eşimin ailesi uzun yoldan yatıya geliyor....

patiska

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
2.367
78
kızlar hafta sonu eşimin ailesi 4 kişi bize gelecekler. sanırım akşam üstü gibi burda olacaklar. ama ben ne hazırlasam hala karar veremedim.
burası çok sıcak, öyle çok ağır şeyler yenmiyor.
bir de geçen yıldan kırgınım biraz onlara. evime ilk gelecekler diye günlerce hazırlandım, gelir gelmez laf sokmaya başladı kayınvalidem. yani öyle çok kıymetbilen biri de değil. ama babasını severim ve ablasını. yine de şeytan bazen al pastaneden börek çörek koy önlerine diyor ama ona da ailemden aldığım görgü müsade etmiyor...
ne yapayım ben?-tatlicadiarzu-

canım yeni konun hayırlı olsun
bence hafif yemekler yapabilirsin zeytinyağlılara ve salata çeşitlerine ağırlık verebilirsin

aklıma gelen ilk şey, şöyle minik kuşbaşı etli garnitürlü börek. adı aklıma gelmedi şimdi, hani kase içine yufkayı serip, harcını koyup kapatır, ters çeviririz ya, böyle yuvarlak yuvarlak olur..
ayy kafam durdu sempatiksalakcinni
sizce nasıl olur? tabii yanına başka ne yapıcam;?

yeni konun hayırlı olsun patiska boshayallersmile bende oyelkene katılıyorum zeytinyağlı yada meze tarzı da hazırlayabilirsin

yaprak sarma, zeytinyağlı barbunya , yoğurtlu patlıcan vs vs gibi aparatif ama doyurucu şeyler kaydirigubbakcemile5

bu arada ben eşimin ailesinin bana gelmesini düşünemiyorum bile ıyyyyyyyyyyy :eek:lmaz:

talaş böreği mi ? o dediğin cnm onun tavuklusuda güzel oluyor ben yapıyorum hımmm miss kaydirigubbakcemile2

zeytinyağlı taze fasülye,zeytinyağlı biber dolması olabilir
havuç tarator, fln olabilir kavun karpuz da kesersin yeter

canım yeni konun hayırlı olsun
bence hafif yemekler yapabilirsin zeytinyağlılara ve salata çeşitlerine ağırlık verebilirsin

saol canım benim, burda güzel sebze bulmak biraz şans işi.. bu taraflara glene kadar bayatlıyor, pazar falan da yok tazesini bulalım. ama markete sorarım bugün taze geleck mi diye.

bide annem şey yapıyor fırın poşetine tavuk,patates,patlıcan,kabak koyuyor fırında pişiriyor çok basit ve hafif yanına bir pilav yaparsın yeter bence

canım bence çok abartmana gerek yok öyle de yaranamıyorsun böyle de kaydirigubbakcemile3
bide korkarak soruyorum kaç gün kalcaklar eyvahedigeldismile

yeni konun hayırlı olsun patiska boshayallersmile bende oyelkene katılıyorum zeytinyağlı yada meze tarzı da hazırlayabilirsin

yaprak sarma, zeytinyağlı barbunya , yoğurtlu patlıcan vs vs gibi aparatif ama doyurucu şeyler kaydirigubbakcemile5

saol Nafcım... Barbunya iyi fikir... hem onu bulmakta kolay. yaprak sarma değil de z.yağlı dolma yapabilirm. annesine kızgınım çünkü, öyle çok özendiğim düşünülmesin :)))

bence bugün yarmalı soğuk ayran çorbası, yanına biber ve patlıcan dolması,amerikan salata,patlıcan közlü salata ve yalancı tavuk göğsü yap ortayada baget kızart

ay bende portalda başlığı görünce bir derdim var a gitcem sandım:roflol::roflol::roflol::roflol:

madem sevmiyon ağır yemekler yap ki kadına fenalık gelsin, ne bileğim nohut falan olabilir yada bol pastırmalı paçanga, bol gaz yapsın rahatsız olsun
:KK1::KK1:

canım bence çok abartmana gerek yok öyle de yaranamıyorsun böyle de kaydirigubbakcemile3
bide korkarak soruyorum kaç gün kalcaklar eyvahedigeldismile

kesinlikle canım, hiçbi şekilde yaranamadığım ispatlandı zaten....
eşim bile yorma kendini boşver ne uğraşacaksın. o akşam bize ne yapacaksan, birz fazla yap yesinler işte dedi :))) o bile anladı anasına yaranılmadığını :)

ben de korkuyorum o sorunun cevabından ama soramıyorum işte. kayınvalideme kalsa, hiç gitmez daha 5 aylık evliydik 3-4 aylığına diye geldi... allahtan sonra bişeyler oldu da onlarla ilgili gittiler...

ay bende portalda başlığı görünce bir derdim var a gitcem sandım:roflol::roflol::roflol::roflol:

madem sevmiyon ağır yemekler yap ki kadına fenalık gelsin, ne bileğim nohut falan olabilir yada bol pastırmalı paçanga, bol gaz yapsın rahatsız olsun
:KK1::KK1:

ayyy şahanesin :jeyyar: ama sen onun yediği yemekleri (miktar olarak) görsen bu kadın nasıl yaşıyor dersin. ağır falan farketmez ona, yemek olsun bi de kendi yapmasın :))))

bence bugün yarmalı soğuk ayran çorbası, yanına biber ve patlıcan dolması,amerikan salata,patlıcan közlü salata ve yalancı tavuk göğsü yap ortayada baget kızart

yarmalı soğuk ayran çorbasını bilmiyorum ki :1no2: ama dolma ve patlıcan salatası tamamdır gibi...
teşekkür ederim..

Özgecim annenin yaptığı tarifi şimdi görebildim. gayet iyi bi fikir. peki bu arada ben o böreği yaparsam bi de ana yemek yapmalıyım di mi?
uyduruyorum, barbunya, dolma, börek, patlıcan salatası bi de ana yemek olmalı mı?

amaaan ya. annemle konuştum şimdi, geçen sefer geldiklerinde demiştim ya baya hazırlanmıştım diye, amaan gereksiz bi sürü şey hazırlamış yormuş boşuna kendini demiş yaa... gel de delirme :eek:lmaz:
şeytan diyo... töbe yarabbim.
ya muhtemelen akşamüstünü bile bulmayacak gelmeleri... öğleden sonra falan olacak sanırım. acaba börek tatlı falan mı yapsam sadece
off bilemedim ya

X