Önceden bizde de ben biraz harçlık alıp parayı ona verirdim, o hesabı yönetirdi. Şimdi bana sormadan da bir isteği varsa almak istiyormuş ya da ailesine vermek istiyormuş. Tabi benim için de aynı şekilde. Ortak bir hesap açtık, bir miktarı da beraber biriktirelim dedik.
Eşim o kadar duygusal değil, benim o lafıma kırılmamıştır bile. Şu an bebeğimiz olsun çok istiyor ama tedavi zamanı yine evde bir şeye yardım etmek istemiyor. İlk tedavide annem geldi bana bakmaya. Eşim sıkılmış, rahat edememiş, neyseki annem gittikten sonra söyledi. 2. Tedavide ailelere söylemedik, onda da bana bir çorba bile yapmadı. Bilmiyorum o bebek nasıl olacak.bence asil kirici davranan siz olmussunuz
ben seni cocuk konusnda ezmedim diyerek.ve esin olgunlukla karsilik vermis ama eminim cok cok uzulmustur icine atmistir ciddn esin icin uzuldumutfen bu konuda gonlunu al.
ayni seyi esin sana soylese maas konusundam daha cok uzulurdun emin ol.Allah in taktiri sonucta adamin ne sucu var.ezmiceksin tabi ki.
ve maas konusunda esin kendini bence cocuk konusunda eksik hissettigi icin maasinin yuksekligiyle ovunuyo.birak ovunsun bence cok dert edilcek bisey degil.sonucta senin de maasin var memursun.pekala ihtiyaclarini hatta daha fazlasini karsilayabiliyosun.
ama ev hanimi olsaydim ve esim surekli maasinjn yuksekliginden dem vursaydi ben de bozulurdum.ama memur olsaydim istedigi kadsr ovunsun cok da tın yani.hele gidip aglamaya gerek bile yok bence.
kisacasi abartiyosun ve asil yanlisi sen yapmissin.birak adam ovunsun maasiyla nolmus yani.
ve insallah tez zmnda saglikli hayirli bi bebeginiz olur.ve tüm gonulden isteyenlere de nasip etsin Rabbim
Bende ek kart var ama kişisel ihtiyaçlarıma kullanmayacağım. Maaş alınca da eşime 1000 lira yolluyorum ya da o ay tatile falan gitmişsek bölüşüyoruz masrafı. Biraz daha fazla yolluyorum. Zaten kendi masrafımı ödüyorum. O yüzden övünmesi zoruma gidiyor.Maden eşiniz sürekli maaşını vurguluyor o zaman evin bütün ihtiyaçlarını o görsün size de harçlık bile versin neden ortak hesap açtınız ki
Evet bence de o yüzden yapıyor. Ama devam etmesinin anlamı yok artık bütçeyi ayırdık zaten. Bu arada eşim sık sık hasta olur, her kış zatüre olur, ben onu ne yapar eder iyileştiririm. Geçen sene göz ameliyatı oldu, gözler kapalı olduğu için 1 hafta gece gündüz ona baktım, kontrole götürdüm, getirdim. Tam iyileşti derken halı sahada kolu kırıldı, 2 ay alçıda kaldı, kış geldi zatüre oldu, onu atlattı 1 ay sonra falan sünizit oldu. Bu süreçte ben hep olması gerektiği gibi ona baktım. Yumurta toplandığı gün bir çorba istedim, tamam yapmayacaksa sipariş edelim deseydi onu bile akıl etmedi, halısahaya gitti. Sadece bir çorbayı da getirmezler diye kalktım yine ben yaptım.Maaşınız ne kadar bilmiyorum ancak eşinizin sizin tutumlu tavırlarınızdan sıkıldığını yazmışsınız. 4yıllık evlilikte düğün borcu, öğrenim kredisi, araba borcunu bitirip, sadece ev kredisini ödemeye devam edecek kıvama gelmek gerçekten önemli bir ayrıntı. Mühendis iseniz 3500tl den aşağı almadığınızı eşinizin 7000tl başlayan 11000tl ye ulaşan bir maaşı olduğunu varsayalım. Benim evime bu kadar para girse ve yoğun çalışsam ayda bir gelen temizlikçiyi 3e 4e çıkarmakta sakınca görmem. Yumurta toplama işlemi sonrası bana bir çorba yapmadı demişsiniz, ben oğlumu aşı yaptırsam dışarda yiyorum ne çorbası allah aşkına. Eşinizin yaptığı şey gerçekten ayıp burada size katılıyorum ama acaba biraz sizi rahatlatmaya mı çalışıyor?
Butceyi ayirmissiniz kazaniyorsan bana mi kazaniyorsun diyin. Madem evde payına düşen işleri yapmak istemiyor çok kazandığı parayla payina düşen işler için yardımcı tutsun bunu söyleyin.O benden çok kazandığı için evin hiç bir işine yardım etmek istemiyor. Bütçemiz de ayrı. Her yardım istediğimde ben 3 katını alıyorum vs. deyip sonra yaparsa yapıyor, yapmassa ben yapıyorum.
Kusura bakma da esin çocuk olayını senin kadar düşünüyor/istiyor gibi gelmiyor bana.Senin kadar da duygusal bakmıyor konuya bence.Asilama günü senin yanında olması,elini tutması gereken bir gün..Evet bence de o yüzden yapıyor. Ama devam etmesinin anlamı yok artık bütçeyi ayırdık zaten. Bu arada eşim sık sık hasta olur, her kış zatüre olur, ben onu ne yapar eder iyileştiririm. Geçen sene göz ameliyatı oldu, gözler kapalı olduğu için 1 hafta gece gündüz ona baktım, kontrole götürdüm, getirdim. Tam iyileşti derken halı sahada kolu kırıldı, 2 ay alçıda kaldı, kış geldi zatüre oldu, onu atlattı 1 ay sonra falan sünizit oldu. Bu süreçte ben hep olması gerektiği gibi ona baktım. Yumurta toplandığı gün bir çorba istedim, tamam yapmayacaksa sipariş edelim deseydi onu bile akıl etmedi, halısahaya gitti. Sadece bir çorbayı da getirmezler diye kalktım yine ben yaptım.
Bütçe ayırmak bir aile için çok saçma değil mi. Kendinize harcayacak bir miktar ayırmakla, ortak hesaba bir miktar yatırıp bütçeyi ayırmak çok farklı şeyler. Bu arada tartışma konusunda haksızlık ettiğinizi düşünmüyorum. Öyle başa böyle tarak.Merhaba kızlar
Bugün eşim yüzünden canım çok sıkıldı. Konu önemli bir şey değil ama sanırım ben artık bu konuda doldum. Öncelikle konuya geçmeden size bizden bahsedeyim.
9-10 yıldır kamuda çalışıyorum, eşim özel sektörde mühendis, 4 yıldır evliyiz. İkimizinde ailelerinin durumu olmadığı için düğün vs. şimdiye kadar herşeyi biz kendimiz yaptık. Öğrenci kredilerimizi ödedik, bedelli askerlik parası ödedik, arabamızı aldık, evimizi aldık, kredi ödüyoruz. Sadece bir şeyler almadık epey gezdiğimiz tozduğumuz da oldu. Çocuğumuz yok, eşimden dolayı olmuyor. Tedavi için de epey paralar harcadık, halen olmadı. Para konusunda ben daha elisıkı, eşim daha rahattır. Zamanında borç isteyen akrabaları nedeniyle sıkıntı yaşadığımız olmuştur. Bu sıralar ev kredisi hariç borcumuz bitti. Elimiz rahata erince eşim dedi ki "Bütçeleri ayıralım, senin bana sormadan, benim sana sormadan harcayacağımız bir limit olsun." Tamam dedim, hep borç ödedik artık biraz rahat olalım aramızda o limiti de belirledik, bir de ortak hesap açtık, sıkıntı yok. Bütçemiz ayrıldı.
Asıl beni sinir olduğum kısım şimdi anlatıyorum. Aramızda şöyle bir fark var; ilk yıllar eşim benim 2 katım maaş alırken, zamanla bu 2,5 kata çıktı, ocakta yapılacak zamla da 3 katına çıkacakmış. Ee ne var bunda diyebilirsiniz ama eşim bunun sürekli esprisini yapıyor. Mesela ben yemeği yapıyorum, yiyoruz. Yorgunsam sen kaldırır mısın falan dersem, şakayla karışık " Olmaz ben senin 2,5 katın maaş alıyorum. " falan diyor. Ben başlarda gülüp geçiyordum, "Paranla kendine hizmetçi tut." falan diyordum, gülüp geçiyordum. Zamanla bıktım ve bir kavgada "Bana böyle maaşını övüp durma artık rahatsız oluyorum." dedim. O da tamam deyip özür dilemişti. Aradan zaman geçti, geçenlerde annemlere gittik. Konu enflansyona, gelince annemin babamın yanında da "2.5 du 3 oluyor." falan diyor ama annemler ne dediğini anlamadı. Ben sinir oldum tabi. Neyse bir şey demedim. Evde bana iş yaptırma da ne yaparsan yap modunda. "Temizlikçiye falan parayı veririm." Diyor. Ama evde sürekli bir iş çıkıyor, illa ki bir iki şeyin elinden tutması lazım. Aylık ücretli birini tutmadığı sürece öyle bir lüks yok yani. Bu arada maaşlı işçi alacak kadar bir para da yok. Baktım bu akşam yine sofrayı kaldırırken aynı espriyi yaptı. Benim de canım sıkıldı masayı terkettim gittim, odada ağladım. Biliyorum bunu zamanında ben eli sıkı olduğum için yapmaya başladı ama artık bütçemizi de ayırdık, onun maaşı beni ilgilendirmiyor ki. Neyse ben bozuğum diye yanıma geldi, ben de konuştum. "Tamam maaşın iyi olabilir ama bu iki de bir beni ezmeni gerektirmez, bütçeyi de ayırdık zaten." dedim. "Bir de bebek konusundan örnek verip o konuda da hep senin yanındayım, bir kere bile bu durumla seni ezmedim, sen neden her fırsatta söylüyorsun, bir de ailemin yanında söylüyorsun." Dedim. Durdu düşündü düşündü "Tamam özür dilerim, bidaha söylemeyeceğim, ne saçma şeye üzülüyorsun." Dedi yan odaya gitti. Gerçekten ben mi saçmalıyorum kızlar ?
Niye odaya girip agliyorsun. 3 katim maasin var ama bak parayla saadet olmuyor bana bir cocuk veremiyorsun de gec. Bak bakalim bir daha agzini acabiliiyor muMerhaba kızlar
Bugün eşim yüzünden canım çok sıkıldı. Konu önemli bir şey değil ama sanırım ben artık bu konuda doldum. Öncelikle konuya geçmeden size bizden bahsedeyim.
9-10 yıldır kamuda çalışıyorum, eşim özel sektörde mühendis, 4 yıldır evliyiz. İkimizinde ailelerinin durumu olmadığı için düğün vs. şimdiye kadar herşeyi biz kendimiz yaptık. Öğrenci kredilerimizi ödedik, bedelli askerlik parası ödedik, arabamızı aldık, evimizi aldık, kredi ödüyoruz. Sadece bir şeyler almadık epey gezdiğimiz tozduğumuz da oldu. Çocuğumuz yok, eşimden dolayı olmuyor. Tedavi için de epey paralar harcadık, halen olmadı. Para konusunda ben daha elisıkı, eşim daha rahattır. Zamanında borç isteyen akrabaları nedeniyle sıkıntı yaşadığımız olmuştur. Bu sıralar ev kredisi hariç borcumuz bitti. Elimiz rahata erince eşim dedi ki "Bütçeleri ayıralım, senin bana sormadan, benim sana sormadan harcayacağımız bir limit olsun." Tamam dedim, hep borç ödedik artık biraz rahat olalım aramızda o limiti de belirledik, bir de ortak hesap açtık, sıkıntı yok. Bütçemiz ayrıldı.
Asıl beni sinir olduğum kısım şimdi anlatıyorum. Aramızda şöyle bir fark var; ilk yıllar eşim benim 2 katım maaş alırken, zamanla bu 2,5 kata çıktı, ocakta yapılacak zamla da 3 katına çıkacakmış. Ee ne var bunda diyebilirsiniz ama eşim bunun sürekli esprisini yapıyor. Mesela ben yemeği yapıyorum, yiyoruz. Yorgunsam sen kaldırır mısın falan dersem, şakayla karışık " Olmaz ben senin 2,5 katın maaş alıyorum. " falan diyor. Ben başlarda gülüp geçiyordum, "Paranla kendine hizmetçi tut." falan diyordum, gülüp geçiyordum. Zamanla bıktım ve bir kavgada "Bana böyle maaşını övüp durma artık rahatsız oluyorum." dedim. O da tamam deyip özür dilemişti. Aradan zaman geçti, geçenlerde annemlere gittik. Konu enflansyona, gelince annemin babamın yanında da "2.5 du 3 oluyor." falan diyor ama annemler ne dediğini anlamadı. Ben sinir oldum tabi. Neyse bir şey demedim. Evde bana iş yaptırma da ne yaparsan yap modunda. "Temizlikçiye falan parayı veririm." Diyor. Ama evde sürekli bir iş çıkıyor, illa ki bir iki şeyin elinden tutması lazım. Aylık ücretli birini tutmadığı sürece öyle bir lüks yok yani. Bu arada maaşlı işçi alacak kadar bir para da yok. Baktım bu akşam yine sofrayı kaldırırken aynı espriyi yaptı. Benim de canım sıkıldı masayı terkettim gittim, odada ağladım. Biliyorum bunu zamanında ben eli sıkı olduğum için yapmaya başladı ama artık bütçemizi de ayırdık, onun maaşı beni ilgilendirmiyor ki. Neyse ben bozuğum diye yanıma geldi, ben de konuştum. "Tamam maaşın iyi olabilir ama bu iki de bir beni ezmeni gerektirmez, bütçeyi de ayırdık zaten." dedim. "Bir de bebek konusundan örnek verip o konuda da hep senin yanındayım, bir kere bile bu durumla seni ezmedim, sen neden her fırsatta söylüyorsun, bir de ailemin yanında söylüyorsun." Dedim. Durdu düşündü düşündü "Tamam özür dilerim, bidaha söylemeyeceğim, ne saçma şeye üzülüyorsun." Dedi yan odaya gitti. Gerçekten ben mi saçmalıyorum kızlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?