Eşimin Ailesi ve Maddi Konular

Bir aile olduğunuzu eşinize hatırlatmanız gerekiyor. Sizi kötü bilmeleri önemli mi ki bu kadar yardıma iyi insan olamamışken. Yemeyenin malını yerler diyosunuz , siz yiyin o zaman . Gidin bir ev alın en basitinden kredisini de eşinizin maaşı karşılasın, sizde sizinkiyle evinizi geçindirrisiniz. Bu arada krediyide kısa vadeli çekmeyi unutmayın. yani nasıl susabildiniz bu kadar ben evlenicem 10 taksit görümcelerimin elbisesini ödicem var mı böyle bi dünya

Aynen ben de artık sizin gibi düşünüyorum, beni kötü bilsinler, bu kadar zaman iyi bildiler de ne oldu hep bir açığımı aradılar, görümcelerim özel hayatımla çok ilgilendiler onlar için gündem olsun, dedikodu yapacak birşey olsun.. Ben de eşime kredi çektirip ev aldırmayı planlıyorum ki burnu borçtan çıkmasın, kayınvalidemler belki borçları var diye kendilerini düzeltirler ama sanmıyorum kesin evlerine haciz gelip hapise filan girerler, biz kurtarırız

Aynen elbiselerin taksitlerini ödedik ya şaka gibi.. Kayınvalidemi de kaç kere yakaladım akrabalarına düğün yaptık diye konuşurken, düğün masraflarının hepsini eşimle ben karşılamama rağmen..

Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm. Sizin yaşadıklarınızın benzerlerini bende yaşadım.. Sizi çok iyi anlıyorum.. Şimdiye kadar sizden giden gitmiş, arkasından el salla.. Şuandan itibaren ipleri eline almanın zamanı gelmiş.. Maaşını eve katma bir kıyıya köşeye at.. Ya da sadece mutfak masrafını karşıla gerisine karışma... Eşine hiçbir zaman ailesini kötüleme, politik davran.. Yapacağını, söyleyeceğini kaynanana, görümcene söyle. Senin içini değil, onların içini kemirsin...Eşinin evine ya taşının, yada kirayı kendinize yönlendirin.. Kiradaymışsınız, sattırın evi. Kendi oturacağınız ev alın.. Borcu da eşin ödesin.. Kendinden kısma, bak kayınvaliden gil sizin üzerinizden nasıl lüks yaşıyorsa, sende yaşa eşin sana çalışsın.. Zaten eşin yadırgamaz, ailesinden alışık olduğu için.. Boşuna dememişler, erkeğin iki tabağı var ise, birini kıracaksın diye..

eşinize kesin ve net konuşacaksınız
maaşınızı kendinize ve doğacak çocuğunuza ayıracağınızı ona vermeyeceğinizi söyleyeceksiniz
neden deye soracaktır "ailene nu kadar yardımlarda bulunupu bizi kiralarda oturttuğuna göre
kazancıma da ihtiyacın çok da yok demektir" diyeceksiniz.. net..

evi satıp işinize yakın bir ev alın böylelikle siz kira vermekten kurtulursunuz onlarada kira geliri gelmez.

evi satıp işinize yakın bir ev alın böylelikle siz kira vermekten kurtulursunuz onlarada kira geliri gelmez.

ben kendim maasimdan vermeyecegim. kendin herseyi nasil ödüyorsan öde.
ben onlari beslemek icin okumadim deyin, bakalim ne olacak.

Kızlar hepinize binlerce teşekkürler, çok faydalı yorumlar bunlar.. Kesinlikle uygulayacağım, yoksa hayat böyle devam etmez :)

O derece diyosun yanii uffff benim bildiğim anneler artırır evlatlarına verirler

Bende esimle kendi dugunumuzu kendimiz yaptik , evimizi esyalarimizi kendimiz aldik.

Kimseden bir kurus yardim almadan , cok iyide yapmissiz..
Minnetsiz ohh ..

Ama senin esinin evi varken siz neden kirada oturuyosunuz?
Butun bukadar olumsuz sey olurken Esin nerde onu anlamadim?

eder mi? tabiki böyle devam etmez bu hayat.
kendinize yatirim yapin, onlar harcamasin yeterki
sömüren sömürene ...

en başta ailenin senin mutluluğun için susması hata.. eşinde vur ağzına al lokmayı cinsinden hiçbirşey görmüyor ses etmiyor ben olsam sinir hastası olurdum.. ama bence sende eşin gibisin sesini çıkartmıyorsun e tabi onlarında işine geliyor.. sesini çıkartsan eşin kimin yanında durur onuda sorgulamak lazım önce

Aynı dert bende de var 5 aylık evliyiz ve eşimin ailesi çok savurgan. Babasının doğru dürüst bi işi olmadığı için eşim işe başladıktan sonra babasını emekli yaptırmış. Eşim 2 kardeş biri kız biri erkek yani tek erkek çocuk. Erkek tarafına düşen evlilik masraflarını eşim ve ben ödüyoruz tabi bunu kredi çektik ve her ay kredi ödüyoruz. Ayrıca eşimin ailesinin kirasını bizim kiramızı ve onların faturalarını. Yani ayda tahminen kira ve fatura toplamı 600 tl ile 900 tl arasında onlar için maddi yardımımız oluyor. Görümcem 26 yaşında çalışmıyor. Bahanesi ise erken kalkamazmış çalışmak ona göre değilmiş. Eşimle ben çalışıyoruz. kaynanam, kayınpederim, görümcem evde oturuyor. Nasıl olsa her ay oğlan gelin 900 tl yardım ediyor. Niye yorulsunlarki. Ben bunu kafama iyice taktım Sizce abartıyormuyum

ayni eşimin ailesi.bende hırsımdan ölecektim birtek bana mı rastlıyorlar diye.babamda aynıydı yani babamın ailesi.ne oldu 15 yıldır görüşmüyorlar kafa rahat.tepkini belli et

bu konulara hep aynı yorumu yapıyorum.
kadın olarak çalışmak kolay değil. çalışıp zorluk çekir eli ayağı tutan insanları besleyemem.
bu durumda da siz kendi paranızı kendi adınıza birikim yapmalısınız. İster eşinize haber verin ister vermeyin.
eşiniz kendi maaşından evi geçindirdikten sonra ailesine para yardımı yapabilir elbette.

Ben bu davranislari biryerden hatirliyorum. Bu erkek sulalesi hic degismiyor maalesef. Ben uzak duruyorum acikcasi. Geldiklerinde de soguk davraniyorum elimde degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…