- 6 Mayıs 2017
- 6.436
- 7.728
-
- Konu Sahibi Mavigokyuzu6
Eee onlarda 2 haftalığına gelmiş sen onlara guvenmeyip izin almışsın çocuk için... Elini taşın altına koymuyorlar demenin bir mantığı yok burda...Ben onlara kullanacak havlu ve terlik verdiğim halde yapıyorlar bunu. Saçınızı sildiginiz havlu yer paspasi yapılsa sizin de hoşunuza gitmezdi sanırım.
Ev eşyası alma konusuna gelince evet yapmak zorunda degiller ama kendisine gelince birtakım istekleri var. Hacca gönderilmek gibi, mutfak robotu aldırmak gibi. O halde kimse kimseden bir şey beklememeli sizin bu bakış açıniza göre. Onlar da bir şey istememeli.
Çocuk bakma konusu ise tamamen annemleri rahatlatmak adına söylediğim bir şey. Bu tarz şeyler sadece bir ailenin yapmasıyla olmaz. Benim çocuğum henüz kreş yaşında değil. Pandemi zamanı hiçbir bakıcıya da güvenilmez. Annemler 70 yaşına dayanmış insanlar. Onlar bu kadar bakıyorsa onlar da elini taşın altına koyacak. Sonra da çocuk bizi yanına yaklaştırmiyor demeyecekler. Çocuk görmezse elbet yanlarında durmaz
Ozaman konu sahibi yanlış anlatmış yeni evliyken onlara gittik bavulumu karıştırmış saç havlumu almış yazmış.Siz yanlış anlamışsınız. Konu sahibi cevap verdi, ben ona terlik ve havlu verdiğim halde baş havlumu almış diye. Yerseniz...
Yok noktalama kullanmadığı için o cümle muallak olmuş. Yanlış anlaşılması olası.Ozaman konu sahibi yanlış anlatmış yeni evliyken onlara gittik bavulumu karıştırmış saç havlumu almış yazmış.
Birde ailesi bakıyormuş çocuğa onlar taşın altına eline sokmuyor demiş de adamlar 2 haftalığına gelmiş işte 2 hafta çocukla vakit geçirip diğer tarafı dinlendirecek ama konu sahibi güvenemiyor.
Vermemissinizdir falan deyip ısrarcı olmanızı anlayamadım. Olay yerinde miydiniz, olanları gördünüzde mi boyle konuşuyorsunuz? Bence siz yorum yapmayın bilmediğiniz konularda bir şeyler yazmak zorunda değilsiniz.eminim vermişsinizdir kadın da sırf şekil olsun diye plaj terliğinizi kullanmıştır.
Sizden mi istiyor hac ya da diğer şeyleri? Oğlundan istiyordur. Gerçi evine bulaşık makinesi almak için anne babasından para isteyen evlattan bir şey isteyeceklerini sanmıyorum ama hadi sizin dediğiniz gibi olsun.
Siz biraz plansız insanlar mısınız karı koca acaba? Evlenirken eşya alacak paranız yok ailenizin eski eşyalarıyla yaşıyorsunuz, çocuk yapıyorsunuz oda takımı alacak para yok ailelerden bekliyorsunuz. Çocuğa bakılacak bakıcı yok, izin alma ya da işi bırakma şansı yok o da ailelere yük ediliyor. Hayatta tek başınıza karar alıp başarabildiğiniz bir şey var mı yoksa hep birilerinin destek olmasını veya arkanızı toplamasını mı beklersiniz?
E konu açtınız yorum yapıyoruz. İstediğim yorumları yapın istemediklerimi yapmayın deme şansınız yok maalesef.Vermemissinizdir falan deyip ısrarcı olmanızı anlayamadım. Olay yerinde miydiniz, olanları gördünüzde mi boyle konuşuyorsunuz? Bence siz yorum yapmayın bilmediğiniz konularda bir şeyler yazmak zorunda değilsiniz.
Belki de ben ailesine yuk olan ve çevresinden sürekli bir seyler bekleyen bir tipim ki öyle olsa bile bu sizi hiç mi hiç ilgilendirmez
Ben zaten onlar gelmeseler de izin alacaktim çünkü başında da dediğim gibi yanacak izimlerim vardı. Örneğin annemler şehir dışına gidecek oldu. Bizim köyde işlerimiz var deyip gelmediler.Eee onlarda 2 haftalığına gelmiş sen onlara guvenmeyip izin almışsın çocuk için... Elini taşın altına koymuyorlar demenin bir mantığı yok burda...
Yavrunizun değil sadece benim evim burası ve hoşlanmıyorum bir şeylerin yerini değiştirmeyin diye net konuş zor durumdaysaniz hediye almasına izin vermemelisiniz eşinizin madem misafir gibi gelip gitmek istiyorlar önemli olan sizin sorununuz da yanınızda olmak değil misafir olduklarını hatırlatın düzen kurunca kendinin gibi sahiplenecek amaç o herhangi bir şeyi değiştirirse bekleyin sonra yine aynı yerlerine köyün kaç defa yaparsa sizde o kadar defa yapın ve hoşlanmadığınızi dile getirin .İnanın anlamıyor. Geçen yine bizim odamıza girmiş. Surayi şöyle düzelt falan dedi. Ben de bir daha girme lütfen dedim. Girerim ben orası benim yavrumun yuvası cevabını aldım
Sen evde olma biz de dilediğimiz gibi rahat rahat yayılalım istediler muhtemelen..Yanacaksa iznin niye almayasın ben de aldım onlara ne laf düşer ki ?çok saygısızlarBen zaten onlar gelmeseler de izin alacaktim çünkü başında da dediğim gibi yanacak izimlerim vardı. Örneğin annemler şehir dışına gidecek oldu. Bizim köyde işlerimiz var deyip gelmediler.
Siz de çocuklarınizin evdeki düzenini değiştirmeyi kendine hak gören ve hak etmedikleri halde aile içi huzurunu bozmaya çalışan kayinvalidelerdensiniz ya da değilseniz de öyle olacaksınız sanırım. Üzüldüm sizin ve cevrenizdekiler için. Sizden yorum beklemiyorum. Duymak istemediklerimi söylediğiniz için değil, tek taraflı ve yanlı bir bakış acisiyla yaklaştığınız için.E konu açtınız yorum yapıyoruz. İstediğim yorumları yapın istemediklerimi yapmayın deme şansınız yok maalesef.
Evet ben de onu diyorum, siz ailenize yük olmayı benimsemişsiniz, normaliniz bu olmuş ama eşinizin ailesi sizin yükünüzü çekmeye pek gönüllü değil gördüğüm kadarıyla.
Tam bir ruh hastasisin yemin ederim. İnanmiyorsan çık git yorum yapma. Nasil bir kafa var kadında ya. Herkes yalanci herkes iki yuzlu herkes iftiraci.. Hic mi sosyal hayatin yok da 24 saat su sitede millete saldiriyorsun be kadin. Kaostan besleniyor.. nasil bir nefretle yasiyorsun bu hayatiE konu açtınız yorum yapıyoruz. İstediğim yorumları yapın istemediklerimi yapmayın deme şansınız yok maalesef.
Evet ben de onu diyorum, siz ailenize yük olmayı benimsemişsiniz, normaliniz bu olmuş ama eşinizin ailesi sizin yükünüzü çekmeye pek gönüllü değil gördüğüm kadarıyla.
Şu dediklerimin hepsini sakin bir şekilde yapın çok tuhaf bir kadın kendinde sizin hayatinizin ortasında olma haddini nerden bulmuş . Gerektiğinde laf sokun annemin aldığı eşyalar annemgilin evi gibi eşinizin olmadığı yerlerde biraz cildirsin .Yavrunizun değil sadece benim evim burası ve hoşlanmıyorum bir şeylerin yerini değiştirmeyin diye net konuş zor durumdaysaniz hediye almasına izin vermemelisiniz eşinizin madem misafir gibi gelip gitmek istiyorlar önemli olan sizin sorununuz da yanınızda olmak değil misafir olduklarını hatırlatın düzen kurunca kendinin gibi sahiplenecek amaç o herhangi bir şeyi değiştirirse bekleyin sonra yine aynı yerlerine köyün kaç defa yaparsa sizde o kadar defa yapın ve hoşlanmadığınızi dile getirin .
Keşke kilitleyebilsem ama bazı kapılarda kilit problemi var. Vakit bulup en kısa zamanda yaptırmam lazım. HaklısınızEşya konusunda da size almadilarsa sizde almayın mesela elektronik eşya istiyormuş almayın ama eşiniz alırsa da karışmayın sonuçta kendi parasıyla alacak...
Yatak odanızı da kilitleyin orası sizin özel mahrem alanınız kimse giremez izin vermeyin birşey derse de seni okadar uyardım dinlemedin bende kendimce çözüm buldum dersiniz
ben kocasını dusundum kendı evı gıbı benımseyebılmısmıdır acabaEşinizin ailesi eski evi ve eşyaları size bırakıp yeni eve kendileri gecseydi bunun lafını ederdiniz büyük ihtimalle.
Biz yeni evliyiz esya almadık, onların eskileriyle oturuyoruz diye dert ederdiniz.erkek ailesi olunca muhakkak rahatsız olunacak brisey bulunurdu buna da.
Evinize gelip eşyaları karıştırmaları, bavul karıştırmaları hoş değil. Ama şuan soruyormus siz kayinvalideniz rahatsız olduğunuz birşey varsa sorarsınız.
Birde eve büyükler gelince muhakkak birşeylerin yeri değişiyor. Herşey yerli yerinden kalsın diye beklememek lazım.
Aileye bulaşık makinesini alın demek bana mı garip geldi ayrıca. Ben bozulan hiçbirsey için aileden beklentiden olmam. Ne alaka?