- 20 Nisan 2012
- 262
- 89
- 123
- Konu Sahibi umudumvarhala
-
arkadaş haklı değil mi bayanlar biraz fazla üstünü gitmişsiniz .karşı tarafın yaptığı hoş yani .bizde çok misafirperverizdir ama malesef bi kıymeti olmuyor habersiz gelene bile mutlaka yaparız bişeyler ama gcrdük bizde gidiyoruz hiç umursamaz tavırlar afedersiniz bayıla bayıla yerler ama karşıyı gelince bişey yok bizde yapmıyoruz artık sende yapma arkadaşım cidden yaranılmıyo bizim durumumuzda çok iyi değil falan gittiğimiz insanlar gayet iyiler maddiyatta ama kimse kendine kıyamıyor sallama boşver canına yazık
arkadaş haklı değil mi bayanlar biraz fazla üstünü gitmişsiniz .karşı tarafın yaptığı hoş yani .bizde çok misafirperverizdir ama malesef bi kıymeti olmuyor habersiz gelene bile mutlaka yaparız bişeyler ama gcrdük bizde gidiyoruz hiç umursamaz tavırlar afedersiniz bayıla bayıla yerler ama karşıyı gelince bişey yok bizde yapmıyoruz artık sende yapma arkadaşım cidden yaranılmıyo bizim durumumuzda çok iyi değil falan gittiğimiz insanlar gayet iyiler maddiyatta ama kimse kendine kıyamıyor sallama boşver canına yazık
Aynen aynen.. Konu sahibi eşine, bayat krakerler yüzünden bir daha gitmeyelim demesi de, eşinin verdiği cevap tamam gitmeyiz demesi de beni çok şaşırttı.. Konu sahibine buradan sesleniyorum , biraz empati yap güzelim.. Eşinle kendi yakınına kardeşine gitseydiniz. Eşiniz ikramları bayat bulsaydı sevmeseydi. Size, bir daha gitmeyelim bize bayat ikramlar sunuyorlar deseydi. Cevabınız ne olurdu?
bence gitmemezlik yapma.herkesin içinden misafir ağırlamak gelmiyor malesef.sen git çay iç kalk.onlarda geldimi ya hazır al yada tek bi tatlı falan yap..sonuçta eşinin kardeşi...
Benim arkamdan da "Önümüze hazır şeyler koyuyor." falan mı diyorlar acaba?
Insanı misafirden soğutursunuz.
siz şimdiden ikramlar yüzünden mesafe koyalım görüşmeyelim derseniz ilerde küçük bi sorun çıksa ne yapacaksınız acaba? hayretler içindeyim evde bişey yoktur kek yapacak zamanı yoktur misafir umduğunu değil bulduğunu yer. ayrıca kahveye gelen birinede börek açmam yani.
herkesin ikramı kendi şanıdır. siz karşılığında bayat kraker ikram ederseniz şık mı olacak. ne saçma ya.aman altta kalmayın ayıp ya
Konusahibi, esin nasil ses cikarmiyor buna anlamadim dogrusu. Cikar hazir sey ugrasma. Ama sirf sorun ikramsa bundan aile problemi cikarma. Eninde sonunda sen zarar gorursun, bosuna huzurunu bozma.Aynen. Ben de öyle yapacağım
aslında misafirlikte biraz önemli bunlar.
karşı taraf bu kadar hazırlık yaparken bayat kraker ayıp bence.
gelme demenin kibarı yani.
bir kek yapmak zor değil aslında. her gitmemde bana ikramlar yapan birine.
zaten olmadığı için yapmasa bilir ki konu sahibi ve bu ilk değil..
benim eşimin ailesinde de kek pasta falan kültürü yok.
ama gidince güzel ağırlarlar. hissettirirler bize misafir olduğumuzu.
Konusahibi, esin nasil ses cikarmiyor buna anlamadim dogrusu. Cikar hazir sey ugrasma. Ama sirf sorun ikramsa bundan aile problemi cikarma. Eninde sonunda sen zarar gorursun, bosuna huzurunu bozma.
Hep ayni seyi soyluyoruz sana 23 sayfadir ama hala, bir adim ilerleme yok sende.
Haberli gittiyseniz ayıp etmiş.Kahve içmeye misafirim gelince yanında mutlaka bir kek,bir kurabiye,lokumdur çikolatadır birşeyler ikram ederim.Açıkçası buradaki çoğu kişinin de kahveyi ikramsız çıkarmadığını düşünüyorum.
Burada yanlış olan,senin hemen eşine görüşmeyelim demen.Eltin yol iz bilmiyorsa bu eşinin kardeşiyle ilişkisini bağlamaz.
Gelin yemeği konusunu bilmiyorum,onlar da bilmeyebilirler.Yemek yerine börekle geçiştirdiklerini sanmıyorum.Elde böreği açan yanına bir çorba bir tencere yemek ekleyip sofra da yapmayı bilir.Bence akıllarında yemek yoktu,senin yemek beklediğini bilmiyorlardı.
Canım gerçekten bunları söylediğinize inanamıyorum bu devirde hiç insanlık kalmamış ne var yani kadın çayı boşda verirdi siz oraya yemeğe içmeyemi gidiyorsunuz vallahi insan sizi davet etmeye çekinir bide eşinize görüşmeyelim onlarla demişsiniz ne yani baklava börek yapsaydı sık mı görüşelim diyecektiniz
Vallahi konuyu başından son sayfaya kadar okuyacak vaktim yok yoğun insanım benDaha önce de yazdım gene yazacağım biz giderken elimiz dolu gittik zaten neden okumadan yorum yazdın? Biz çikolata ve meyve suyu götürdük. Merak etme misafirlik biliyorum
Huzur bozduğumu da nerden çıkardın? Siz birine gitttiğinizde
Evet haberli gittik, kendisi çağırdı...
Haklısın vallahi.. Eltisinin huyunu öğrenmiş oldu konu sahibi.. Giderken bir tepsi kek yapsın, yanında götürsün.. Hep beraber yerler.. Yapmak istemiyorsa da çikolata kurabiye götürsün..
Ki burada önemli olan ikramdan çok güler yüz tatlı dildir..
Aynen. Ben de öyle yapacağım. Aramızdaki görülmeler seyrekleşecek artık. Geldiklerinde de bir tek çay ikram edicem. Yanına da hazır şeyler.
Türk kültüründe misafir umduğunu değil bulduğunu yer.Bence de insanlık, akrabalık ve misafirperverlik kalmamış. Türk kültüründe misafirperverlik ön plandadır. Bayatlamış şeyler misafire sunulmaz bu bilinen bir şeydir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?