Eşimin ailesi yengeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet mutsuz olduğumun farkındayım maalesef en güzel günlerimi böyle düşünerek geçiriyorum
Tamam gönlünüzü hoş tutun serin olun onlar nişanlınızı oğlu gibi görüyordur o yüzden öylelerdir kötü bir niyetleri olduğunu düşünmüyorum

Ben kötü niyetli bir durum sezmediysem bir şey demezdim sonuçta siz de aile apartmanında yasamayacakmıssınız.Merak etmiş olabilirler iyi niyetle görmek istemiş olabileceklerini düşündüm.yine benim tarafımdan görmek isteyenler olsa da bir şey demez gösterirdim ne olacak bakıp çıkacaklar dşye düşünüyorum.gelin evi sonuçta belirli yaş bir kesimin hobisi böyle şeyler 🌸🌸🌸
Bende kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum hepsi güler yüzlü insanlar ama işte bu durum biraz hoşuma gitmemişti fikir almak istedim teşekkürler 🌸🙏🏻

Bunda ne var ki? Siz eve gitseniz, arkadaşınız yada ailenizden birileri biz de gelelim merak ettik deseler götürmez misiniz? Sonuçta yatılı kalmayacaklar, evde saatlerce vakit geçirmeyecekler, bakacaklar sadece.
kendi bacisi, arkadasi "aaa merak ettim bakayim evine" dese seve seve götürecek, sanki nişanlısından izin alacak
ama erkek tarafi yapinca nedense takilacak konu oluyor.
bence dunyanin en dogal seyi. gelip de tuvaletine s.cmayacaklar ya. kapidan bakip giderler. daha kullanilmamis ev yani.
benim de esim dostum kuzenlerim hep hevesle evlerini gezdirdiler düğünden önce. Hatta oturup cips falan yedik evde. yani anormal seyler degil ki bunlar.
boyle seylere kafayi takan insanlari evliligi annelerinin evliligi gibi "eltim şöyle, gorumcem boyle" diye yakinarak geçer bence. huzurlu bir yuva olacagini hic sanmiyorum

kendi bacisi, arkadasi "aaa merak ettim bakayim evine" dese seve seve götürecek, sanki nişanlısından izin alacak
ama erkek tarafi yapinca nedense takilacak konu oluyor.
bence dunyanin en dogal seyi. gelip de tuvaletine s.cmayacaklar ya. kapidan bakip giderler. daha kullanilmamis ev yani.
benim de esim dostum kuzenlerim hep hevesle evlerini gezdirdiler düğünden önce. Hatta oturup cips falan yedik evde. yani anormal seyler degil ki bunlar.
boyle seylere kafayi takan insanlari evliligi annelerinin evliligi gibi "eltim şöyle, gorumcem boyle" diye yakinarak geçer bence. huzurlu bir yuva olacagini hic sanmiyorum
teşekkürler yorumunuz için🙏🏻 keşke biraz daha kibar olsanız siz huzursuzluk yaşıyorsunuz galiba

Hanımlar şu an moralim çok bozuk bir şekilde sizden fikir almak istiyorum. Nişanlım aile apartmanında büyümüş bir insan, bir şey yapılacaksa yengeleri teyzeleri dayıları sürekli birlikte hallederler. Misal çeyizim gitti hepsi beraber geldi yardım ettiler vs. bunda bir sıkıntı yok. Ama şu an eşyalarım mobilyalarım gitti evimizi yerleştirdik düzenledik. Düğüne çok az bir zaman var. Nişanlımın haftsonu evimizde birkaç işi vardı Yengeleri de evin son halini mobilyaları vs görmek istemişler ve gideceklermiş. Benim haberim yoktu yeni öğrendim ve canım sıkıldı. Sonuçta benim evim artık kurulu bir düzenim var benden habersiz merak ettikleri için görmeye gidiyorlar. Ben nişanlıma keşke düğünden sonra bende olduğum bir vakit ağırlasaydık daha uygun olurdu dedim. O da işte çok merak etmişler vs. dedi. Zaten sürekli her şeyimi merak ediyorlar evlenmeden bunalmaya başladım. Allah aşkına nasıl bir tavır takınmalıyım hiç hoşuma gitmiyor bu davranışlar? Ben mi abartıyorum acaba? Lütfen sert ol lafını söyle falan demeyin öyle bir insan değilim olmak da istemiyorum, daha yapıcı bir çözüm öneriniz varsa bekliyorum hanımlar🙏🏻
Bunu bile dert ederseniz daha ciddi şeylerde neler yaparsınız bilemedim. Eşyaya eve bakıp cikcaklar. Hadi diyelim siz evliyken yaşadığınız eve siz yokken girip baksalar karışsalar neyse de insanlar eşyalara bakıp çıkacak hiç dert edilecek bi durum yok

Normalde görüp merak etmeleri tek başına sorun değil ama evlendikten sonra herhalde evinizden çıkmayacaklar. Zaten aile apartmanı cehennemin işkence odalarından biridir yani. Perşembenin gelişi çarşambadan belli.

Kendini doldurma bence , ne varki bunda yeni ev yeni heyecanlar belliki eşini seviyorlar dahil olmak istemişler.Bencilliğin her geçen gün arttıgı samimiyetlerin yok olduğu bu dönemde böyle insanların olması ne güzel bana göre.Onları düşman gibi degilde sizi seven aile büyükleri olarak gör ve kendi ailenin yaptıgında rahatsiz olmayacağın şeyleri sorun olarak görme.Mutluluklar.

Yengelerim gelmek istedi bende

teşekkürler yorumunuz için🙏🏻 keşke biraz daha kibar olsanız siz huzursuzluk yaşıyorsunuz galiba
neden huzursuzluk yasayayim ki?
sizin bu konudan huzursuzluk yasamanizi tuhaf buldum.
ailesinden birileri nisanlin evdeyken evi gormek istemişler. bunda mutsuz olacak, moral bozacak, tatsizlik cikaracak bir sey yok ki.
bos eve "anahtar verin bakayim" da dememisler - zaten adam gelecekken "aa biz de gelelim" demisler cidden ne var bunda?
bu konuda hassassaniz, "ev benim icin kutsaldir(?)" kafasinda falansaniz keske onceden sohbetlerinizde söyleseydiniz nisanliniza esyalar geldikten sonra evde birilerinin gelmesi / kalmasi durumunu falan istemeyeceginizi adam zaten bahane bulurdu. simdi gelin de demis bir kere ne desin insanlara?
yengeleri sana karsi gayet guleryuzlu, kibar insanlarmis. ilk günden bir zitlasma yasamaya gerek yok bence.
sizinki "gelmeyin" deyip bahane bulsa aile apartmaninda fitne fesat konusunda kac sene lisans yapmis ordinaryus olmuslardir onca yilda. bu cumlenin nisanlinizdan cikmadigini, sizin agzinizla konusacagini anlayacak kadar görmüş getirmişlerdir erkek ailesiyle yillarca dipdibe yasarken.
ne olacagi cok belli degil mi? "başta götüreceğim dedi, nisanlisi kizdi simdi bizi goturmedi. evini mi yiyecegiz sanki - görgüsüz" diye size bilenecekler, zaten aile apartmani, dedikodu kazanı kaynayacak yani, cidden gerek var mi?
hassas oldugunuz konulari is basa dusmeden soyleyin nisanliniza ona gore tavir alsin. ya da bu olay yasandi, "gelmesinler" diye adami da zor durumda bırakmak yerine bulusunca "neden bilmiyorum kendimi cok kötü hissettim. sanirim xyzxyzxyz nedeniyle biraz bozuldum. bak lütfen evliligimiz boyunca kim herhangi bri davet icin seni ararsa "abla sen Ayseyi arasana, ev isleriyle o ilgileniyor" de. ben zaten misafir agirlamayi severim ama emrivaki olmasin - uygun gun secelim.bir daha böyle küçük seyler icin tadimiz kacmasin" falan diyebilirsin.

Bunu bile dert ederseniz daha ciddi şeylerde neler yaparsınız bilemedim. Eşyaya eve bakıp cikcaklar. Hadi diyelim siz evliyken yaşadığınız eve siz yokken girip baksalar karışsalar neyse de insanlar eşyalara bakıp çıkacak hiç dert edilecek bi durum yok
Bende biraz takıyorum ya umursamaz bi insan olsam keşke

neden huzursuzluk yasayayim ki?
sizin bu konudan huzursuzluk yasamanizi tuhaf buldum.
ailesinden birileri nisanlin evdeyken evi gormek istemişler. bunda mutsuz olacak, moral bozacak, tatsizlik cikaracak bir sey yok ki.
bos eve "anahtar verin bakayim" da dememisler - zaten adam gelecekken "aa biz de gelelim" demisler cidden ne var bunda?
bu konuda hassassaniz, "ev benim icin kutsaldir(?)" kafasinda falansaniz keske onceden sohbetlerinizde söyleseydiniz nisanliniza esyalar geldikten sonra evde birilerinin gelmesi / kalmasi durumunu falan istemeyeceginizi adam zaten bahane bulurdu. simdi gelin de demis bir kere ne desin insanlara?
yengeleri sana karsi gayet guleryuzlu, kibar insanlarmis. ilk günden bir zitlasma yasamaya gerek yok bence.
sizinki "gelmeyin" deyip bahane bulsa aile apartmaninda fitne fesat konusunda kac sene lisans yapmis ordinaryus olmuslardir onca yilda. bu cumlenin nisanlinizdan cikmadigini, sizin agzinizla konusacagini anlayacak kadar görmüş getirmişlerdir erkek ailesiyle yillarca dipdibe yasarken.
ne olacagi cok belli degil mi? "başta götüreceğim dedi, nisanlisi kizdi simdi bizi goturmedi. evini mi yiyecegiz sanki - görgüsüz" diye size bilenecekler, zaten aile apartmani, dedikodu kazanı kaynayacak yani, cidden gerek var mi?
hassas oldugunuz konulari is basa dusmeden soyleyin nisanliniza ona gore tavir alsin. ya da bu olay yasandi, "gelmesinler" diye adami da zor durumda bırakmak yerine bulusunca "neden bilmiyorum kendimi cok kötü hissettim. sanirim xyzxyzxyz nedeniyle biraz bozuldum. bak lütfen evliligimiz boyunca kim herhangi bri davet icin seni ararsa "abla sen Ayseyi arasana, ev isleriyle o ilgileniyor" de. ben zaten misafir agirlamayi severim ama emrivaki olmasin - uygun gun secelim.bir daha böyle küçük seyler icin tadimiz kacmasin" falan diyebilirsin.
Yok gelmesinler demedim zaten öyle bir şey dersem nişanlım zor durumda kalır evet. Benim için ev kutsal ve mahrem olduğu için böyle emrivaki gidişlerden hoşlanmıyorum. Haklısınız bunu konuşmam lazım

Bu kadar takılıyosanız aile apartmanına evlenmeniz çok kötü olmuş. Sınır koyamayan biriyseniz hele sürekli dibinizde biterler. Bu konu özelinde bence sıkıntı yok yeni gelin evi diye gezmişlerdir, sizin eviniz ama sonuçta şuan yaşamıyosunuz o yüzden o şekilde bakmamıştır yengeler, son düzeni merak etmiştir. Bunun dışında sürekli merak, fikir verme, çağırma vs olacaktır hayatınızda.
Ben mesela asla gelemem böyle şeylere dünya iyiside olsa sınır bilmeyen kişileri çekemem ama siz böyle biri değilsiniz belli ki sorun yaşamazsınız iç içe yaşamaktan

Bende biraz takıyorum ya umursamaz bi insan olsam keşke
Ben de öyleyim ama öyle şeyler oluyor ki hayatta şuan taktiginiz şey devede kulak kalıyor. En güzel günleriniz ne güzel eviniz dizilmiş edilmiş bugünlerin tadını çıkarın. Mutluluklar dilerim

Haber verilmesi gerekirdi. Merak etmiş, ne var bunda, yeni gelin evi vs ben de hoşlanmam. Herkes kendi ailesine her zaman müsait olabilir, bu yüzden izin alınması değil ama haber verilmesi gerekirdi. Müze değil sonuçta orası, neyi gezip görüyolar. Çok manasız.
Ama bu kadar da kafaya takılacak bir şey yok. Artniyetli değillerdir zaten. Ama ben bu şekilde yeni gelin merakını çok sıkıcı buluyorum.

Yok gelmesinler demedim zaten öyle bir şey dersem nişanlım zor durumda kalır evet. Benim için ev kutsal ve mahrem olduğu için böyle emrivaki gidişlerden hoşlanmıyorum. Haklısınız bunu konuşmam lazım
siz soylemeden o bunu bilemez ki
bence en bastan kartlar acik olsun, neleri seversiniz neleri sevmezsiniz evlilikte konusun her seyi . adam da onu bilsin ona göre hareket eder zaten ayi degilse.
ben mesela bilirim sevgilim icin böyle seyler onemsizdir onunla paylastigimiz ama tam zamanli kendisinin yasadigi evde kadin olsun erkek olsun misafir agirlarim o yokken de. sadece yazarim "askim xy ile disaridayiz eve davet edicem ama temiz mi" diye. gayet o yokken takiliriz bahcede arkadaşımla, yemek yeriz flaan. sevgilim gelince biraz sohbet eder - gider arkadaslarim.
ev kutsal olsa ne olacak yani, ev sonucta. mutlu anlarin paylasildigi bir ortam.
sevgilimin bu konuda rahat oldugunu bildiğim icin boyleyim ama beni bir kere uyarsin "neden bilmiyorum ama ben evde yokken birilerinin gelmesi beni huzursuz hissettirdi. lutfen bir dahakine ben evdeyken agirlayalim misafirlerini" dese evlensek bile ailemi çağırmam onsuz, demek hassasiyeti var derim saygi duyarım.
böyle seyler de konuşa konuşa anlasilir. çünkü bir konuda hassasiyeti olan birini o konuda hic hassasiyeti olmayan kisi anlayamaz. en güzeli en sagliklisi için içini yemeden, sinirlenmeden hayatini paylastigin insana istemediğin seyleri uygun bir dille söylemek. sonucta iki farkli insn bir evi paylasiyor. konusmadan anlasilmayi beklemek cok zor. hele ki bir erkekle😅😅

bir de ayni sehirdeyseniz siz de gidin onlardan biraz once gidersiniz kurabiye falan alip. kapisa karsilarsiniz, nisanliniz isini bitirince beraber cikarsiniz.

Ben de öyleyim ama öyle şeyler oluyor ki hayatta şuan taktiginiz şey devede kulak kalıyor. En güzel günleriniz ne güzel eviniz dizilmiş edilmiş bugünlerin tadını çıkarın. Mutluluklar dilerim
Teşekkür ederimm Allah başka dert vermesin gerçekten

Bence nişanlınla sakin bir şekilde, 'Evin düzeniyle ilgili biraz daha özel alanım olsa iyi olurdu' diye konuşabilirsin. Her şeyin bir zamanı var, duygularını açıkça paylaşman önemli. İçine atma .

Daha evde oturulmaya başlanmamış ben bir sakınca göremedim.Fevri davranma şimdilik bir şey yok.Ha evlilik olur aile müessesi tam manasıyla kurulur sen yokken gelinir vs hoş olmaz.Her şeyi özel alanımıza bir saldırı gibi algılıyoruz bence bu psikolojiyi bırakmalıyız.Kendi ailemden yengem teyzem gitse baksa rahatsız olmam.Bir şeyleri değiştirip karıştırmadıkları sürece bence sıkıntı yok. Rahat ol lütfen

Kurulu düzenden bahsetmişsiniz de,daha yaşanmıyor ki o evde. Bir de sanki yiyip içmişler ve yatıya kalmışlar gibi bir tepki vermişsiniz. Burada gerçekten kötü bir durum yok.

Ancak her şeyi beraber yaşayacaksınız o net gibi . Eşiniz öyle alışmış olabilir ama artık bazı alışkanlıklarını değiştirmeye hazırlansa iyi olur.

Yeni alınmış, içinde hali hazırda bir düzeni olmayan ev ve eşyanın kutsiyetini anlamıyorum. Daha girip oturmamışsınız bile. Mağazadan getirilip koyulmuş koltuğu kanepeyi yengeler görse nolacak, kutsallığı mı kaybolacak?
Gidip iç çamaşırı çekmecelerinizi karıştıracak halleri yok. Beş dakika ev gezip "güzel olmuş güle güle oturun" der çıkarlar. Altı üstü tv sehpası, yemek masası, banyo paspası falan görecek insanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X