Eşimin ailesi yengeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu iş böyle gidecek yalnız, evlendi diye herkesi kapı dışarı etmeyecek. Bunu kabullenip ona göre adım atmaliydin, bu sizin için hep sorun yaratacak çünkü... Gelip gitme, herşeyi birlikte yapma olayları devam edecek falan 🤷🏻‍♀️

Gerçek düşüncelerinizi paylaşırsanız evliliğin gerçekleşmemesi ve nişanın atılmasından endişe ediyor olabilir misiniz ?

Müstakbel eşiniz aynı tepkiyi evlendikten sonra da gösterebilir. O zaman ne yapacaksınız ?
Yok hayır nişanın atılması gibi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sadece eşimle aramda huzursuzluk olmasın istiyorum

Bu iş böyle gidecek yalnız, evlendi diye herkesi kapı dışarı etmeyecek. Bunu kabullenip ona göre adım atmaliydin, bu sizin için hep sorun yaratacak çünkü...
Kapı dışarı etsin demiyorum ki. Artık evlendi ve bir yuvası var. Herkes ona göre davranmalı

Kapı dışarı etsin demiyorum ki. Artık evlendi ve bir yuvası var. Herkes ona göre davranmalı
Öyle olmayacak işte, bu bağlarla yetişmiş, onun için normal, sana anormal, o ortama girecek olan sensin uyum saglayacaksin bı şekilde, yoksa seni haksız görecek, kendi aile ilişkisinde problem yok ki, sana yanlış geliyor, yani yanlış tepkiler vererek sana cephe almalarına sebep olma, ikimiz cekirdek aileyiz bizden başka kimse olmayacak diye düşünme 🤷🏻‍♀️

Eşiniz yok muydu yanlarında? Sizin eviniz olduğu kadar onun da evi. Akrabalarıyla yakınlarsa girip bakar güzel dileklerde bulunur çıkarlar. Hissettiginiz başka bir duygu mu vardı? Henüz yaşanmış bir ev degil, dizmeye gelmişler gidip görmek insanı çok mutlu eder. Sonuçta yeğenleri evleniyor. Sıkıntı etmeyin. İlerde had asma durumlari olursa net şekilde iletirsiniz.
Ben kötü niyetli insanlar olduklarını düşünmüyorum. Sadece bizde düğünden sonra ev ziyareti yapılır yenge teyze vs de olsa. O yüzden biraz tuhaf karşıladım. Teşekkürler yorumunuz için🙏🏻

Öyle olmayacak işte, bu bağlarla yetişmiş, onun için normal, sana anormal, o ortama girecek olan sensin uyum saglayacaksin bı şekilde, yoksa seni haksız görecek, kendi aile ilişkisinde problem yok ki, sana yanlış geliyor, yani yanlış tepkiler vererek sana cephe almalarına sebep olma, ikimiz cekirdek aileyiz bizden başka kimse olmayacak diye düşünme 🤷🏻‍♀️
Yani tabiki samimiyetini sürdürecek akrabaları sonuçta ama evlenince bu durumun biraz değişmesi gerekmez mi yanlış mı düşünüyorum bekar hayatı yaşamıyoruz artık

Yeni gelinlerin bu dünya benim etrafımda dönüyor havası beni bitiriyor. İnsanlar yeni ev olunca bi görmek istemişlerdir yazılı izin mi bekliyorsunuz eşiniz de zaten o evin sahibi onun izniyle bakmışlar ne bu ben saksı değilim benden izin alacaklar havası

Yani tabiki samimiyetini sürdürecek akrabaları sonuçta ama evlenince bu durumun biraz değişmesi gerekmez mi yanlış mı düşünüyorum bekar hayatı yaşamıyoruz artık
😊
Neden değişsin ki, ona gore bu aile bağları gayet normal, eşinin de dahil olmasını bekleyecek, dur ben herşeyi keseyim demeyecek... Bana sorarsan evime ben yokken tabii ki kimse gelmesin ama senin yeni döşenmiş durulmamis bı ev, bu çok problem olmamalı, problem oluyorsa sonrası da problemli gider. Zamanla anlarsın sanırım evlilik ilişkilerini, şimdi anlamıyorsun, aile olduk desekte çekirdek değil gayet geniş geniş bı aile oluyoruz

Çeyiz sermeye yardım etmişler, bence çeyiz özel bir şey çamaşır vs de var. Onda sesiniz çıkmamış çünkü yardım hoşunuza gitmiş. Bunda da görmek istemeleri neden zorunuza gidiyor? Benim zoruma gitmez. Görüp giderler yiyecek değiller.
Oldu da evlendikten sonra sınırlarınızı aştıklarını farkettiniz o zaman uyarırsınız

hayır sermediler sadece kolileri taşıdılar her şeyi kendim dolaba yerleştirdim kimse görmedi yani
İnsanlar yardım için kolileri taşırken sorun etmeyip; eşyalar yerleştirilmiş, dolaplar kapalı halini görünce / görmek isteyince sorun etmeniz de tuhaf.

O insanlar müstakbel eşinizin ailesi, akrabaları. Koli taşıma kısmında da "gerek yok, biz kendimiz taşırız deseydiniz keşke.

Diğer türlüsü insanların iş gücünden yararlanmaya giriyor çünkü.

😊
Neden değişsin ki, ona gore bu aile bağları gayet normal, eşinin de dahil olmasını bekleyecek, dur ben herşeyi keseyim demeyecek... Bana sorarsan evime ben yokken tabii ki kimse gelmesin ama senin yeni döşenmiş durulmamis bı ev, bu çok problem olmamalı, problem oluyorsa sonrası da problemli gider.
Evet benimde dahil olmamı bekliyor ama hiç öyle bir ailede büyümedim yengemlerle teyzemlerle bayramdan bayrama görüşürüz 😂 Sanırım bu yüzden biraz adaptasyon sorunu yaşıyorum 😂 umarım zamanla çözülür her şey

Evet benimde dahil olmamı bekliyor ama hiç öyle bir ailede büyümedim yengemlerle teyzemlerle bayramdan bayrama görüşürüz 😂 Sanırım bu yüzden biraz adaptasyon sorunu yaşıyorum 😂 umarım zamanla çözülür her şey
Sizinle aynı tarzda yetişmemiş bir adamla evlenip zamanla değişmesi gerekir diyorsunuz da belki müstakbel eşiniz de sizin için aynı şeyi düşünüyordur. Siz bayramdan bayrama ama o her anında ailesiyle beraber. Kolilerinizi eşyalarınızı taşıtırken mesafeye gerek yok ama evi görmeye gelince ay istemem ben öyle ortamda yetişmedim. İşini hep başkalarına yaptıran ailede mi büyütüldünüz?

Mesafeli olmak iyi bir şey ama evime giremezler bakamazlar göremezler ben böyle ailede yetişmedim vs bunlar mesafe değil. Eşinizin sizin istediğiniz yönde değişmesini istemek bencillik. Mesafe koymak istiyorsanız mesela her hafta sonu gitmeyin, arada bir gidin. Çat kapı misafir kabul etmeyin, önceden haberimiz olsun ki ona göre hazırlık yapalım vs. diyin. Bu arada ev kutsallığı nasıl oluyor? Özel hayat denir tamam da ev eşya kutsallığı ne?

Sizinle aynı tarzda yetişmemiş bir adamla evlenip zamanla değişmesi gerekir diyorsunuz da belki müstakbel eşiniz de sizin için aynı şeyi düşünüyordur. Siz bayramdan bayrama ama o her anında ailesiyle beraber. Kolilerinizi eşyalarınızı taşıtırken mesafeye gerek yok ama evi görmeye gelince ay istemem ben öyle ortamda yetişmedim. İşini hep başkalarına yaptıran ailede mi büyütüldünüz?

Mesafeli olmak iyi bir şey ama evime giremezler bakamazlar göremezler ben böyle ailede yetişmedim vs bunlar mesafe değil. Eşinizin sizin istediğiniz yönde değişmesini istemek bencillik. Mesafe koymak istiyorsanız mesela her hafta sonu gitmeyin, arada bir gidin. Çat kapı misafir kabul etmeyin, önceden haberimiz olsun ki ona göre hazırlık yapalım vs. diyin. Bu arada ev kutsallığı nasıl oluyor? Özel hayat denir tamam da ev eşya kutsallığı ne?
Ne demek işini başkalarına yaptıran bir ailede büyümek? Haddinizi bilin.

Hiçbir yakın çevremi gezdirmedim teklif bile etmediler. Bizde düğünden önce saçma karşılanır böyle şeyler. Sonrasında zaten misafir edeceksin yani. Eşinizin arkadaşları sizin hiç haberiniz olmadan mı evinize geliyorlar ya da gelecekleri gün mü söylüyorlar biz geliyoruz diye? Size göre normal olabilir benim için değil 🙏🏻
O zaman çok zorluk çekeceksiniz, bizde yeni evlenen düğünden sonra evine davet de etmez. Ben açıkçası kimsenin evini merak da etmem, kendi kız kardeşim olsa belki, onlar da o kadar yakınlarsa demek normal. Siz buna bile takılırsanız o aile ile çok sıkıntı yaşarsınız.

Eşimin arkadaşları ben kendi memleketimde iken gelip kaldı, onun dışında başka arkadaşları da oturmaya geldiler ben yokken. Bunun için benden izin almasına gerek yok. Her gece cümbür cemaat toplanmıyorlar. Ben eşimi tanıdığım için gelen arkadaşlarını da tanıyorum zaten, ki tanımasam da sorun değil. Sorun bu tür şeyleri büyütmek, sorun etmek. Eşim başka şehirde iken, benim arkadaşım da gelip bizde kaldı. Şunu mu söyleyeyim; canım eşim evde yok seni eve alamam. Ben evdeyken misafir çağırmadan önce bana danışır, ben de ona. Olması gereken bu. Diğer türlü, adamlar ne evine bir arkadaşını çağırabiliyor, ne kendi evi gibi görüyor, bir eve misafir çağıramıyorsam o evde misafirimdir.

Hanımlar şu an moralim çok bozuk bir şekilde sizden fikir almak istiyorum. Nişanlım aile apartmanında büyümüş bir insan, bir şey yapılacaksa yengeleri teyzeleri dayıları sürekli birlikte hallederler. Misal çeyizim gitti hepsi beraber geldi yardım ettiler vs. bunda bir sıkıntı yok. Ama şu an eşyalarım mobilyalarım gitti evimizi yerleştirdik düzenledik. Düğüne çok az bir zaman var. evin son halini mobilyaları vs görmek istemişler ve gideceklermiş. haberim yoktu. biraz hoşuma gitmedi bu durum? Ben mi abartıyorum acaba? 🙏🏻
Çeyiz serildikten sonra eve gelin yada anneler tarafından akrabalara göstermek amaçlı götürülür. Tabi elleri boş gelmezler çeyizlik eşya ile gelinir eşya görmeye geliyorlar böyle bir adet var belki onlardada vardır normal bence. Henüz siz içine girip oturmamışsınız girip eşyalara bakıp hediye verilip çıkılıyor.

Yok gelmesinler demedim zaten öyle bir şey dersem nişanlım zor durumda kalır evet. Benim için ev kutsal ve mahrem olduğu için böyle emrivaki gidişlerden hoşlanmıyorum. Haklısınız bunu konuşmam lazım
Her şey de kutsal valla. Evin neyi kutsal olabilir? İçinde barındığımız bir yer alt tarafı. Aile üyeleri elbette gelecek.

Evlenince aileleri atmıyoruz. Aileler büyüyor sadece. Yani onlar yine akrabaları olacak. Siz nasıl teyzelerinizi kapı dışarı etmeyeceğiniz gibi o da etmeyecek.
Biz aile apartmanında yaşamayan ama samimi bir aileyizdir. Evlenince de değişmedi. Sadece aile görüşmelerine artı eşim çocuğum da geliyor onların da ailesi olduğu için.
Ev kutsal değildir, evlenince aileyi silmiyoruz.

Ben kişisel sınırın kabul gördüğü bir ailede büyüdüm. Hiçbir yengem teyzem vs. gelip evini görelim falan demediler. Bizde düğünden önce saçma karşılanır böyle şeyler. Zaten evlendikten sonra illa ki misafir edeceksin. O zaman gezdirirsin evini yani. Nişanlımın ailesi tam zıttım bu konuda. Belki kimine göre yaptıkları normal bişey ama benim tuhafıma gitti
Yanlış bir eş seçimi yapmışsınız gibi görünüyor onların normaliyle sizin normaliniz bambaşka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X