Eşimi yok sayan ailesi

Siz 17 yıllık evliymissiniz nişan ve sevgililik desen 18-19 sene eder kardeşi o dönem cocukmustur nasıl karisacakti abimin hakkını verin diye eşiniz kardeşine karşı yanlış yapmış bence düğüne gitmeyerek kardeşinin başına bir iş gelse ölüm,hastalık gibi durumlarda sizi bile suclayabilir bence kardeşini araması gerek en azından kendini açıklasın.
Yok yok kaynım o dönem çocuk değildi geç evlendi. Şuan 40 yaşında.

Rica ederim, geçmişi kayınvalidenizi vb boşverin, durumu kendi açınızdan değerlendirirken şöyle düşünün, onlar eşinizin ailesi olmaları dışında sizin hiçbir şeyiniz değiller, hiçbir şeyiniz olmayan insanların söyledikleri de yaptıkları yapmadıkları da içinizi acıtmasın bu yüzden.

Eşinizi yok sayıyorlarsa da bu onlarla eşinizin arasındaki bir mesele, bugün birbirileriyle görüşmezler yarın canciğer kuzu sarması olurlar, siz eşinizin yanında olun, onu dinleyin anlayın, destek olun kafi.

Allah evinizden huzuru eksik etmesin, gerisi inanın ki boş.
Yorumlarınız resmen beni rahatlattı. Varolun 🙏

Canım diyorum ya benim de başıma geldi, ama ben düğüne gittim ilgilendim çünkü aileye yeni girecek olan gelinle aram neden bozulsun onun ne suçı var kimseye düşmanlık beslemedim hatta çooook işime geliyor bu durum mesela bir şey olduğu zaman asla elimi atmam diğer gelin yapsın der kenara çekilirim kimsede benden bir şey beklemez zaten, karşılıklı saygı çerçevesinde devam ediyoruz hayatımıza etliye sütlüye dokunmadan krizi fırsata çevirmesini bil, ama kıskandığını belli edip komple görüşmeyerek komik duruma düşmemeliydin bence yabancı gibi git gel gül eğlen ama mesafe olsun
Aslında bu olay bardağı taşıran son damlaydı.
Belkide o yüzden bu kadar kinliyim.

Anne baba hakkı diye bir şey var haberiniz yok herhalde? Bu insanlar size kötülük etmiş tamam görüşmek istemiyorsunuz sevmiyorsunuz ama eşinizin görüşmemesi ne demek? Ne yapmışlar yahu düğüne destek olmamışlar bebek görmemişler eltiye herşeyi yapmışlar, kayınvalide kaynanalık yapmış. Kimin kaynanası yapmıyor? 17 sene olmuş hanımefendi temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı konuları insanların önüne koyuyorsunuz. Bakın zorunuza gider tabiki ama eşi doldurup görüştürmemek çok ayrı. Böyle adamlara saygı duyamıyorum sizin gibi kadınların hırsından da korkuyorum.. Allah karşılaştırmasın.
Hanımefendi tam olarak Anne Baba hakkı düşünüldüğü için aranıyor zaten !!!
Ve açılmıyor.
Sanırım kayınvalidesiniz o yüzden çıkarsınız hemen tırnaklarınızı.
Kimseyi doldurduğum yok zira benim lafımla ailesini silecek olsa eşim kendi düğününden sonra görüşmezdi.
Farkındaysanız eşim haketmiyor demişim gayette hayırlı bir evlattır sizin gibiler saygı duymasada.
Sizin gibilere hayırsız evlat olmak lazım ona kul köle olursunuz siz.

Konu sahibi şunu da unutmayın kaç yaşına gelirse gelsin çocuk sevilmedigini düşünmek çok büyük bir acı ve yük . Eşiniz baba da olsa hala onların çocuğu. Onunda bu sevgiye ihtiyacı var .
Çok haklısınız oda evlatlık görevini fazlasıyla yerine getirdi inanın.
Ama her anne baba hakkıyla yapamıyor görevini.

Konu aynı anlattiginiz gibiyse özellikle çiziyorum altını aynı böyle ise işte evlat ayrımı yapan aile konusuna örnek.Konudaki kayınvalide için sözüm yok kendi öder bedelini vakti zamanı gelince eşinize kızdım 5 seneninizi çöp etmiş size bunu yasatamaz.Sizi çok iyi anlıyorum birikim oluyor lambayı kapat çık değil bu yazması kolay yaşaması çok uzun.Esinize şimdi üzüldüm fakat aile anne baba bile olsa size odaklanacak size yapacak artık bitti.Neyseki şimdi iyisiniz bunlarda böyle deyip bırakacaksınız olduğu yerde olduğu kadar Zorlayın kendinizi açmayın konuyu kendinize bile hiç adlarini aynip enerjiyi onlara yoneltmeyin bundan sonra.
İnanın fazlası var eksiği yok.
Umarım kaynanam yere göğe sığdıramadığı, bir dediğini iki etmediği oğlu ve geliniyle sınanır.

Yorumlarınız resmen beni rahatlattı. Varolun 🙏
Ne demek, sizler de var olun😌 hayatı hep birilerinin yaptıklarını dert ederek heba etmek anlamsız, herkese hak ettiği kadar değer verin.

Şu an önemli olan siz, çocuklarınız ve eşiniz, geri kalan herkes evinizin dışında, size bir şey yapmamışlar diğer geline yapmışlar, size çektirmişler diğerini el üstünde tutmuşlar bunların hiçbiri kafaya takılacak şeyler değil, siz kendiniz için değerli olun varsın başkası değer verip önemsemesin, hayatı başkalarını dert ederek geçirmek aldığınız her nefesi boşa tüketmek demek bence.

Ne demek anne baba vallahi ben bir iki öyle yaptılar ağızlarına sıçtıö yine yapsınlar yine yaparım.... Yok öyle bir dünya ben sıkıntı çekmeye gelmedim.... Anne diye tepemize çıksın bari yok öyle bir dünya kimse benim eşime ve bana sıkıntı çıkartamaz yolar atarım... Başka çocuklarına canım eşime canının çıksın dünyayı dar ederim vallahi herkese ettim de yok öyle yağma....

Keyfiniz bilir. istediğinizi yapmakta özgürsünüz, bende özgürüm.

Ben öyle keskin kararlar alamam. Yapım bu değil. Aramam, konuşmam, mesafe koyarım. Senede beş gün görüyorum ben. Eşimi arayıp para isterlerse yollayamaz, arayıp canını sıkarlarsa ağzının payını versin ne yapabilirim. Çocuk değil koca adam.

Ne demek, sizler de var olun😌 hayatı hep birilerinin yaptıklarını dert ederek heba etmek anlamsız, herkese hak ettiği kadar değer verin.

Şu an önemli olan siz, çocuklarınız ve eşiniz, geri kalan herkes evinizin dışında, size bir şey yapmamışlar diğer geline yapmışlar, size çektirmişler diğerini el üstünde tutmuşlar bunların hiçbiri kafaya takılacak şeyler değil, siz kendiniz için değerli olun varsın başkası değer verip önemsemesin, hayatı başkalarını dert ederek geçirmek aldığınız her nefesi boşa tüketmek demek bence.
Kitap falan yazıyormusunuz merak ettim.
Üslubunuz çok naif.

Çok haklısınız oda evlatlık görevini fazlasıyla yerine getirdi inanın.
Ama her anne baba hakkıyla yapamıyor görevini.
İnanın çok iyi anlıyorum. Sırf başım açık diye onların kültür ve afetlerine uymadığım için hiç istemediler. Çocuğum üç aylıkken bebeğim evimden kavga edip gittiler ben küçücük cocugun kucağına verdikleri için sinirlendim diye. Annesi arayıp eşime beni unutun falan demiş . Üstüne benim yapmadığım şekilde yok etrafa birşey fırlattı falan demiş . Bakın hatırladıkça sinirleniyorum . Sonra ne oldu yine en çok kendileri üzüldü . Ben kendinizden taviz verin demiyorum size . Aksine burda beni bilirler hep sivri yorumlar yaparım . Asla kendinizden taviz vermeyin . Ama eşinizin ailesi onlar . Köklerini silerse çok mutsuz olur. Bu sebeple kabullenemiyor onların tavırlarını belki de. Siz görüşmeyin ama ömür boyu keskesi kalmasın eşinizin. Siz yanında olun kendi ailenize ve huzurunuza bakın .

Ben her şeyi bırakıp evlerine gidiyorum çünkü kızımi seviyorlar karismiyorlar bana da eşim de mutlu oluyor . Ben asla kendimden taviz de vermem ama çocukların babanne dede görmesi güzel birsey inanın .

Rica ederim, geçmişi kayınvalidenizi vb boşverin, durumu kendi açınızdan değerlendirirken şöyle düşünün, onlar eşinizin ailesi olmaları dışında sizin hiçbir şeyiniz değiller, hiçbir şeyiniz olmayan insanların söyledikleri de yaptıkları yapmadıkları da içinizi acıtmasın bu yüzden.

Eşinizi yok sayıyorlarsa da bu onlarla eşinizin arasındaki bir mesele, bugün birbirileriyle görüşmezler yarın canciğer kuzu sarması olurlar, siz eşinizin yanında olun, onu dinleyin anlayın, destek olun kafi.

Allah evinizden huzuru eksik etmesin, gerisi inanın ki boş.
Çok doğru hiç bir şeyimiz olmayan bir aileden bize ne bende onu anlamıyorum madem herkes birbirine yabancı...
Neden bizim her şeyimiz karışıyorlar gelin sonuçta eşi de dahil herkese el o zaman neden zorla ailenin içine girmemizi istiyorlar ki....
Ben başlarda ilk yıllarda insan yerine koyup yakın olmaya çalışmıştım sonralardan soğudum şimdi ise tamamen gözümden de gönlümden tamamen bitti görüşsek de laf olsun diye benim hiç önemi yok....

23 yaşta bunları düşünecek yaş değil ki.
Evlenene çocuğa ne yapılır dikkat edeceği bir yaşta değil, kalksın anne babasına hesap sorsun.
Siz kardeşe suç bulmaya çalışıyorsunuz ama suçlu değil.
Daha nişan olmadan, sonrasında kaç tane konu açtınız burada. 17 yılın hesabını yaptınız. Eşinizi doldurup düğüne de göndermemissiniz. Kendi haline kalsa gideceğinden eminim. Erkekler bu kadar ona yaptı bana yapmadı hesabına girmez çünkü. En azından düğüne giderdi.
Düğüne gitmemiş, bir yıldır görüşmemiş eşiniz ailesiyle. Ameliyat için neden arasınlar?
Telefonu acmamalari da kendi bilecekler iş. Eşiniz bunları hesap ederek kesecekti iletişimi ailesiyle. Siz bence mutlu olun bu sonuçla çünkü istediğiniz buydu.
Ama eşiniz bunu kendi iradesiyle yapmadığı için ne kadar sürdürür, babasına bir şey olsa size geri dönüşü nasıl olur, yaşayıp görürsünüz.
Yok yok kaynım o dönem çocuk değildi geç evlendi. Şuan 40 yaşında.

Kitap falan yazıyormusunuz merak ettim.
Üslubunuz çok naif.
Yok yazmıyorum :)) kitap yazacak kadar ehil olduğumu düşünmüyorum😌
Çok doğru hiç bir şeyimiz olmayan bir aileden bize ne bende onu anlamıyorum madem herkes birbirine yabancı...
Neden bizim her şeyimiz karışıyorlar gelin sonuçta eşi de dahil herkese el o zaman neden zorla ailenin içine girmemizi istiyorlar ki....
Ben başlarda ilk yıllarda insan yerine koyup yakın olmaya çalışmıştım sonralardan soğudum şimdi ise tamamen gözümden de gönlümden tamamen bitti görüşsek de laf olsun diye benim hiç önemi yok....
Karışmalarına izin vermeyeceksiniz, yakın olmaya çalışmaktan kastınız nedir? Mesela ben daha sevgiliyken içli dışlı olunmasına, nişanlılık döneminde kayınvalide evine gidip temizliğinden yemeğine her şeyi yaparak kadınların kendisini hırpalamasına karşıyım, bu hem kayınvalidenin sürekli beklentiye girmesine neden oluyor hem de mesafeli olmanızı engelliyor.

Siz, size yapılan haksızlıklardan dolayı görüşmeyebilirsiniz, hakkınız var ama eşinizi ailesine karşı doldurmayın. Ne olursa olsun onlar onun ailesi. Yarın birgün öldüklerinde eşiniz görüşmediğine pişman olabilir ve bundan sizi sorumlu tutabilir.

23 yaşta bunları düşünecek yaş değil ki.
Evlenene çocuğa ne yapılır dikkat edeceği bir yaşta değil, kalksın anne babasına hesap sorsun.
Siz kardeşe suç bulmaya çalışıyorsunuz ama suçlu değil.
Daha nişan olmadan, sonrasında kaç tane konu açtınız burada. 17 yılın hesabını yaptınız. Eşinizi doldurup düğüne de göndermemissiniz. Kendi haline kalsa gideceğinden eminim. Erkekler bu kadar ona yaptı bana yapmadı hesabına girmez çünkü. En azından düğüne giderdi.
Düğüne gitmemiş, bir yıldır görüşmemiş eşiniz ailesiyle. Ameliyat için neden arasınlar?
Telefonu acmamalari da kendi bilecekler iş. Eşiniz bunları hesap ederek kesecekti iletişimi ailesiyle. Siz bence mutlu olun bu sonuçla çünkü istediğiniz buydu.
Ama eşiniz bunu kendi iradesiyle yapmadığı için ne kadar sürdürür, babasına bir şey olsa size geri dönüşü nasıl olur, yaşayıp görürsünüz.
Hah üye cevap vermiş, ben de bunun için yaşını sormuştum. O yaşta abiye ne verildi ne yapıldı görmemiş ya da görse bile umursamamış bile olabilir

Ya işte bir ana baba nasıl evlatlarını birbirine düşman eder derseniz işte böyle ayrım yaparak. Ben bu tarz ayrım konularında çok hassasım ve asla kabul edemem, bana yapılmayan kardeşime yapılırsa eşiniz gibi yapardım. Ama tek fark ben oturup da kardeşimin düğününe gitmedim ah vah diye sonra üzülmem, çok duygusal biri değilim. Üzülecek olan insan kendini düşünüp komple bağını koparmak yerine mesafeli şekilde arada bir arayıp görüşebilir. Anne baba da düzgün olsalar zaten evlatlarıyla böyle kopma noktasına getirmezlerdi işleri. Hangimiz büyük kavgalar etmedik ki ailemizle? Ama bir şekilde ailedir yine konuşulur edilir, işi bu noktaya getirirlerse her şey kopar tabi.

İnanın çok iyi anlıyorum. Sırf başım açık diye onların kültür ve afetlerine uymadığım için hiç istemediler. Çocuğum üç aylıkken bebeğim evimden kavga edip gittiler ben küçücük cocugun kucağına verdikleri için sinirlendim diye. Annesi arayıp eşime beni unutun falan demiş . Üstüne benim yapmadığım şekilde yok etrafa birşey fırlattı falan demiş . Bakın hatırladıkça sinirleniyorum . Sonra ne oldu yine en çok kendileri üzüldü . Ben kendinizden taviz verin demiyorum size . Aksine burda beni bilirler hep sivri yorumlar yaparım . Asla kendinizden taviz vermeyin . Ama eşinizin ailesi onlar . Köklerini silerse çok mutsuz olur. Bu sebeple kabullenemiyor onların tavırlarını belki de. Siz görüşmeyin ama ömür boyu keskesi kalmasın eşinizin. Siz yanında olun kendi ailenize ve huzurunuza bakın .

Ben her şeyi bırakıp evlerine gidiyorum çünkü kızımi seviyorlar karismiyorlar bana da eşim de mutlu oluyor . Ben asla kendimden taviz de vermem ama çocukların babanne dede görmesi güzel birsey inanın .
Tabiki çok haklısınız.
Çocuklarımda babane dede sevgisi görsün isterim ama sevmiyorlar onları bile sevmiyorlar.
İnsan nasıl torunlarını sevmez diyordum kendi kendime ? kendi çocuklarını bile sevmeyen insanlar için çok normal aslında.

X