• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin 3x maaşı

Eşiniz çocuğunun olmamasını bir eksiklik olarak görüyor ve sizden bunun ezikliğini maddi gücünü vurgulayarak çıkarmaya çalışıyor.
Bu muameleyi görsem etik metik dinlemem yapıştırırım lafı. O yüzden hiç de acımasız bulmadım sizi.
Ailenizin yanında bile söylüyormuş ne kadar ayıp

Vallahi ben olsam hiç takmam “ay evet ya hadi benim bütçeye biraz el at” der, kendime ayırdığım parayı arttırmaya bakarım. Şirket mi canım bu, benimki azsa onunkinden de alırım.

Ama çocuğumun olmamasını yüzüme vursa eşim büyük olay çıkarırım. Açıkça kırmak istemişsiniz çünkü, bu bana çok acımasızca geliyor. Özürle, öpeyim geçsinle geçmiyor böyle hassas şeyler.

Ben sadece sürekli bana sanki onun parası ile keyif yaşıyormuşum gibi hissettirmesinden bıktım, bebek için tedavi süreçleri çok meşakkatli ve tüm meşekkate katlanan sadece kadın. Çok üzüldüğüm çok ağladığım zamanlar oldu ama ona bir kere bile senin yüzünden demedim.
aynı durumda siz de olabilirdiniz, yani sizdeki bir sorundan dolayı hamile kalamıyor olabilirdiniz. emin olun bu konuda en ufak bir imaya bile katlanamazdınız.
bu konuda sen ben yok, biz var.
para konusunda haklısınız, ağlamak yerine ciddi bir tepki koyun ve madem bu kadar eli geniş ev işlerine yardımcı tutsun siz de rahat edin

Aman isterse 10 katı olsun.
Sen kamudasın o özelde sonuçta.:KK66:
Kimin ne olacağını tabii ki Allah bilir ama sonuçta sizinki daha garanti.

Eşinizin gorgusuzce davranmasinin karşılığında çocuk meselesini çok görmedim ne yalan söyleyeyim.
Sen eşini birilerinin yanında rezil etmemişsinki.
Yüzüne vurmuşsun.
Bu da bazen iyidir.
Silkeler insanı.

Eşim işte çalışıyorsa bende kat be kat fazlasıyla evde çalışıyorum.Resmen evin ceo suyum.Ona diyorum bazen sen en azından maaş alıyorsun bak ben onu da almıyorum diye.İki çocuk annesiyim ve eşimin çocuklarımın herşeyiyle ilgileniyorum.Bana ağzını açmaya hakkı yokki.
ah bir de kıymet bilseler. geçen bir yazı gördüm kadın 7 24 çalışır ama evde yapılan is görünmez, en ağır iş ev hanimligidir diye. hakkaten 1 gün hiçbirşey yapmasak belki anlarlar da yine kıyamıyoruz
Allah yardımcınız olsun.
ben de ücretsiz izindeyim ocak 'ta dönücem 10 aydır evdeyim ama ev hanımlığı + cocuk bakmak gerçekten çok zormus. yine de şükür sağlığımız yerinde

Eşinizin yaptığı çok ayıp. Ama siz sadece örnek vermek için bile çocuk meselesini açmamalıydınız.
Bence zaten çocuk meselesi yüzünden maaş konusunu açıp duruyor. Çocuğunuz olmuyorsa ve bu bir kişiden kaynaklıysa eminim olmayan kişi için ağırdır. Siz söze dökseniz de dökmeseniz de eşiniz bunun ağırlığını yaşıyordur. Bu yüzden sizi kaybedeceğini düşünüyor bile olabilir. Kendisiyle ilgili artı gördüğü bir konu bulmuş ve söyleyip duruyor. Yaptığı hoş değil ama bunu diğer konuyu açmadan çözmeye çalışın. Eşler arasında ne paranın ne de elde olmayan durumların lafı olmamalı.
Bu yönden sadece siz bakmışsınız, doğru belki de bebek konusunu içine dert ettiği için yapıyor olabilir. Durumu ilk öğrendik, ilk tüp bebek tutmayınca istersen ayrılalım falan da dedi. Boşver dedim, sakın kendine dert etme sağlığımız yerinde olsun da bu çok büyük dert değil en azından maddi olarak rahatız, para konusu bizi bunaltmaz başka tedaviler deneriz demiştim. Bebek konusunu söylediğime pişman oldum ama :(

Sacmalayan biri varsa esiniz bazı sözler davranıslar vardır küfürden daha agırdır benimde cok zoruma giderdi.

Birçok erkek kadınlar kadar hassas değil. Çocuğu olmuyorsa olmuyordur. Yanında dursan kadını da fedakarlık yapıyor diye düşünmezler.

Eminim ki , konu sahibinin eşi de kendini değil doktoru , bilimi, dünyayı sucluyordur çocuk konusunda.

Kadınlarda sadece kendisini suçlar. Eksik gibi hisseder. Sanki bu bir suç gibi görürler.

Konu sahibi bu cümleyi kurdugunda , sadece eşinin bunu bu kadar önemsediğini öğrenmiş oldu hepsi bu. Sanmıyorum bizler kadar kırıldığını.
...

Para konusu sıkıcı bir konu. Üstelik fazla para alıyor diye bunu işle bağdaştirmasi çok can sıkıcı.

Madem yardımcı tutalım diyorsa her gün gelecek bir yardımcı tutun. Sadece hafta sonları size kalsın.

Yemek konusunda da eşinizi teşvik edin. Senin el lezzetin süper. Bize şu yemeği yapar misin , ya da mutfakta çok çekicisin :) tarzında cümleler kurun .

Masayı kaldırma işlemi de herkes kendi tabağını makinaya koysun olsun bitsin.

Çocuk olmayan , çok misafir gelmeyen evde zaten iş olmaz ki .

aynı durumda siz de olabilirdiniz, yani sizdeki bir sorundan dolayı hamile kalamıyor olabilirdiniz. emin olun bu konuda en ufak bir imaya bile katlanamazdınız.
bu konuda sen ben yok, biz var.
para konusunda haklısınız, ağlamak yerine ciddi bir tepki koyun ve madem bu kadar eli geniş ev işlerine yardımcı tutsun siz de rahat edin
Ben ona senin yüzünden olmuyor demedim ki, ben hep yanındayım dedim. Eşim 2.5 yıl bebek istemedi. Kv beni o kadar darladı ki yapın yapın yoksa olmuyor mu diye. Sıkıntı bende olsa eşimin ailesinden kesin duyardım o lafları. Ama sıkıntı eşimde çıkınca çıt kesildi bütün bebek istekleri ve kv beni darladığı zaman eşim bir kere bile anne karışma bizi darlama demedi.

3000 lira mi maas aliyorsunuz. Calismayan birinden 3000 kat fazla kazaniyorum. Istemezsem calismam o 3000den de olursun o 3 katin lafini yapiyorsan derim. Cocuk konusunu karistirmasaydiniz iyi olurdu tabii. Ama demek ki gecmiste yalniz kalmaniz bunlarin uzerine tuz biber olmus

Birçok erkek kadınlar kadar hassas değil. Çocuğu olmuyorsa olmuyordur. Yanında dursan kadını da fedakarlık yapıyor diye düşünmezler.

Eminim ki , konu sahibinin eşi de kendini değil doktoru , bilimi, dünyayı sucluyordur çocuk konusunda.

Kadınlarda sadece kendisini suçlar. Eksik gibi hisseder. Sanki bu bir suç gibi görürler.

Konu sahibi bu cümleyi kurdugunda , sadece eşinin bunu bu kadar önemsediğini öğrenmiş oldu hepsi bu. Sanmıyorum bizler kadar kırıldığını.
...

Para konusu sıkıcı bir konu. Üstelik fazla para alıyor diye bunu işle bağdaştirmasi çok can sıkıcı.

Madem yardımcı tutalım diyorsa her gün gelecek bir yardımcı tutun. Sadece hafta sonları size kalsın.

Yemek konusunda da eşinizi teşvik edin. Senin el lezzetin süper. Bize şu yemeği yapar misin , ya da mutfakta çok çekicisin :) tarzında cümleler kurun .

Masayı kaldırma işlemi de herkes kendi tabağını makinaya koysun olsun bitsin.

Çocuk olmayan , çok misafir gelmeyen evde zaten iş olmaz ki .
Çok akıllıdır o yemez benim numaralarımı :) evlendiğimizden beri toplasan 3-4 kere yemek yapmıştır. Onda da beni bilerek 50 kere soru sorar bıktırır. Sabah ben epey uyudum saat 11 olmuş, kalkıp kahvaltı hazırlamamış, bekliyorki ben kalkayım, hazırlayayım. Eve sadece ayda 1 temizliğe bayan geliyor. İstersen 2 haftada 1 yapalım diyor, her gün gelemez. Zaten gerek de yok. Ben ayakta bir iş yapıyorum, o oturuyor. Niye bu kadar tembelki bir işin elinden tutsun bir şey olmaz.

Eşim işte çalışıyorsa bende kat be kat fazlasıyla evde çalışıyorum.Resmen evin ceo suyum.Ona diyorum bazen sen en azından maaş alıyorsun bak ben onu da almıyorum diye.İki çocuk annesiyim ve eşimin çocuklarımın herşeyiyle ilgileniyorum.Bana ağzını açmaya hakkı yokki.
Doğru söylüyorsunuz bende diyorum esime,Üç çocuğa bakıyorum en az 1.500ona say,500yemek yapmama say,500de ev temizliğine say ahanda sana 2,500 .Çalışıyorum bak bende evde diyorum.Benimki iptal oluyor zaten:KK49:

Eş esprinin dozunu kaçırmış .Sizde çocuk mevzusunu sorun etmediğinizi vurgulamışsınız ki bence bu da eşiniz için kırıcı olmuş sanki

Canım seni anlıyorum sen surekli aynı şeyi zikretmesinden bikmissin.Birazda bazı şeyler birikmiş patlamissin diyelim.Zaten çok bozulduğunu belli etmişsin,insAllah bir daha soylemez.Soylersede deki şekeri m yemek bende , çamaşır bende,ütü bende bunlarıda eklersen iyi olur de geç.Ne tatlı canını üzüyorsun.Ayrica o kullandıgin kelimeninde pişmanlığını hissettim sende.Amannn ne bozuyorsun huzurunu yapmıyor mu,teklif bile etme ,aç muzigini zevkle yap oturun afiyetle yiyin.Valla ah çocuklar rahat bıraksalarda hep yemek yapsam:halay:

Madem 3x katı vs lafı dönüyor siz de yüzde hesabı birikim harcama kalemlerinizi ayarlayın. Herkes maaşı kadar.
Hem evde sorumluluk almıyorsa dışarda yiyin gelin haftada bi gün temizlikle de idare edin.
Mükemmel olmaya gerek yok bebişiniz olunca bu konular sayesinde daha bi çok gireceksiniZ birbirinize şuanın keyfini çıkarın

Canım seni anlıyorum sen surekli aynı şeyi zikretmesinden bikmissin.Birazda bazı şeyler birikmiş patlamissin diyelim.Zaten çok bozulduğunu belli etmişsin,insAllah bir daha soylemez.Soylersede deki şekeri m yemek bende , çamaşır bende,ütü bende bunlarıda eklersen iyi olur de geç.Ne tatlı canını üzüyorsun.Ayrica o kullandıgin kelimeninde pişmanlığını hissettim sende.Amannn ne bozuyorsun huzurunu yapmıyor mu,teklif bile etme ,aç muzigini zevkle yap oturun afiyetle yiyin.Valla ah çocuklar rahat bıraksalarda hep yemek yapsam:halay:
Doğru diyorsun. Bende de bir tane bacağıma yapışan çocuk olsa fena olmazdı :) evde yalnızlıktan birbirimize sardık sanırım.

Sinirinizi konuyla bağımsız olan bebek ile karşılık vermişsiniz. Eşinizin yaptığını bir değişik yöntemle siz yapmışsınız yani. Hoş değil bunlar.

Konuya gelecek olursak, eşler arasında maaş vb. lafı bana saçma geliyor. Böyle şeylerin lafı bile edilmemeliyken, patavatsızca esprilere tutulması hiç hoş değil. 2 tabak götürüp insanlık yapmayı da ''senden 2.5 - 3 kat fazla maaş alıyorum'' lafına nasıl bağlamış anlayamadım. Görgüsüzlük tek kelimeyle.

Benim eşim de benden 3 kat fazla maaş alıyor. Bana aynı ithamlarda bulunsa bu kadar sakin karşılayıp geçirmezdim. İnsanlığımız ve karakterimiz kazandığımız parayla orantılı ilerlemiyor.

Son düzenleme:
Eşiniz de pek görgüsüzmüş ya. Böyle şeylerin lafı edilmez hiç hoş değil.

Back