Hayat mücadele edilerek öğreniliyor. Sizinki acı bir tecrübe ama en azından bunlara değen bi eşin var. Bu tatsızlıklar arasında Mutlu olabilmek için de daima eşinize güler yüzlü olmanızı tavsiye edebilirim. Şahsen biz şükür ki bi kapsul içinde kendi kendimize mutlu olabiliyoruz.
Ailesi bırak istediği gibi görüşsün hatta mesafeli durmak şartıyla arada bi sizde görüşün bazen böyle şeyler büyük olayların başlangıçı olur dikkatli olun
Her aile her zaman ve mutlaka görüşülmek zorunda değildir,bunu anlasa eşiniz sorun kökten kalkacak.
Size iyi hissettirmeyen her kim olursa olsun uzak durursanız kimse üzülmez.
Ben öyle yapıyorum,kafam rahat.
Ne yani beni dünyaya getirdiler diye her tarafıma müdahale etme haklarını kendilerinde nasıl buluyorlar..
Şu abartılı saygı ve gelenek vs saçmalıklarını bir kenara atarsak toplum olarak rahatlayacağız.
Eşyaların 2.el olması 5.el ol ası sıfır olması gelinlik takı vs hiç önemli değil önemli olan evdeki huzur.
Eşiniz ailesinin yaptığı saçma hareketlerden mahçup oluyor dizi koruyor me güzel.
Siz de ona bunlara takılmadığınızı onun da kendisini bu yüzden üzmemesi gerektiğini söyleyin. Bunu davranışlarınızla belli edin. Aileyle de merhaba merhaba kıvamında olun.Kimseye kulal asmayın. Sizi üzmelerine izin vermeyin.
Bu durumda evde eşine huzurlu ortam sağlamak onemli. Adam belliki kendi ailesinden zaten çekiyor. Sen ona arada bir surpriz yap mesela. Guzel sevdiği yemekleri hazirla. Ona her daim yaninda olduğunu hissettir.
ne tuhaf aileler var ya
esyalari onlar sifir alsaydi allah bilir lafini ederlerdi. pahali da vs...
esine destek ol mahcup olacak biseyin olmadgini soyle
bizde evlenirken esyalarimizi kredi cekip almistik bi allahin kulu yardim etmedi
uzulme allah yuru ya kulum der
abisine neymış sızın cocuk yapıp yapmamanız nekadar ayıpHerkese iyi günler,
Dün başka bir konu ile ilgili fikirlerinizi istemistim ve orada bu konuyu da yazmak zorunda kalmistim. O konu ile ilgili yardimlariniz sayesinde kararimi aldim tekrar teşekkür ederim. Eşimin ailesi ile ilgili konu acmak istemiyordum ama dun bazi seyler oldu ve benim tekrar sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimin ailesi her konuda beni yok sayiyor. Bana hic bir sey danismadan karar aliyorlar ve bana sadece kararlarini soyluyorlar. Mart ayina kadar bunlari sorun etmedim cunku art niyet aramadim bir de su var ki insanlari oldugu gibi kabul ederim. Birine bir kotuluk yapmadiysam benimle ne derdi olabilir diye dusunurum bir art niyet aramam. Ama artik oyle düşünmüyorum ve esimin ailesi ile ilgili yasadigim sorunlara ben neden olmusum bunu dun farkettim. Artik onlarla gorusmuyorum zaten.
Bu defa sizlerden yardim istedigim konu esim icin. Esim dun cok uzgundu. Ailesinin bizi zora soktugu cok sey oldu ve her defasinda esim ailem ne yapayım dedi. Mesafeli oldu o yasanlardan sonra ama birsey isterlerse de yok demedi.
Nikahimiz once oldu dugun olacakti kisa bir sure sonra ama ertelediler. Maddi yapmak istedikleri seyler oldugunu soylediler. Cok kez boyle bir beklentim olmadigini soyledim ama olmadi. Dugun zamani geldiginde salon parasi odeyemem dedi kayinbabam, taki takmadi, gelinligimi almadi. Bunlar sorun mu benim icin degildi cunku zaten bunlarin hepsini biz yapacaktik ama onlar israr etti biz yapacağız diye ve o gun gelince para yok dedi. Sorun bizi bir anda ve dugunumu erteleterek boyle bir durumu sokmasi.
Gorumcem de ayni seyi yapti. Taki vs. Ben taki hediye hic istemedim. Cok sukur calisiyoruz aliriz oderiz dedim. Esimi seviyorum tek istedigim onunla yuvamizin olmasiydi. Ve bu yuva bizim oldugu icin herseyi biz yapardık.
Salonu pahali tuttunuz, gelinlik pahali vs konusuldu. Kayinbabam evime geldi bunlar ne eski eşyalar dedi ( esyalarim 2. El) Yavas yavas herseyi aliriz istedigimiz gibi diye dusunduk once 2. El aldik bu yuzden. Ben kullanmadigim esyalari size gondereyim dedi.
Kayinbrederim gorumceme surekli sakin cocuk yapmasinlar dedi ve bunu bana heo gorumcem soyledi. Kaldi ki zaten maddi olarak toparlanmadan boyle bir fikrimiz yoktu. Ama en son dedim ki bir daha abin sana bunu derse cunku bana demiyor ona dermisin dedim buna biz karar veririz.Benim ozel hayatima karismasin.
Gorumcem ve cocuklari geldiğinde cok zahmetli ve dikkatsizlerdi bunu da ne esime ne onlara soylemedim bir kere uyardim gorumcem suratini asti.
Aile ici tartisma oldu ses yukselerek konusacaksaniz ben bu ortamda olmak istemiyorum dedim gorumcem zaten bu kadin kardesimin evime gelmesini istemiyor dedi.
Daha bir cok sey. Ben artik mart ayindan itibaren gorusmuyorum zaten. Esim haftada bir gidiyor kisa sure geliyor.
Dun esim agladi. Aileme ve bana mahcup oldugunu ailesinin nasil oldugunu bildigini ama annesi olmadigi icin ne olursa olsun birtek onlarin kaldigini silip atamadigini soyledi. Bu arada esim karimla boyle konusanazsin vs dedi ablasina babasina da salonu biz tutup oduyoruz tek yapacağın dugune gelmek bunu da yapabilirsin galiba dedi. Abisine cocuk yapip yapmamama karisma dedi.
Sorunum su, esim uzgun ve bu bize de yansiyor bazen ondan beklemedigim tepkiler veriyor. Onun icin üzülüyorum. Sizce ne yapabiliriz.
Uzun oldu simdiden okuyup yorumda bulunan herkese teşekkür ederim.
Zaten herseyi biz yaptik bastan da biz yapacağız dedik yok dediler ertelediler dugunu o gun gelince de yapamayacagiz dediler. Ben zaten kimseden birsey istemedim. Boyle seyler icten gelerek yapilmali. Uzuldugum bunu one surerek dugunumun ertelenmesi ve pat diye kendiniz yapin denilmesi. Cok sukur calisiyoruz maddi bir problemimiz yok.
Ama dediginiz su sekilde oldu. Salon gelinlik vs ne geliyorsa akliniza biz yapmamiza ragmen pahali yaptiniz diye esimle tartismislar. Esim de ben yapiyorum size ne demiş.
Ben artik dun herseyle yuzlestim ben cok taviz vermisim esimin ailesi diye sustum cunku omur boyunca hayatimda olacaklar. Uzak olsan ne bir telefon yetiyor moral bozmaya.
Ama esimi degistirmem gerekli. Yani etkilenmesini. Anneme o kadar cok ilgi gosteriyor ki annesi yok cunku. Ve ailesinden diger kisilerle en azindan iyi olmak istiyor. Ona anlattim ailemiz bile olsa zorla kimseye kendimizi sevdiremeyiz dedim. Biz zaten bir aileyiz artik. Anne baba diyorsan benim annem babam seni cok seviyor. Ilgi alaka. Ne istersen dedim.
Ama anlıyorum onu. O kendi ailesinden bunu görmek istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?