• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi misafirperver değil :(

Yazmıştım gördüm dayanamadım tekrar yazacağım :KK53: Pardon da eve gidilirken bir şey götürülür neden bir pasta tatlı falan alıp götürmediniz insan hiç yokten bir cips kek falan alır gider demek ki sizde misafirlik bilmiyorsunuz:KK14:

aslında misafirlikte biraz önemli bunlar.
karşı taraf bu kadar hazırlık yaparken bayat kraker ayıp bence.
gelme demenin kibarı yani.
bir kek yapmak zor değil aslında. her gitmemde bana ikramlar yapan birine.
zaten olmadığı için yapmasa bilir ki konu sahibi ve bu ilk değil..

benim eşimin ailesinde de kek pasta falan kültürü yok.
ama gidince güzel ağırlarlar. hissettirirler bize misafir olduğumuzu.

siz şimdiden ikramlar yüzünden mesafe koyalım görüşmeyelim derseniz ilerde küçük bi sorun çıksa ne yapacaksınız acaba? hayretler içindeyim evde bişey yoktur kek yapacak zamanı yoktur misafir umduğunu değil bulduğunu yer. ayrıca kahveye gelen birinede börek açmam yani.
herkesin ikramı kendi şanıdır. siz karşılığında bayat kraker ikram ederseniz şık mı olacak. ne saçma ya.aman altta kalmayın ayıp ya

Kimsede demiyo giderken neden bir kutu kurabiye veya pasta vs. götürmediniz eltinize. Belki götürseniz size onları ikram ederdi. :KK53::KK53::KK53::KK45::KK45::KK45:
Haklısın vallahi.. Eltisinin huyunu öğrenmiş oldu konu sahibi.. Giderken bir tepsi kek yapsın, yanında götürsün.. Hep beraber yerler.. Yapmak istemiyorsa da çikolata kurabiye götürsün..
Ki burada önemli olan ikramdan çok güler yüz tatlı dildir..

Yeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldüm :KK43: Ben mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?

bence gitmemezlik yapma.herkesin içinden misafir ağırlamak gelmiyor malesef.sen git çay iç kalk.onlarda geldimi ya hazır al yada tek bi tatlı falan yap..sonuçta eşinin kardeşi...

Böyle insanlar iyi gene kendilerini çekecek bir adam bulup da evleniyorlar yani ya hayret doğrusu
Aynen aynen.. Konu sahibi eşine, bayat krakerler yüzünden bir daha gitmeyelim demesi de, eşinin verdiği cevap tamam gitmeyiz demesi de beni çok şaşırttı.. Konu sahibine buradan sesleniyorum , biraz empati yap güzelim.. Eşinle kendi yakınına kardeşine gitseydiniz. Eşiniz ikramları bayat bulsaydı sevmeseydi. Size, bir daha gitmeyelim bize bayat ikramlar sunuyorlar deseydi. Cevabınız ne olurdu?

arkadaş haklı değil mi bayanlar biraz fazla üstünü gitmişsiniz .karşı tarafın yaptığı hoş yani .bizde çok misafirperverizdir ama malesef bi kıymeti olmuyor habersiz gelene bile mutlaka yaparız bişeyler ama gcrdük bizde gidiyoruz hiç umursamaz tavırlar afedersiniz bayıla bayıla yerler ama karşıyı gelince bişey yok bizde yapmıyoruz artık sende yapma arkadaşım cidden yaranılmıyo bizim durumumuzda çok iyi değil falan gittiğimiz insanlar gayet iyiler maddiyatta ama kimse kendine kıyamıyor sallama boşver canına yazık

Benim arkamdan da "Önümüze hazır şeyler koyuyor." falan mı diyorlar acaba?

Insanı misafirden soğutursunuz.
Öyle bir şeyi söz konusu ediyorlarsa, bu onların ayıbıdır.. Demek ki gerçek arkadaş dost değilmiş demektir..
Ki bunu sorun eden kişiler de gelip sana misafir olmazlar..

Bana olayı biraz abartmışşınız gibi geldi :) Ben henüz evli değilim ama yengelerimden biriyle yaşanır bizde bu durum. Bizde ikramda vs özeniriz kendisinin ise böyle zevkleri yoktur kraker bisküve ikram etmeyi tercih eder. Varsın yapsın boşverin çok olsa yemezsiniz olur biter. Eşinize söylediğiniz cümle yanlış olmuş.

biz misafirliğe yemeye içmeye karnımızı doyurmaya gitmiyoruz
sohbet etmeye gidiyoruz
kek pastaya bu kadar meraklıysam yapar evimde yerim güzelce
neden her gittiğimiz misafirlikte ev sahibinden ikramlar yapmasını bekleriz anlamam

benim kv de böyle
gittiği yerde tek bir ikram yapılmışsa diline dolar durur , ben gelen misafirime şunları yapıyorum bunları yapıyorum , ben onlara gittiğimde kek pasta yapmıyorlar der durur
sanki evinde kek pasta yapamıyormuş gibi , ne meraklı pasta börek yemeye

akşam misafirliklerinde kek pasta börek vb şeyler yapılmasın bence zaten
akşam 9 da 10 da üstelik kek pasta börek mi yenir , hem sağlıksız hem kilo yapıyor
misafirperverlik diye diye böyle kilo alıyoruz işte

Canım gerçekten bunları söylediğinize inanamıyorum bu devirde hiç insanlık kalmamış ne var yani kadın çayı boşda verirdi siz oraya yemeğe içmeyemi gidiyorsunuz vallahi insan sizi davet etmeye çekinir bide eşinize görüşmeyelim onlarla demişsiniz ne yani baklava börek yapsaydı sık mı görüşelim diyecektiniz

Ev hanimi diye size kraliyet sofrasimi hazirlayacak.herkes sizin gibi olamaz.esinize birdaha gitmeyelim cunku krakerler bayatti demenizse gulunc
Belki alamadi belki evinde bisey yok.ayiprir yahu

Yazmıştım gördüm dayanamadım tekrar yazacağım :KK53: Pardon da eve gidilirken bir şey götürülür neden bir pasta tatlı falan alıp götürmediniz insan hiç yokten bir cips kek falan alır gider demek ki sizde misafirlik bilmiyorsunuz:KK14:

Daha önce de yazdım gene yazacağım biz giderken elimiz dolu gittik zaten neden okumadan yorum yazdın? Biz çikolata ve meyve suyu götürdük. Merak etme misafirlik biliyorum

Ev hanimi diye size kraliyet sofrasimi hazirlayacak.herkes sizin gibi olamaz.esinize birdaha gitmeyelim cunku krakerler bayatti demenizse gulunc
Belki alamadi belki evinde bisey yok.ayiprir yahu

Ev hanımı olduğuna göre zamanı daha bol. Ben kek börek yapmadı demiyorum bayat şeyleri çıkardı diyorum. Burda aklınca nezaket dersi veriyorsun senin başına gelse kıyametleri kopartırsın. Burda herkes mübarek iyilik meleği. Kendinizi kandırmayın

Back