Esimin ailesi sorunsalı :(

Kadın belli ki konuşmayı seviyor buna bir sözünüz veya siteminiz olamaz.
Fakat kendi konuşup sizi dinlemeyip susturuyorsa bu bir problemdir.
Annemde surekli babam ve babaaannemden yakınır ama bir derdimi açmaya kalksam aman boșver gibi cümlelerle beni susturur.
O yüzden yanımda başkası üzerinden yapılan muhabbeti dinlemem karşı tarafıda uyarırım ya da evet der geçiştiririm.
Yapacak şeyleriniz sadece bunlar

Zaten secim yapmaya zorlamak degil amacim. O onun annesi ne olursa olsun saygim var. Fakat neden kendisi cagiriyor ama beni konusmaya mecbur birakiyor bunu esime anlatamiyorum. Bikac kez oyle odlugunda ikisini basbasa birsktim esim hemen bana kostu geldi noldu dedim. Gelsene annem cok knusuuo sikti beni dedi. Ama hala anlamiyot brnim daraldigimi. Bunu nasi cozebilirim ki ben bulamiyorum yolunu
Iyi de adam size agziyla firsat vermis siz yakalayamamissiniz
Sen cagirdin sen katlan , sen daraldin da ben daralmadim mi demediniz mi?

Ben ortada bir sorundan ziyade görüşmemek için bir şeyleri bahane eden birini görüyorum. Anlatıversin nolmuş yani. Sıkılıyor demek ki. Biz de yaşlanacağız, ne bileyim ya. Konuşuyor diye yüzünü bile görmek istemiyorum demek ağır geldi bana :110:

Eşiniz annesini çağırdığında siz de başınızı telefonunuzdan kaldırmayın.
Yatak odanızdaki giysiler düzenleyin
Küveti doldurun, içine yatın. Uzun uzuuunnn banyo yapın.
Sökük şeyler varsa yatak odanızda onları dikin
Kurumuş çamaşırları bekletin sepette, kv gelince kapatın kendinizi odanıza, onları katlayın aheste aheste.
Eşinize de “canım benim biraz işim var odada, sen annene çay demlersin, beraber için, beni bekleme, çok işim var” dersiniz.

Bir insandan bir kere gıcık kaptimi her hareketi, her lafı batmaya başlıyor. Ben sizde ki sorunun bu olduğunu düşünüyorum yani kadın aslında bir şey yapmıyor ama sizin anlaşabileceğiniz birisi değil. Bir de hamilelik var tabi.
Sürekli kendinize iş bulun geldiğinde, başka şeyler konuşmaya çalışın onun anlamayacağı şeyler anlatin ki sizinle sohbet edemediği fikrini kabul etsin. Ters psikoloji yapın yani. Genelde ise yarar...

Kizlar merhaba
Ben ilk kez yaziyorum buraya ama baya daraldim.
Normalde kendi isime karistirmam hic hoslanmadigim seyleri inatla yapmayan bi insanim. taa ki evlenene kadar... :KK43:
Esimle cok kisa surede tanisip evlendik fakat severek hala da seviyoruz orasi ayri. Fakat bazi konularda esimi yanlis tandiigim izlenimine kapilmiyor da degilim..
Normalde benim tanidigim esim ailede sozu gecen ona danisilan olarak tanidim onu yani kendisi bana oyle tanitmis anladigim kadariyla. Lafi gecer diye bilirdim biraz da bu konuda rahattim. Fakat evlendikten sonra gordum ki ailesine sesini cikaramayan bi adammis aslinda.
Benim sorunum kaynanam. Genel olarak iyi niyetli diyebilirim fakat o kadar cok konusuyor ki ben geveze insanlardan daha dgrusu bos konusan insanlardan hic haz etmiyorum. Ev insaatti yeni yapildi muteahhit herseyi eksik yapti yok baban bunlari yapti yok temizlik boyle mi yapilir yok esimin abisi hastaymis surekli ama surekli bu konulari isitip isitip benimle konusmaya calisiyor. Ne yapsam begenmiyor eksik goruyor ben boyle biliyorum burasi benim evim deyince susuyor ama sonra ilk firsatta tekrar yuzume vurmaya calisiyor. Eltim benden nefret ediyor onu sevdigi icin toz kondurmuyor. Hamileyim 6 bucuk aydir hamile oldugumu syledigimde bile hadi hadi bos konusmayin herseyin zamani var bunu soyleme zamani degil suan deyip esimle eve gondermisti bizi. Sonra sonra alisti hamile olduguma. Esim ise surekli annesini savunuyor defalarca kavga ettik ve hamileligimde 3 kez sinir krizi gecirdim evi darmadagin ettim sozde esik yanimda oldu fakat davranislar hala ayni devam ediyor ve ben artik iyice kaynanamdan sogudum. Kadinin yuzunu gormek bile istemiyorum yeri geliyo. Bide en sinir oldugum sey kaynanami esim eve cagiriyo ama telefondan kafasini kaldirrmio kadinla muhattap bile olmuyo kadin yine bos bos konusuyo suratima cevap veriyim diye bakiyo. Bebde saygisizlik olmasin kalbi krilmasin diye he oylemi bosver vs vs gecistiriyorum ama kadin hala anlamiyor..
Simdi size sorum kizlar. Esimle defalarca knusmama ragmen hala ayni hareketleri. Ben ne yapmaliyim ?
Ikincisi kaynanamin cenesini kapatmak cok zor grunuyor. Mumkun oldugunca mesafeliyim fakat esime sikayet etsem de algilayamiyor cektigiklerimi. Ve isin komik ironik tarafi kadinla esmi yanyana biraktigimda esim kacacak delik aramasina ragmen annem bu idare et nolcak diyp knuyu kapatma derdinde.
Ben bu surecten sonra nasil bi yol izlemeliyim bana bi fikir sunabilir misiniz ?
Acaba kaynanalrimiz ayni mi inan ben de cozum bulamadim asiri resmiyim.Bu seferde faceden laf sokmaya calisyor soguk havalari ve soguk insanlari sevmiyorum ikis de beni hasta ediyor diye yani hem cok konusuyor hem gerizekali napcaksin cekiyoruz mecbur

Bende bunu anlamıyorum. Herkes istiyorki evlendiklerinde koca kişisi ailesine sırtını dönüversin,ama kendi ailesine asla laf söylemesin..
Kadını bu yaştan sonra değiştiremezsiniz. Ve evet eşinizi seviyorsanız annesine saygı duyacaksınız.
Bide eşime nasıl anlatabilirim diye yazmışsınız ama resmen eşimi annesinden nasıl vazgeçirebilirimin cevabını arıyorsunuz siz.

X