karıştırmış saç havlumu almış yazmış.

Birde ailesi bakıyormuş çocuğa onlar taşın altına eline sokmuyor demiş de adamlar 2 haftalığına gelmiş işte 2 hafta çocukla vakit geçirip diğer tarafı dinlendirecek ama konu sahibi güvenemiyor.

Yok noktalama kullanmadığı için o cümle muallak olmuş. Yanlış anlaşılması olası.

Konu sahibi ne istediğini kendi de bilmiyor bence.

sızın verdıklerınızın dısında esya karıstırarak kafasına gore seylerı kullanması terbıyesızlıgın daniskası. bas havlunuzla ayagını sılsın ısteseydınız zaten onu verırdınız, resmen sankı o evde sız mısafırmıssınız gıbı davranıyor ,yanı nerede nasıl davranması gerektıgını bılmeyen bır kayınvalıdeyle karsı karsıyasınız bellıkı
...
bu tarz seylerde esınızı arayıp annene soyle demenız de abes ama, ayyy allah ıyılıgınızı versın emı bas havlusuna ayak sılındıgı nerede gorulmus ben sıze havlu vermıstım bırdaha lutfen onu kullanın bızım evın duzenı bu sekılde sızde alısırsınız deseydınız ya ? ınsanlar konusa konusa anlasır, bunu boyle soylemekde ayıp degıl zaten olması gereken bırsey...

evet gonullerınden kopup bırseyler alsalarmıs hedıye verselermıs ıyı olurmus ama vermedıklerı zamanda kotu ınsan olmuyorlar, yanı beklentınız olmasın kı o konuda kırılmayın...

makınanız bozuldugunda bıze makına alın dıye aılesınden ıstemenızde tuhaf olmus ,dusunuyorum bızım evımızde bırsey bozuldugunda gıdıp bız alıyoruz ,ev bızım esya bızım nıye anamız babamız alsın? ha cok zorda olursunuz ,acıl lazımdır, borc ıstersınız o tamam ...ama zaten bırsey almamıstınız sımdı makınamız yok alın demenız yanlıs olmus...

su kayınvalıdelerın cocukları oyuncak etmelerı, cırkın seyler ogretmeye calısmaları ,abuk sabuk konusmaları da sanırım fiks . hepsınde mı olur yahu :) o oyle dedıgınde cocugunuzu kendınıze cevırın dogrusu su kelıme yavrum sen dogrusunu ogren dersınız :) ben oyle yapmıstım.

evınızın esyalarını karıstırması kafasına gore yerlestırmesı bence berbat bır durum, bana cok hadsızce gelıyor... verılen esyalar dısında esya kullanımı da o sekılde. o yuzden mesafelı olmalıydınız sız bırde ustune hedıye verıyorsunuz. boyle yaparsanız hareketlerını pekıstırırsınız, demek kı ıyı bırsey yapıyoruz derler oyle sanıp daha da abartırlar.

tepkınıız dogru yerde koymalısınız, bır omur bu sekılde gıtmez ıplerı ele alın derım.

Son düzenleme:
Vermemissinizdir falan deyip ısrarcı olmanızı anlayamadım. Olay yerinde miydiniz, olanları gördünüzde mi boyle konuşuyorsunuz? Bence siz yorum yapmayın bilmediğiniz konularda bir şeyler yazmak zorunda değilsiniz.
Belki de ben ailesine yuk olan ve çevresinden sürekli bir seyler bekleyen bir tipim ki öyle olsa bile bu sizi hiç mi hiç ilgilendirmez

Maddi beklentiniz olmasin.
Kaynananizin gelip herşeye karismasi sinir bozucu bu kısma katılıyorum.
Artık iki haftalığına idare edeceksiniz.

Eşinizin ailesi eski evi ve eşyaları size bırakıp yeni eve kendileri gecseydi bunun lafını ederdiniz büyük ihtimalle.
Biz yeni evliyiz esya almadık, onların eskileriyle oturuyoruz diye dert ederdiniz. erkek ailesi olunca muhakkak rahatsız olunacak brisey bulunurdu buna da.
Evinize gelip eşyaları karıştırmaları, bavul karıştırmaları hoş değil. Ama şuan soruyormus siz kayinvalideniz rahatsız olduğunuz birşey varsa sorarsınız.
Birde eve büyükler gelince muhakkak birşeylerin yeri değişiyor. Herşey yerli yerinden kalsın diye beklememek lazım.
Aileye bulaşık makinesini alın demek bana mı garip geldi ayrıca. Ben bozulan hiçbirsey için aileden beklentiden olmam. Ne alaka?

E konu açtınız yorum yapıyoruz. İstediğim yorumları yapın istemediklerimi yapmayın deme şansınız yok maalesef.

Evet ben de onu diyorum, siz ailenize yük olmayı benimsemişsiniz, normaliniz bu olmuş ama eşinizin ailesi sizin yükünüzü çekmeye pek gönüllü değil gördüğüm kadarıyla.

Eee onlarda 2 haftalığına gelmiş sen onlara guvenmeyip izin almışsın çocuk için... Elini taşın altına koymuyorlar demenin bir mantığı yok burda...
Ben zaten onlar gelmeseler de izin alacaktim çünkü başında da dediğim gibi yanacak izimlerim vardı. Örneğin annemler şehir dışına gidecek oldu. Bizim köyde işlerimiz var deyip gelmediler.

İnanın anlamıyor. Geçen yine bizim odamıza girmiş. Surayi şöyle düzelt falan dedi. Ben de bir daha girme lütfen dedim. Girerim ben orası benim yavrumun yuvası cevabını aldım
Yavrunizun değil sadece benim evim burası ve hoşlanmıyorum bir şeylerin yerini değiştirmeyin diye net konuş zor durumdaysaniz hediye almasına izin vermemelisiniz eşinizin madem misafir gibi gelip gitmek istiyorlar önemli olan sizin sorununuz da yanınızda olmak değil misafir olduklarını hatırlatın düzen kurunca kendinin gibi sahiplenecek amaç o herhangi bir şeyi değiştirirse bekleyin sonra yine aynı yerlerine köyün kaç defa yaparsa sizde o kadar defa yapın ve hoşlanmadığınızi dile getirin .

Aileler isterlerse evlatlarına birseyler hediye edebilir. Belirli bir yaşa kadar emek verip maddi manevi büyütüp okutuyorlar zaten. 3 yıl önce evlendim ailemin takacağı takıyı dahi ben yaptım. Bana onca emek verdiler helal hoş olsun hadi beni birde evlendirin demedim. Eşimde aynı şekilde kendisi herseyi yaptı ailesi bazı şeyleri kendisi yapmak istedi o şekilde yaptılar. Şuan bebeğimiz olacak iki tarafta biz birsey talep etmeden içlerinden geldiği gibi eksiklerini aldilar. Talep etmektense içten gelen kendiliğinden düşünülen şeyler her zaman daha kıymetlidir...

Kendi annemizin bile düzeni değiştirmiyoruz ben anlamıyorum bu
Ben zaten onlar gelmeseler de izin alacaktim çünkü başında da dediğim gibi yanacak izimlerim vardı. Örneğin annemler şehir dışına gidecek oldu. Bizim köyde işlerimiz var deyip gelmediler.
Sen evde olma biz de dilediğimiz gibi rahat rahat yayılalım istediler muhtemelen..Yanacaksa iznin niye almayasın ben de aldım onlara ne laf düşer ki ?çok saygısızlar

Siz de çocuklarınizin evdeki düzenini değiştirmeyi kendine hak gören ve hak etmedikleri halde aile içi huzurunu bozmaya çalışan kayinvalidelerdensiniz ya da değilseniz de öyle olacaksınız sanırım. Üzüldüm sizin ve cevrenizdekiler için. Sizden yorum beklemiyorum. Duymak istemediklerimi söylediğiniz için değil, tek taraflı ve yanlı bir bakış acisiyla yaklaştığınız için.

Eşya konusunda da size almadilarsa sizde almayın mesela elektronik eşya istiyormuş almayın ama eşiniz alırsa da karışmayın sonuçta kendi parasıyla alacak...

Yatak odanızı da kilitleyin orası sizin özel mahrem alanınız kimse giremez izin vermeyin birşey derse de seni okadar uyardım dinlemedin bende kendimce çözüm buldum dersiniz

Tam bir ruh hastasisin yemin ederim. İnanmiyorsan çık git yorum yapma. Nasil bir kafa var kadında ya. Herkes yalanci herkes iki yuzlu herkes iftiraci.. Hic mi sosyal hayatin yok da 24 saat su sitede millete saldiriyorsun be kadin. Kaostan besleniyor.. nasil bir nefretle yasiyorsun bu hayati

Şu dediklerimin hepsini sakin bir şekilde yapın çok tuhaf bir kadın kendinde sizin hayatinizin ortasında olma haddini nerden bulmuş . Gerektiğinde laf sokun annemin aldığı eşyalar annemgilin evi gibi eşinizin olmadığı yerlerde biraz cildirsin .

Keşke kilitleyebilsem ama bazı kapılarda kilit problemi var. Vakit bulup en kısa zamanda yaptırmam lazım. Haklısınız

ben kocasını dusundum kendı evı gıbı benımseyebılmısmıdır acaba
aıle oldugu gıbı evı esyasıyla kıza bırakıp gıdıyor adamda oylece bır bavulla gelıp o eve yerlesıyor
hanı suda benım dıyebılecegı bırseyı yok . ben kendı adıma soyleyeyım rahat edemezdım .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…