Kavga gürültü olursa illaki gider diye düşünüyorum.yok yok öyle birisi kesinlikle değil kayinpederim anahtar filan almaz o olay bambaskaydi, tabi ben detayli anlatmadigim icin yanlis anlasilabiliyor. anahtar olayi 1 kerelikti biz evde yoktuk esimin kuzeni bizde kalicakti o zaman dediler anahtari birakin onlar kapiyi kilitler çıkar diye. eşim o zaman cok kızdı ama cok sıkıntılı bi zamandi ondan ses etmedik böyle bir sey bir daha olursa eşim zaten kendisi tepki koyar. kayinpederim bize yaptığı teklifin aynisini diğer cocuklarina da yapti ama onlarin işleri şehir dışında olduğu icin düzenlerini bozup gelmek istemediler, zaten hepsinin durumu iyi o konuda da sıkıntı olmaz. benim korkum işte ayni apartmana girince suan aklimiza gelmeyen olumsuz durumlar olur mu, iliskiler laçkalaşir mi, işte bizim sesim falan onlara gider mi vs.
6 senedir evliyiz, ailesi 2 adim ötede gidicek olsa simdiye kadar giderdi. bi de eşim bu konularda çok hassas, hiç bir tartismamizi filan kesinlikle kimseye anlatmaz hatta beni de sürekli tembihler bu konuda. Tartistigimiz zaman %100 ben suçlu olsam bile ailesinin duymasini hatta kimsenin duymasini istemez. Etrafina sürekli biz cok iyi gecinen bir ciftiz hic kavga etmeyiz imaji olusturur (oyle de sayılırız cok şükür). Böyle biri ailesine de gitmez. Benden daha olgun. Zaten benden 9 yaş büyük :))) Tabi hersey insanlar icin hic biseye imkansiz dememek lazim. Bi de bu aksam kavga edermisiz babasinin evine gidermisKavga gürültü olursa illaki gider diye düşünüyorum.
O oluyor, evet. Bizde de aile büyükleri yakında. Arayıp amcanlar geldi, gelsene deyiveriyorlar, evde yokuz da diyemiyorsunuz. :) Ne sıklıkta gelir birileri, idare edebilir misiniz siz biliyorsunuz.benim zaten kayinvalidemden filan hic cekincem yok yani öyle olumsuz olaylar okuyoruzki burda bizimkiler cok şükür iyi insanlar. benimki esimin ailesi ya da benim ailem meselesi değil. Ve evet kendi ailem olsaydi da düşünürdüm tabiki biraz daha rahat olurdum ama yine de emin olamazdim. aile ile altli üstlü oturunca her türlü sesiniz duyulabilir tartışmalarınız olsun baska seyler olsunbunlardan korkuyorum bi de arkadaslarin dedigi gibi onlara her akraba filan geldiginde hadi bi sizi de görelim deyip cat kapi bana da gelirler mi, sürekli benim yukarı cikmam beklenir mi ya da aklime gelmeyen başka sorunlar yasarmiyiz gibi endiselerim var.
tabiki tasinabiliriz, evi satabilir ya da kiraya verebiliriz ama bi daha bidaha taşınıp durmak da istemiyoruz... tabi çok velevki bu teklifi kabul ettik ama olmadi cok sorunlar oldu diyelim mecbur taşınırızO oluyor, evet. Bizde de aile büyükleri yakında. Arayıp amcanlar geldi, gelsene deyiveriyorlar, evde yokuz da diyemiyorsunuz. :) Ne sıklıkta gelir birileri, idare edebilir misiniz siz biliyorsunuz.
Tartışma vs. olayında onlar eşler arasında olur deyp görmezden gelmeli. İdare edilebilir geliyor bana hala.
Peki taşınsanız, baktınız sorun oluyor ayrılamaz mısınız?
Size verilen evi satar veya kiraya verir taşınamaz mısınız?
kp daireleri cok önceden almıştı ikinci daireyi yatirim amaçlı almıştı ama simdi böyle bi durum olunca sizde bizimle ayni apartmana taşının evi de size vereyim oldu... Hani yanlarina taşınmayi kabul edersek ev bi nevi teşvik gibi olacak :) Paraya sıkıştığımız zamanlar da hep destek olurlar sagolsunlar ama simdi o evi satin parasini bize verin bizde baska yerden ev alcaz demek de ayip olur, ben mecbura kalmadikca isteyemem şahsenKonunu okudum o butun endise duyduklarini yaşarsın..
Ben asla saygisizlik yapmadim senin gibi düşündüm iyiydiler basta ama evdeki tartismalardan hep bana bilenmisler simdi esim de pisman ama ne fayda?? Evliligim sallanti da yazik degil mi ucuncu sahislardan problem yasamak
Tum sayfalari okuyamadım ama bisey sorucam neden altli ustlu kentsel donusjm mu?
Cok isterlerse evi satsinlar baska sokaktan alsinlar ilki emri vaki ikincisiiyi niyettir bana gore
Allah yardimcin olsun cnm zormus yaşadıkların... Benim de cevremde benzer sekilde sorun yaşayan cok ben de o yuzden cekince yaşıyorum zaten.Maddi açıdan rahat edersinde abla diger yonden bilmiyorum benim eşimin ailesi akrabam inan bende cok seviyodum onlar beni sever vs kayınbabam da cok baskın karaktere sahib babamlara gitsem iki gun fazla kalsam batiyor onlara kendi evimdeyim rahat yemek bile yapmiyorum aşağdayım aslinda surekli inmem ama eşimle tarisiyoruz sonra bi nevi mecbur kaynanaya gelmiyorum herksin kaynanası bir degil ama inan abla biz evlendiktn uc ay sonra beni aglatti resmen biraz cahil ugrasamiyorum iyidi bi zamana kadar cok buyuk kavga ettik ve Ben artik bitti dedim cunku ugrasamiyor insan hamile hamile kac kez agladigimi biliyorum ha Maddi acidan destek olucaklarsa her koşulda olurlar zaten bence uzak kalınca insanin yüzü birbirine acilmiyor ablacim iyi dusun .
Ben bu olayi ilk duysugumda kesinlikle olmaz diye kestirip attim ama sonra zamanla kafama yatmaya başlayan noktalar oldu. Olumlu düşündüğüm yanlari zaten en basta yazmıştım ama hala korkularim da var... Eşimin ailesi biraz kötü olsa zaten inanin hiç düşünmem bile bu konuyu asla olmaz derim kapatirim.Sizin akliniza yatmis bence...
Bakiniz mesela biz yuzgoz olmadan ayni sokakta oturuyoruz... Ama aramiz samimi degil. Benden ne bekleyip ne beklemeyeceklerini biliyorlar... O tarz bir iliskimiz var.
Ayni evin içi cok tehlikeli. Ha ayni bina ha ayni ev. Yani ayri eviniz degil ayri odaniz var gibi bir hayat...
Ben fizana gitsem anahtarimi emanet etmem mesela.
Siz rahat edecekseniz oturun ayni binada. Yani suan size mantikli geliyor her yonden. Bunu anliyoruz okudugumuzda...
Allah yardimcin olsun cnm zormus yaşadıkların... Benim de cevremde benzer sekilde sorun yaşayan cok ben de o yuzden cekince yaşıyorum zaten.[/QUOTEaminnn rabbim senin içinde hayirlisi ne ise o olsun ablacim
Ben de detayları okumayanlardanımMerhaba bayanlar tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimin işinden dolayi bu sene merkeze taşınmamız gerekecek (suan küçük bir ilçede oturuyoruz). Kayinpederim bize merkezde ayni apartmanda (altli üstlü) oturmayi teklif etti. Gelecekte 3 çocuğuna birer daire parasi vermeyi düşünüyor (10 sene sonra filan). Eğer teklifini kabul edersek bize o vermeyi düşündüğü para ile şimdi bir ev almış olacak, böylece o maddi desteği çok daha önce almış olacağız. Ev şehrin merkezinde güzel bir yerde. Evin kendisi de gayet guzel ve rahatmis. Biz kendimiz merkezden ev almaya kalkarsak öyle bir evi (sıfır ev ve rahat) alamaya gücümü yetmez, üstelik yine kredi borcuna girmemiz gerekirTam da suan oturdugumuz evin borcu bitmek üzereyken rahat edicez artik derken. Yani maddi yönden karlı olacak. Eğer kayinpederimin teklifini kabul edersek suanki evimizi de satıp sermaye yapıp bana bir iş kurmayı düşünüyoruz. Üstelik kabul edersek ev suan kaba insaat halinde içini istedigimiz gibi de yaptirabilriz (parkeleri, dolaplari, boyalari vs.).
Amaaaaaaa ayni apartmanda altli üstlü oturmak gözümü korkutuyor. Suan aramiz cok iyi. Ben onlari kendi annem babam gibi görür severim onlar da beni kızı gibi görür. Suanda da yakin oturuyoruz yürüyerek 5 dk. Haftada bir muhakak sevdigimiz yemekleri yapip yemege çağırırlar. Bize cok sık gelmezler rahatsız etmeyelim, siz bize gelin diye. Maddi manevi hep destek olurlar. Ama ayni apartmana taşınırsak bu iliskilerimiz bozulur diye korkuyorum.
Kayinpederim cok otoriterdir. Bazen bize sormadan kararlar alabiliyor ve bizim uymamizi bekliyor biz de kırmamak adına saygıdan dediğini yapıyoruz ama biz zorda kalıyoruz. Mesela evine sığmayacak kadar yatili misafiri oldugunda bi kısmını (eşimin kardesleri kuzenleri filan) bize yollamak (bize musait misiniz diye sormadan) hatta biz evde yoksak "siz anahtari birakin onlar eve gider kalir" demek gibi. Bu tip olaylar sene de bi kaç kere oluyor, çok sık değil ama ayni apartmana oturunca ya devamli böyle şeyler olursa diye korkuyorum. Bir de eşimle en ufak tartışsak sesimizi duyacaklar. Evde devamli sesimizi duyarlarsa tedirginliği yaşayacağım. Korktuğum noktalar bunlar.
Bir arti tarafi da çocuğum olduğu zaman çalışıyor olursam çocuğu da rahatça kayinvalideme birakabilirim. Kayinvalidem cok iyi bir insandir, arkadaş gibiyizdir onunla sorun yaşayacağımızı hiç sanmam.
Sizce ne yapmak mantikli? Teklfilerini kabul etmeliyiz? Yoksa suan oturdugumuz evi satip üstüne yine kredi çekip kendimiz bir ev arayip bulup, eski küçük demeden ona mi tasinmaliyiz?
Not: Suan oturduğum evinde yari parasini eşimin ailesi vermişti üstünü kredi cektik. Ilcede olduğu icin ev fiyatlari uygundu, cok guzel bir ev almistik. Şimdi merkezde kendi imkanlarimiz ile böyle geniş bir ev bulmamiz zorEsyalar da hep bu eve gore alınmıştı, genis bir ev bulamazsak esyalarim bile sığmaz Keske hiç taşınmak zorunda olmasaydik
yasayip gorme secenegini tercih edersiniz o zaman. İnsallah hali hazirda iyi olan iliskiniz bozulmaz da. Onemli olan o.Ben bu olayi ilk duysugumda kesinlikle olmaz diye kestirip attim ama sonra zamanla kafama yatmaya başlayan noktalar oldu. Olumlu düşündüğüm yanlari zaten en basta yazmıştım ama hala korkularim da var... Eşimin ailesi biraz kötü olsa zaten inanin hiç düşünmem bile bu konuyu asla olmaz derim kapatirim.
Merhaba bayanlar tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimin işinden dolayi bu sene merkeze taşınmamız gerekecek (suan küçük bir ilçede oturuyoruz). Kayinpederim bize merkezde ayni apartmanda (altli üstlü) oturmayi teklif etti. Gelecekte 3 çocuğuna birer daire parasi vermeyi düşünüyor (10 sene sonra filan). Eğer teklifini kabul edersek bize o vermeyi düşündüğü para ile şimdi bir ev almış olacak, böylece o maddi desteği çok daha önce almış olacağız. Ev şehrin merkezinde güzel bir yerde. Evin kendisi de gayet guzel ve rahatmis. Biz kendimiz merkezden ev almaya kalkarsak öyle bir evi (sıfır ev ve rahat) alamaya gücümü yetmez, üstelik yine kredi borcuna girmemiz gerekirTam da suan oturdugumuz evin borcu bitmek üzereyken rahat edicez artik derken. Yani maddi yönden karlı olacak. Eğer kayinpederimin teklifini kabul edersek suanki evimizi de satıp sermaye yapıp bana bir iş kurmayı düşünüyoruz. Üstelik kabul edersek ev suan kaba insaat halinde içini istedigimiz gibi de yaptirabilriz (parkeleri, dolaplari, boyalari vs.).
Amaaaaaaa ayni apartmanda altli üstlü oturmak gözümü korkutuyor. Suan aramiz cok iyi. Ben onlari kendi annem babam gibi görür severim onlar da beni kızı gibi görür. Suanda da yakin oturuyoruz yürüyerek 5 dk. Haftada bir muhakak sevdigimiz yemekleri yapip yemege çağırırlar. Bize cok sık gelmezler rahatsız etmeyelim, siz bize gelin diye. Maddi manevi hep destek olurlar. Ama ayni apartmana taşınırsak bu iliskilerimiz bozulur diye korkuyorum.
Kayinpederim cok otoriterdir. Bazen bize sormadan kararlar alabiliyor ve bizim uymamizi bekliyor biz de kırmamak adına saygıdan dediğini yapıyoruz ama biz zorda kalıyoruz. Mesela evine sığmayacak kadar yatili misafiri oldugunda bi kısmını (eşimin kardesleri kuzenleri filan) bize yollamak (bize musait misiniz diye sormadan) hatta biz evde yoksak "siz anahtari birakin onlar eve gider kalir" demek gibi. Bu tip olaylar sene de bi kaç kere oluyor, çok sık değil ama ayni apartmana oturunca ya devamli böyle şeyler olursa diye korkuyorum. Bir de eşimle en ufak tartışsak sesimizi duyacaklar. Evde devamli sesimizi duyarlarsa tedirginliği yaşayacağım. Korktuğum noktalar bunlar.
Bir arti tarafi da çocuğum olduğu zaman çalışıyor olursam çocuğu da rahatça kayinvalideme birakabilirim. Kayinvalidem cok iyi bir insandir, arkadaş gibiyizdir onunla sorun yaşayacağımızı hiç sanmam.
Sizce ne yapmak mantikli? Teklfilerini kabul etmeliyiz? Yoksa suan oturdugumuz evi satip üstüne yine kredi çekip kendimiz bir ev arayip bulup, eski küçük demeden ona mi tasinmaliyiz?
Not: Suan oturduğum evinde yari parasini eşimin ailesi vermişti üstünü kredi cektik. Ilcede olduğu icin ev fiyatlari uygundu, cok guzel bir ev almistik. Şimdi merkezde kendi imkanlarimiz ile böyle geniş bir ev bulmamiz zorEsyalar da hep bu eve gore alınmıştı, genis bir ev bulamazsak esyalarim bile sığmaz Keske hiç taşınmak zorunda olmasaydik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?