Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yemek ve temizlik yaparak değil, sorumluluklarını yerine getirerek değer kıymet kazanır. Bir öğretmen sınıftaki öğrencileri yalnız bırakıp nasıl kafasına göre gezmeye gidemezse, bir ev sahibi de canı istemiyor diye misafirlerini evde bırakıp başka yerlere gidemez. Ki hanımefendi dersi bahane ediyorum maksat onlarla durmamak diye belirtmiş. Bu bir sorumluluk ve her kim sorumluluğunu bahaneler üreterek yapmazsa sorumsuz ve değersiz olur. Kusura bakmayın aile terbiyesi çok farklı birşey onu anlıyorum bazı insanları gördükçe. Kızımı da bu terbiye üzerine yetiştirmeyi umuyorum Rabbimden.Çok üzücü kadınlar sadece temizlik ve yemek yaparak sevgi ve değer kazanacağını düşünmeniz . Evet bu bir aile yetiştirmesi . Sağlam karakterli insan kendisini birine beğendirmek için ona hizmet etmesi gerektiğini düşünmez haberiniz olsun
Ailemin bu kadar terbiye verebildiğini belirtmiştim oysakiÖz saygı düşüklüğünün adı aile terbiyesi olmuş hadi gene iyisiniz.Gittiğiniz yerde saygı ve sevgi görmek istiyorsanız mesafenizi koruyun , insanları bunaltıp canlarından bezdirmeyin. Hele oğlumun evine gidiyorum diye gelinin hayatına hiç çöreklenmeyin. Bu aileler bana denk gelseler keşke bin pişman ederim o tavra çünkü...
Başkalarını memnun etmenin , kendinden ödün vermenin aile terbiyesi olduğunu düşünen, öz saygısı ve benliği düşük , hizmet etmeyi sorumluluğu sayan biri benim dengim değildir muhtemelen sizinde değildir. Cevap vermeye çalışmak bile boşa olur açıkçası.Ailemin bu kadar terbiye verebildiğini belirtmiştim oysaki![]()
benim kv gili anlattınız… gittikleri yerlerde alışmışlar aylarca misafir olarak kalmaya sürekli bizimle de iç içe olmak istiyorlar. Ağzımdan asla çıkmamasına rağmen görümcemle konuşurken serenity her zaman gelin beklerim dedi diyor. Lütfen bana da bir öneriÖz saygı düşüklüğünün adı aile terbiyesi olmuş hadi gene iyisiniz.Gittiğiniz yerde saygı ve sevgi görmek istiyorsanız mesafenizi koruyun , insanları bunaltıp canlarından bezdirmeyin. Hele oğlumun evine gidiyorum diye gelinin hayatına hiç çöreklenmeyin. Bu aileler bana denk gelseler keşke bin pişman ederim o tavra çünkü...
Kütüphaneye gitme fikri üyelerden çıkmıştı ben evde kalıp odamda ders çalışma fikrini sormuştum. Siz de yoo ben öyle bir şey demedim deseydiniz keşkebenim kv gili anlattınız… gittikleri yerlerde alışmışlar aylarca misafir olarak kalmaya sürekli bizimle de iç içe olmak istiyorlar. Ağzımdan asla çıkmamasına rağmen görümcemle konuşurken serenity her zaman gelin beklerim dedi diyor. Lütfen bana da bir öneri
Konu sahibi sınırdan pek de anlıyor gibi gözükmüyorlar genel bir çözüm zor. Anı kurtarıp kendinizi bu durumdan korumaktan başka çareniz yok gibi. Hiçbir şeye alınmıyorlar kütüphane gittiniz diye de alınmazlar bence.
Her zaman beklemeyin. Herkesin işi gücü , hayatının akışı var. Bayram seyram yeterli geliyor Allah'a emanet olun diyin.benim kv gili anlattınız… gittikleri yerlerde alışmışlar aylarca misafir olarak kalmaya sürekli bizimle de iç içe olmak istiyorlar. Ağzımdan asla çıkmamasına rağmen görümcemle konuşurken serenity her zaman gelin beklerim dedi diyor. Lütfen bana da bir öneri
Konu sahibi sınırdan pek de anlıyor gibi gözükmüyorlar genel bir çözüm zor. Anı kurtarıp kendinizi bu durumdan korumaktan başka çareniz yok gibi. Hiçbir şeye alınmıyorlar kütüphane gittiniz diye de alınmazlar bence.
Rabbinizden umun ki kızınız duzgun ona kıymet veren insanlarla karşılaşsin . Onunla hayatın sorumluluğunu sirtlanan biri olursa, onun varlığına saygı duyarsa böyle pasif-agresif tepkiler vermek zorunda kalmaz. Bu kadın burada iki yıldır aynı şeyi anlatıyor . Kendisini her gün saatlerce arayan artık bizim ailemizden oldun kendi ailen geri planda diyen ve konuşan bir kayinbabayla uğraşıyor .Yemek ve temizlik yaparak değil, sorumluluklarını yerine getirerek değer kıymet kazanır. Bir öğretmen sınıftaki öğrencileri yalnız bırakıp nasıl kafasına göre gezmeye gidemezse, bir ev sahibi de canı istemiyor diye misafirlerini evde bırakıp başka yerlere gidemez. Ki hanımefendi dersi bahane ediyorum maksat onlarla durmamak diye belirtmiş. Bu bir sorumluluk ve her kim sorumluluğunu bahaneler üreterek yapmazsa sorumsuz ve değersiz olur. Kusura bakmayın aile terbiyesi çok farklı birşey onu anlıyorum bazı insanları gördükçe. Kızımı da bu terbiye üzerine yetiştirmeyi umuyorum Rabbimden.
Odanızda rahat edebilirseniz o daha konforlu olur isterseniz bir gün evde deneyin rahat edemezseniz ertesi günü dershane, kütüphane gibi seçenekleri kullanabilirsiniz. Siz davet etmediniz sonuçta. Size sordular mı bizim böyle bir planımız var uygun musun diye? Oğlumun evi kafasındaki insanların tam da görmesi gereken muamele bu. Ben de sizin gibi yapardımKütüphaneye gitme fikri üyelerden çıkmıştı ben evde kalıp odamda ders çalışma fikrini sormuştum. Siz de yoo ben öyle bir şey demedim deseydiniz keşke
Bazen bazı şeyleri açıkça söylemek gerekiyor ne yazık ki. Evlenirken kimse eşimin ailesine karşı da şöyle şöyle olucam diye imza atmıyor.
Hayır daha da kötüsü bizim eve gelip uzun süre yatılı kalma hayalleri kuruyorHer zaman beklemeyin. Herkesin işi gücü , hayatının akışı var. Bayram seyram yeterli geliyor Allah'a emanet olun diyin.![]()
Bana sorulmadı ben de onu diyorum ders çalışmıyorken defaatle gelin dedim. Şimdi uygun görüldü. Gelmelerine bir şey demiyorum ilk defa gelecekler zaten hakları. Sadece dediğim gibi ortak konuşulacak bir şey yok ve kayınbabam en doğrusunu ben bilirim kafasında. Takıntılı biri olmasaydım belki benim için de daha kolay olurdu ama kimsenin üstünde düşünmeyeceği şeye saatlerce kafa yorabiliyorum.Odanızda rahat edebilirseniz o daha konforlu olur isterseniz bir gün evde deneyin rahat edemezseniz ertesi günü dershane, kütüphane gibi seçenekleri kullanabilirsiniz. Siz davet etmediniz sonuçta. Size sordular mı bizim böyle bir planımız var uygun musun diye? Oğlumun evi kafasındaki insanların tam da görmesi gereken muamele bu. Ben de sizin gibi yapardım
Keşke deseydim o kadar şok oldum ki diyemedimtekrar konuyu açmasını bekliyorum cevabını vereceğim içime dert oldu
Ben de bunu anlamıyorum insan misafirliğe giderken nasıl olur da ev sahibinin durumunu sorup hesaba katmaz. Çoğu kayın aile böyle ama bir sizinkiler değil. Artık çekirdek bir aile kurulduğunu kabullenmiyorlar. Oğlumun evi=benim evim kafasındalar. Bununla ilgili size hayıflanırlarsa ben de bu yüzden sizi o zaman davet etmiştim, şimdi üzerimde sınav yükü var diyebilirsiniz. O zaman onlar müsait olmamış şimdi de siz değilsiniz yapacak bir şey yok. Bir iki gün vakit geçirip sonra kendi düzeninizde olun bence.Bana sorulmadı ben de onu diyorum ders çalışmıyorken defaatle gelin dedim. Şimdi uygun görüldü. Gelmelerine bir şey demiyorum ilk defa gelecekler zaten hakları. Sadece dediğim gibi ortak konuşulacak bir şey yok ve kayınbabam en doğrusunu ben bilirim kafasında. Takıntılı biri olmasaydım belki benim için de daha kolay olurdu ama kimsenin üstünde düşünmeyeceğim şeye saatlerce kafa yorabiliyorum.
Siz de geri kalmayın, söyleyin. Usul esastan evladır. Umarım anlayabilecek yapıda insanlardır karşınızdakiler. Aksi durum insanı gerçekten yıpratıyor.
Benim kayınpeder de alıngan canım. Kendi her şeyi söylüyor ama bir şey söylenince alınıyor ve küsüyor. Eşin de senin gibi düşünüyorsa bir şey olmaz açıklama yapma durumunda kalmazsın en azından.Ben de bunu anlamıyorum insan misafirliğe giderken nasıl olur da ev sahibinin durumunu sorup hesaba katmaz. Çoğu kayın aile böyle ama bir sizinkiler değil. Artık çekirdek bir aile kurulduğunu kabullenmiyorlar. Oğlumun evi=benim evim kafasındalar. Bununla ilgili size hayıflanırlarsa ben de bu yüzden sizi o zaman davet etmiştim, şimdi üzerimde sınav yükü var diyebilirsiniz. O zaman onlar müsait olmamış şimdi de siz değilsiniz yapacak bir şey yok. Bir iki gün vakit geçirip sonra kendi düzeninizde olun bence.
Dersem anlarlar benimkiler kuruntulu takıntılı. Ama kv o kadar alakasız şeyler söylüyor çarpıtıyor ki. Her an tetikte olmam gerekiyor. Kpye falan da anlatır kesin o zaman ben öyle demedim burdaki evlerin durumu belli biz sizi ziyaret ederiz olabildiğince gibi gibi
Bu yatılı kalma merakı nedir anlayamıyorum bir türlü.Hayır daha da kötüsü bizim eve gelip uzun süre yatılı kalma hayalleri kuruyorevimiz küçük. Kv gil farklı ülkede. Bir gün görümcem ve kv ile oturuyorduk kayınvalidem büyük eve çıktığınızda geliriz gibi bir şey ima etti. Görümcem sen yine çok abartma dedi kvye. Kayınvalidem de serenity her zaman beklerim gelin dedi diyor görümceme. (Asla böyle bir şey söylemedim) Görümcem e öyle der de sen yine de çok gitme dedi. Yorum yapmadım belki bir nebze ordan anlamıştır diye umuyorum ama cevap veremedim içimde kaldı. Duymak istediğini uyduruyor
![]()
Şimdilik öyle yapıyorum. Anlayışlı olmayı öğrenecekler böyle böyle diye umuyorum sana da kolaylıklar diliyorum inşallah kayınailen de sen de rahat edersinizBenim kayınpeder de alıngan canım. Kendi her şeyi söylüyor ama bir şey söylenince alınıyor ve küsüyor. Eşin de senin gibi düşünüyorsa bir şey olmaz açıklama yapma durumunda kalmazsın en azından.
Kızları olsa utana sıkıla giderler evlerine ama erkek çocuk oldu mu haldır huldur dalıyorlar. Sanki çocuklarıyla yaşayan yabancı değil gibi. Öyle görmüşler, anlatamazsın maalesef. Niyetler halis olduktan sonra yine bir şekil idare ediliyor.
Sen yine üslup çerçevesinde isteklerini eşine anlat canım gerekirse o muhatap olsun ailesiyle. Herkes kendi delisiyle uğraşsın ya.
Kpss'yi bu zamana kadar kazansan kazanırdın diye konuşan biriyle muhattap olmayacağım. Sizdekini kullanın. Tavsiye sadece.Çok şükürniye size vermemiş mi?
![]()
Merak etme seni doğduğuna pişman edecek gelinde kimseyi değil seni bulur. Bu pişman ederim bilmem ne yaparım laflarını bi geçin. Yeryüzünün ağası sen değilsin burdan ahkam kesme boş boş bence. Allah sizleri düşmanımin başına vermesin anca insanlara saldırma peşindesiniz. Aman ezdirmeyeyim kendimi diye insanları ezme peşindesiniz. Ne ez ne ezil insan ol yeterÖz saygı düşüklüğünün adı aile terbiyesi olmuş hadi gene iyisiniz.Gittiğiniz yerde saygı ve sevgi görmek istiyorsanız mesafenizi koruyun , insanları bunaltıp canlarından bezdirmeyin. Hele oğlumun evine gidiyorum diye gelinin hayatına hiç çöreklenmeyin. Bu aileler bana denk gelseler keşke bin pişman ederim o tavra çünkü..
Erkekler "gibi" özel biricik olmayı öğretmiyorum hanimefendi. Oğluma da sen özelsin biriciksin demiyorum. İnsan olarak her bireyin özel olduğunu ama herkesin faklı kimlikleri olduğunu belirtiyorum. Kızıma "sen erkekler gibisin, erkeklerle esitsin gibi" uydurulmus kaliplarla değil. Sen kadın olarak farklısın, o ise erkek olarak farklı. Sorumluluklarin, fıtratin, yapın, fiziksel ve ruhsal farklılıkların var diyorum. Bir erkek ve kadın olarak eşit değil birbirimize denk olmalıyız diyorum. Böyle de yetiştirmeyi uygun görüyorum. Ne erkek ne kadın aşağılık değildir. Rahman olan Allah iki tarafı da üstün yaratmistir.Rabbinizden umun ki kızınız duzgun ona kıymet veren insanlarla karşılaşsin . Onunla hayatın sorumluluğunu sirtlanan biri olursa, onun varlığına saygı duyarsa böyle pasif-agresif tepkiler vermek zorunda kalmaz. Bu kadın burada iki yıldır aynı şeyi anlatıyor . Kendisini her gün saatlerce arayan artık bizim ailemizden oldun kendi ailen geri planda diyen ve konuşan bir kayinbabayla uğraşıyor .
Tabi kızınızın böyle yetişmesi için sizin de ona ne kadar değerli , özel ve kıymetli olduğunu hatirlatmaniz ve bol bol sevgi vermeniz lazım . Toplumsal rollerin bugüne kadar o kadar haksızca belirlendiğini onun da erkekler gibi özel ve biricik olduğunu öğretiyorsunuzdur umarim.