Eşimin Ailesi ve Maddi Konular

Mecbur verecek diye birsey yok. Esinizi simdiye kadar da güzel yolmuş bundan sonra hakkini verecegi ne malum. Esiniz böyle pasif beklemeye devam etse Birsey vermez. Dükkani ciddi ciddi satmaya calistigina da inanmiyorum. Ben sizin yerinizde olsam anlasmaya yanasmayinca veya paranizi vermedikce o hesaba yatan paranin pesine düserim. Esiniz yasal yola yaklasmays bilir. Esim öyle bir durumda milleti benim mahkemeye verecegimi.gayet bilir mesela. Cocuklariniz var mi bilmiyorum ama onlarin hakkini kimseye, esiniz dahil (!) Yedirmeyin

Evet bir oğlum var 1,5 yaşında. Ve 9 aylıkken çalışmaya başladım. Oğlumla geçireceğim vakitten çalıp işe gittim. Eğer bir dükkanımız olmasaydı bu bizim sorunumuzdu ama dükkanımız varken bunu yaşadık yani varlık içinde yokluk çektik. Eşimin tepkisiz kalması beni en çok üzen. Yoksa ailesi zaten gözümde beş para etmez. Görüşmem olur biter. Çok da iletişimim yok zaten. Ama ben bu adamla nasıl devam edeceğim. Bu kadar pasif davranıp beni soğuttuktan sonra nasıl toparlayacağım bilmiyorum. Aslında cevap aradığım şey bu. Yoksa parayı elbet alacağız.

İletişimim çok az zaten. İyice nefret ettim artık. Sırf bu yüzden eşimden de boşanmak ve onları tamamen hayatımdan çıkarmak istiyorum. Çünkü eşim hayatımda olduğu sürece onlardan kurtulamayacağım bu belli. Eşim de hakkımızı savunabilen biri değil. Sadece maddi konularda değil, onların bana olan tavırlarında da bi duruş sergileyemedi. Sadece gitme görüşme diyebildi. Yani kolaya kaçtı hep. Her şey o kadar gözüme batıyor ki artık. Eşime de saygı duyamıyorum.

Eşiniz dört işlem bilmiyor muhtemelen. Her ailede bunlardan bir tane olur,diğerleri de ondan geçinir.
Yapacak bir şey yok ya boşayacaksınız ya da aldırmamayı öğreneceksiniz

Bu adam değişmez üzgünüm ailesi de pasif olduğunun gayet bilincinde ailenin daima yolunan kazı eşiniz.Bu kafada giderse buna benzer ,daha basit şeylerde bile hesaba alınmaz yarın bir gün miras ,mal paylaşımı vb işlerde avucunu yalar.Para para diye ölmesin ama hakkını , çocuğunun rızkını korumayı bilsin.

Aslında yolunan kaz değil. Çünkü yurtdışında okumuş ama bekarken iş bulamamış. Tam iş buldu nişanlandık. Diğer kardeş ise ortaokuldan beri çalışıyormuş ve parasını hep eve veriyormuş. Kv alttan alttan bana hep bunu söyler zaten. Yani madem okuttuk şimdi o da bize verecek demeye getiriyor herhalde. Sonuçta evlendik bir ev kurduk artık bir çocuğumuz var ve kendi yolumuza bakıyoruz. Diğer kardeş bekar onlarla yaşıyor ve parasını veriyorsa bundan bize ne. Ama para verdiği için gözde evlat o. Eşim her zaman dışlanıyor bu gözle görülen bir şey. Bir de zaten diğer kardeşin şov yaptığı para da aslında dolaylı olarak bizim paramız. Biz nakit vermesek zaten dükkan da açamıyordu ama kv biz ortakken bile hep x in dükkanı diyordu. Eşimi hesaba katmıyordu.

Kalan borcu o günün güncel kurundan dolara çevirin
Bakın iki hafta öncenin 72 bin lirası ile şimdinin 72 bin lirası aynı mi ha bire değer kaybediyor
Ne kadar uyanık bir kardesmis resmen havadan market sahibi oldu

Kalan borcu o günün güncel kurundan dolara çevirin
Bakın iki hafta öncenin 72 bin lirası ile şimdinin 72 bin lirası aynı mi ha bire değer kaybediyor
Ne kadar uyanık bir kardesmis resmen havadan market sahibi oldu

En iyi ihtimalle 20 bin zarardayız.
Sabah işteyken eşime bir sürü şey yazdım. Parayı iste dedim istedim haber verecek dedi ve akşam oldu eşim geldi konuyu açmıyor bile.

Kayınvalideme anlatmayı ben de düşündüm ama o kadar konudan uzaklar ki. Asla dükkanla ilgili bir konunun yakınından bile geçmiyorlar. Salağa yatmak en iyi becerdikleri şey zaten. Ben de konuyu açmak istemiyorum artık eşim kendisi konuşsun anlatsın. Benim ailem değil ki ben neden muhattap olayım zaten nefret ediyorum artık. Kendisi alsın karşısına annesini babasını anlatsın. Şu an eşim parasını istediği için bile kardeşi düşman kesildi zaten kim bilir nasıl anlatıyor başkalarına. Eşimin bu durumun önüne geçip kendini ifade etmesi gerekiyor ben yıldım artık.

İşin daha kötü tarafı eşim resmî ortak değildi. Kardeşiyle kar ortağı oldu. Dükkan kardeşinin üzerine yani. Biz sadece kara orta olduk maalesef. Belgelenecek bir şey yok yani talep edebileceğimiz.
Hep eşinizi suçluyorsunuz ama bu yazdığınız şeye siz nasıl sesinizi çıkarmadınız?. Bir kişinin sözüyle o kadar meblağı siz nasıl gözden çıkarmasına izin verdiniz?
Vermese neyi nasıl ispat edeceksiniz?

Çünkü en başında kardeşi devraldı dükkanı. Daha sonra notere gidip bir kağıt hazırlanacaktı eşim ve diğer ortak için. Ama dükkan alındıktan sonra hiç o konuyu açmadılar. Diğer ortak belki gidip kendini garantiye almıştır ama ben eşime defalarca söylememe rağmen eşim bunu dile getirmedi.

Ya ben mi çok çakal uyanığım yoksa sizmi çok safsınız anlamadım. Gidipte imzasız belgesiz onca parayı nasıl verdiniz ki ilk önce imza sonra para işine gelirse diyeceksiniz. Diğer bir durum ise eşinizi hiç tanımadan mı evlendiniz? Bu adamın bu kadar pasif olduğu yeni ortaya çıkmadı ya kendiniz yazmışsınız eşim istemiyordu diye belli ki bu işten zararlı çıkacağını biliyormuş ama sizi kıramamış yani bir taraftan ailesi istediğini yaptırmış diğer taraftan siz. Para değil pasif oluşu soğuttu kendinden yazmışsınız ama yine aynı yere geliyoruz evlenirken farkında değilmiydin bu huyundan? Yani adamın pasif oluşu size yararken sorun yok ama siz zarar görünce soğudum. Yani bu basit bir şey değil ki daha sonradan değişir diye umdunuz ki değişir diye zaten evlenilmez. Sonuç olarak bu adam bu şekilde boşanıp boşanmamak sizin kararınız

Bu işlerin sonrası olur mu madem ki ortak iş beraber olunur notere birlikte gidilir iş resmiyete dökülür. Hani derler ya babamın oğlu mu diye siz de tam bunu yapmışsınız ama adam bildiğiniz uyutmuş sizi.
Olan olmuş bir musibet bin nasihatten iyidir derler ama şimdi elinizde olsa arabadan ve ödediğiniz paradan epey kârınız olurmuş.
Eğer tavsiye istiyorsanız eşiniz zaten bir darbe yemiş birbirinizi seviyorsanız bir darbede siz vurmayın.
Birlikte yaptığınız hatayı birlikte düze çıkarıp eşinizin yanında durun derim. Tabi bu sadece bir tavsiye

P
Pasif erkek 0 erkek

Kardeşi uyanikmis kredi çekmek yerine sizin eşinizi kullanmış.esiniz dersini çıkarsın bu olaydan .baktınız dersini aldı değişiyor boşanmanın.can çıkar huy çıkmaz çok seviyorsan cocuk da varsa boşanmak yerine konuşa konuşa adam et eşini.her kadın güçlü erkek ister

Erkekler konuşmaktan anlayan varlıklar değil.Evlenene kadar evin yolunu bilmezler.Evlendikten sonra ana aşkıyla yanıp tutuşurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…