Eşimin Ailesi ve Maddi Konular

handegoreli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2015
106
52
39
Herkese Merhaba, aslında burayı hep uzaktan takip ettim, bugün ben de derdimi paylaşmak istedim.. Eşimin ailesinden nefret ediyorum.. Peki bu nefret nasıl büyüdü özetle anlatayım. Eşim 4ü kız 5 kardeşler, ailesi çocuklarının ne eğitimi ne de geleceği için hiç bir şey yapmamışlar.. Eşimin babası iyi bir yerden emekli ve iyi bir emekli maaşı var..Eşim liseyi bitirir bitirmez çalışmaya başlamış ve ailesine bakmış ve bu nedenden üniversiteye gidememiş.. Eşimin ailesi hiç bir zaman para tutamamış, her zaman lüks harcamaları olan, tutum nedir bilmeyen, görümcelerim bir işte en fazla 6 ay duran, çoğu zaman yazın tatile gitmek için işten ayrılan, savurgan bir aile, bu nedenden eşimin yıllardır kazandığı paraları hep tüketmişler.. Eşimle evlenmeden önce eşim bir nişanlılık dönemi geçirmiş..Bu hazırlıkların tüm masrafları eşimin babası tarafından çekilen bir kredi ile karşılanmış, tabii kredinin ödemeleri eşim tarafından yapılmış. Benim ailem ise varını yoğunu bana ve kardeşlerime adamış, bizi üniversite okutmuş, mesleğimizi elimize vermiş fedakar bir aile..En üzüldüğüm konu da çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonrasında evlenmeye karar verdim ve aileme hiçbir faydam olmadı.. Eşimle severek evlenmeye karar verdik, ailesiyle tanıştıktan sonra ilkbaşlarda herşey normadi, sonraları sacmalıklar başladı..Nişanda bohça bizim adetlerimizde yok diye yapmadılar (bana da çok gerekli gelmediği için çok üstelemedim, ama evlendikten sonra eşimin önceki nişanından kalma bohçasındaki eşyalardan kullanın diye gönderdiler, sanki ben anlamadım..) Benim ailem hiç bir zaman şu kadar altın takılacak diye konuşmadı.. Ama nereden bilebilirdim ki, eşimin önceki nişanlısına takmak üzere alınmış (tamamı eşimin parasıyla) ve nişan bozulunca kayınvalidemin koluna taktığı ve anca bizim düğünümüzden 1 hafta önce çıkardığı bileziklerin bana takılacağını.. Bu dönemde daha da gerilmemek adına kendi ailemle hiçbişey paylaşmadım.. Ailem onların davranışlarında problemler olduğunu düşünse de benim mutluluğum için seslerini çıkarmadılar.. Düğünde takılan paralarla salonun ücretini ödedik, üzerine de borçlandık, üstelik hiçbir zaman hayalimde olmayan bir düğün için.. Eşyalarımızın hepsini kendimiz aldık, kiramızı kendimiz tuttuk, görümcelerim sağolsunlar şu eşyanızı da biz alalım demediler, eşyalarımızı aldığımız yerde hediye olarak verdikleri bibloları kayınvalidem bunları size ev hediyesi aldım dedi.. Yani ben hem kendi çeyizimi yaptım hem de eşimin alması gereken eşyaların ödemesine yardım ettim.. Düğün sonrası gelen kredi kartı ektrelerinden kayınvalidem ve görümcelerimin düğünde giyecek kıyafetlerini eşimin kartı ile aldıklarını ve 10 taksite böldüklerini gördüm, taksitleri tabiki de eşimle ben ödedim.. Eşime zarf içinde gelen paraların da hepsini yediler.. Evlendiğimizden beri eşimi çok sevdiğim için ailesinin tüm deli davranışlarına katlandım, kendilerine çok nazar değdiğini düşünürler (aslında etrafındaki insanları hatta akrabalarını bile delicesine kıskanırlar, hatta bi kere kayınvalideme ... görümcem nasıl, iyi mi bayadır görüşemedik diye sorduğumda, niye soruyosun ki?? ay herkes soruyor diye cevap vermişti, sonradan anladım ki kızına nazar değdirceğimi düşünüyormuş), evlerinde saatlerce tvdeki saçma sapan töre, cinayet dizileri izlenir, bir hoş sohbetleri yoktur, kendileri konuşur, kendileri dinler.. sürekli birbirleri ile kavga halinde bağırarak konuşurlar, sürekli insanların dedikodularını yaparlar, kayınvalidemin o kadar dengesiz ve cahil konuşmaları vardır ki çıldırırsınız (bi tane torunları var ve bizim doğacak çocugumuz için kesinlikle onun gibi olamaz, kimse onun gibi olamaz demişti), kayınpederimin konuşmaları da aynı (eşim bir keresinde ameliyat olacakken ameliyat parasına karışarak--sanki kendisi veriyormuş gibi-- daha ucuz yerde ameliyat olması için baskı yapmıştı, sonradan da oğlumun parası benim param demişti).. Görümcelerim de sürekli kendilerini kıskandığımı düşünürler aslında tam tersi onlar benim işimi, mesleğimi, onların maaşını 3e katlayan maaşımıı, gezdiğim yerleri, güzelliğimi, huyumu bile kıskanırlar.. Biz ne zaman onlara gitsek kayınvalidem ne yersin diye eşime sorar, bana sormaz hamile olmama rağmen..Bir de bunların üzerine eşimin bekarken satın aldığı evin kirasını evlendiğimizden beri alırlar (ve biz de şu anda kiradayız) Bunun ilk başta sebebi kayınpederimin eşimin önceki nişanı için çektiği krediden dolayı kesilen maaşıydı.. bu kredi bitti ardından tekrar kredi çekip evlerini yeni gelin evi gibi yaptırdılar.. Ve tüm bunların üzerine hiç bir zaman beni kızları yerine koymamışlar, benim onlara karşı hoşgörülü davranışlarımı hep saflık olarak algılamışlardır. Onlarla yüz göz olmamak için söylediklerini anlamazdan yaptıklarını görmezden geldim.. Şimdi size soruyorum, bu lanet aileye karşı nasıl davranmalıyım?

Artık eşinizle konuşun biz kiradayiz bide cocugumuz olacak ailene bu zamana kadar maddi destek vedik onlar bizim için hiçbir destekte bulunmadılar hep onlari düşünüyorsun onlar seni beni düşünmüyorlar bundan sonra paramizin hesabini bilelim deyiverseniz

aynı benim eşimin ailesi.On çok sevdiğimden bir süre katlandım , en son yaptıkları harekette eşimde hak verdi aylardır görüşmüyoruz.
Ama kafan rahat mı diye sorsan rahat değil, hep aklımda yaptıkları haksızlıklar cahillikler görgüsüzlükler...

Izledikleri diziye kadar bastan asagiya insanları küçümsemişsiniz sizi benimsememeleri çık normal.sozylemesenizde anlarlar kimse aptal değil.

Ote yandan 6 cocuga o baba bakmamış eşinizmi bakmış ben anlamadim

Arkadaşlar aile bu şekilde yıllardır alışmış biz evlenince de bir yere kadar devam eder sandım eşim ailesine çok düşkün hatta eşim para vermeyi keserse direkt buna engel olanın ben olduğumu düşünürler o derece, yemeğinin malını böyle yiyorlar işte

Siz olduğunu düşünsünler. Siz de bu kadar nefret uyandıran insanların, hakkınızda ne düşündüğü önemli mi? Kötü olmadan, ne gibi bir çözüm bekliyorsunuz, anlamadım.

Siz çalışıyor musunuz, maaşınız size mi kalıyor eşiniz mi alıyor

Aynen kendini üzmekten öteye geçemiyorsun..

konunun tamamını okumaya dayanamadım artık

nedir bu fedakarlık kim icn ki sen bi bayansın ya neden aman alınmasın aman su olmasın basta hata yapmıssın sen sekerim simdi hic yazma buraya el üstünde tutulmak istiysan kaynanan sendne cekınsın istiyosan herseyi isticeksin
heleki herseyi esin yapıcak hahah o kaynanayı tabur asker tutarım ben karsımda benim kocamın parasıyla yasıcak
sende hata hata hata

bohcada isticen hemde en alasını takıda isticen ve ailende söylicektin ki bi aksam yemeye cagrıp dünür bunları borcsuz evlendirekim görüysouez evlilikler bprctan parasızlıktan bitiyo siz ne alırsınız biz ne alalım diye konuscakstınız simdi bosa konusma bence

Bundan öncesini boşverin,bundan sonrasını kurtarmaya çalışın.Mesela kiradaki ev gerçekten eşininse onu sahiplenin.
Eşin de durumun farkında ve şikayetçiyse kazancınız hakkında fazla bilgi vermeyin.

kadınlar saf sekerim uyanık olucaksın sen kendinden hayallerindne vazgcesmiceksin sonra buraya yazarsın ben bunları yaptırmadım ama kıymetin bilin miyo diye
Bencede ya kocasının evi varken kirada oturmak ne oluyo ben olsam olay cıkarırdım heralde ama inşallah böyle can sıkan bi ailesi olmaz evleneceğim kişinin korktum valla

Ben
Siz olduğunu düşünsünler. Siz de bu kadar nefret uyandıran insanların, hakkınızda ne düşündüğü önemli mi? Kötü olmadan, ne gibi bir çözüm bekliyorsunuz, anlamadım.
Izledikleri diziye kadar bastan asagiya insanları küçümsemişsiniz sizi benimsememeleri çık normal.sozylemesenizde anlarlar kimse aptal değil.
tam tersi onlar beni küçümsüyor fedakarlıklarıma karşın, yine de yorumunuz için teşekkür ederim

Bencede ya kocasının evi varken kirada oturmak ne oluyo ben olsam olay cıkarırdım heralde ama inşallah böyle can sıkan bi ailesi olmaz evleneceğim kişinin korktum valla
kadın her zaman bi adım geride olup isteklerini yaptırcka hele daha dügn olmamıs kaynanan bohca yaptırmamıs öenmli olan eski adetler degil seni saymayıp onu yapmaması önemli olan ve simdikiler nasılsa bende calısıyorum esimle esyaları öderiz kafasında ama sonra kaynana geliyo cocuk ana düskünü ee noldu bunlar nasılsa esyaları ben ödedim kaynanan bana gelmez etmez görüsmem kafasındalar ama hep tam tersi olur kaynana zaten yüzsüz gelir bide snaa 1 kurus harcamadagı kaynanaya bakarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…