• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi misafirperver değil :(

kraker bayattı diye mi görüşmek istemiyosun?? çok saçma yaaaa çok abartıyosunuz bazen gerçekten. o yapmıyo ben de yapmam diye bi mantık olamaz. sen misafirperver ol kim ne yaparsa yapsın. eltine değil sana laf söylerler pişman olursun o zaman.

Kraker bayat diye bidaha gitmeyelim mi dedin?? Yok artık arkadaşım yaa. Misafir allahın misafiridir kimi bayat çıkarır kimi çeşit çeşit tazesini yapar. İnsan kendine göre misafir ağırlar. O eltin, sen sensin. Niye kendini değiştirmeye meyilleniyosun hemen. Aile olmuşsunuz artık ayrıca böyle küçük şeylerden kavga mı edilir yaa. Lafı bile olmaz bunların. Beğenmediysen yemezsin o kadar. Kadın yapamadı almaya da vakti veya parası yetmedi belki. Böyle olmasa bile misafiri nasıl ağırlayacağı ev sahibine kalmış bişey. Cahilce hareketler aileleri paramparça eder yok yere. Yapma

şu adetlere vs neden bu kadar takılıyorsunuz?önemli olan eltinizle iyi geçinip geçinememeniz.ayrıca bir de eşinize sırf bayat kraker verdiler giye bir daha gitmek istemediğinizi söylemişsiniz, daha da garibi o da tamam demiş; ben olsam kahkahalarla gülerdim.

yapmayın ne olur ya mesafe koymak yıkıcı olmak değil yapıcı olmak hoş görmek yakışır bir hanıma niçin bu kadar fesat bölücü düşünür olduk belki sana mahcup olmamak için sade kahve olmaz dedi ve evde bir şeyler arayıp kraker ekledi yanına belki kendisi bile sonradan anlamıştır bayat olduğunu yazık eşinize

Kahkaha ata ata okudum inanılmaz yaaa! Ben de bilmem gelin yemeği bilmem ne herkes bilmek zorunda değil. Aksine yeni evliler keyiflerine baksınlar diye aramam sormam bile. Ciddi ciddi krakerler bayat birdaha gitmeyelim, dediğinize inanamıyorum ben. :D Misafirperverlik krakerle olmaz ki. Yeni nesiller gelin olunca her şey değişecek diyorum ama değişmeyecek galiba. İnsanlar krakeri onu bunu konuşmaya devam edecek. Çok üzücü... Eltinize çok üzüldüm, gitmemek onun adına harika olur.

Aynen arkadaşım. Beni anlamışsın. Burdakiler aklınca beni suçluyor. Kendileri gelince herkes kendine herşeyin en iyisini bekliyor. 1 liralık krakerin bayatını çıkarıyorsa bir insan kardeşine bu bir saygısızlıktır. Nerde kaldı akrabalık, nerde kaldı misafirperverlik.
Valla bende evliyim bi yildir isi biraktim.calisirkende calismazkende misafirlerimi en iyi sekilde agirladim.bikac iyi agirladiklarim dedigin gibi yapti.bayat kraker koymasada hazir seylerle gecistirdiler.ama sizin gibi fesat dusunmedim.esime tutupta suna bidaha gitmeyelim onume sunu getirdi diye.cok cocukca.kaldiki gitmeyelim dediginiz kisi kim bi bakin.
Herkes kendine yakisani yapar.burda herkes iyilik melegi degil.ama dogruyu yaziyorsa icinizdeki fesatligi bi kontrol edin.basit seyleri dert yapmayin.bu nedir yahu.yeni kurtajdan ciktim.bebegmi kaybettim.oncesinde sag elimi aylarca kullanamadim.degil yemek yapmak afedersin tuvaletmi yapmakta zorlandim.elim kirilmisti.ya daha bi suru sikintilar olutlyor.tutupta bayatvkraker icin olay cikarmaniz ve herkese mahalle agziyla cevap yazmanizbyakisiyormu..herkes kendine yakisani yapar.siz yine kendinize yakisani yapin misafirlerinizi agirlayin en iyi sekilde.ama karsiliksiz..

bahaneniz çok çocukça geldi bana gimek istemeyebilirsiniz ama böyle bir bahane ilginç
ayrıca gelin yemeği adetini eltiniz bilmiyor olabilir kasıtlı değildir belkide

konu saçma ama ilgi çekici olduğu için bütün yorumları bir oturuşta okudum, orta yerimden çatlayacağım şimdi.
konu sahibi;
bazı yorumlarınızda "size böyle bir ikram yapılsa siz de aynısını düşünürsünüz, kıyameti koparırsınız" gibisinden şeyler yazmışsınız...şahsen ben böyle şaçma sapan şeylere takmam ve bir çok insanın da takmayacağını düşünüyorum.
bazı cevaplarınız çok saygısızca, tamam alaylı cevaplar yazanlar olmuş ama onlarınki sizinkiler gibi saygısızca değil.resmen karşınızdakinin zekasına hakaret ediyorsunuz(jetonlu olan vs).
eltinizin ev hanımı olması, daha fazla boş vaktinin olması hiçbir şey ifade etmez.belki de yemek gibi şeyleri çok önemsemiyordur.misafirperverlik size göre iyi yemekler yapmak falan olabilir, başka insanlara göre de öyle olacak diye bir şey yok.
sizin dışınızda da birkaç kişi kültürümüzden, adetlerimizden vs bahsetmiş, herkes bunlara uymak zorunda değil.şahsen ben de adet, kültür gibi şeyleri önemsemem.
ayrıca eltiniz misafirperver değilse bile(ki ben öyle düşünmüyorum), sizin yaptığınız çok daha ayıp.eşinize krakerler bayat diye mesafe koymak istediğinizi söylemeniz çok çok çok çirkin bir davranış.onun abisi o.gerçi abisi değil de arkadaşı vs olsaydı da farketmezdi, çok çocukça ve mantıksız gerçekten.onun tamam demesine de çok şaşırdım, insan abisiyle araya mesafe koymayı böyle bir sebepten dolayı nasıl kabul edebilir ya?

Ben sizin bu görüşünüzü ayıpladım. Bayat kraker çıkarmak hem de ısrarla çağrılan misafire bir daha gelme demektir. Siz de aynı kafadasınız demek. Görüşleriniz bana göre değil. Ben misafirperver biriyim. Bu saygı belirtisidir.

bu yorumum benimde misafirlerime bayat kraker ikram ettimi göstermez. evde bişey yoktur para yoktur herkes sizin gibi olamazki. ikram yüzünden görümcenize mesafe koymayı istiyorsunuz o zaman siz ikramlar için misafirliğe gidiyorsunuz demektir.

ben misafirlerime elimden geldiğince iyi ağırlarım ama karşı taraf bana ne sunduysa teşekkür ederim şikayet etmem. benim için önemli olan güleryüz ve sohbettir.

Bu yaşıma kadar kimi ağırladıysam evde ne var ne yok herşeyi ikram ederim, bekarken de öyleydim. Var bikaç kişi çevremde misafirliğe gittiğimde kuru bir çay yada bayat çerez ikram eden, ancak aynı kişiler bana geldiğinde yine bildiğimden şaşmam, ha ne güzel ağırladı bizi desinler diye de yapmam, içimden geldiği için "ben" mutlu olduğum için..
Bence bunu eşinizle paylaşıp sorun haline getirip hele hele tartışmanız hiç hoş olmamış,. Böyle şeyleri problem etmeyin bence,..

Ben eltimi cok severim kardesim gibi. Onume bayat kraker koysa cok uzulurum ikram edecek birseyi yok diye dusunurum. Bir dahakine ikramlik birseyler alir giderim. Karsinizdaki insani taniyorsaniz, seviyorsaniz, ikram hic sorun olmaz.

Bence mevzu yapmaya ya da bidaha gitmeyelim demeye degecek bir sorun yok ortada, eger gittiginizde guleryuz görüyorsanız, davranislarinda bir sorun yoksa sadece cay da ikram edebilirler, ne var ki bunda.
belki boyle seyere onem vermiyor, belki baska sey alacak parasi yok, belki becerikli degil, belki krakerlerin bayat oldugunu ikram ettikten sonra farketti. Insan krakerleri bayatti diye eltisine kuser mi?

:KK48: gulesim geldi arkadasin verdigi cvba,hosuma gitti yani cok guzel izah etmis aynen katiliyorum...

Back