Eşimin ailesi ile kültür çatışması...

Sevgili panda, Azerbaycan Türkiye'ye kültürel olarak çok yakın bir ülke. O yüzden bu forumda bu kadar Azerbaycanlı kadin var. Birisi kötü bir şey soylediyse, cevabını versinler, yerin dibine gomsunler, ama bütün Azerbaycanlılarin suçu ne ya? Bizim duygularımız yok mu?

Diger konuyu inanın hatırlamıyorum.
Burada "dedeleri kadin satiyordu" dediler yazmissiniz. Evet bu cok agir ve kabul edilebilir değil. Kim soylediyse cevabını vermelisiniz, haklisiniz.
Bu konuda ise konu sahibi kotu bir aileye gittigi icin varoş, köylü ve bilumum bisuru sey yazip size yapildigi gibi tum ulkeye genellemis. Azerbaycanda kovayla yikanmak yok mu? Türkler kovayla yikaniyor diye niye varoş oluyor? Buradaki soylemler karsilikli, bunu demek istiyorum.

Hanımefendi, söyledim zaten. Konu sahibesi başta olmak üzere kendini diğer halklardan üstün gören her kes gorgusuzdur.
İyi o zaman.Üstüme alınacağım bir şey yok.Konu sahibesi alınsın.Sizin dediğiniz aşağılamayı,görgüsüzlüğü yapan o.

Görücü usulü mü evlendiniz hiç mi tanımadınız adamın ailesini? Sizin gibi medeni biri görücü usulü de evlenmez ama neyse
Görücü usulü olsa yine bir mantığı olur, bir araya gelir anlaşırlar yada anlaşamazlar. Konu sahibi sanaldan sevgili olmuş. Bence daha vahim durum..

Sonra bizim ülkeye geldiler isteme, düğün ves. için. İlk olarak, annesi tarafından şoku orada yaşadım. Zaten genel olarak ailesi çok varoş, medeniyetsiz, nerede nasıl konuşacağını bilmeyen, düşük seviyeli insanlar. Annesi ise aşırı derecede tahammül sınırlarını zorlayacak şekilde görgüsüz ve düşüncesiz birisi. Cahilin cahili ve sanki 3 yaşındaki çocuk gibi insanı tahammülden çıkaran davranışları var. Üstelik aşırı derecede egoist birisi.
Anladığım kadarıyla daha ilk yüzyüze görüşmede , bu yukarda saydığınız teşhisleri koymuşsunuz. O muhteşem özelliklerle dolup taşan ailenizde biri ve siz, tum bunlara rağmen bu iş olmamalı, kaç kaç kaç demediniz mi?

Mümkün olduğunca ufkunuzu açmaya çalışmışsınız, okumuş öğrenmişsiniz ama temel şeylerin farkına varamıyor musunuz. Burnunuzun dibindeki şeyleri görüp algılayabilmekle daha cok ilgilenin ufuklarda top koşturmak yerine ( küçük bir tavsiye )

Son olarak bu saatten sonra yapılacak şey belli:
Ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz...

Konuşmaları, davranışları çok çok itici ve ahlaksızca.

Böyle bir durumda kendimi bozmak son tercihim olurdu. Böyle kelimeleri insan içinde olmasa nasıl söyler ki?

Ayrıca madem o kadar görgülü bir insansınız keşke biraz zaman geçirseydiniz görmeden etmeden koca buldum diye evlendiniz mi hemen?

Ki 2.evliliğinizmiş. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer bu ne acele?

Köylü ifadesine de tilt oluyorum.
Kaç kuşaktır yaşadığım şehrin merkezindeyiz. Köyümüz yok, üstüme alınmıyorum yani. Ama insanları betimlerken köylü demek çok kötü geliyor.

Kovayla yıkanma konusu zaten falso. Herkes nasıl rahat yıkanırsa öyle kimse size soracak değil.

Merhabalar.

Sanırım derdimi en iyi burada anlatabilirim ve bana akıl verirsiniz ne yapacağım ile ilgili. Uzun olursa nolur kusuruma bakmayın, okuyarak beni anlamanız benim için çok önemli :KK43:

Ben 5-6 aydır evliyim, başka ülke vatandaşıyım. Eşimle sanal olarak tanıştık, kendisi çok medeni, aydın birisi gibi gözüküyordu (öyledir de aslında) ve kendisine aşık olarak evlendim. O da bir kaç yıldır ailesinden ayrı yaşamak için başka ilçeye taşınmış. Ailesi ile ilk olarak sanal tanıştırdı, normal sıcakkanlı ve "köylü" tarzları vardı, sevdim aslında, iyiydiler. Sonra bizim ülkeye geldiler isteme, düğün ves. için. İlk olarak, annesi tarafından şoku orada yaşadım. Zaten genel olarak ailesi çok varoş, medeniyetsiz, nerede nasıl konuşacağını bilmeyen, düşük seviyeli insanlar. Annesi ise aşırı derecede tahammül sınırlarını zorlayacak şekilde görgüsüz ve düşüncesiz birisi. Cahilin cahili ve sanki 3 yaşındaki çocuk gibi insanı tahammülden çıkaran davranışları var. Üstelik aşırı derecede egoist birisi. Evlatlarını düşünmez, sadece kendini düşünür, sofrada diyelim 5 hurma varsa 5ni de yer (fırsat bu fırsat diyerek) başkalarını hiç düşünmez. Midesine, parasına düşkün, her şeyde çıkar güden... mesela, çocuğuna birşey yapacaksa illa ki karşılığında birşey olursa yapar. Aksi halde yapmaz, kötü-kötü konuşur hatta, "ne yapacağım ya!" gibi. Duş kullanmayı bilmez, ben geldikten sonra benim evimde yeni öğrendi, önceden kovayla banyo yapardı. Yaklaşık 20 yıldır da İstanbul'da yaşıyor kendisi.

Neyse, biz buna tahammül ettik yine de, iyi insandır ves. dedik. Sonra evlendim geldim, başka ülkeye taşındım ve adapte olmaya çalıştım, çalışıyorum. Eşim ailesinin bu varoş halini bildiğinden zaten uzak duruyor, biz de ayrı yaşıyoruz zaten. Ama gelenek görenek ve s. haftada 1 kere veya 2 haftada bir eşimin ailesiyle yüzleşmek durumu oluyor veya birlikte bir şeyler konuşmamız, yapmamız icab ediyor. Burada önemli bir nokta: eşimin ikinci bir kimliğini ailesiyle birlikteyken farkettim ve şokunu yaşadım. O da ailesinin yanında varoş birisine dönüşüyor.

Öncelikle; çok çok küfürlü konuşuyorlar. Ağıza alınmayacak küfürlerle. Mesela sofrada oturmuşuz, konuşuyoruz (bağırmadan da konuşamıyorlar bu arada), birden bire "g**nü eşşek s***in" derler mesela. Normal birşeymiş gibi. Ben 30 yıldır ailemde 1 kere bile küfür duymamış insanım.
Bir-birlerine çıkar güdenlik yapmak bir yana, kötü laflar söylüyorlar, eşim ailesine sürekli kızıyor bağırıyor - o da ona bağırıyor - annesi mesela "o köpeğe muhtaç olmam" diyor, eşim de "inşallah geberirsin de mezarına bile gelmem" gibi laflar söylüyorlar ve s.

Anlattıkça sinirlerim bozuluyor diye uzun uzun anlatmayayın, siz kendiniz anladınız artık...

Eşime sorduğumda neden böyle yapıyorsunuz diye, "biz bu lafları derken aslında gerçek anlamını ifade etmiyoruz, sadece köyde böyle alışmışız, annemler de değişemiyor falan..." yani, kasıtlı niyetli şekilde söylemiyorlarMIŞ.

Buna artı olarak, sevgisizlik görüyorum kendi aralarında. Guya seviyorlarmış da, sadece sevgini gösterme yolları buymuş, konuşma şekilleri buymuş.

Kendimden ve kendi ailemden bahsedeyim. Sevgi dolu ve saygılıyız bir-birimize. Çıkar güdmeden severiz, yardım ederiz. Annem zaten çok fedakar ve sevgi dolu birisi. Ailemin tüm bireyleri öyle. Mümkün olduğu kadar ufkumuzu açmaya, okumaya ve öğrenmeye meyilliyiz. Küfür falan zaten asla dilimize gelmez. Ve ailemiz her zaman en güvenli ve sevgi, huzur dolu bir yer oldu hepimiz için.

ŞİMDİ; ilk zamanlarda ben eşimin ailesini olduğu gibi kabullenmeye çalıştım, onun 2.ci kişiliğini de. Ama sanırım bu huzursuzluk ve öfke içimde biriktiği için, artık çok sinirli ve tahammülsüz birisine dönüşmüş durumdayım. Ve bende eşim gibi küfürlü ve bağırışlarla konuşmaya, kavga etmeye başladım maalesef. Kendimi çok yalnız hissettiğim için hırçınlığım ve küskünlüğüm daha da arttı. Depresyona girdim. Kültür çatışması, aile uyuşmazlığı benim için artık dayanılmaz bir hale geliyor. Kavga etmek istemiyorum, hep diyorum kendini topla, sen böyle birisi değilsin, lütfen daha anlayışlı ol ves. ama bir bakıyorum ki, bağırıyorum. Geçen hatta kavga esnasında sandalyeyi yere nasıl çırptıysam sandalye kırıldı arkadaşlar.... :KK43: Hevessizim, mutsuzum, umutsuzum... Eşime sevgimin bazen kaybolduğunu bile hissediyorum ara-sıra. Acaba bu evlilikte hata mı yaptım diye düşünmeden edemiyorum.

Şuan kredi borçlarım yüzünden terapiye gidemiyorum maalesef. Ama bir şekilde bu durumu şimdilik çözmem lazım. Lütfen söyleyin arkadaşlar, Türk aileleri hep mi böyle oluyor, normal bir şey mi? Ya da ben nasıl bir bakış açısına sahip olayım? Ne yapayım?
Tahmin edeyim es ailesi bağcılarda esenler ya da esenyurtta oturuyor :KK70: çünkü ancak bu güzide ilcelrimizden çıkıyor istanbulda 20 yıldır yaşayıp gün görmemiş mağara ayıları özür dilerim ama bende bağcılar geliniyim aynı b.ktan durum bende de var tıpa tıp aynısı noktası virgülüne.. Ben kestim tüm bağları

Gercekten polemige girmek istemiyorum. Bazı konularda edildi, ama bu konuda direkt hakaret edildiğini soylemedim. Ama zaten konuya baştan sona baktiginizda imalari acikca görmek mümkün.
Sizi irkcilikla sucladigimi da hatirlamayorum ayrıca, bu ağır bir itham olurdu.
Konuda hakaret yoksa gelip hakaret edildi yazmanız neden? Yaptığınız hoş değil

Merhabalar.

Sanırım derdimi en iyi burada anlatabilirim ve bana akıl verirsiniz ne yapacağım ile ilgili. Uzun olursa nolur kusuruma bakmayın, okuyarak beni anlamanız benim için çok önemli :KK43:

Ben 5-6 aydır evliyim, başka ülke vatandaşıyım. Eşimle sanal olarak tanıştık, kendisi çok medeni, aydın birisi gibi gözüküyordu (öyledir de aslında) ve kendisine aşık olarak evlendim. O da bir kaç yıldır ailesinden ayrı yaşamak için başka ilçeye taşınmış. Ailesi ile ilk olarak sanal tanıştırdı, normal sıcakkanlı ve "köylü" tarzları vardı, sevdim aslında, iyiydiler. Sonra bizim ülkeye geldiler isteme, düğün ves. için. İlk olarak, annesi tarafından şoku orada yaşadım. Zaten genel olarak ailesi çok varoş, medeniyetsiz, nerede nasıl konuşacağını bilmeyen, düşük seviyeli insanlar. Annesi ise aşırı derecede tahammül sınırlarını zorlayacak şekilde görgüsüz ve düşüncesiz birisi. Cahilin cahili ve sanki 3 yaşındaki çocuk gibi insanı tahammülden çıkaran davranışları var. Üstelik aşırı derecede egoist birisi. Evlatlarını düşünmez, sadece kendini düşünür, sofrada diyelim 5 hurma varsa 5ni de yer (fırsat bu fırsat diyerek) başkalarını hiç düşünmez. Midesine, parasına düşkün, her şeyde çıkar güden... mesela, çocuğuna birşey yapacaksa illa ki karşılığında birşey olursa yapar. Aksi halde yapmaz, kötü-kötü konuşur hatta, "ne yapacağım ya!" gibi. Duş kullanmayı bilmez, ben geldikten sonra benim evimde yeni öğrendi, önceden kovayla banyo yapardı. Yaklaşık 20 yıldır da İstanbul'da yaşıyor kendisi.

Neyse, biz buna tahammül ettik yine de, iyi insandır ves. dedik. Sonra evlendim geldim, başka ülkeye taşındım ve adapte olmaya çalıştım, çalışıyorum. Eşim ailesinin bu varoş halini bildiğinden zaten uzak duruyor, biz de ayrı yaşıyoruz zaten. Ama gelenek görenek ve s. haftada 1 kere veya 2 haftada bir eşimin ailesiyle yüzleşmek durumu oluyor veya birlikte bir şeyler konuşmamız, yapmamız icab ediyor. Burada önemli bir nokta: eşimin ikinci bir kimliğini ailesiyle birlikteyken farkettim ve şokunu yaşadım. O da ailesinin yanında varoş birisine dönüşüyor.

Öncelikle; çok çok küfürlü konuşuyorlar. Ağıza alınmayacak küfürlerle. Mesela sofrada oturmuşuz, konuşuyoruz (bağırmadan da konuşamıyorlar bu arada), birden bire "g**nü eşşek s***in" derler mesela. Normal birşeymiş gibi. Ben 30 yıldır ailemde 1 kere bile küfür duymamış insanım.
Bir-birlerine çıkar güdenlik yapmak bir yana, kötü laflar söylüyorlar, eşim ailesine sürekli kızıyor bağırıyor - o da ona bağırıyor - annesi mesela "o köpeğe muhtaç olmam" diyor, eşim de "inşallah geberirsin de mezarına bile gelmem" gibi laflar söylüyorlar ve s.

Anlattıkça sinirlerim bozuluyor diye uzun uzun anlatmayayın, siz kendiniz anladınız artık...

Eşime sorduğumda neden böyle yapıyorsunuz diye, "biz bu lafları derken aslında gerçek anlamını ifade etmiyoruz, sadece köyde böyle alışmışız, annemler de değişemiyor falan..." yani, kasıtlı niyetli şekilde söylemiyorlarMIŞ.

Buna artı olarak, sevgisizlik görüyorum kendi aralarında. Guya seviyorlarmış da, sadece sevgini gösterme yolları buymuş, konuşma şekilleri buymuş.

Kendimden ve kendi ailemden bahsedeyim. Sevgi dolu ve saygılıyız bir-birimize. Çıkar güdmeden severiz, yardım ederiz. Annem zaten çok fedakar ve sevgi dolu birisi. Ailemin tüm bireyleri öyle. Mümkün olduğu kadar ufkumuzu açmaya, okumaya ve öğrenmeye meyilliyiz. Küfür falan zaten asla dilimize gelmez. Ve ailemiz her zaman en güvenli ve sevgi, huzur dolu bir yer oldu hepimiz için.

ŞİMDİ; ilk zamanlarda ben eşimin ailesini olduğu gibi kabullenmeye çalıştım, onun 2.ci kişiliğini de. Ama sanırım bu huzursuzluk ve öfke içimde biriktiği için, artık çok sinirli ve tahammülsüz birisine dönüşmüş durumdayım. Ve bende eşim gibi küfürlü ve bağırışlarla konuşmaya, kavga etmeye başladım maalesef. Kendimi çok yalnız hissettiğim için hırçınlığım ve küskünlüğüm daha da arttı. Depresyona girdim. Kültür çatışması, aile uyuşmazlığı benim için artık dayanılmaz bir hale geliyor. Kavga etmek istemiyorum, hep diyorum kendini topla, sen böyle birisi değilsin, lütfen daha anlayışlı ol ves. ama bir bakıyorum ki, bağırıyorum. Geçen hatta kavga esnasında sandalyeyi yere nasıl çırptıysam sandalye kırıldı arkadaşlar.... :KK43: Hevessizim, mutsuzum, umutsuzum... Eşime sevgimin bazen kaybolduğunu bile hissediyorum ara-sıra. Acaba bu evlilikte hata mı yaptım diye düşünmeden edemiyorum.

Şuan kredi borçlarım yüzünden terapiye gidemiyorum maalesef. Ama bir şekilde bu durumu şimdilik çözmem lazım. Lütfen söyleyin arkadaşlar, Türk aileleri hep mi böyle oluyor, normal bir şey mi? Ya da ben nasıl bir bakış açısına sahip olayım? Ne yapayım?
Çok kötü durum.Birlikte terapi alsanız.

Miss e harfi hangi ülkede ters yazılıyor
Muhtemel çoktan cevaplanmıştır ( 4. sayfadayım ) , ama ben bir ülke biliyorum:) Azerbaycan alfabesinde var.

Ama ben elemiştim, Azeri değildir yoksa siz Türkler böyle misiniz, demezdi diye. Ciddi ciddi Ermeni çıkacak diye düşünmüştüm 🙃🙃

Bilmeyenler için amme hizmeti.
Görgüsüz kelime anlamı: Toplum içinde nasıl davranacağını bilmeyen kimse.
Şimdi ırkçılık diyor ki ben ne alaka 😂 (imalardan bu çıkıyor)

Şimdi kimse kusura bakmasın yazı boyunca kocasının ailesini olabilecek tüm yönlerle eleştrip, varoş deyip sonra da “tüm Türkler böyle miğğ yaağğğ” denilecek; burdaki Türkler de “he vallah biz öyleyiz kardeş topraklardan az bize medeniyet getirir misiniz” mi diyecek?
Yaaa buraları beğenmeyen nolur gitsin kendi medeni(!) ülkesine zaten çok doldu ülke kasıyor artık vallahi. Sınırdan kocanla seni davulla zurnayla yollarız hiç merak etme.
Daha da yazasım var da banlanıp burdan mahrum kalmaya değmez 😂

Kova ile yıkanmak banada battı. Kimse varoş olmuyor böyle. Tüm Türkiye çok görgülü diyen de yanılır,tüm Türkiye görgüsüz diyen de.

Ben oturduğum sitenin, apartmanın insanı için dahi genelleme yapamam,tüm millet için yapılan bir genelleme varsa komik ve çirkin.

Azerbaycan meselesi de bence yukarıdaki kısımla aynı. Genellemek mümkün değil. Ben forumda Azerbaycan'ın genelinin kötü,ahlaksız,tü kaka ilan edildiği bir yorum okumadım. Olumsuz bir durum vardır konuşulur.Ki burda Türkiye için ne olursa olsun ırmağının akışına ölürüm Türkiye'm modunda da olup,tüm Türkiye Türk'ü insanlarını koşulsuz şartsız yüceltip konu Azerbaycan Türklerine gelince hııımmm diye kaş çatan da yok.

Nerenin insanı olursa olsun (yukarı mahalle,köy, şehir,bölge,ülke)fark gözetmeden herkes fikrini yazıyor. Ben mesela Türkiye'nin örümcek kafalılar diye bilinen bir şehrinden yazıyorum şu an. Benzer yaftalara şehrim adına kırılıyorum,üzülüyorum.Beş para etmez insanlar yüzünden ben zan altında kalıyorum çünkü. Yani diyeceğim her yerin iyisi de var kötüsü de var.

Bunların konuşulması bile üzdü beni şu an.

Konuda hakaret yoksa gelip hakaret edildi yazmanız neden? Yaptığınız hoş değil
Zaten kimse burada kocasını aklamadı ki.Herkes bırak git,ya da eşinin ailesinden uzakta yaşa dedi.Ben yazdıklarıma bakıyorum.Tek bir hakaret içeren şey yazmadım.Yazan kimseyi de görmedim.Sevgili panda yazınca daha önce azerilerle açılmış konu olduğunu anladım.Ki ben o konuya ne yorum yaptım,ne okudum.Eğer birinin tutumundan rahatsızsan mesajların yanında şikayet butonu var.Oradan şikayet edersin.Tamamen başka bir konuya gelip,insanları zan altında bırakmayı anlamadım.

Bu da mı Azeri çıktı 😂😂😂
Bu Azeri ve İranlıların kendilerine dair her şeyi abarta abarta anlatması, çok övünmesi ama boş övünmesi normal mi?

Eminim ki aileniz iyi filan değil, kaçarak, topuklarinizi kıçınıza vura vura gelmişsiniz, burada türk kızlarının yüzüne bakmadığı bir adamla evlilik yapmışsınız.
Şimdi de yediremediğiniz için aşağılamaya çalışıyorsunuz.

En sinir olduğum ikinci grupta Çerkesler, yok biz şöyle güzeliz böyle özeliz, Türklerle evlenmeyiz, acıyıp ülkene alıyorsun seni beğenmiyor s*tir git o zaman.

Zaten kimse burada kocasını aklamadı ki.Herkes bırak git,ya da eşinin ailesinden uzakta yaşa dedi.Ben yazdıklarıma bakıyorum.Tek bir hakaret içeren şey yazmadım.Yazan kimseyi de görmedim.Sevgili panda yazınca daha önce azerilerle açılmış konu olduğunu anladım.Ki ben o konuya ne yorum yaptım,ne okudum.Eğer birinin tutumundan rahatsızsan mesajların yanında şikayet butonu var.Oradan şikayet edersin.Tamamen başka bir konuya gelip,insanları zan altında bırakmayı anlamadım.

Gokcesag'in actigi konuydu. Ben dahil birkac arkadasim o konuda kadinlara deger verilmediginden bahsettik. Kimse Azeri kadinlarina cahil dememesine ragmen kadinlara cahil diyorsunuz dediler. Kim dedi onuda hatirlamiyorum. Bu konu da Türklere varossunuz deyince sizsiniz o cevabini aldilar. Yine bize laf soyluyorsunuza döndü olay. Alınganlık ve mübalağa had safhada

X