• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ablasina karşı tavırları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba konu biraz ayrintili kisa tutmaya calisicam anlamaniz acisindan. Eşim ve ablasi iki kardesler babalari hakka cok onem veren bi insan evi iki tane aldi iki arsa var hem kizini hem oglunu dusunuyor ikisine de ayri birakmak icin. Bunlar haric ailede erkek cocuga verilen bi arsa var daha dogrusu kayinpederime erkek diye ekstradan fazla verilmis bir arsa bos bu sene bir seyler ekmeyi dusunuyor esimi de baya kosturdu. Konusmasi ve tavirlari sanki bu arsayi esime vermek istiyor gibiydi cunku bi ara .... ilerde istersen ev yaparsin gibi bi laf soyledi bizim hic aklimizda yoktu amasupheye dustuk ama konu hic acilmadi. Gorumcem hic bir seye cok karismazken son zamanlarda esini surekli babasi ve kardesinin yanina salar oldu ama tavirlar garip sanki yangindan mal kaciriyorlar gibi. Biz hic kotu dusunmedik basta ama en son arsaya gidince esim ve babasi damat da bunlarin yanina gelip alenen burdan su kadar su cikar suraya ev yapariz surda mangal yapariz gibi konusmus kimse bir sey demedi tabi de dumur olduk 😃 esim cok sinirlendi cakallik yaptiklarini dusunuyor ogunden sonra esim neredeyse hic konusmamaya calisiyor surat yapiyor tavir yapiyor ama abartili. Kadin hamile evet biraz sinsidir paracidir ama kotu de bi insan degildir. Sanirim o tarlanin esime gitmesinden korktu bi gaza geldi. O gunden sonta aralar bi garip ben cok rahatsiz oluyorum. Esime de soyluyorum sogudum diyor dinlemiyor. Gorumcem de hamile ona da uzuluyorum ne olacak boyle :/

Mal sahibi hayattayken değil size eşiniz ve kardeşine bile laf düşmez.
İki kardeş kendi aralarında çözer meseleyi. Karışmanızı hiç tavsiye etmem, siz kötü olursunuz.

Ben de aynısını söyledim iş olacağina varır baban ne isterse onu yapar diye de esim mal gitme meselesinden degil tavirlara uyuz oldu yani oyle diyor. Ama ben o soguk ruzgarlar esmesinden cok rahatsiz oluyorum.

Mal sahibi hayattayken değil size eşiniz ve kardeşine bile laf düşmez.
İki kardeş kendi aralarında çözer meseleyi. Karışmanızı hiç tavsiye etmem, siz kötü olursunuz.
Bu arada degil size derken ben bana laf duser gibi bir sey demedim herhalde yanlis anladiniz beni suclar gibi yazmissiniz ben olaylarin disindayim zaten

Ya ben evlat sahibi olmadığım için mi bana çok kırıcı geliyorr bu haller.

Benim malım yüzünden çocuklarım arasında gerginlik olsa çok kızarım sanki. Ulan ben daha burdayım. Ne ara beni gördünüz de "benim malımin" derdine düştünüz hayırsizlar derim gibime geliyor.

Benim malım mı çok kıymetli bilemedim ki🙄

Bence surat asmasi gereken kp bu konuda. Eşiniz değil.

Sanki kendisi mal sahibiymis gibi triplere girmesin görünce tongaya düşecek bi kıza benzemiyor. Yürü kız görümce🤣

Ya ben evlat sahibi olmadığım için mi bana çok kırıcı geliyorr bu haller.

Benim malım yüzünden çocuklarım arasında gerginlik olsa çok kızarım sanki. Ulan ben daha burdayım. Ne ara beni gördünüz de "benim malımin" derdine düştünüz hayırsizlar derim gibime geliyor.

Benim malım mı çok kıymetli bilemedim ki🙄

Bence surat asmasi gereken kp bu konuda. Eşiniz değil.

Sanki kendisi mal sahibiymis gibi triplere girmesin görünce tongaya düşecek bi kıza benzemiyor. Yürü kız görümce🤣

Benim esim mal sahibi gibi triplere girmedi damadin bu kadar sacma hareketler yapmasina uyuz oldu yoksa mal derdinde degil dalga gecer gibiydi cunku gorumce evet tongaya gelecek biri degil evliligini bile para uzerine yapti o yuzden bana cok garip gelmedi bu hareketler ondan ama ben de cocuklarimin bu halini gorsem uzulurdum kayinpederin bir seyden haberi yok yani en azindan biz bilmiyoruz.

Ne okudum ben ya.
Görümceye üzülen gelin konusu mu bu?

Çok farklı bir şey bekliyordum :KK70:

Ben de sasiriyorum ama uzuldum cunku hamile ve esim surekli tripli soguk o hamileligimde yanimdaydi cok ilgilenmisti simdi uzak gibi olunca biraz haksizlik ediyormusuz gibi geldi. Mal mulk beni pek ilgilendirmiyor. Alenen bu kadar tavri haketmiyor bi de ben boyle yetosmedim bu konular cok gergin ve stresli geliyor ben de geriliyorum 😔

Içten içe görümceye damada kalmasın mal hissini de alıyorum. Eşinizde...

Ama siz gorumceye uzuluyorsaniz esinizi ikna edin biz yapariz ederiz mal da yalan mülk de yalan diye. Sonucta kadinlar herseyi isterse elde ederler...

Merhaba konu biraz ayrintili kisa tutmaya calisicam anlamaniz acisindan. Eşim ve ablasi iki kardesler babalari hakka cok onem veren bi insan evi iki tane aldi iki arsa var hem kizini hem oglunu dusunuyor ikisine de ayri birakmak icin. Bunlar haric ailede erkek cocuga verilen bi arsa var daha dogrusu kayinpederime erkek diye ekstradan fazla verilmis bir arsa bos bu sene bir seyler ekmeyi dusunuyor esimi de baya kosturdu. Konusmasi ve tavirlari sanki bu arsayi esime vermek istiyor gibiydi cunku bi ara .... ilerde istersen ev yaparsin gibi bi laf soyledi bizim hic aklimizda yoktu amasupheye dustuk ama konu hic acilmadi. Gorumcem hic bir seye cok karismazken son zamanlarda esini surekli babasi ve kardesinin yanina salar oldu ama tavirlar garip sanki yangindan mal kaciriyorlar gibi. Biz hic kotu dusunmedik basta ama en son arsaya gidince esim ve babasi damat da bunlarin yanina gelip alenen burdan su kadar su cikar suraya ev yapariz surda mangal yapariz gibi konusmus kimse bir sey demedi tabi de dumur olduk 😃 esim cok sinirlendi cakallik yaptiklarini dusunuyor ogunden sonra esim neredeyse hic konusmamaya calisiyor surat yapiyor tavir yapiyor ama abartili. Kadin hamile evet biraz sinsidir paracidir ama kotu de bi insan degildir. Sanirim o tarlanin esime gitmesinden korktu bi gaza geldi. O gunden sonta aralar bi garip ben cok rahatsiz oluyorum. Esime de soyluyorum sogudum diyor dinlemiyor. Gorumcem de hamile ona da uzuluyorum ne olacak boyle :/
Insanlardaki bu mal sevdasina gercekten hastayim. Evladi anaya babaya düşürür, kardeşi kardeşe düşürür daha ana baba hayattayken bile. Vefat ederler daha oracikta baslarlar kavgaya. Turkiyede iken yogun bakimin vazgecilmez konulari arasındaydı. Allah herkese akil fikir versin

Içten içe görümceye damada kalmasın mal hissini de alıyorum. Eşinizde...

Ama siz gorumceye uzuluyorsaniz esinizi ikna edin biz yapariz ederiz mal da yalan mülk de yalan diye. Sonucta kadinlar herseyi isterse elde ederler...

Mal dusmesin degil de damadin cosmasina biraz uyuz oldu kalmasin derdinde degil esimi farkli yansitmis oldum suan. Ablasi hakkini kendi istese bir sey demez esim kizmaz bile. Dedim de zaten oyle diyince ben mal derdinde miyim tavirlara sinir oldum diyip devam ediyor.

Babalari hayattayken arsa derdine düşmüşler. 🙄
Bu hesaplari, hareketleri yapip simdiden surat asan, triplenen eşim olsa cidden sogurum ondan.

Benim kayinpederin de var.
6 yillik evliyim bir kere bile eşimin ev arsa derdine düştüğünü gormedim. Hatta abisi ilgilenir daha cok. Kime kalacakmiş, yok kim sinsilik yapiyormuş, kim arsa ustune hayal kuruyormuş...
Kime kalacaksa kalacak, daha adam hayatta yahu. Ustelik zaten kp ikisine de arsa vermiş. Kardes arasi mal kavgalari cok cirkin geliyor bana.

Insanlardaki bu mal sevdasina gercekten hastayim. Evladi anaya babaya düşürür, kardeşi kardeşe düşürür daha ana baba hayattayken bile. Vefat ederler daha oracikta baslarlar kavgaya. Turkiyede iken yogun bakimin vazgecilmez konulari arasındaydı. Allah herkese akil fikir versin

Esim mal sevdalisi degil bu zamana kadar neyi var neyi yok kendi calisarak yapti sadece damada uyuz oldu mangaldi bilmem neydi gelir hesap etmesine bi de kayinpederimn onunde. Yoksa butasi benim olsun demedi hic ama ikisi cikar pesinde olduklari icin ablasi ve enistesinden sogudu. Dediginizde haklisiniz ama suan bizim sorunumuz bu mal kime gidecek degil bu ara nasil duzelir esimin soguklugu nasil gecer.

Babalari hayattayken arsa derdine düşmüşler. 🙄
Bu hesaplari, hareketleri yapip simdiden surat asan, triplenen eşim olsa cidden sogurum ondan.

Benim kayinpederin de var.
6 yillik evliyim bir kere bile eşimin ev arsa derdine düştüğünü gormedim. Hatta abisi ilgilenir daha cok. Kime kalacakmiş, yok kim sinsilik yapiyormuş, kim arsa ustune hayal kuruyormuş...
Kime kalacaksa kalacak, daha adam hayatta yahu. Ustelik zaten kp ikisine de arsa vermiş. Kardes arasi mal kavgalari cok cirkin geliyor bana.
Yanlis anlattim sanirim esim onlara dusecek derdinde degil damadin gelip surdan su kadar bu kadar mal cikar surda mangal yaparim surda ev yapariz gibi soylemelerine uyuz oldu esim tarla bana dussun derdinde degil hic olmadi biz zor zamanlarimizda bile kurus almadik onlardan kaldiki arsa derdine duselim

Yanlis anlattim sanirim esim onlara dusecek derdinde degil damadin gelip surdan su kadar bu kadar mal cikar surda mangal yaparim surda ev yapariz gibi soylemelerine uyuz oldu esim tarla bana dussun derdinde degil hic olmadi biz zor zamanlarimizda bile kurus almadik onlardan kaldiki arsa derdine duselim

Damat oyle konustu diye pasif agresif davranacagina acik acik konuşsun onu da yapamiyorsa laf sokup kapatsin mevzuyu surat yapip uzatacak birsey yok.
Damadin da kendi malı gibi plan yapmasi ayri sacma.

Ben olsam eşimin tavrını hoş karşılamazdım.
Kayınpeder hayattayken görümcenin de mal derdine düşmesi hoş değil ama bu topraklarda çok var oğlunu kayırıp kızını mal konusunda 2. plana atan aileler. O yüzden görümcenin bu tavrını bir nebze anlayabilirim. Olay belki mal bile değil ama kenara itilme, hesaba alınmama psikolojisi üzücüdür eminim. Kendisi dahil olamadığı için de eşini sokuşturuyordur belki araya.
Bunlar varsayım tabii ama ben olsam eşime bunları söyleyip, kız kardeşine haksızlık etmemesi için uyarır, gerisine de karışmazdım.

Ben olsam eşimin tavrını hoş karşılamazdım.
Kayınpeder hayattayken görümcenin de mal derdine düşmesi hoş değil ama bu topraklarda çok var oğlunu kayırıp kızını mal konusunda 2. plana atan aileler. O yüzden görümcenin bu tavrını bir nebze anlayabilirim. Olay belki mal bile değil ama kenara itilme, hesaba alınmama psikolojisi üzücüdür eminim. Kendisi dahil olamadığı için de eşini sokuşturuyordur belki araya.
Bunlar varsayım tabii ama ben olsam eşime bunları söyleyip, kız kardeşine haksızlık etmemesi için uyarır, gerisine de karışmazdım.
Kayınpeder mal konusunda hic ayirmadi evini arsasini ayirdi kizinin sadece bu arsayi ogluyla o daha cok ilgilendi. Sanki ogluna vermek istiyormus gibi davrandi ama belli degil tabi. Bu arada ailelerde kiza bir erkege iki miras muhabbeti var ailelerde bizim ailede de vardir malesef ama erkege bi tik fazla veriyorlar normalde de. O konuda hep soyluyorun esime haksizlik ettigini bu jadar abartmamasi gerektigini fln da o yine kendi bildigini okuyor bir sey yaptigi yok da soguk davraniyor

Damada ne oluyor ya ne kadar çirkin kayınpederin malıyla ilgili bu tarz yorum yapmak. Düşünüyorum da gelinimiz böyle bişey dese ona ayrı bozulurdum, susturmadığı için kardeşime ayrı bozulurdum.

Kadına sinsi deyip arsanın tamamına göz diken kocanızi gormeyişiniz de bir garip. Kadın sizin yapacağınız cakallığın farkına varıp kocasını haklarına sahip çıkmak üzere aranıza katmış. Buna mecbur bıraktığınız için uzeleceginize bir de karşıya utanmadan kızıyorsunuz. Neyseki miras kanunu belli, kimseye erkek diye cokomellisini vermiyor.

Esim çakallık yaptıklarını düşünüyor demissiniz bence asıl siz yapacakmissiniz baya baya sahiplenmissiniz arsayi .Hayaller suya düşünce kiz kardese tavir alınmış. Öncelikle arsanin sadece sizin olacağını dusunmeniz hic hoş değil. Miras cocuklar arasinda esittir. Kaldi ki kayinpeder sağ. Simdiden hayal kurmak hic olmamış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back