Eşimin ailesi yengeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok gelmesinler demedim zaten öyle bir şey dersem nişanlım zor durumda kalır evet. Benim için ev kutsal ve mahrem olduğu için böyle emrivaki gidişlerden hoşlanmıyorum. Haklısınız bunu konuşmam lazım
Ev kutsal yada mahrem değildir, öyle olsa evimize kimse giremez, ki ibadethaneler kutsal oralara da insanlar girebilir. Mahrem yatak odanızdır, oraya çok çok yakınınız değilse kimse giremez, dolap çekmece karıştıramaz, o konuda uyarırsınız. Evlendikten sonra habersiz gelmeleri yada siz evde değilken evinize girmeleri kalmaları uygun olmaz. Diğer türlü erkeklere hayatı zindan ediyordunuz, eşinden icazet almadan adım atamıyor, evine bir arkadaşını çağıramıyor, akrabalarına evini gösteremiyor.
Kendi memleketimden yaşadığımız şehire giderken ki yol 1000 küsür km, ortada eşimin arkadaşının bulunduğu şehirde mola verdik, Avm’de görüştük 1 saat sonra avm kapanınca yakındaki parka gittik, gece 12’ye kadar parkta durduk 2 küçük çocukla. Adam evine davet edemedi. Yazık gerçekten.

siz soylemeden o bunu bilemez ki
bence en bastan kartlar acik olsun, neleri seversiniz neleri sevmezsiniz evlilikte konusun her seyi . adam da onu bilsin ona göre hareket eder zaten ayi degilse.
ben mesela bilirim sevgilim icin böyle seyler onemsizdir onunla paylastigimiz ama tam zamanli kendisinin yasadigi evde kadin olsun erkek olsun misafir agirlarim o yokken de. sadece yazarim "askim xy ile disaridayiz eve davet edicem ama temiz mi" diye. gayet o yokken takiliriz bahcede arkadaşımla, yemek yeriz flaan. sevgilim gelince biraz sohbet eder - gider arkadaslarim.
ev kutsal olsa ne olacak yani, ev sonucta. mutlu anlarin paylasildigi bir ortam.
sevgilimin bu konuda rahat oldugunu bildiğim icin boyleyim ama beni bir kere uyarsin "neden bilmiyorum ama ben evde yokken birilerinin gelmesi beni huzursuz hissettirdi. lutfen bir dahakine ben evdeyken agirlayalim misafirlerini" dese evlensek bile ailemi çağırmam onsuz, demek hassasiyeti var derim saygi duyarım.
böyle seyler de konuşa konuşa anlasilir. çünkü bir konuda hassasiyeti olan birini o konuda hic hassasiyeti olmayan kisi anlayamaz. en güzeli en sagliklisi için içini yemeden, sinirlenmeden hayatini paylastigin insana istemediğin seyleri uygun bir dille söylemek. sonucta iki farkli insn bir evi paylasiyor. konusmadan anlasilmayi beklemek cok zor. hele ki bir erkekle😅😅

bir de ayni sehirdeyseniz siz de gidin onlardan biraz once gidersiniz kurabiye falan alip. kapisa karsilarsiniz, nisanliniz isini bitirince beraber cikarsiniz.
Birinin bu konuda uyarması da normal değil yenGEnC yenGEnC Eşim yokken neden arkadaşlarımı evimizde ağırlamayayım? Bunun geçerliliği olamaz. Komşun gelir, iş yerinden arkadaşların gelir, yakın arkadaşın gelir bunun için eşten izin alınması çok saçma. Tam tersi de geçerli, ben yokken eşimin arkadaşları gelebilir. Sadece kadın başka şehirde değilse, haber verip uygunluk teyit edilmeli, ne kadar feminist olsak da bizim toplumumuzda evin temizliğinden düzeninden kadın sorumlu tutuluyor, ev kirliyse kadın temizlememiş olur, e yemeği çayı kahveyi de kadın yapıyorsa erkek eşinin fikrini almalı.

Nişanlım aile apartmanında büyümüş bir insan, bir şey yapılacaksa yengeleri teyzeleri dayıları sürekli birlikte hallederler.
Şu kaosa girmeyi siz kendiniz seçmişsiniz :( her şeyine her zaman karışılır ve bu o kişilerin normalidir diye düşünüp o yoldan dönmek lazımmış (inşallah öyle olmasın tabi)

Bir de gerçekten kendi teyzeniz, yengeniz falan görmek istese "olmaz, nişanlım da evde olmalı" mı diyeceksiniz?
Erkele kadının bakış açısı başka ya, geleneksel iş bunlar çeyiz sermekmiş evi düzmekmiş o gelenekselliğe ok ise herkes evi de evin kadını olmadan gezmesinler doğrusu o şekilde.
bu bizim oğlumuzun evi istediğimiz zaman girer çıkarız kafası hissettirdi yengeler. Gelin gelince bakalım oğlum güle güle oturun eksiğiniz varsa haber verin tardım ederiz deseler o aileden zarar gelmez diye düşünürdüm.

Erkele kadının bakış açısı başka ya, geleneksel iş bunlar çeyiz sermekmiş evi düzmekmiş o gelenekselliğe ok ise herkes evi de evin kadını olmadan gezmesinler doğrusu o şekilde.
bu bizim oğlumuzun evi istediğimiz zaman girer çıkarız kafası hissettirdi yengeler. Gelin gelince bakalım oğlum güle güle oturun eksiğiniz varsa haber verin tardım ederiz deseler o aileden zarar gelmez diye düşünürdüm.
Evin kadını olmadan ev gezilemiyorsa, evin erkeği olmadan da gezilmemesi lazım. Yani o ev kadının olduğu kadar erkeğin de evi. Bu konudan bağımsız söylüyorum, kadın yokken kimse gelmesin ama erkek yokken gelebilirler diye bir mantık -bence- yok. O zaman kız tarafı da kafasına göre gelmemeli. Benimkiler gelir seninkiler gelmesin olmamalı yani.

Kaldı ki daha hiç girilip oturulmamış, düzeni olmayan bir ev bu. Hani dağınık olur, kirli olur vs gibi bir durum da yok.

Evli misiniz bilmiyorum ama evi yeni düzmüşken teyzeniz gelip gezmek istese "hayır, evlendikten sonra eşim de evdeyken gel" mi derdiniz mesela, samimi soruyorum.

"İstediğimiz zaman girer çıkarız"dan ziyade merak etmiş klasik aile yengesi/teyzesi gibi görünüyorlar eğer yaşanılan tek olay buysa. Konu sahibinin dediği gibi iç içe bir aile ise normal bir meraktır. Dediğiniz gibi olup olmadığı zamanla belli olur zaten.

Birinin bu konuda uyarması da normal değil yenGEnC yenGEnC Eşim yokken neden arkadaşlarımı evimizde ağırlamayayım? Bunun geçerliliği olamaz. Komşun gelir, iş yerinden arkadaşların gelir, yakın arkadaşın gelir bunun için eşten izin alınması çok saçma. Tam tersi de geçerli, ben yokken eşimin arkadaşları gelebilir. Sadece kadın başka şehirde değilse, haber verip uygunluk teyit edilmeli, ne kadar feminist olsak da bizim toplumumuzda evin temizliğinden düzeninden kadın sorumlu tutuluyor, ev kirliyse kadın temizlememiş olur, e yemeği çayı kahveyi de kadın yapıyorsa erkek eşinin fikrini almalı.
bana göre zaten sorun yok, dunyanin en dogal seyi, kendim de sıklıkla agirlarim insanlari. Ama insanoglunun neye takilacagi belli olmuyor . konu sahibi icin daha bir kere oturmadigi - fabrikadan eve gelen koltugu, üstünde bir kere sevismedigi yatagi kutsalmis mesela. rahatsiz olmus.
sacma ya da degil - ciftlerden biri bir konuda rahatsiz olduysa bu sey mantikli olmasa bile - sadece o kisiye nedenini aciklayamadigi bir stres verdiyse bile yapmamakta fayda var (bence).
ona 'ne alaka', buna 'çok saçma' demek benim iliski anlayisima ters. her insanin bir yasanmisi, bir aile hayati, bir travmasi olabilir. beni asla rahatsiz etmeyen bir sey hayatimdaki insani huzursuz edebilir. böyle bir sey olsa benimle paylasmasini isterim ki dikkat edeyim. ya da benim cok sacma ama rahatsiz oldugum bir sey olsa hic utanmadan - yargilanmaktan korkmadan paylasmak isterim.
hayatimdaki insan asla bu kafada degil ama velev ki "ben yokken birilerinin eve gelme fikri beni rahatsız ediyor, bilmiyorum neden huzursuz hissediyorum" dese o günden sonra asla eve misafir almam onsuz. oyle hissediyorsa vardir bir sebebi derim saygi duyarim. kendi mantiksiz kötü hissime de onun saygi duymasini isterim.

Öyle de sonuçta benden habersiz gidiyorlar yani hoş bir şey mi bilemedim
ne olacak canım merak etmişler toplayıp sirtina alıp götürmeyecekler yada gelip kalmicaklar düğün üstü bunami takildin

Evin kadını olmadan ev gezilemiyorsa, evin erkeği olmadan da gezilmemesi lazım. Yani o ev kadının olduğu kadar erkeğin de evi. Bu konudan bağımsız söylüyorum, kadın yokken kimse gelmesin ama erkek yokken gelebilirler diye bir mantık -bence- yok. O zaman kız tarafı da kafasına göre gelmemeli. Benimkiler gelir seninkiler gelmesin olmamalı yani.

Kaldı ki daha hiç girilip oturulmamış, düzeni olmayan bir ev bu. Hani dağınık olur, kirli olur vs gibi bir durum da yok.

Evli misiniz bilmiyorum ama evi yeni düzmüşken teyzeniz gelip gezmek istese "hayır, evlendikten sonra eşim de evdeyken gel" mi derdiniz mesela, samimi soruyorum.

"İstediğimiz zaman girer çıkarız"dan ziyade merak etmiş klasik aile yengesi/teyzesi gibi görünüyorlar eğer yaşanılan tek olay buysa. Konu sahibinin dediği gibi iç içe bir aile ise normal bir meraktır. Dediğiniz gibi olup olmadığı zamanla belli olur zaten.
evine erkeği olmadan ev gezsinler demedim gezmesinler zaten. O ev çiftin eviyse ikisi birlikte girip yerleşip otursunlar hayvanat bahçesi gezer gibi içine girip bakmasın kimse, ne saçma. Haaaa geleneksel ailenin içine girildiyse bu durumlar olur devamı da gelir. Kimse kimseyi kandırmasın, burası bizim evimiz gireriz de çıkarız da demek bu.

kişisel sınır diye bir şeyin kabul gördüğü ailede yetiştiysen çift evde yokken dıdısının dıdısı kalkıp evine girmemeli. Aile kurmak kendi aileni de kapının dışında bırakabilmekle başlar.
Aynısı iki taraf için de geçerli diye belirtmeme gerek varmış demek, belirteyim.

Ben evimi kimseye düzdürmedim dizdirmedim, içinde yaşayacak iki baş gittik peyderpey aldık yerleştirdik keyfimizce ağır ağır hallettik. Evcilik oynamaya gerek yok.
Oynanırsa da sonrasında mızıkçılıklar mu hak kak yaşanır.

Eşiniz yok muydu yanlarında? Sizin eviniz olduğu kadar onun da evi. Akrabalarıyla yakınlarsa girip bakar güzel dileklerde bulunur çıkarlar. Hissettiginiz başka bir duygu mu vardı? Henüz yaşanmış bir ev degil, dizmeye gelmişler gidip görmek insanı çok mutlu eder. Sonuçta yeğenleri evleniyor. Sıkıntı etmeyin. İlerde had asma durumlari olursa net şekilde iletirsiniz.

evine erkeği olmadan ev gezsinler demedim gezmesinler zaten. O ev çiftin eviyse ikisi birlikte girip yerleşip otursunlar hayvanat bahçesi gezer gibi içine girip bakmasın kimse, ne saçma. Haaaa geleneksel ailenin içine girildiyse bu durumlar olur devamı da gelir. Kimse kimseyi kandırmasın, burası bizim evimiz gireriz de çıkarız da demek bu.

kişisel sınır diye bir şeyin kabul gördüğü ailede yetiştiysen çift evde yokken dıdısının dıdısı kalkıp evine girmemeli. Aile kurmak kendi aileni de kapının dışında bırakabilmekle başlar.
Aynısı iki taraf için de geçerli diye belirtmeme gerek varmış demek, belirteyim.

Ben evimi kimseye düzdürmedim dizdirmedim, içinde yaşayacak iki baş gittik peyderpey aldık yerleştirdik keyfimizce ağır ağır hallettik. Evcilik oynamaya gerek yok.
Yok ya dediğiniz gibi olmuyor. Benim eşimin ailesi de benim evimin heryerini gezmislerdi. Dediğiniz gibi geleneksel bir aileler ama asla bize karışmazlar. 11 yıldan fazladır evliyiz saçma sapan davranışları olmadı, uyardigim her konuda da hassas davranildi. Durum farklı olduğunda tepkim de farklı olurdu. Olduğu da oldu. Her zaman saygıyla karşılık buldum. Sever ama çekinirler de. Baksınlar eve ya ne güzel ne büyük mutluluk... Ben arkadaşlarımın bile evini keyifle gezerim. Aynı müze gibi 🤣

Bende kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum hepsi güler yüzlü insanlar ama işte bu durum biraz hoşuma gitmemişti fikir almak istedim teşekkürler 🌸🙏🏻
Güzel düşün hep. Çok fazla olayları su an için irdeleme. Niyet gutme. Güzel olsun herşey inşallah. Eşini bunlarla da uzme. Mutluluklar diliyorum.

Hanımlar şu an moralim çok bozuk bir şekilde sizden fikir almak istiyorum. Nişanlım aile apartmanında büyümüş bir insan, bir şey yapılacaksa yengeleri teyzeleri dayıları sürekli birlikte hallederler. Misal çeyizim gitti hepsi beraber geldi yardım ettiler vs. bunda bir sıkıntı yok. Ama şu an eşyalarım mobilyalarım gitti evimizi yerleştirdik düzenledik. Düğüne çok az bir zaman var. Nişanlımın haftsonu evimizde birkaç işi vardı Yengeleri de evin son halini mobilyaları vs görmek istemişler ve gideceklermiş. Benim haberim yoktu yeni öğrendim ve canım sıkıldı. Sonuçta benim evim artık kurulu bir düzenim var benden habersiz merak ettikleri için görmeye gidiyorlar. Ben nişanlıma keşke düğünden sonra bende olduğum bir vakit ağırlasaydık daha uygun olurdu dedim. O da işte çok merak etmişler vs. dedi. Zaten sürekli her şeyimi merak ediyorlar evlenmeden bunalmaya başladım. Allah aşkına nasıl bir tavır takınmalıyım hiç hoşuma gitmiyor bu davranışlar? Ben mi abartıyorum acaba? Lütfen sert ol lafını söyle falan demeyin öyle bir insan değilim olmak da istemiyorum, daha yapıcı bir çözüm öneriniz varsa bekliyorum hanımlar🙏🏻
Bakmak ıstemısler. Keşke başka bırını secseydın. Ben yengeler de kotü nıyet gormedım. Ayrıca daha o eve gelın gelmedın. En son gırer sirkelı şu ile temızlersın. Abartma

gözlerinden ateş çıkmıyorsa sorun yok

Ağırlammaya gelmiyorlar ki,eve eşyaya bakıp çıkacaklar. Henüz o evde yaşamıyorsunuz ki sizden neden izin alsınlar? Sizin ailenizden birileri evi görmek istese nişanlınızdan izin mi alacaksınız?

Ben sussam ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşırım diye düşünüyorum, cevap versem de daha evlenmeden tatsızlık çıkacak ama gerçekten insanları idare etmek çok zormuş
Gerçek düşüncelerinizi paylaşırsanız evliliğin gerçekleşmemesi ve nişanın atılmasından endişe ediyor olabilir misiniz ?

Müstakbel eşiniz aynı tepkiyi evlendikten sonra da gösterebilir. O zaman ne yapacaksınız ?

Ben sussam ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşırım diye düşünüyorum, cevap versem de daha evlenmeden tatsızlık çıkacak ama gerçekten insanları idare etmek çok zormuş
Sorun olmayan şeyleri sorun haline getirirseniz hayat hem sizin hem de eşiniz için zor olur.
Evine misafirliğe gelmiyorlar, yeni gelin evini görmek adettir. Ne var bunda yani.

bana göre zaten sorun yok, dunyanin en dogal seyi, kendim de sıklıkla agirlarim insanlari. Ama insanoglunun neye takilacagi belli olmuyor . konu sahibi icin daha bir kere oturmadigi - fabrikadan eve gelen koltugu, üstünde bir kere sevismedigi yatagi kutsalmis mesela. rahatsiz olmus.
sacma ya da degil - ciftlerden biri bir konuda rahatsiz olduysa bu sey mantikli olmasa bile - sadece o kisiye nedenini aciklayamadigi bir stres verdiyse bile yapmamakta fayda var (bence).
ona 'ne alaka', buna 'çok saçma' demek benim iliski anlayisima ters. her insanin bir yasanmisi, bir aile hayati, bir travmasi olabilir. beni asla rahatsiz etmeyen bir sey hayatimdaki insani huzursuz edebilir. böyle bir sey olsa benimle paylasmasini isterim ki dikkat edeyim. ya da benim cok sacma ama rahatsiz oldugum bir sey olsa hic utanmadan - yargilanmaktan korkmadan paylasmak isterim.
hayatimdaki insan asla bu kafada degil ama velev ki "ben yokken birilerinin eve gelme fikri beni rahatsız ediyor, bilmiyorum neden huzursuz hissediyorum" dese o günden sonra asla eve misafir almam onsuz. oyle hissediyorsa vardir bir sebebi derim saygi duyarim. kendi mantiksiz kötü hissime de onun saygi duymasini isterim.
Söylediklerin çok doğru ve olması gereken şeyler bir evlilikte. Çok haklısın. Ama konu sahibi, siz kendi teyzeniz, arkadaşınız görmek istese, nişanlınız olmadan evi görmeye götürmez misiniz? Sorusuna kaç kişi sordu cevap vermedi.
Belki de çoktan gezdirdi kendi çevresini. Konu sahibi özelinde demiyorum, bazı kadınlar erkeğe hiçbir hak tanımıyor, ev sadece kadına aitmiş gibi davranıyorlar. Erkek ne misafir çağırabiliyor, ne arkadaşını evine çağırabiliyor. Mesela ben yokken, eşimin arkadaşları bizim yaşadığımız şehire yakın bir şehire iş için geliyorlar, eşim de çağırıyor görüşmek için 1-2 gün bizde kalıyorlar. Bu kadınların mantığına göre kadın yokken asla çağıramaz, ev kutsal çünkü, hatta çoğu erkek ki çevremde o kadar fazla ki eşi olsa bile çağıramaz, bırak yatılı kalmayı çaya bile.

Ben kişisel sınırın kabul gördüğü bir ailede büyüdüm. Hiçbir yengem teyzem vs. gelip evini görelim falan demediler. Bizde düğünden önce saçma karşılanır böyle şeyler. Zaten evlendikten sonra illa ki misafir edeceksin. O zaman gezdirirsin evini yani. Nişanlımın ailesi tam zıttım bu konuda. Belki kimine göre yaptıkları normal bişey ama benim tuhafıma gitti

Söylediklerin çok doğru ve olması gereken şeyler bir evlilikte. Çok haklısın. Ama konu sahibi, siz kendi teyzeniz, arkadaşınız görmek istese, nişanlınız olmadan evi görmeye götürmez misiniz? Sorusuna kaç kişi sordu cevap vermedi.
Belki de çoktan gezdirdi kendi çevresini. Konu sahibi özelinde demiyorum, bazı kadınlar erkeğe hiçbir hak tanımıyor, ev sadece kadına aitmiş gibi davranıyorlar. Erkek ne misafir çağırabiliyor, ne arkadaşını evine çağırabiliyor. Mesela ben yokken, eşimin arkadaşları bizim yaşadığımız şehire yakın bir şehire iş için geliyorlar, eşim de çağırıyor görüşmek için 1-2 gün bizde kalıyorlar. Bu kadınların mantığına göre kadın yokken asla çağıramaz, ev kutsal çünkü, hatta çoğu erkek ki çevremde o kadar fazla ki eşi olsa bile çağıramaz, bırak yatılı kalmayı çaya bile.
Hiçbir yakın çevremi gezdirmedim teklif bile etmediler. Bizde düğünden önce saçma karşılanır böyle şeyler. Sonrasında zaten misafir edeceksin yani. Eşinizin arkadaşları sizin hiç haberiniz olmadan mı evinize geliyorlar ya da gelecekleri gün mü söylüyorlar biz geliyoruz diye? Size göre normal olabilir benim için değil 🙏🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X